Gîte / Cottage

Domaine Charente - Cottage Charente


Cottage Charente

Gelegen in de Charente, op de grens met de Dordogne vind je in het heuvelachtige landschap het plaatsje Mazières. Vredig gelegen, maar alles behalve geïsoleerd, daar je voor dagelijkse boodschappen snel ter plaatse bent in bijvoorbeeld Chasseneuil sur Bonnieure, of Roumazières. Of je combineert boodschappen, met een mooi kasteel, een leuk cafe en een heerlijk restaurant in het gezellige La Rochefoucauld. Door het golvende landschap tussen Limoges en Angoulême is Mazières vlot te bereiken via de N 141.
Mazières zelf ligt aan de D16. Domaine Charente ligt middenin het kleine dorpje tegenover de kerk.

De reisafstand van Breda naar Mazières is 842 kilometer, of ruim 9 uur.

Het landschap wordt afgewisseld door schilderachtige dorpjes, bossen, grazende koeien en bovenal de Lacs de Haute Charente. Er zijn zoveel leuke dingen te doen, op ons domein zelf en daarbuiten! Lein maakt wekelijks een leuke agenda vol tips van restaurants, avondmarkten, dorpsfeesten en muziekfestivals. 

De cottage is van oorsprong de woning van de bedienden van het uit 1800 daterende maison de maitre, eveneens gelegen op het mooie domein. Onze heerlijk ruime en karakteristieke cottage voor max. 3 personen en een baby, brengt je terug naar de authentieke sfeer van vroeger, met de luxe van vandaag.

Nostalgische elementen, mooie zichtbare oude balken, ‘pierres’ en de traditionele bouw van de Cottage doen je wegdromen, daar waar het echte Franse plattelandsleven nog bestaat.  Bij de renovatie zijn typerende elementen bewaard gebleven in combinatie met de gemakken zoals een airco, verwarming, volledig ingerichte open keuken en WIFI.

Via de prachtige tuin kom je via de entree in de woonkamer met keuken. In deze woonkamer valt je oog direct op de gerenoveerde schouw met de authentieke broodoven, welke tot na de oorlog nog steeds werd gebruikt. Een niveau lager brengt ons in de badkamer met douche, wastafelmeubel, bidet en toilet.
Op de 1e verdieping treffen we de zeer ruime slaapkamer aan met aparte ruimte met wastafel. Deze kamer communiceert met een kleinere aparte slaapkamer voor een 3e persoon. Deze kamer is niet al te groot, maar wel heel sfeervol en knus.

Vanuit de woonkamer met openslaande tuindeuren staan we op het  terras voorzien van comfortabel tuinmeubilair en hebben we prachtig zicht over de golvende omgeving. De cottage heeft een heerlijke ruime privétuin. Het terrein is volledig ommuurd, dus ideaal voor kinderen die zich zullen vermaken in de tuinen en natuurlijk in het verfrissende zwembad.

Het huis is voorzien van airconditioning en verwarming. WIFI, een parkeerplaats en bed- & badlinnen zijn inclusief. Wel graag zelf handdoeken meenemen voor het zwembad.

Welkom op Domaine Charente! Lein & Rob

De verhuurder, Rob Stenzler & Lein Melis

Advertentie online sinds december 2016

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 5 uur
Wij heten je van harte Welkom op Domaine Charente, waar wij er alles aan zullen doen om je een onvergetelijke vakantie te bieden!

Naast de heerlijke cottage, kun je genieten van de mooie bloemen en (fruit) bomen op ons domein.
Overal zitjes hangmatten, terrasjes, barbecueplaats, een vuurplaats, een pingpongtafel en natuurlijk het heerlijk verfrissende zwembad.

Aan de lange gemeenschappelijke tafel kun je, als je wilt, koffie of een borrel drinken met
de andere gasten. Welkom!

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie
  • 1 Arrangement

Toelichting op de prijzen

* boekt u rechtstreeks bij ons een 14-daags verblijf, dan geven wij 100,- korting.      U vindt ons door Domaine Charente op te zoeken op Internet

De Cottage Charente is geschikt voor maximaal 3 volwassen & een baby/peuter. 
De prijs voor het hoogseizoen is gebaseerd op 2 personen.
Neemt u nog een 3e volwassene mee, dan geldt als toeslag 150,- per week. Baby/peuter 50,- per week.


Extra persoon voorseizoen: € 25.00 pppd. Achter de ouderslaapkamer bevind zich de 2e slaapkamer met een 2-persoonsbed 140x200 cm. 

Volledig ingericht, inclusief eigen terras in de ruime tuin, met een prachtig uitzicht over het dal en de heuvels.

Babybedje, babybadje, aankleedkussen gratis aanwezig (in babykamertje met wastafel). 

Inclusief linnen/lakenpakket en badjassen, WIFI, parkeerplaats net buiten ons domein.

* Hoogseizoen: alleen per week te huur/van zondag-zondag:
Borg: € 300,- contant te voldoen bij aankomst
Eindschoonmaak: € 60,- contant te voldoen bij aankomst

* Voor/naseizoen: (minmaal) 2 nachten te boeken 

Geen borg en geen schoonmaakkosten.
Prijs per nacht o.b.v. 2 personen 150,- per nacht
Derde persoon/baby/peuter 25,- extra p.p.p.n. aangezien het een volledig ingericht huis betreft incl. bovengenoemd linnen- & beddengoed.

Toeristenbelasting: € 0,50 p.p.p.d.

Arrangementen

Kies een arrangement.

Herfstvakantie 2024
Van 19-10-2024
Tot 26-10-2024
Tarief € 750,00
Herfstvakantie 2024
Van 26-10-2024
Tot 02-11-2024
Tarief € 750,00

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
zo 05-mei-2024
tot
zo 07-jul-2024
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 850,00
Midweek -
Nacht € 150,00
Weekend -
van
zo 07-jul-2024
tot
zo 01-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1050,00
Midweek -
Nacht € 150,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 300,00
Per week
Ter plaatse betalen | verplicht
Eindschoonmaak
€ 60,00
Per week
Betalen bij boeking | verplicht
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 2 personen)
€ 150,00
Per persoon per week
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting alle leeftijden
€ 0,50
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Wat een heerlijk verblijf! Al in het voortraject super goed geholpen, uitgebreide antwoorden op alle vragen. Gite is zeer compleet en netjes, zwembad heerlijk vertoeven. Geen vraag is teveel, echt een AANRADER! Dank voor de fijne vakantie.

Rapportcijfer:9
Nous avons (couple +3 enfants) passé une semaine ressourçante. Logés dans une maison de maitre 'la cardabelle' de 1800 était superbe avec vue, la piscine sur le parc/jardin et le clocher du village. C'est vraiment reposant et serein de se sentir si bien accueilli, même avec la visite de mes parents, super!
La maison est de tout confort avec une cuisine bien équipée , une salle de bains, les chambres bien décorée et de plus une jolie terrasse couverte avec vue jardin/piscine. Une décoration faite avec gout, très, très propre rien ne manque

Rapportcijfer: 9
"Wij zijn al in veel gites geweest, maar hier was het als thuiskomen...."Zowel de uitrusting, decoratie en uitstraling: schitterend, aangenaam om hier te vertoeven.Het onderhoud van de tuin, huis en zwembad perfect.
Zeer goed en vlot mailverkeer en zowel voor de reservatie als tot de vakantie voor inlichtingen.
Tot ziens en nogmaals bedankt!

Rapportcijfer: 10
Mooie gite met groot en mooi zwembad. Alles zeer goed. Ik kreeg onmiddelijk een goed gevoel door de informatieve en vriendelijke mails.
Ook ter plaatse geweldig ontvangen en geen vraag was te veel!

Rapportcijfer: 9
Wij hebben genoten van een heerlijke week in la Cardabelle. De verhuurders hebben een waar paradijsje gecreëerd in Mazières.

Rapportcijfer: 8,5
Zeer prettige ontvangst en verblijf! Bescheiden en op de achtergrond, maar ook toegankelijk, behulpzaam en vriendelijk. Mooie en comfortabele accommodatie. Schoon en netjes. Heerlijk rustig en mooi groen.

Rapportcijfer: 9
Vlotte reservering en snelle en zorgvuldige bevestiging. Aangezien we een paar extra vragen hadden waren we zeer tevreden met de Nederlandstalige correspondentie. Er werd steeds vlot, vriendelijk en beleefd gemaild wat een enorme blijk gaf van professionalisme.

We kregen alle gegevens mee op voorhand informatie over de omgeving. We voelden ons onmiddellijk Welkom. Het zwembad is heerlijk en goed verzorgd; wordt dagelijks schoon gemaakt. Netjes, groot en goede uitleg. Voordeel aanwezigheid ligstoelen en parasols.

Alle comfort voor een vakantiehuis is er: wifi, strips, spelletjes:al het keukengerei, kussens, dekens. Alles past bij elkaar en heeft een sfeervolle stijl.

Jullie zijn beschikbaar en vullen onze vragen en wensen in, zelfs voor we ze konden stellen, zo ook met het spontaan aanbieden van extra ligstoel en extra kussens. Toeristische info voldoende aanwezig. BEDANKT!! We kijken met plezier terug op deze ontspannende week! Rapportcijfer: 9
Een vakantielocatie om aan te bevelen. Alles wat wij belangrijk vinden was er. Fijne bedden, goed uitgeruste keuken en een heerlijk zwembad. De eigenaren zijn bijzonder vriendelijk en stellen zich zeer proffesioneel op. Echt top!!!

Rapportcijfer: 9
Er werd mij gevraagd namens de familie een stukje te schrijven over onze familie in Frankrijk. Nou vooruit, dat kan wel zo....Aangezien Jannie en Emmie gekookt hebben en de rest aan het scrabbelen waren of verdiept in de Elzevier, zal ik als familie oudste mij maar wagen aan een stukje recensie. Wij waren uitermate verrast over het prachtige domein dat Lein en Rob bezitten in het mooiste stukje van de Poitou-Charente. Wij waren het er unaniem over eens dat wij zeer hartelijk ontvangen werden en dat de eigenaren alles uit de kast hadden gehaald om het ons zo prettig mogelijk te maken, door middel van de gites zo comfortabel mogelijk aan te bieden. Leuke eigenaren. Wij hadden beide gites gehuurd, waardoor wij eigenlijk meteen beslag legden op bijna het gehele domein. Maar mensen, wat een rust en kalmte straalt het hier uit. Bloemen, planten en keurig gemaaid gazon waar de barbecue het moest bezuren door de braad en gril kunsten van Jaap en Horst. Een geweldig zwembad (jammer dat Ria niet kopje-onder durft), waar we danig gebruik hebben van gemaakt.

Eigenlijk is een week te kort om te verblijven, er is zoveel te bezichtigen. Maar met sommige familieleden moet je niet te lang opgescheept zitten...(ik noem geen namen maar het begint met H en eindigt op nk...) Dus met veel plezier kijken wij terug op een geweldige week met een vorstelijk onthaal, een royaal verblijf in een haast koninklijk pand.... Bedankt en tot ziens! De Familie Lensink/Teijink uit Twello. Rapportcijfer: 9
Voor een midweekje om ons te onthaasten na de feestdagen, zijn wij verbleven in de Cardabelle in Mazieres. Wij werden liefdevol onthaald door Lein en Rob. Zij hebben ons geweldig geholpen met tips om de regio te verkennen. Het huis is prachtig, op een enorm terrein met een zwembad. Het is behalve voor een gezin of met vrienden zeker aan te raden om als koppel te huren. U kan het zo gek niet opnoemen, of het was aanwezig, van spelletjes tot boeken. De eigenaren hebben het huis met veel smaak voor deco ingericht, wij hebben meteen inspiratie opgedaan voor ons huis, als;we weer thuis zijn. Er is veel te bezoeken in de streek en er is genoeg open om lekker te eten, ook buiten het seizoen. Onze batterij is zeker opgeladen en we zullen zeker nog eens komen om te genieten aan het zwembad. Zeer bedankt en tot de volgende keer! Rapportcijfer: 9
De eigenaren hebben daar in Mazieres een geweldige stek, waar je heerlijk tot rust kan komen. Wij waren daar in 2017 en zijn geweldig ontvangen. Ons verblijf was werkelijk perfect en nodigt uit tot herhaling. Rapportcijfer: 10
Wij waren hier in oktober 2015. De gite is zeer comfortabel en luxe. De eigenaren zijn erg aardig en attent!De omgeving is mooi en landelijk. Kastelen, meren en leuke dorpjes. Er is daar veel te zien en te doen. Echt een omgeving voor een relaxte vakantie, Ideale omgeving voor mensen om na een drukke periode tot rust te komen en wij komen hier zeker terug

Rapportcijfer:10

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
Begane grond
40 m2

Tegels

Ventilator

Eethoek / Eettafel

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Gezamenlijk zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Gîte / Cottage

Woonoppervlakte

  • 70 m2

Kinderen

  • Kinderbed (1)
  • Kinderspeelgoed
  • Kinderstoel (1)
  • Kinderbadje

Sport & recreatie

  • Duiken / snorkelen
  • Fietsen
  • Golf
  • Nachtleven / uitgaan
  • Watersport

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Boiler
  • Airconditioning

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (0)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (1)
  • Tafeltennistafel
  • Terras (2)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (2)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Veranda
  • Tuin volledig omheind
  • Hangmat
  • Asbak(ken)

Privacy

  • Beheerder op terrein
  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning

Linnengoed

  • Badjassen
  • Bedlinnen
  • Handdoeken (8)
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed
  • Strandlakens

Faciliteiten

  • Roken toegestaan
  • Huisdieren toegestaan
  • Roken niet toegestaan

Internet, wifi, audio

  • Wifi

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • Dartbord
  • (Strip)boeken
  • Dvd's / Blu-ray's
  • Tafeltennistafel


€ 850,-
per week v.a.
€ 850,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder

Familiekamer (externe douche/toilet)

8,9
Vanaf per nacht € 105,- v.a. per week per week € 735,-

Familie Appartement Le Jardin 2-4 p

9,3
Vanaf per nacht € 95,- v.a. per week per week € 665,-

Domaine Charente - Gîte Cardabelle

8,7
Vanaf per nacht € 150,- v.a. per week per week € 1.050,-