Vakantiehuis

Casa Tierra Sur


Bereikbaarheid
Panguipulli ligt midden in het Chileense merengebied op ruim 800 km ten zuiden van de hoofdstad Santiago de Chile. Panguipulli is heel goed bereikbaar per comfortabele bus. Vliegen kan naar Temuco (140 km van Panguipulli) of vliegveld Valdivia (90 km van Panguipulli).

Ligging
Onze drie woningen zijn gelegen op een hectare grond middenin de natuur van het Chileense Merengebied. De afstand naar het centrum van Panguipulli is ongeveer 3 km en het strand van playa Chauquen ligt op ongeveer 2,5 kilometer. In de omgeving bevinden zich meren, rivieren, bergen, vulkanen, warme bronnen en Mapuche nederzettingen. Het Chileense merengebied is een populaire vakantiebestemming voor Chilenen.

De verhuurder, Wietze

Bij Micazu sinds maart 2010

Bekijk het volledige profiel
Abe en Wietze zijn de eigenaren van Casa tierra sur. Zij zijn schoolvrienden van de middelbare school en tijdens een vakantie in Chili in 2003 besloten zij een mooie hectare grond in Panguipulli te kopen. De volgende stap was in 2005 de bouw van Casa tierra sur. Abe woont en werkt in Den Haag, Wietze pendelt heen en weer tussen Nederland en Chili.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene knop om te boeken.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Speciale prijzen bij langere verhuurperioden. Schoonmaakkosten zijn inbegrepen.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 01-jan-2022
tot
za 05-mrt-2022
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 600,00
Midweek -
Nacht € 100,00
Weekend -
van
za 05-mrt-2022
tot
di 31-mei-2022
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 380,00
Midweek -
Nacht € 60,00
Weekend -
van
di 31-mei-2022
tot
do 15-sep-2022
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 300,00
Midweek -
Nacht € 50,00
Weekend -
van
do 15-sep-2022
tot
zo 01-jan-2023
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 450,00
Midweek -
Nacht € 70,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Bedlinnen
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

1 - Ons grote huis biedt ruimte aan 2-5 personen. Het bestaat uit een ruime woon- en eetruimte op de benedenverdieping. De kleine keuken staat hiermee in open verbinding. Beneden is ook een 2-persoons slaapkamer, met een karakteristiek houten bed. De open vliering boven, biedt ruimte aan 2-3 personen. Er staan drie ruime bedden. In de woonkamer kunt u gebruik maken van de houtkachel en desgewenst van de twee aanwezige gaskachels. Een TV en DVD recorder zijn aanwezig.2 - Ons bijhuis (zie foto), met ruime veranda en mooi uitzicht, biedt ruimte aan max. 2 personen. Deze kunt u apart van de grote woning huren. Een ruime living en leuke, karakteristieke slaapkamer bieden u voldoende ruimte. U heeft er de beschikking over een douche met ligbad. Desgewenst kunt u gebruik maken van onze Bed- en Breakfast.
Een ademtocht, een rimpeling, beroering in de lucht Een gaap, een hoest, wat snurken en een diepe zucht In ‘t draaien, denken, ademhalen, op weg naar diepe rust Wordt een warme Chileense zomerdag, ’s nachts plotseling koud hard afgeblust..

Een trilling, het licht gaat uit, bomen hoor je kraken Van onder uit, ja onderaards, komen diepbassende geluiden Een bromtoon, een ferme schok, koud zweet onder het laken Schel blaffende honden houden van schrik hun bek, als de grond gaat kruien..

De aarde roert zich, dringt zich aan mij op Daar lig ik, roerloos aan het bed gekluisterd Sperrgebiet, abrupt verduisterd Tussen meer dan zes planken, staat mijn wereld op zijn kop

Het huis danst; de muren de meringue, de trap de tango en het bed de salsa Ik sla de dans af en spring op uit mijn doodskist Door de schaal van Richter wordt beslist Dat ik nog besta

De aarde beeft, ik denk: “het is een fucking aardbeving!”
Ik doe de cakewalk van de trap
Ik val, sta op en swing
Vindt mijn weg naar buiten, shaking stap voor shaking stap

Kwaadaardige rommelingen uit de onderbuik van een land Met kouwe poten, en een zweterige kop Een vernietigende golf beukt uit het ruime sop Hele dorpen van haar kant

Een mager zesje, siddert na in mijn gestel Na die helse ontlading van een onderaards gezwel..
Onthutst sta ik te trillen in een eerst onopvallende Chileense nacht Totdat het beefde in Concepcion, en daar wel 8.8..

De stronken rechten hun zwaar gebogen rug Ramen zingen na, een loflied op hervonden rust Na ruw te zijn wakker gekust Keert de rust voor even terug...
Chilenen zijn creatief met taal. Als je hier voor het eerst komt en je hoort het woord 'maestro' dan denk je - althans in mijn geval - aan een musicus of keukengenie, een creatieve hoogstaande figuur. Niets is minder waar. Maestro's zijn beroepsklussers. Ze metselen, lassen, timmeren, solderen koperbuis aan elkaar, knopen elektriciteitsdraden, bouwen hekken, ramen leggen terrassen aan, tuinen. Voor elke klus een maestro. De gemiddelde Chileense man kan zelf niets. Althans dat wil hij je graag doen geloven. Vraag een Chileense man naar een maestro en hij kent er vast een handjevol. Met bijbehorende kwalificatie of diskwalificatie. Je krijgt er altijd gratis waarschuwingen bij. Maestro's zijn meestal omringd met een geurtje van malversaties. Echter in Chili kun je niet zonder maestro's, ook al kun je heel goed doe-het-zelven. Trouwens er zijn hier Chileense Gamma's en Praxis zat. Die heten hier Sodimac en Easy. Alles kun je daar kopen. Meer dan bij hun Nederlandse soortgenoten.
Terug naar de maestro's. In Chili wordt heel veel gebouwd. Grote bouwprojecten volgen elkaar in rap tempo op. Complete woonwijken worden in een paar jaar uit de grond gestampt, torenflats op de rand van de rotsige kustlijn. Zo hoog dat je op de bovenste etage Paaseiland haast kunt zien liggen bij mooi weer. Maar goed, dit zijn de officiële bouwprojecten. Een uitbreiding aan je huis? Een terrasje? Dakkapel? Dan ga je op zoek naar een maestro. Maar hoe? Meestal kijk je in je buurt rond naar in aanbouw zijnde projecties en pikt de netjes werkende maestro's eruit. Na wat navraag bij de bewoner heb je al snel de telefoonnummers. Eerst volgt het gesteggel over de prijs. Chilenen hebben een flexibel begrip van prijzen.
Ze maken een prijs. Die is vooral afhankelijk van hun inschatting van de dikte van je portemonnee en diepte van je zakken. Als buitenlander ben je dan al de klos. Als je je niet wapent met de nodig info van buurmannen betaal je al snel teveel. Als de maestro's mokkend akkoord gaan met het laatste bod dan zit je wel goed.

Dan volgt de materiaallijst. Jij als opdrachtgever moet maar zorgen dat alles gekocht wordt. Zij maken wel een lijstje. Reken het wel na want sommige maestro's vergissen zich nog wel eens. Op naar de Easy of Sodimac met het lijstje. Als je zelf niets weet van bouwmaterialen dan moet je maestro wel mee. Je ziet dan keurige heren met dito auto vergezeld van een typische maestro door de bouwmarkt struinen. Uiteraard gaan al die zakken cement, palen, balken, staal en wat al niet meer niet in de luxe terreinwagen van meneer. De dakrails zijn voor de ski's en surfplanken.
Nee, voor het vervoer van die spullen heb je een ander soort Chileen nodig. Een zogenaamde 'flete'. Dat slaat op een mannetje met een pick-up
(caminoneta) of kleine vrachtwagen die buiten de poort van bouwmarkten staan te wachten op een vrachtje. De maestro is wel gewillig zo'n 'flete'
te ronselen en ritselt wel een prijsje. Grote kans dat een neefje tegen een 'schappelijk' prijsje de spullen naar huis rijdt. De doorsnee Chileen maakt zijn eigen handen niet vuil bij deze zaken. Meestal staan ze, met de handen in de zakken, te kijken hoe de maestro's de spullen afladen en met het werk aanvangen. Dat toekijken heet eigenlijk 'in de gaten houden'.
Zand en grind wordt vaak op de straat gestort alwaar de heren maestro's ter plekke beton aanmaken. Lekker makkelijk vinden ze dat. Ze keken niet blij toen ik ze vroeg dat spul naar de tuin te kruien om daar beton te maken. Op mijn uitleg dat de straten zo smerig werden van al die betonresten haalden ze onverschillig hun schouders op. Als je weet waar ze wonen dan snap je dat. De straten voor hun huizen zijn niet eens verhard, Gewoon keihard hobbelig zand. Een beetje beton erover zou welkom zijn.
In Nederland was/ben je altijd aangewezen op beunhazen die, het liefst met gereedschap van de baas, bijklussen na werktijd en in de weekends. De Chileense maestro's doen niets anders dan klussen. Daar leven ze van. Vaak met de hele familie. Broers, vaders, neven en ooms. Meestal hebben ze enkel de lagere school en soms - gedeeltelijk - de middelbare school doorlopen. Ze vormen een omvangrijk zwart deel van de Chileense economie.

Sommige van die kerels zijn de titel maestro's waard. Ze zijn werkelijk vakmensen. Zo hadden wij vorig jaar in Chillan eens een timmerman die werkelijk alles met hout kon. Ongelooflijk, snel en vakkundig. Hij had één probleem. Alles wat hij in de week verdiende zoop hij in het weekend weer op. Zijn bezittingen waren een paar zagen, hamer en beitels. Daar was hij erg zuinig op. Elke dag bond hij zijn zagen onder het zadel langs de stang van zijn fiets en reed anderhalf uur terug naar huis. Op een maandag kwam hij enigszins bleek bij de keuken en klaagde dat hij zo'n dorst had.
Buiten scheen de zon ook fel maar daar kwam het niet van. Hij wilde bier om zijn enorme nadorst te lessen. Een emmer water kon ie krijgen. De beste man had zich voorgenomen een elektrische schaaf te kopen. Het kwam er maar niet van. Helaas kwam de bodem van de bierfles altijd eerder dichterbij dan het begeerde gereedschap.
Muurvast en goed geaard
met haar voetjes in de klei
sjanst zij met haar venstertjes
ontluikt zij in de zon..

Stralend ziet zij uit op berg en dal
met haar vastberaden blik
door weer en wind onaangedaan
door niets nog uit het veld te slaan..

Zij opent alle deuren
voor alles, iedereen
klagen, vragen doet zij niet
en heeft ook nooit verdriet..

Zij staat daar maar, is sprakeloos
wordt slechts een beetje bleek
als na jarenlang slecht onderhoud
zij een houten huisje bleek..
Zoals een gezegde luidt: ‘In Chili reis je van noord naar zuid; van west naar oost maak je een wandelingetje’. Chili is 25 keer langer dan het breed is. Als een smalle sliert van maximaal 150 kilometer breed, strekt Chili zich ruim 4000 km lang uit langs de Grote Oceaan; geen kaart kan dit land op één blad uitbeelden. In de taal van de oorspronkelijke bewoners betekent Chili ‘land waar de aarde ophoudt’. Alleen al door zijn lengte is Chili een land van uitersten. De overweldigende natuur varieert van de extreem droge Atacamawoestijn in het noorden tot regenwoud en ijskappen in het zuiden. Het immense Andesgebergte, dat met duizenden vulkanen ononderbroken de Chileense grens vormt, maakt van Chili een eenheid. Ondanks de bizarre topografie is Chili een makkelijk land om in te reizen. Met een efficiënt openbaar vervoer, een goede hygiëne, stabiele economie, relatieve welvaart en grote veiligheid steekt Chili gunstig af tegenover een aantal buurlanden. Al deze aspecten maken van Chili een ideale reisbestemming.
Nu de hoogste bergen zijn beklommen, de wildste rivieren zijn bevaren en de diepste zeetroggen zijn bezocht, rijst regelmatig de vraag; valt er nog wel wat te ontdekken? Is er, kortom, nog kans op avontuur? Door de commercialisering van avontuur, mopperde de invloedrijke buitensportster Yvon Chouinard, zijn we vergeten wat avontuur is. De oprichter van het hightech buitensportmerk Patagonia heeft zich teruggetrokken in de jungle van Chili. Het klassieke avontuur, stelt zij, heeft te maken met onzekerheid. Met een keuze voor het ongewisse.
In Chili zijn er nog volop ‘onbekende’ gebieden waar de toerist kan pionieren. Chili’s imposante natuur met uitgestrekte wildernisgebieden, de Andes en langgerekte kust is een paradijs voor het zogenaamde ‘turismo de Aventura’: wandelen, bergbeklimmen (terrein) fietsen, (wind) surfen, kajakken, raften, paardrijden en skiën.
Chili is een makkelijk land om in te reizen. Een dicht netwerk van bus-en vliegverbindingen maakt de meest afgelegen plaatsen dagelijks bereikbaar. Het busvervoer is comfortabel en snel en bovendien goedkoop.
Bij het grote publiek is Chili nog steeds een onbekende reisbestemming. Het gezegde luidt ‘onbekend maakt onbemind’ geheel ten onrechte in dit geval. Chili is een land dat ontzettend veel te bieden heeft en het hart van menig toerist zal veroveren.
Een rondreis door Chili en Argentinie is een schitterende ervaring. Er worden veel reizen/pakketten door reisorganisaties aangeboden maar u kunt zelf prima een mooie/betaalbare reis samenstellen. Het is vaak helemaal niet nodig om vantevoren accomodatie te reserveren (in februari -de vakantiemaand in Chili en Argentinie- kan dit wel handig zijn); lekker op de bonnefooi reizen is prima te doen in Chili en Argentinie.

Hier wat tips om zelf een reis samen te stellen:
Goedkope vliegmaatschappijen zijn Sky Airline uit Chili en Gol uit Brazilie (Gol heeft o.a. goedkope vluchten van Buenos Aires naar Santiago de Chile): www.skyairline.cl en www.voegol.com . Een bekende website is www.despegar.com ; hier vind je soms mooie aanbiedingen. Met www.navimag.com kunt u een prachtige boottocht maken van Pt-Montt naar Pt-Natales en vandaaruit Torres del Paine en de schitterende Perito Moreno gletsjer (vlakbij El Calafate in Argentinie) bezoeken.

Veel toeristen willen Torres del Paine bezoeken, u kunt zelf de hutten boeken(rechtstreeks bij de beheerders) op www.fantasticosur.com en www.verticepatagonia.cl (voor een plattegrondje van torres del Paine kijk op www.torresdelpaine.com). Vooraf reserveren is aan te bevelen.

Accomodatie: vooraf boeken is vaak niet nodig maar het is wel lekker om bij aankomst in Santiago of Buenos Aires al een adresje te hebben. Zelf ga ik in Santiago vaak naar hotel Paris (ze hebben geen website) maar ook prima/betaalbare adressen zijn: www.amstelhuischili.com of www.apartmentinchile.com (eigenaren spreken Nederlands). In Buenos Aires is hotel Marbella uitstekend en niet duur www.hotelmarbella.com.ar .
Ushuaia wordt druk bezocht, een leuke overnachtingsplaats is www.posadafindelmundo.com.ar

Een prachtige tango show in Buenos Aires is te zien bij www.viejoalmacen.com

Dus reizigers, doet u voordeel met bovenstaande tips en geniet van een onbezorgde vakantie op de bonnefooi in deze twee prachtige landen.
In januari 2003 kwam Abe, een goede vriend van mij, langs in Chili. Ik was op dat moment reisbegeleider van een aantal rondreizen door Chili en Argentinië en had 3 weken vrij tussen twee rondreizen in. We gingen naar Pucon, een zeer populaire toeristenbestemming gelegen in het Chileense merengebied, en van daaruit 85 km verder naar Panguipulli en bleven overnachten bij Hotel Central. Hotel Central was een hotel met een lange historie waar het beste wel vanaf was maar de goede service van de hoteleigenaar vergoedde heel veel en was voor mij een reden om hier al jaren (sinds 1999) naar toe te komen zodra er een gelegenheid was. De hoteleigenaar zorgde goed voor zijn gasten en vond het altijd leuk om over Chili te praten onder het genot van een bakje koffie of een wijntje. Naast hoteleigenaar was hij tevens makelaar en Abe en ik besloten om met hem op pad te gaan om stukken land te bekijken. Natuurlijk hadden we in Nederland als eens gebrainstormd over het kopen van een stuk grond in een ander land waarbij Abe zijn gedachten naar Spanje of Zuid-Afrika uitgingen. Zelf was ik al sinds 2000 met de gedachte aan het spelen om in Chili een stukje grond te kopen. Na een paar intensieve dagen waarbij we ook met andere makelaars op pad zijn geweest en heel veel stukken land hebben bekeken bleken we allebei een zwak te hebben voor een hectare grond gelegen op 3 km van Panguipulli in een rustige zone. De prijs van het stuk land was niet te vergelijken met de Nederlandse prijzen en Abe sprak de woorden “we zijn gek als we het niet kopen”, zelf wou ik nog even wachten en nog veel meer stukken land bekijken maar een week later, na een leuke trip naar Chiloe via het Argentijnse merengebied, besloten we toch een bod uit te brengen dat 10% onder de vraagprijs lag. Abe moest alweer terug naar Nederland en in Santiago aangekomen hoorden we dat de verkoopster akkoord ging met ons bod. Ik sprong een gat in de lucht en de deal hebben we gevierd in het nachtleven van Santiago. Na een kort nachtje vertrok Abe de volgende dag naar Nederland en ik ging enigszins brakjes naar het vliegveld toe waar een groep van 10 reizigers aankwam die ik door Chili en Argentinië moest begeleiden. Enkele dagen later kwamen we aan in Villarrica; de groep ging hier de vulkaan Villarrica beklimmen en ik huurde een auto en spoedde mij naar Panguipulli (60 km verderop) om bij de zaken te regelen die nodig zijn bij de aankoop van een stuk land. Na de ondertekening van het voorlopig koopcontract en de betaling van een voorschotbedrag bij de notaris reed ik zeer tevreden door het prachtige landschap terug naar Villarrica; de muziek uit de radio klonk beter dan ooit en deze stap voelde gewoon goed. In Villarrica kwamen de reizigers enthousiast terug van hun vulkaanbeklimming en feliciteerden mij met de aankoop. Na de overmaking van het afgesproken bedrag ben ik nog een keertje terug gegaan naar Panguipulli om de aankoop definitief af te handelen. Abe en ik waren de trotse bezitters van een hectare grond in een prachtig gebied.

Indeling

Woonkamer
Begane grond

Bank 3 zits (1)

Fauteuil(s) (2)

Badkamer
Begane grond

Douche

Ligbad

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Bestek & servies

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

 • 80 m2

Sport & recreatie

 • Bergsport
 • Fietsen
 • Paardrijden
 • Tennis
 • Wandelen

Populaire thema's

 • Beauty & spa
 • Lange termijn verhuur
 • Privacy
 • Overwinteren
 • Natuurhuisjes

Verwarming

 • Gaskachel
 • Houtkachel

Internet, wifi, audio

 • Satellietontvanger
 • Televisie
 • HiFi / Stereoset
 • Dvd-speler
 • Televisiescherm in cm: (51)

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Buitenverlichting
 • Ligstoel(en)
 • Parasol(s)
 • Privé oprit
 • Tafeltennistafel
 • Terras (1)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (5)
 • Tuintafel(s) (3)
 • Veranda
 • Tuin volledig omheind
 • Hangmat

Faciliteiten

 • Wasmachine
 • Bijkeuken / wasruimte
 • Roken niet toegestaan
 • Huisdieren in overleg

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Handdoeken (10)
 • Keukenlinnen
 • Linnen voor kinderbed

Kinderen

 • Traphekjes
 • Campingbed (1)

Mindervaliden

 • Gelijkvloers

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • (Strip)boeken
 • Dvd's / Blu-ray's

Privacy

 • Vrijstaande woning


€ 300,-
per week v.a.
€ 300,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je boekt direct bij de eigenaar

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder