Appartement

Appartement met zicht op MontVentoux


Het rustig gelegen appartement is ideaal voor een fiets- en/of wandelvakantie op de flanken van de Mont Ventoux met:
  • Aparte ingang en terras/tuin op het oosten;
  • Schitterend uitzicht op het dorp en de Mont Ventoux;
  • Zitkamer annex ruim balcon op het westen;
  • Slaapkamer met 2 éénpersoonsbedden en hang/legkast;
  • Badkamer met twee wastafels, ligbad/douche.
Parkeren auto en opbergen fietsen op eigen terrein.
Roken en huisdieren zijn niet toegestaan.

Inrichting
Comfortabel gemeubileerde zonnige zitkamer met sat-TV, kitchenette, afzuigkap, koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, elektrische kookplaat.
Ruim zonnig inpandig balkon op het zuidwesten met panoramisch uitzicht op de Mont Ventoux en Montbrun.
Slaapkamer met lits-jumeaux en ruime ingebouwde hang/legkast.
Badkamer met ligbad en douche, toilet en dubbele wastafel.
Vanuit de zitkamer toegang tot een zonnig terras met ligstoelen op het zuidoosten.
Parkeren op eigen terrein.

Hier woont de zon!
Montbrun-les-Bains is gekozen tot één van de mooiste dorpen tussen Avignon en Sisteron, in het hart van de regio waar de natuur op elk moment volop bloeit. Gelegen aan de voet van de "Mont Ventoux" telt Montbrun-les-Bains gemiddeld 240 zonnige dagen per jaar. De Mont Ventoux, Lure, Luberon en Baronnies verbergen hun magische en schilderachtige plekjes zoals La Fontaine de Vaucluse, Gordes, Rousillon met zijn okerkleuren en Pays d'Apt met zijn hoog op de heuvels geplaatste dorpen, het park De Luberon en de ravijnen van de Drôme. Een gebied waar u niet op uitgekeken raakt! Montbrun-les-Bains is bekend als badkuuroord, waarvan het geneeskrachtige water uitermate geschikt is voor de behandeling van huid en luchtwegen. Thermaal kuren kan in het naast het "Château des Gipières" gelegen "Thermes de Montbrun-les-Bains". U kunt aandoeningen als psoriasis en reuma behandelen door onder meer zwavelbaden te nemen. Montbrun-les-Bains bestaat uit een middeleeuws deel met pittoreske straatjes, resten van een feodale burcht een Romaans kerkje, de klokkentoren die deel uitmaakte van de vestingmuren en een lager gelegen modern deel met restaurants, medische voorzieningen, zwembad, tennisbanen, postkantoor, bakker en een supermarkt op ca 800 meter van het appartement.

De MontVentoux: een uitdaging voor iedere fietser!
Op iedere dag, in ieder seizoen kom je ze tegen: de wieleradepten, zij zijn altijd bezig op of rond de Mont Ventoux. Wat drijft ze? Als je deze vraag stelt krijg je geen éénsluidend antwoord, maar altijd zit er de uitdaging, de natuur, het weer, de sfeer in combinatie met een heilig moeten achter.........Of zoals te lezen valt "In het spoor van de profs". In de lieflijke Provence, met haar heerlijk geurende lavendelvelden en de gezellige terrassen onder platanen, ligt een gruwelijke berg.Als de Provence "the Beauty" is dan is de Mont Ventoux "The Beast". Deze "Reus van de Provence" of "De Kale Berg" of zelfs de "Olympus van de Provence" bestempelde puist is vooral loodzwaar, zinderend heet, of juist ijzingwekkend koud, winderig en vooral slopend........Dit is niet bepaald een wervende tekst .............. en toch zijn er ieder seizoen zwermen fietsers te vinden. Kennelijk vinden zij toch waar zij naar op zoek zijn!Niet iedereen is een Ventourist of Ventousiast, maar wil toch wel eens een tochtje maken, dat kan natuurlijk òòk als u geen fietsen bij u heeft, want in de buurt zijn prima fietsen te huur!.                      

Een Eldorado voor wandelaars?
Ja, absoluut te kust en te keur. Mocht uw verbeeldingskracht te kort schieten, wij hebben de beschikking over vele mogelijke routes op dat gebied. Denk u zich eens in: wandelen tussen de uitgebreide lavendelvelden in ons gebied en in het seizoen de geur op snuiven van een lavendeldistellerie in werking of eens kijken hoe soms nog met noest handwerk de lavendel geoogst wordt. De brem is alom aanwezig maar, de lavendel staat natuurlijk centraal in deze streek, maar naast de uitgebreide lavendelvelden is de natuur overweldigend fraai en de dorpjes onderweg vormen absoluut een tegenwicht voor ons hedendaags gejakker............. Aanraders zijn absoluut tochten in "La Vallée de la Toulourenc" gevormd door de gelijknamige rivier die of kolkend dan wel kabbelend is: "toul ou renc" of wel "alles of niets". De grilligheid van deze rivier weerspiegelt zich in haar omgeving en is te beleven via een wandeling in de 's zomers doorgaans droge bedding. 

A bientôt!

De verhuurder, Joop

Advertentie online sinds januari 2016

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 2 uur
Na vele omzwervingen in Frankrijk met de caravan besloten we een huis te kopen of te bouwen in de streek rond de Mont Ventoux. De keuze viel op het fraaie Montbrun-les-Bains. In 2000, ik was toen 59, een bouwperceel gekocht, samen met een Engelse architect plannen gemaakt, aannemer gezocht en in 2004 stond de ruwbouw er.
Het is nu allemaal klaar en wij genieten van het huis, van de prachtige natuur en het heerlijke klimaat.
Graag tot ziens in Montbrun-les-Bains, want hier woont de zon!

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 13-apr-2024
tot
zo 26-mei-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 490,00
Midweek -
Nacht € 70,00
Weekend -
van
zo 26-mei-2024
tot
zo 23-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 560,00
Midweek -
Nacht € 80,00
Weekend -
van
zo 23-jun-2024
tot
ma 02-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 700,00
Midweek -
Nacht € 100,00
Weekend -
van
ma 02-sep-2024
tot
ma 30-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 560,00
Midweek -
Nacht € 80,00
Weekend -
van
ma 30-sep-2024
tot
vr 01-nov-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 490,00
Midweek -
Nacht € 70,00
Weekend -
van
vr 01-nov-2024
tot
zo 19-apr-2026
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 7,00
Midweek -
Nacht € 1,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Keukenlinnen
€ 15,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | optioneel
Linnengoed
€ 20,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | optioneel
Schoonmaak
€ 40,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting alle leeftijden
€ 0,80
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

De Mont Ventoux: een uitdaging voor iedere fietser!
Op iedere dag, in ieder seizoen kom je ze tegen: de wieleradepten, zij zijn altijd bezig op of rond de Mont Ventoux. Wat drijft ze? Als je deze vraag stelt krijg je geen éénsluidend antwoord, maar altijd zit er de uitdaging, de natuur, het weer, de sfeer in combinatie met een heilig moeten achter………
Of zoals te lezen valt “In het spoor van de profs”.
In de lieflijke Provence, met haar heerlijk geurende lavendelvelden en de gezellige terrassen onder platanen, ligt een gruwelijke berg.
Als de Provence “the Beauty” is dan is de Mont Ventoux “The Beast”. Deze “Reus van de Provence” of “De Kale Berg” of zelfs de “Olympus van de Provence” bestempelde puist is vooral loodzwaar, zinderend heet, of juist ijzingwekkend koud, winderig en vooral slopend…….. Dit is niet bepaald een wervende tekst ………….. en toch zijn er ieder seizoen zwermen fietsers te vinden. Kennelijk vinden zij toch waar zij naar op zoek zijn!
Vanuit het appartement zijn er tal van mogelijkheden om fietstochten te ondernemen en de Mont Ventoux vanuit alle richtingen te bedwingen. Maar vergeet ook niet een tocht door “La Valleé du Toulourenc” of langs “Les Gorges de la Nesque” te maken.
En laat u ook toch vooral verleiden tot een lunch onderweg in één van de vele gelegenheden die u onderweg tegenkomt. Wij kunnen u daarin raden.Niet iedereen is een Ventourist of Ventousiast, maar wil toch wel eens een tochtje maken, dat kan natuurlijk òòk als u geen fietsen bij u heeft, want in de buurt zijn prima fietsen te huur!


Ja, absoluut te kust en te keur.

Mocht uw verbeeldingskracht te kort schieten, wij hebben de beschikking over vele mogelijke routes op dat gebied.

Denk u zich eens in: wandelen tussen de uitgebreide lavendelvelden in ons gebied en in het seizoen de geur op snuiven van een lavendeldistellerie in werking of eens kijken hoe soms nog met noest handwerk de lavendel geoogst wordt.

De brem is alom aanwezig maar, de lavendel staat natuurlijk centraal in deze streek, maar naast de uitgebreide lavendelvelden is de natuur overweldigend fraai en de dorpjes onderweg vormen absoluut een tegenwicht voor ons hedendaags gejakker.............

Met het appartement als uitvalsbasis heeft u vele mogelijkheden rondom en als u dat wenst kunnen wij u brengen naar het startpunt van die dag of desgewenst - tegen een redelijke vergoeding - ophalen daar waar u via uw ingevingen bent beland............

In dit soort gevallen kan een mobiele telefoon een zegen blijken.......

Aanraders zijn absoluut tochten in "La Vallée de la Toulourenc" gevormd door de gelijknamige rivier die of kolkend dan wel kabbelend is: "toul ou renc" of wel "alles of niets". De grilligheid van deze rivier weerspiegelt zich in haar omgeving en is te beleven via een wandeling in de 's zomers doorgaans droge bedding.

Zo'n wandeling kan eindigen in het hoger gelegen Brantes met een omgeving en een Auberge die je op zo'n moment zou wensen.
Wandelen door de Toulourenc
De Gorges, kloven van de Toulourenc zijn prachtig. Ze liggen helemaal in het zuiden en de rivier de Toulerenc is de grens tussen de Drôme en de Vaucluse. Het is vlakbij Mollans-sur-Ouvèze en Malaucènes dat in de Vaucluse ligt. Hier is een wandeling door het water die ook erg leuk is om met de hele familie te doen. Het kan er in hoogzomer wel erg druk zijn. Je kan ervoor kiezen om heen en terug door het water te gaan of om op de terugweg een hoger gelegen wandelpad te nemen. Pas op, deze wandeling niet doen als het regent of als het dreigt te gaan regenen. Het water kan dan ineens gaan stijgen, met name tijdens onweersbuien.

Zwaarte: makkelijk tot gemiddeld (er is een stukje van 200m waar je over de rotsen moet klimmen)

Lengte: 9 km heen en terug

Duur: 3 uur

Hoogteverschil: +55m

Wandelkaart: IGN TOP 25 3140 of Mont Ventoux

Meenemen: Waterdichte tas

Om er te komen: Vanaf Malaucène, neem je via de D242 de richting van het gehuchtje Veaux. Vanaf Veaux ongeveer 500m doorrijden op de D242. Parkeren bij de brug over de rivier de Toulourenc.

Beschrijving:

Vanaf de brug over de Toulourenc loopt u stroomopwaarts langs de rivier. Eenmaal aan het water is het verder heel makkelijk. Je volgt gewoon de rivier heen en terug ongeveer 9km. Je komt door kleine gorges met prachtig blauw water

Het is heerlijk koel in het water op een warme augustus dag van meer dan 35°C. Je loopt dan ook op veelplaatsen in Gorges de Toulourenc Drôme in de schaduw. Nadat u alle kleine gorges door bent gelopen komt een bij een rotspartij uit waar u over moet klauteren. Het zijn grote tegen elkaar aanliggende rotsblokken waar hier en daar het water hard kan stromen. De rotsen kunnen ook glad zijn, dus pas op. Vooral ook met kleine kinderen. Als het water laag genoeg staat kan met langs de zijkant lopen, maar dat is niet altijd het geval.

Na de rotspartij wordt de rivier breder en het water rustiger. Het is dan ongeveer nog 1km lopen voordat hij bij strandjes komt en uiteindelijk bij een bruggetje over het water met een parkeerplaats. Hier kun je er voor kiezen om weer door het water terug te lopen of om de GR91 te nemen, die na een klein stukje langs de over met de standjes omhoog loopt. Deze route is vaak wel erg warm in hoogzomer.
Vaison-la-Romaine
Vaison-la-Romaine bezit, zoals de naam aangeeft, een belangrijk Romeins erfgoed. Vaison-la-Romaine, dat gekend is voor de Romeinse ruïnes, is ook voorzien van een charmante, middeleeuwse oude stad, de Hoge Stad.
De Gallo-Romeinse ruïnes, die het grootste archeologische veld van Frankrijk vormen, strekken zich uit over de site van la Villasse en de site van Puymin. Het archeologisch museum bevindt zich op de site van Puymin.
Het stadsbezoek zet zich verder met de Notre-Dame-de-Nazarethkathedraal en het klooster dat een mooi exemplaar van Provençaalse romaanse kunst is.
De versterkte poort uit de 14e eeuw, met de belforttoren, tekent de ingang van de middeleeuwse stad en haar mooie woningen. Het kasteel van de Graven van Toulouse, gebouwd in de 12e eeuw, domineert het stadscomplex.

AANVULLENDE INFORMATIEVAISON-LA-ROMAINE
Vaison-la-Romaine is een stad in de Vaucluse, in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, op 28 km ten noordoosten van Orange.
Het stedelijk gebied van bijna 27 km² ligt tussen de corridor van het Rhônedal in het westen en de uitlopers van de Mont Ventoux en de Provençaalse Baronnies in het oosten.
Doorkruist door de loop van Ouvèze, wordt de site van Vaison bewoond sinds de prehistorie, maar het is onder de Gallo-Romeinse oudheid dat de stad zich ontwikkelt. Hoofdstad van een Keltische stam overwonnen door de Romeinen, het wordt een van de rijkste steden van de provincie Narbonne na een verbond met Julius Caesar.
Geïnitieerd in de moderne tijd en voortgezet in de negentiende en twintigste eeuw, zullen archeologische opgravingen deze gouden eeuw benadrukken en zijn naam geven aan de stad.
In de Middeleeuwen bouwt de graaf van Toulouse een kasteel op een rotsachtige hoogte en een tweede stad omringd door wallen, veiliger voor de inwoners, neemt zijn intrede.
Nu bestaand uit een hogere stad en een lagere stad waarin de oude overblijfselen naast de eigentijdse stadsuitbreidingen, Vaison-la-Romaine die bijna 6200 inwoners heeft een rijke erfenis heeft behouden die meer dan 2000 jaar van geschiedenis behandelt. Naast zijn wijnbereidheid (wijnen van de Côtes-du-Rhône-appellation), is het een belangrijke toeristische attractie in het hart van een regio met een bevoorrecht klimaat.

TE ZIEN, TE DOEN
Aan weerszijden van de Ouvèze, wiens dodelijke overstroming in 1992 nog steeds herinneringen oproept, vormen de bovenstad en de benedenstad een formidabel openluchtmuseum dat liefhebbers van het erfgoed aanspreekt.
U kunt een lange reis beginnen die werd ontdekt door de bovenstad, omringd door middeleeuwse wallen.
De kathedraal van St. Maria van de Assumptie werd gebouwd in het oosten van de heuvel in de vijftiende eeuw, en werd uitgebreid in de late zestiende. De rijke decoraties waren het slachtoffer van plunderingen tijdens de revolutie en vervolgens werd het in de steek gelaten ten gunste van de eerste kathedraal, in de “lage stad”. Gerestaureerd, het gebouw huisvest nu regelmatig culturele evenementen.
Overheersend het geheel, dan richting het kasteel van de graaf van Toulouse gebouwd in de dertiende eeuw, met inbegrip van drie versterkte gebouwen en een vierkante kerker rond een prachtige binnenplaats. Vanaf het voorplein geniet u van een ongeëvenaard zicht op heel Vaison.
Het is aangenaam om door de smalle en kronkelende straatjes van de middeleeuwse stad te slenteren, bezaaid met oude huizen en pittoreske pleinen versierd met fonteinen.
Na deze stad in de stad wordt de bezoeker opgeroepen om een ??verder weg gelegen verleden in te duiken en nog steeds de 15 hectare oude ruïnes van Puymin en Villasse te doorkruisen. Oude thermale baden, weelderige villa’s, watertoren, winkels en magnifiek theater: u ontdekt deze goed bewaard gebleven overblijfselen van de prestigieuze Romeinse stad tijdens een gratis bezoek of becommentarieerd. Speciale sessies voor gezinnen zijn ook gepland. Het hele jaar open, behalve het tweede weekend van januari tot het tweede weekend van februari. Prijs: 4 en 9 euro (pas geldig voor alle archeologische vindplaatsen). Informatie en reserveringen op +33 4 90 36 50 48.
We zullen de Romeinse brug uit de eerste eeuw niet vergeten en sinds 1840 een historisch monument noemen. Een strategische site voor utilitaire en commerciële doeleinden. Dit grote werk heeft weer en vloed doorstaan ??dankzij zijn slimme architectuur.
Zie ook de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth, gebouwd vanaf de elfde eeuw (vóór de opkomst van de bovenstad), en waarvoor opnieuw blokken oude monumenten werden gebruikt. Indrukwekkend of zelfs sober (weinig openingen), het is echter een voorbeeld van Provençaalse romaanse kunst met zijn gebeeldhouwde decoraties. In de twaalfde eeuw was het begiftigd met een achthoekige koepel waar de evangelisten verschijnen. Het opmerkelijke klooster dat grenst aan de kathedraal, met zijn galerijen en versieringen, maakt het bezoek compleet.

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
Begane grond
56 m2

Tegels

Slaapkamer
1e verdieping

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 190 x 80 cm

Natuursteen

Badkamer
1e verdieping
6 m2

Toilet

Douche (1)

Ligbad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Appartement

Energielabel

  • C

Woonoppervlakte

  • 56 m2

Sport & recreatie

  • Bergsport
  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Beauty & spa
  • Cultuur & historie
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Vloerverwarming
  • Boiler

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Radio
  • Cd-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders (10)
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (2)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (3)
  • Privé oprit
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (4)
  • Tuintafel(s) (2)

Privacy

  • Beheerder op terrein

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Berging
  • Apart toilet (1)
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping: (1)
  • Huisdier niet toegestaan


€ 490,-
per week v.a.
€ 490,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder