Vakantiehuis

La Gymnopédie

8,0

Luxe villa in het pittoresque dorpje Ménil-Vin, omringd door het glooiende landschap van de Orne (Basse-Normandie). Zowel in zomer (groot terras met luxe ameublement / grote tuin) als in winter (alles dubbel glas en iedere ruimte verwarmd) bent u welkom!

De verhuurder, Harm

Bij Micazu sinds april 2010

Bekijk het volledige profiel

Reageert gemiddeld binnen 5 uur

Hallo, ik ben Harm en woon al meer dan 15 jaar een gedeelte van het jaar in het mooie Normandië. In het kleine dorpje Ménil-Vin hebben wij inmiddels 2 huizen (La Gnossienne en La Gymnopédie) verbouwd; de huizen liggen naast elkaar en zijn volledig vrijstaand. Mocht u met twee gezinnen op vakantie willen dan kunt u dus ook beide huizen huren! Wilt u meer informatie dan kunt u altijd contact opnemen via de link hieronder 'Stel een vraag aan de verhuurder'.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene knop om te boeken.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Buiten de zomervakantie zijn alle overige schoolvakanties halfseizoen (€ 495/€ 525)
Let op: de wisseldag is in het hoogseizoen zaterdag, overige seizoenen in overleg.
In de kerstvakantie kan het huis op uw verzoek worden voorverwarmd.
De servicekosten bestaan uit de kosten voor gas, water en licht, bedlinnen, schoonmaakkosten.
Gaarne zelf keukenlinnen en bad- en handdoeken meenemen.
Van sept.t/m april wordt € 0,20 per kW berekend voor energiekosten.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
10-05-2021
tot
27-06-2021
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 495,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
27-06-2021
tot
29-08-2021
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 695,00
Midweek -
Nacht € 99,00
Weekend -
van
29-08-2021
tot
26-09-2021
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 525,00
Midweek -
Nacht € 75,00
Weekend -
van
26-09-2021
tot
10-10-2021
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 395,00
Midweek -
Nacht € 65,00
Weekend -
van
10-10-2021
tot
24-10-2021
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 495,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
24-10-2021
tot
19-12-2021
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 395,00
Midweek -
Nacht € 65,00
Weekend -
van
19-12-2021
tot
02-01-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 595,00
Midweek -
Nacht € 85,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 200,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Servicekosten
€ 75,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Het land van room, van boter, van cider en calvados, van vakwerkhuizen en brede invasiestranden. Het land dat in de negende eeuw zo werd geteisterd door de Noormannen dat de Frankische koning het hen maar cadeau deed. Zo werd in 911 ene Hrolf de wandelaar, ook wel Rollon genoemd, de hertog van het gebied rond de Seine, dat snel door veroveringen werd uitgebreid tot het huidige Normandie. De Vikingen bleken niet alleen goed om te kunnen gaan met boten en wapentuig maar ook met ploegen. De streek was vruchtbaar en was een paar eeuwen de welvarendste van het Franse land. Welvarend is het nog steeds. Zeker wanneer je je beperkt tot het agrarische.Een mooi landschap glijdt aan je voorbij, met heuvels van precies de juiste maat, artistiek neergeworpen boerderijen en natuurlijk appelboomgaarden waar koeien grazen. Wat is het toch heerlijk wanneer clichés bewaarheid worden. De juiste koeiensoort, wit met roodbruine vlekken, geven melk voor kaas, room en boter. Denk aan kazen als Camembert, Livarot, Pont l'Eveque, Brillat-Savarin, Bondard, Pave d'Auge, Petit-Lisieux, Neufchâtel en de Monsieur-Fromage. En de boter en de room kunnen een heuse appellation d'origine contrôlée hebben, zoals die van lsigny. Hier kun je je verzadigen met verzadigde vetten tot je geen pap meer kunt zeggen. Maar daar staat tegenover dat vis juist ontzettend goed voor je is. De Normandiërs houden dat in balans door vis met room te bereiden.
Behalve zuivel heeft Normandie nog een specialiteit: appels. Liever gezegd, een aantal smakelijke zaken die van appeltjes worden gemaakt. En grappig genoeg is het één zo ongeveer een kinderdrankje, terwijl je de daarvan afgeleide tweede liefst buiten bereik van kleine handjes bewaard. Het gaat om Cider en Calvados. Cider wordt gemaakt van appels die je niet kunt en wilt eten. Zuur en bitterig en met een nare, dikke schil. Het schijnt dat de methode om van appels een alcoholische drank te maken in de elfde eeuw is ontwikkeld in Noord-Spanje, om twee eeuwen later voet aan de grond te krijgen in Normandië en Bretagne. Streken immers waar de wijnstok het niet doet. De appels worden tussen oktober en december geoogst, geplet en geperst. En anders dan bij wijn, waar gistcellen het verdere werk doen, zetten vervolgens bacteriën de suikersin het appelsap om in alcohol en koolzuur.Als je de cider op tijd in flessen doet, houd je dus de belletjes binnen en schuimt de drank vrolijk in de glazen. Deze gekurkte cider heet cidre bouché. En wanneerje de cider verstookt, krijg je calvados, in de volksmond ook wel eens Calva genoemd. Consumptie leidt echter steevast tot onbekwaamheid op velerlei terrein. Waaronder verkeersdeelname, om van erger maar te zwijgen.
Falaise is de dichtbijzijnde (10 min.) grote vestingstad, waar wij doorgaans onze boodschappen doen. Ook in Frankrijk wordt de kleine middenstand weggeconcurreerd door de grote supermarkten. In Ménil-Vin vindt u dan ook geen bakkertje meer (wel in het dichtbij gelegen Ménil-Hermei). In Falaise vindt u alle grote supermarkten: de Super-U, de Champion en de wat kleinere Ed (ook op zondagochtend open!) en tal van speciaalzaken (bakkerijen, traiteurs, slagers). Zaterdags is er markt (open en overdekt) waar u alle specialiteiten van de streek kunt bemachtigen: de mooiste kazen uit Normandië (waaronder natuurlijk ook de meest bekende: Camembert, Pont-L’Evêque en Livarot), crème-fraiche, biologisch vlees en groenten. Op het marktplein worden ’s zomers allerlei activiteiten georganiseerd. Overige bezienswaardigheden- het middeleeuwse kasteel van de beroemde (beruchte?) Guillaume le Conquérant- Musée des Automates (dat u terugbrengt naar het begin van de 20e eeuw met haar speelautomaten)- Musée Aout ’44, dat u uitvoerig informeert over de bloedige strijd om “La Poche de Falaise”- Musée André Lemaître, gewijd aan de schilder uit Falaise (1909-1995), zo’n 90 van zijn doeken (totaal oeuvre 4000) worden hier geëxposeerd.- Château de la Fresnaye (17e eeuw), waar ’s zomers diverse hedendaagse exposities worden gehouden- Notre-Dame de Guibray, belangrijke Romaanse kerk met een mooi Parizot-orgel, waar in de zomermaanden meerdere orgelconcerten worden georganiseerd.Kijk voor meer info op: http://www.falaise-tourisme.com/
Ons huis ligt nog net in het departement de Orne, genoemd naar de rivier die door dit gebied stroomt.In Pont d’Ouilly, een stadje op 10 minuten afstand, kunt u kano’s en kajaks huren voor een idyllisch tochtje over de rivier of een avontuurlijke tocht door tal van stroomversnellingen. In het stadje is nog veel meer te beleven: paragliden (ook als u dit nog nooit eerder gedaan heeft, dus onder begeleiding), klimmen langs rotswanden, boogschieten, mountain-biken (fietsen te huur), tennis (2 buitenbanen), diverse wandelroutes. Kijk voor meer info op: http://www.pontdouilly-loisirs.com/In Pont d’Ouilly kunt u ook lekker eten of op zondagmiddag een dansje maken aan de oevers van de Orne, de beroemde “guinguette”. Of op vrijdagavond aan het water saucisse-frites eten tijdens de hier populaire karaoke-avonden ....Pont d’Ouilly is één van de mooiere stadjes in de Orne, niet in het minst omdat de rivier dwars door het stadje loopt. De rit ernaar toe is al van een bijzondere schoonheid: rijd richting Les Loges Saulces, ga bij de eerste (scherpe) kruising naar links, rijd vervolgens richting Rapilly, rijd bij de kruising rechtdoor en geniet van het (vooral in de avonduren) adembenemend uitzicht.Bij de volgende T-splitsing linksaf en vervolgens langs de oevers van de Orne rechtsaf richting Pont d’Ouilly. Het is overigens aan te raden een gedetailleerde kaart van Normandië aan te schaffen: juist de kleinere weggetjes zijn de moeite waard ....!
Normandië is een oase voor de wandelliefhebber. De laatste jaren zijn zeer veel wandelroutes uitgezet en het is dé manier om de streek te leren kennen. U wandelt via eeuwenoude paadjes door zeer gevarieerd landschap en pittoresque dorpjes. In ons huis vindt u een keur van geplastificeerde wandelroutes. Ook zijn er bij de VVV fietsroutes te verkrijgen. Houdt u er wel rekening mee dat voor de meest eenvoudige fietsroute een stevige conditie vereist is!
La Roche d’Oêtre is één van de meest prestigieuze uitkijkpunten in Frankrijk. Ook hier kunt u van alles beleven, van het genieten van de natuur tot het avontuur van het Parc Acrobatique. Of u gaat fietsend over een oude spoorlijn dwars door het mooie Normandië. Wandelen, paardrijden, paragliden, kanoën – alles is mogelijk. Kijk voor meer info onder het kopje “activités” op:http://www.roche-doetre.fr/
In de directe omgeving zijn er diverse golfbanen. De dichtstbijzijnde (niet verder dan 30 min.):- Golf de Garcelles – 18 holes (info: www.golfdegarcelles.com)- Golf de Clécy – 18 holes / 72 par (info: www.golf-de-clecy.com )- Golf Club Flers le Houlme – 9 holes. Dit is een openbare baan. (info: +33 233 644283)- Golf de Bagnoles de L'Orne – 9 holes (info: +33 233 378142)
Normandië heeft niet minder dan 600 Km kust, waarbij enkele stukken met suggestieve namen zoals de Côte d'Albâtre (albasten kust), de Côte Fleurie (bloemenkust met Deauville en Honfleur) en de Côte de Nacre (parelmoeren kust), waar het zand en de zee schitteren in tinten die variëren van zilverblauw tot grijsgroen. Verschillende soorten kusten zijn duidelijk te onderscheiden, torenhoge kliffen, badplaats stranden en niet te vergeten de invasiestranden.
Aan de voet van de Pont de Normandië ligt Honfleur, voormalig onderkomen voor kapers en zeevaarders, vandaag de dag de stad voor vissersboten, schrijvers, schilders en andere kunstenaars die de zee, de gebouwen en de uitstraling proberen vast te leggen in hun werk. http://www.ot-honfleur.fr/
Liefhebbers van binnensteden waarderen de sfeer in Caen, waar de jachthaven in het hart van de oude stad ligt. In Caen, waar een groot gedeelte van de oude binnenstad voetgangersgebied is, kan men goed winkelen. Hier vindt u kunstgalerieën, concertzalen, restaurants en antiekwinkels en natuurlijk het chateau en de abdijen. Caen bezit, net als Le Mans en Rouen, een universiteit, wat bijdraagt aan het artistieke leven en de vitaliteit van de stad. Vrijwel iedere dag kunt u in Caen een markt bezoeken, de grootste (en leukste) is op zondag (rondom de jachthaven, “Le Port de plaisance”). De plaatselijke VVV geeft een toeristenpas uit, waarmee u als toerist allerlei voordelen geniet.http://www.tourisme.caen.fr/ http://www.calvados-tourisme.info/
http://www.vendeuvre.com/Richting St. Pierre sur Dives (overigens ook meer dan een bezoekje waard – markt op maandag) vindt u het 18e-eeuwse Chateau de Vendeuvre. Binnen waant u zich terug in de tijd want het is geheel ingericht volgens de gebruiken van de 18e eeuw. In het sousterrain herinnert de keuken ook aan het dagelijks leven uit die tijd. In de Orangerie herbergt zich een museum met een topcollectie miniaturen. Daarnaast een expositie van hondenmanden/onderkomens uit de 17e tot 19e eeuw. In de tuin kunt u zich vermaken met verrassende ‘jeux d’eau’ en labirynthen.
Een geschenk van de aarde en het water, en een mensenwerk. Als gevolg van zijn bijzondere ligging is de Mont Saint-Michel door de kroniekschrijver en de peigrim verkozen boven enige andere Benedictijnse abdij. De zee omspoelt tegenwoordig nog maar zelden de vestingwerken en de baai is langzamerhand verzand. Vanuit een afstand lijken de gebouwen deel uit te maken van de rots zelf; dan valt het oog op vakwerkhuizen, stenen muren, groene tuinen en de fortabdij op de top.De Mont, een granietrots, torent 170 meter boven de zandvlakten uit. De hardheid van zijn steen heeft hem in staat gesteld om evenals de Tombelaine, het eilandje in de buurt, het hoofd te bieden aan de erosie van de zee. Op zijn steile flanken heeft men een abdij en een stad willen bouwen. Om zulk een onderneming tot een goed einde te kunnen brengen moest de menselijke moed wel een verbond sluiten met de wereldlijke macht van de abdij. Dit enorme werkstuk was een uitdaging voor de bouwmeesters. De bouwers hebben een technische heldendaad verricht, wanneer men zich indenkt wat het betekend moet hebben om met de toenmaals ter beschikking staande hulpmiddelen gebouwen van deze afmetingen op de rots neer te zetten.De Mont Saint-Michel ligt ± 110 Km van Caen en is in zo’n anderhalf uur rijden te bereiken.http://www.ot-montsaintmichel.com/
Grote tuin met groot gazon en diverse fruitbomen. Ons huis ligt de hele dag in de zon. Groot terras (7x4).

Bereikbaarheid
Eigen vervoer Via Antwerpen, Lille, richting Parijs, langs Amiens via de Pont Normandie richting Caen ben u er na zo'n 650 km !

Activiteiten
Natuur Het glooiende landschap zal u verrassen. Veel Nederlanders weten niet hoe mooi Normandië is! Voor wandelaars een paradys

Overig
verder te doen.... Diverse golfbanen, kanoën, klimmen, paragliden, paardrijden

Indeling

Woonkamer 1
Begane grond
40 m2

Tegels

Eethoek / Eettafel

Bank 3 zits (1)

Woonkamer 2
Begane grond
35 m2

Tegels

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (6)

Slaapkamer 1
1e verdieping
24 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Vloerdelen

Dekbedden (2)

Slaapkamer 2
1e verdieping
20 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tapijt

Dekbedden (2)

Slaapkamer 3
1e verdieping
20 m2

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Tapijt

Slaapkamer 4
1e verdieping
6 m2

Bed: 1-persoons

Vloerdelen

Badkamer
1e verdieping
7 m2

Toilet

Douche

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (5 Kookzones/branders)

Bestek & servies

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

 • 150 m2

Kinderen

 • Kinderbed (1)
 • Kinderstoel (1)
 • Traphekjes

Sport & recreatie

 • Fietsen
 • Golf
 • Paardrijden
 • Wandelen
 • Watersport

Populaire thema's

 • Stedentrip
 • Kindvriendelijk
 • Overwinteren

Verwarming

 • Electrische verwarming
 • Houtkachel
 • Boiler
 • Open haard

Internet, wifi, audio

 • Satellietontvanger
 • Televisie
 • HiFi / Stereoset
 • Radio
 • Cd-speler
 • Wifi
 • Nederlandstalige zenders (1)

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Buitenverlichting
 • Ligstoel(en) (4)
 • Parasol(s)
 • Parkeerplaats(en) (2)
 • Terras (2)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (6)
 • Tuintafel(s) (2)
 • Schuur

Privacy

 • Van buiten zichtbaar
 • Vrijstaande woning

Faciliteiten

 • Wasdroger
 • Wasmachine
 • Roken toegestaan
 • Huisdieren toegestaan
 • Berging
 • Bijkeuken / wasruimte
 • Apart toilet (2)

Linnengoed

 • Bedlinnen

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • (Strip)boeken


395,-
per week v.a.
395,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je betaalt direct aan de eigenaar

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder

https://www.micazu.nl/vakantiehuis/frankrijk/orne/menil-vin/la-gymnopedie-6349/ Vakantiehuis La Gymnopédie in Frankrijk, Orne, Ménil-Vin huren? - Micazu.nl https://images.micazu.nl/_images/house/8469/images/la_gymnopedie-1-8250.jpg?crop=0,0,1440,960&width=800&height=533&mode=crop&scale=both