Vakantiehuis

Vakantiehuis Lot Dordogne Cahors


Superlief stenen huisje onder de eikenbomen. Ideaal voor wie van natuur, rust en privacy houdt. Charmant door zijn eenvoud en mooie sfeer. Romantisch! Het huis is helemaal vrij gelegen in het bos. Metersdikke muren, dus koel in de zomer, warm in de winter. Het weer is bij ons nog heerlijk tot in november.
Goed trekkende open haard en cv, goede bedden, nieuwe luxe keuken en nieuwe badkamer.  Het huis ligt helemaal vrij in het bos. Als je vroeg opstaat heb je kans de reeën te treffen.

Inrichting
Ruime sejour met een zithoek bij de open haard.  Gezellige eethoek. In de salon ook een heerlijke slaapbank (hoge kwaliteit) die in één beweging is in te klappen. 

Ruime slaapkamer met goede bedden (auping).

Eind 2023 heeft mijn huis een nieuwe keuken gekregen met inductiekoken. De nieuwe natuurstenen badkamer heeft een inloopdouche.

Buiten zit je onder de bomen, fijn in de schaduw met een prachtig uitzicht over het terrein. 2 hectare bos waar je vrij in kunt bewegen.

Goede barbecue en een leuk zitje buiten.

Omgeving
Het huis ligt midden in de vallei van rivier de Lot en in natuurgebied Le Quercy, op een heuvel. Prachtig wandelgebied. Alles van de Dordogne is dichtbij, maar je ontloopt hier de toeristische drukte.

Slechts 10 uur rijden vanaf Utrecht of vliegen op Toulouse en je vindt een oase van rust in dit poëtische landschap van landerijen, omzoomde weitjes en bos.

Zwembad en meertjes op vijf kilometer afstand of ga lekker zwemmen in rivier de Lot - een magische ervaring!

De omgeving is ook geweldig om te fietsen en er is veel te beleven: het museum van de beeldhouwer Zadkine, prehistorische grotten, kanoën, tennissen, golfen, klimmen in het fenomenale klimbos nabij Pradines of volg gewoon de wijnroutes (de Malbec van Cahors groeit hier).

Cahors is een kwartiertje rijden. Toulouse is wat verder, maar deze supermooie, historische én meest innovatieve stad van Frankrijk is de rit meer dan waard!

Kleinschalige landbouw en bos bepalen het landschap. In de buurt zijn streekmarkten, festiviteiten en festivals. Het filmfestival in Gindou is geweldig! Cahors heeft veel muziek events. In Cazals is op zondagochtend een wekelijkse markt. Naar de markt in Catus op dinsdagochtend ga je voor de specialiteiten.

Steden zoals Cahors en Figeac zijn leuk om te bezoeken, evenals de grotten in Cougnac en Peche Merle. En verder Rocamadour, de stad op een rots en bedevaartsoord, de spleet in de aarde bij Padirac, het dorpje Saint-Cirq-Lapopie, Souillac.

Het huisje is een goede uitvalsbasis om de Dordogne te verkennen. Het huisje zit net aan de rand, maar het is in de zomer minder toeristisch. Vergeet vooral het museum van Ossip Zadkine niet in het naburige Les Arques (vijf kilometer). Mooier dan het museum in Parijs en je kan ook nog de dagelijkse wandelroutes van de beeldhouwer volgen.

De verhuurder, Chris

Advertentie online sinds januari 2019

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 4 uur
Sinds mijn jeugd kom ik al in de Franse Lot en ik ben verknocht geraakt aan het landschap van omzoomde weitjes en glooiende heuvels. Als wij niet in ons vakantiehuis zijn, gunnen we anderen graag het plezier te genieten van de rust, ruimte en het uitzicht op de eikenbomen. Je zit bij ons helemaal vrij en waant je al snel in een klein paradijsje, Na een periode van hard werken (tegenwoordig als docent Nederlands) ben ik meestal in één dag weer helemaal zen. Probeer het ook eens uit!

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Badlinnen en bedlinnen zijn inbegrepen in de prijs.

Je krijgt een heel huis tot je beschikking.  De schoonmaakkosten zijn 90 euro.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
ma 01-apr-2024
tot
ma 01-jul-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 665,00
Midweek -
Nacht € 95,00
Weekend -
van
ma 01-jul-2024
tot
zo 01-sep-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 693,00
Midweek -
Nacht € 99,00
Weekend -
van
zo 01-sep-2024
tot
vr 01-nov-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 665,00
Midweek -
Nacht € 95,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 200,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Houtgebruik
€ 5,00
Per nacht
Betalen bij boeking | optioneel
Huisdier(en)
€ 35,00
Per item
Betalen bij boeking | verplicht
Schoonmaak
€ 90,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting alle leeftijden
€ 3,25
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Het water is superschoon, de omgeving feeëriek! Je zwemt in eindeloos stromend water dat zijn weg door twee bergplateaus heeft gevonden. Zwemmen in rivier de Lot moet je zeker een keer doen als je een week @huisjesindelot bent. Vanaf het strandje Antinéa van het plaatsje Douelle kun je een flinke zwemtocht maken of je zwemt gewoon naar de overkant, waar je slingerend aan het touw dat daar hangt, weer het water inplonst. Goed voor uren kinderpret. Of je huurt hier een kano of waterfiets! Altijd leuk.

Na afloop laat je je opdrogen op de zonneweide of je zoekt een plekje onder de bomen. Er is een kleine strandtent waar je wat kunt drinken of eten. Soms is er op zondagmiddag live muziek. Lekker zijn ook de pizza’s van de pizzeria in Douelle. Gewoon afhalen en eten aan het water als je de picknickmand bent vergeten! Heerlijk!
Baignade d’Antinéa, route du Payras Douelle
Musée Zadkine is een prachtig museum met de beste werken van een van de grootste beeldhouwers van de vorige eeuw - toevallig (!) woonde en werkte hij op nog geen 5 kilometer van ons huis. Zadkine maakte ook het oorlogsmonument De verwoeste stad voor Rotterdam, de menselijke figuur zonder hart. Zijn werk in Les Arques is emotioneel, krachtig, intens, beter nog dan zijn werk in het Parijse Zadkine museum, vind ik persoonlijk. Wie niks van kunst weet, begrijpt deze beelden wel! Just watch and feel!
Het charmante van Les Arques is dat je er kunt beleven hoe de kunstenaar hier ooit aan het werk was. Bezoek zijn atelier en woonhuis of volg de paden die hij insloeg op zijn dagelijkse wandelingen door het bos. Vaak was hij op zoek naar een mooi stuk hout om te bewerken. Vergeet vooral niet ook de pièta te bekijken in de kapel! De verdrietigste pièta die ik ooit gezien heb. Gemaakt van hout uit de Quercy inderdaad!

Veel van Zadkines beelden staan buiten en geven allure aan het kunstenaarsdorpje (veel artists in residence hier!). Interessant is ook de film die je kunt bekijken. Zadkine vertelt erin wat hij in Les Arques vond, toen hij er in de jaren dertig na zijn Parijse periode een huis kocht met zijn vrouw Valentine Prax, ook een kunstenaar trouwens. Hij vertelt over de verbondenheid die hij vond, tussen de mensen onderling, maar ook met zijn grond, de natuur, de dieren die er ook leven, de seizoenen die verglijden, het prachtige landschap, met het leven eigenlijk dat hier nou eenmaal zoveel aanschouwelijker zijn essentie openbaart.
Net buiten het dorp zit in een voormalige school een heel goed restaurant met een ster. Hier kun je voor niet al te veel geld superlekker buiten eten.
Dit gat in de aarde bij Padirac, een dorpje niet ver van Rocamadour, is een van de bijzonderste geologische curiositeiten van Frankrijk. Het werd vroeger aangezien voor het portaal naar de hel, vandaar dat er lange tijd niemand in af durfde te dalen. Tegenwoordig kun je de 110 meter diepte gewoon met een trap of lift afleggen. Daarna neem je een bootje om over de ondergrondse rivieren te varen. Ga er vroeg heen, want er zijn in de zomer soms wachtrijen.

In de grot vind je prachtige druipsteenformaties en de tocht over de ondergrondse rivieren is een fantastische ervaring. Alsof je in een bootje de Styx oversteekt. Fraaie stalagmieten en stalactieten hier! Combineer de grot met een bezoekje aan het bedevaartsoord Rocamadour om zeker te weten dat je niet in de hel komt.
Gouffre de Padirac, lieu-dit Le Gouffre Padirac
De mogelijkheden om te wandelen en te fietsen in de vallei van de Lot zijn eindeloos. Je kunt gewoon de deur uitlopen en beginnen, maar leuker is het misschien om een thema te koppelen aan de wandeling. Download de app van het office de tourisme van Cahors op je telefoon en kies een van de vele thema’s die zijn uitgewerkt. Maak bijvoorbeeld een tocht langs wijngaarden en truffelvindplaatsen of maak een wandeling langs de menhirs. Wandel een stukje langs de bedevaartsroute naar Santiago de Compostella, treed in de voetsporen van André Breton, volg de kunstroute langs 10 kunstenaars uit de Lot, doorkruis de vallei van de Lot en de Cele of kies een van de moutainbike- of fietsroutes met een extra uitdaging.

In ons huis staat ook een boek met wandelingen die in het Nederlands staan beschreven. Trek goede schoenen aan. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Bonne ballade!
Niet zo oud als de grotten van Chauvet, die 37.000 jaar oud zijn, maar de grotten van Pech-Merle, die naar schatting 25.000 jaar geleden zijn ontstaan, zijn zeker zo spectaculair, vooral door de fascinerende muurschilderingen die je hier kunt zien. In een tijdsbestek van 5000 jaar werden hier mammoeten, paarden, bizons, steenbokken, een hert, handen, menselijke figuren en raadselachtige tekens aangebracht op de grotwanden. Naar wordt aangenomen maakten de schilderingen deel uit van een niet nader bekend ritueel waar ook vuur bij aan te pas kwam. Zonder vuur moet het in de onderaardse kamers pikkedonker zijn geweest.

Het gangenstelsel van Peche-Merle beslaat zo’n 2 kilometer en is fenomenaal: prachtige kalksteenformaties en grote onderaardse kamers. De grotten werden in 1922 ontdekt door twee tieners die hun ontdekking deelden met de plaatselijke pastoor, die toevallig een fervent speleoloog was (dit is in Frankrijk een serieuze hobby!). Bovengronds is tegenwoordig een museum waarin de vondsten van deze pastoor geëxposeerd worden. Reserveer vooraf een ticket. Er mogen per dag maar 700 mensen de grotten in.
Grotte du Pech-Merle, Cabrerets

6. Overwin je hoogtevrees in het fenomenaal hoge klimbos van Pradines!

Je kan het niet zo goed zien op deze foto maar de bomen in dit klimbos zijn echt megahoog. De diverse parcoursen die zijn uitgezet, vormen daarom ook letterlijk een acrobatische uitdaging op topniveau. Het is een fantastische belevenis om
met je gezin of met vrienden samen te klimmen en daarbij je eigen grenzen op te zoeken. Overigens zijn er ook makkelijke parcoursen, je kunt het langzaam opbouwen. Zonder meer een geweldig uitje waarmee je zelfs tienerkinderen die alles al gezien en beleefd hebben, nog kunt verrassen.

Gek genoeg zie je heel weinig volwassenen in de bomen hangen, terwijl er toch geen enkele reden is om op de grond te blijven. Zelf heb ik een van de parcoursen uitgeprobeerd en het is heel goed te doen - zelfs met hoogtevrees! Je moet wel kunnen velen dat je kinderen zo’n dertig meter boven je hangen en je dan triomfantelijk maar poeslief aanmoedigen: 'Kom op, mama. Deze is te doen voor jou!' Gelukkig heb ik daar helemaal geen moeite mee. Accrobranche, zoals de Fransen het noemen, is een echte aanrader om het familiegevoel een boost te geven. Je kunt trouwens in het park Capnature in Pradines, een voorstadje van Cahors, nog veel meer doen: lasergamen, paintballen en kayakken bijvoorbeeld.
Capnature Parc de Loisirs, chemin de l’Ile Pradines.
Je kan het niet zo goed zien op deze foto maar de bomen in dit klimbos zijn echt megahoog. De diverse parcoursen die zijn uitgezet, vormen daarom ook letterlijk een acrobatische uitdaging op topniveau. Het is een fantastische belevenis om
met je gezin of met vrienden samen te klimmen en daarbij je eigen grenzen op te zoeken. Overigens zijn er ook makkelijke parcoursen, je kunt het langzaam opbouwen. Zonder meer een geweldig uitje waarmee je zelfs tienerkinderen die alles al gezien en beleefd hebben, nog kunt verrassen.

Gek genoeg zie je heel weinig volwassenen in de bomen hangen, terwijl er toch geen enkele reden is om op de grond te blijven. Zelf heb ik een van de parcoursen uitgeprobeerd en het is heel goed te doen - zelfs met hoogtevrees! Je moet wel kunnen velen dat je kinderen zo’n dertig meter boven je hangen en je dan triomfantelijk maar poeslief aanmoedigen: 'Kom op, mama. Deze is te doen voor jou!' Gelukkig heb ik daar helemaal geen moeite mee. Accrobranche, zoals de Fransen het noemen, is een echte aanrader om het familiegevoel een boost te geven. Je kunt trouwens in het park Capnature in Pradines, een voorstadje van Cahors, nog veel meer doen: lasergamen, paintballen en kayakken bijvoorbeeld.
Capnature Parc de Loisirs, chemin de l’Ile Pradines.
Een heerlijke, ontspannen provinciestad met een mooie zuidelijke sfeer. Cahors heeft een historische binnenstad (Middeleeuws, maar er zijn ook nog Romeinse overblijfselen zoals van een amfitheater). Interessant zijn de Pont Valentré, een middeleeuwse vestingbrug, en de kathedraal. En natuurlijk zijn er ook meer eigentijdse attracties. Je kunt er supergoed shoppen; er zijn in de zomer heel veel (muziek)festivals en avondmarkten en er is een grote overdekte markt waar alle mogelijke delicatessen te koop zijn.

Wij rijden eigenlijk altijd linea recta naar bistro Lisa op de Avenue Gambetta, de hoofdstraat van Cahors. De wifi is hier namelijk heel erg goed. Zoiets ga je enorm waarderen als je langer in Frankrijk bent. Cahors is de hoofdstad van het departement en heeft een regiofunctie. Het zwembad is weergaloos en je vindt aan de randen van Cahors alle hypermarchees. Cahors telt ook een aantal biologische supermarkten. Als je wat minder budget hebt is de Liddle bij de afslag Pradines een hele goede optie. Vlees voor de barbecue kun je het beste halen bij La boucherie de l’avenir. Dichtbij het station. Voor halal-vlees kun je naar Chez Hakim. Overigens is de dichtstbijzijnde grote supermarkt die van Espère. Een Intermarché. Vermeldenswaardig is ook de ligging van Cahors. Precies in de oksel van de meanderende Lot, omgeven door bergen. Prachtig!

Indeling

Woonkamer
Begane grond
70 m2

Zeil / linoleum

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (4)

Slaapkamer
Begane grond
40 m2

Bed: 1-persoons 200 x 100 cm

Bed: 1-persoons 200 x 100 cm

Tegels

Badkamer
Begane grond
70 m2

Bidet

Toilet

Föhn

Eethoek
Begane grond

20 m2

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 120 m2

Kinderen

  • Kinderbed (1)
  • Kinderstoel (2)

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Sportvissen
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Budget
  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Lange termijn verhuur
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Centrale verwarming
  • Open haard

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Garage
  • Ligstoel(en) (2)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (4)
  • Privé oprit
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (4)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Schuur
  • Asbak(ken)

Linnengoed

  • Badjassen (2)
  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen

Internet, wifi, audio

  • Cd-speler
  • Wifi
  • Internetaansluiting

Faciliteiten

  • Huisdieren toegestaan
  • Apart toilet (1)
  • Roken niet toegestaan

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken
  • Dvd's / Blu-ray's

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning

Wellness

  • Massagedouche


€ 665,-
per week v.a.
€ 665,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder