Vakantiehuis


Onze gezellige Tanya staat aan de voet van het Mecsekgeberte in een leuk dorp aan de rand van een groot natuurgebied.
Uw hond is ook welkom. De woning is ingericht voor 2-6 personen. De woning heeft 2 slaapkamers, woonkamer, badkamer en ruime hal/ entree/ woonkeuken. De ruime tuin is geheel omheind, voorzien van gras en diverse fruitbomen. Er is voldoende ruimte in de tuin om meerdere auto's te parkeren.
In het dorp zijn een paar kleine buurtsupers voor de dagelijkse boodschapjes, een paar leuke kroegjes (hier koop je een 1/2 liter bier voor ongeveer € 1,00 en voor een wijntje ongeveer € 0,50). Postkantoor, kapper en museums zijn er ook.
Diverse srv-wagens komen door het dorp o.a. met diepvriesproducten. En bij mooi weer komen er meerdere ijscoboeren door het dorp rijden.

Locatie & tips

Prijzen & boeken

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum. Selecteer je vertrekdatum.  Minimum verblijf  nachten. Klik op de groene knop om te boeken.

 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Tarieven

Prijzen zijn per verblijf

van
30-06-2019
tot
01-09-2019
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 375,00
Midweek -
Nacht € 54,00
Weekend -
van
01-09-2019
tot
27-10-2019
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 309,00
Midweek -
Nacht € 44,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Reserveringskosten
€ 20,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Schoonmaak
€ 30,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting alle leeftijden
€ 1,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Waarborgsom
€ 100,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | optioneel
Water
€ -
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.

De verhuurder, Arno en Ilse

Bij Micazu sinds maart 2010

Sinds 2005 zijn wij eigenaar van deze woning. We zijn opzoek gegaan naar een mooie plekje voor ons zelf. Een aantal landen hebben we bezocht maar toen we in Hongarije kwamen werden we verliefd. Niet alleen op dit huis maar ook op het land en mensen.
Ons lieve beheerdersechtpaar (Ákos en Anikó) zorgt ervoor dat de woning er tiptop uitziet en dat u gezellig ontvangen wordt. Zij en wij heten u graag van harte welkom in onze vakantiewoning!
Arno, Ilse & Marit
(meer over ons bij achtergrond info)

Tips van de verhuurder

We heten u van harte welkom in onze vakantiewoning Kakas-ház in Váralja Hongarije!

Sinds 2005 zijn wij eigenaren van deze woning. Onze familienaam is Haan dus we hebben de woning Kakas-ház, wat Haan-huis betekend, genoemd.

We wilden graag een eigen plekje in het buitenland, een aantal landen hebben we bezocht maar toen we in Hongarije kwamen werden we verliefd. Niet alleen op dit huis maar ook op het land en de mensen. We voelden ons gelijk thuis.
Het is een heerlijk plekje, doordat de tuin in een soort kom ligt is het er al snel aangenaam en vaak hebben we geen last van de wind. De woning is eenvoudig maar wel compleet ingericht. Van kaasschaaf, tot kurkentrekken, waterkoker, magnetron, wasmachine en ook een verbandtrommel, het is allemaal aanwezig.
De tuin is ruim en overzichtelijk, voorzien van veel gras en fruitbomen die in het seizoen voor heerlijk vers fruit zorgen. In 2009 hebben we een walnoot geplant we hopen dus binnen een paar jaar onze eigen walnoten te kunnen rapen. De bbq heeft al vele overuren gedraaid als we aanwezig waren!
Een van onze gasten schreef in het gastenboek “ik heb genoten van het concert des natuur als ik in de tuin zat”. Daar zijn we het zeker mee eens. Al een paar jaar huist een specht in de grote wilg, de vele krekels en andere vogels maar ook de lokale boeren met hun maai machines zorgen voor een mooi concert.
Toen we de woning kochten kregen we er een kat bij. De vorige eigenaar had haar naar haar zus gebracht elders in het dorp. Maar de dame kwam weer vrolijk terug lopen. Na al die jaren is ze er nog steeds. De woning komt ze niet in, maar ze wordt wel erg blij van een bak brokjes en van blikvoer wordt ze helemaal blij!

Omdat we de woning Kakas-ház hebben genoemd zijn we bezig met allerlei leuke, foute, mooie, lelijke kippen en hanen te verzamelen. Het begint al een leuke verzameling te worden.

We vinden het heerlijk om uren lang te wandelen in het bos en omdat “ons dorp” aan de rand van een groot natuur gebied ligt kunnen we ons hart ophalen. We hebben al vele uren in het natuurgebied doorgebracht. Gewoon een rondje om het dorp, wandelen naar Obanya of richting Máza. We hebben onder het wandelen genoten van de herten, reeën, de schaapherder en de rust die het woud geeft. De stad Pécs bezoeken we ook erg graag, de markt op zondag, het centrum met de leuke winkels, terrasjes en restaurantjes, nu nog kunnen we er uren rondslenteren.

Omdat we niet alleen van het huis willen genieten hebben we besloten de woning te verhuren. Dat was het 1e jaar erg spannend, hoe zullen de mensen met onze woning omgaan, wat zullen ze van de woning, het dorp, de mensen en het land vinden. Gelukkig hadden we na het 1e jaar alleen maar positieve reacties. Zowel over de woning, als het dorp en de omgeving. De gasten zijn ook altijd erg positief over ons lieve beheerders echtpaar, Ákos en Anikó. Zij beheren de woning al vanaf de 1e dag dat we zijn gaan verhuren, het zijn echte vrienden geworden! Ze ontvangen onze gasten en staan ze te woord als er vragen en/ of problemen zijn. Anikó zorgt ervoor dat de woning er tip top uitziet als u aankomt, als het seizoen het toelaat zorgt ze dat er een schaal vers fruit uit de tuin op u staat te wachten bij aankomst.

Eind 2007 hebben we, uiteraard in “ons dorp”, een wijnhuisje gekocht. Een lief klein huisje met een leuke wijngaard erbij. Sinds 2008 maken we dus onze eigen wijn. We maken rosé, witte en rode wijn. Het zijn droge wijnen en wij vinden ze, uiteraard, heerlijk. Een tuinman verzorgd de ranken het hele jaar. En in september gaan we zelf plukken en de wijn maken. Met een aantal vrienden, collega’s en buren gaan we gezellig plukken, de druiven kneuzen en persen. Uiteraard wordt er tussendoor voor een heerlijke goulas leves (goulas soep) gezorgd.
We zijn nog bezig met dit huisje op te knappen maar het is de bedoeling dat dit huisje vanaf de zomer 2011 ook verhuurd kan worden (2-4 personen). Dit huisje hebben we, heel toepasselijk, Bor-ház (wijnhuis) genoemd en u begrijpt, we zijn nu ook druk met allerlei leuke, foute, mooie wijn spullen te verzamelen (zoals glazen, mooie flessen, leuke schilderijen/ posters ed.)

In augustus 2009 kreeg Arno de kans om voor zijn werkgever een aantal jaar in Hongarije te gaan werken. Dit hebben we met beide handen aangegrepen. We wonen nu met onze dochter in het noorden van Hongarije. Hierdoor kunnen we het hele jaar door gebruik maken van onze woning. We genieten ervan om de woning in alle seizoenen mee te maken.

Heeft u na het lezen van onze presentatie nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij willen uw vragen graag beantwoorden!

Arno, Ilse en Marit
In juli zijn wij genomineerd voor de vakantiewoning van de maand augustus 2007. Toen eind juli de mail binnen kwam dat wij dat ook geworden waren, waren wij erg verrast en blij. Verrast omdat de andere genomineerde woningen er ook zo mooi uit zagen. Vakaniewoning van de maand augustus 2007, een vermelding waar we super trots op zijn! Hopelijk denkt u er ook zo over!
Aan de voet van de Mecsekgebergte in het zuiden van Hongarije tussen het Balatonmeer en de Kroatische grens staat onze prachtig gelegen, ruime, vrijstaand Tanya (Hongaarse boerderij). Het is ingericht voor maximaal 6 personen met woonkamer, eetkeuken, twee slaapkamers en badkamer voorzien van douche en wc.Er is een grote tuin geheel voorzien van gras en diverse fruitbomen waaruit u ’s zomers het heerlijke verse fruit kunt plukken oa kersen, appels en perzikken. Omdat de tuin geheel is omheind is deze kind vriendelijk.De woning staat in een klein gezellig dorpje met ongeveer 1.200 inwoners. Soms komt men nog met paard en wagen door het dorp, iets wat erg leuk is. Aan het einde van de straat begint een ongeveer 9.000 ha groot bos waarvan ongeveer 1.100 ha beschermd natuurgebied is. Hier kunt u herten en wilde zwijnen tegenkomen. Een kleine greep uit wat er te doen is in de omgeving van ons dorp:Op ongeveer 7 km ligt het stadje Bonyhád waar alle voorzieningen voor handen zijn. U vindt hier o.a. grotere supermarkten (Spar en Lidl), pinautomaten, restaurantjes en kroegjes. Op de dinsdag- en vrijdagochtend is er een gezellige markt die een bezoek zeker waard is.Op ongeveer 40 km ligt Pécs. Dit is de 4e stad van het land en een echte studentenstad; hier staat de eerste universiteit van Hongarije. Ook was Pécs een politiek en cultureel centrum onder het Turkse regiem. Deze stad wil graag de culturele hoofdstad van Europa worden in 2010.In het centrum kan men gezellig winkelen, genieten in een van de gezellige kroegjes of een lekker hapje eten in één van de vele restaurantjes. Verder vindt men hier de hypermarkets die maar liefst 24 uur per dag open zijn. De vlooienmarkt op zondag aan de Vásár Tér mag zeker niet gemist worden. Ook kunt u een bezoek brengen aan de tv toren en uitkijken over de hele regio. Een bezoek aan de dierentuin is ook erg leuk.Szekszárd is de hoofdstad van de regio en zeker een bezoek waard. Ten noordoosten van de stad liggen de wijngaarden. Oostelijk van de stad kronkelt de Donau. In de stad zijn diverse musea. Het Gemenc, een 18.000 ha bos met populieren, wilgen, beken en dijken ligt ongeveer 12 km ten oosten van Szekszárd. Een tocht met het toeristen- treintje door dit woud is een echte aanrader.En natuurlijk niet te vergeten de vele meren waarin gezwommen mag worden, paardrijd mogelijkheden, fiets- en wandeltochten, de wijnroutes, en uiteraard de heerlijke warme thermaalbaden.
Hongarije ligt in Midden-Europa en grenst aan 7 landen: Oostenrijk, Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Servië en Montenegro, Kroatië en Slovenië. De hoofdstad is Budapest. Hongarije heeft ongeveer 10 miljoen inwoners waarvan er ongeveer 1,8 miljoen in Budapest wonen. Het land is ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland. De taal is voor ons erg moeilijk en lijkt totaal niet op de meeste talen uit Europa. Fins is een verwante taal. Het land wordt door de Donau in tweeën gedeeld. In het oosten vind je de Puszta’s, in het noordoosten liggen de Karpaten in het westen vindt u de Alpen. Er zijn wel meer dan 1.000 meren het grootste en bekendste is het Balatonmeer ongeveer 596 km2. Er zijn 10 nationaal parken in het land. En het land is bekend om zijn kuuroorden en warmwaterbronnen, alleen al in Budapest zijn er meer dan 100 bronnen. Sinds mei 2004 is Hongarije lid van de E.E.G. de euro is nog niet ingevoerd, men hoopt dat dit in 2011 gaat gebeuren. Er wordt nu nog betaald met de Forint. Hongarije heeft qua klimaat 3 zones, mediterraan in het zuiden, continentaal in het oosten en Atlantisch in het westen. De winters zijn mild en soms nat maar beginnen vaak pas half december. De zomers zijn warm en soms erg heet. Maart, april en november zijn de natste maanden, september is de droogste. Januari is de koudste maand en augustus de warmste. Van eind april tot eind september mag je ervan uit gaan dat de zon ongeveer 10 uur per dag schijnt. OFFICIELE FEESTDAGEN:1 januari (nieuwjaarsdag) 15 maart (herdenking revolutie 1848/49) Tweede Paasdag 1 mei (dag van de arbeid) Tweede Pinksterdag 20 augustus (dag van de grondwet) 23 oktober (dag van de republiek) 1 november (Allerheiligen) 25 en 26 december (kerstmis) Netspanning, 220 volt.Er is geen tijdsverschil met Nederland.
In onze regio heeft men in vroegere tijden geleefd van de mijnbouw, zo ook in ons dorp. aan het einde van het dorp is een klein mijnmuseum (Bányamúzeum). Men heeft dit museum ingericht aan het begin van een oude mijnschacht. Als u een bezoek wilt brengen aan deze museum kunt u dit aan geven bij de beheerder Ákos of bij de overbuurvrouw (Ilonka) Zij zullen dan een afspraak maken bij de beheerder van het museum. Schrik er niet van als men deze afspraak ’s morgens vroeg (een uur of 8) wil maken. Is voor deze mensen heel normaal. Als dit te vroeg is (voor ons wel!!) zeg dat dan gewoon en wordt deze afspraak later op de dag gemaakt.
In ons dorp een is museum met volkskunsten gemaakt door mensen uit ons dorp (Népmüvészeti Ház) Hier kunt u de geschiedenis van ons dorp bekijken, klederdracht en volkskunst dan in ons dorp is gemaakt. Openingstijden museum: woensdag en zondag van 16.00-17.00 uur.
Ten oosten van de stad Szekszárd ligt het 18.000 ha grote wildreservaat, dit is het grootste reservaat van Hongarije. De natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Er zijn vele dode rivierarmen kreken en eilanden. Deze eilandjes worden bewoond door diverse zeldzame vogelsoorten zoals arenden, zwarte ooievaars, blauwe reigers, zilverreigers, en watervogels. Ook komt u als u geluk hebt herten met de mooiste geweiën van het land tegen. Dit reservaat geeft een goed beeld van hoe de Donau er vroeger uit heeft gezien. U kunt dit beschermde natuurgebied alleen per boot of met een treintje bezoeken. Diverse gasten van onze woning hebben aangegeven dat het meenemen van muggenolie geen overbodige luxe is. Laat u hierdoor niet afschrikken een bezoek aan dit reservaat is een echte aanrader, natuur zoals we die in Nederland niet meer kennen!
Over de weg ligt Óbánya ongeveer 25 km van onze woning. Maar houdt u van wandelen is het ook erg leuk om dit dorp via het natuurgebied te bezoeken. Als u een navigatiesysteem hebt neem die dan mee u kunt erg makkelijk verdwalen in het bos. In de woning ligt een kaart van het natuurgebied en met een kompas moet het natuurlijk ook lukken om dit dorp te vinden. Het is een wandeling van ongeveer 6 km. In dit dorpje wonen ongeveer 170 mensen en het dorp ligt in het dal, dat van Mecseknádasd naar Kisújbánya loopt. De natuur is er nog ongerept en dat blijft ook zo omdat 'de Mecsek' reeds vele jaren tot beschermd natuurgebied is verklaard. Óbánya heeft een zeer bijzondere sfeer, langs dit dorp stroomt een heldere beek, de zogenaamde "oude beek". Dit dorp heeft maar één staat en alle huizen staan dan ook langs deze straat. Wat ons is opgevallen is dat bijna alle huizen wit zijn. Zoekt u een leuk cadeau neem dan eens een kijkje bij de pottenbakker. In dit dorp wordt nog op ambachtelijke wijze keramiek vervaardigd. Ook het souvenirshopje in het dorp is een bezoek waard. Als u met de auto naar het dorp gaat komt u bijna als eerste een gezellig restaurantje tegen. Tegen over dit restaurant is een midgetgolfbaan. Naar horen zeggen is deze eigendom van Nederlanders.
Ongeveer 30 km van ons dorp ligt het dorp Dombóvar met 23.000 inwoners, een kilometer of 3 van het dorp ligt het thermaalbad Gunuras aan een 7 ha groot park. In het thermaalbad zijn diverse baden met warmwater. 2 Warmwaterbaden 34-36°C, 36-38°C, 1 zwem warmwaterbad, 30-32°C, 1 zwemsauna 28-30°C en een diep bad 18-20°C. Ook zijn er (infra)sauna, stoombad, jacuzzi en massage faciliteiten. In het park bevinden zich diverse zwembaden/ meren en strandjes, volleybalvelden, voetbalvelden. En kunt u schaken met een levensgroot schaakspel. In de diverse restaurantjes kunt u lekker eten. Wilt u alleen een dagdeel naar dit kuuroord ga dan na 14.00 uur, u betaald dan minder entree geld. Voor een hele dag betaald u ongeveer € 7,50, voor een middag betaald u ongeveer € 5,00. Het thermaal water is ook goed voor diverse ziekten bv reuma.
Ongeveer 70 km ten zuiden van ons dorp ligt het kuuroord Harkány. Het is een stukje rijden maar echt wel de moeite waard. Dit is een van de grotere kuuroorden van Hongarije. Dit kuuroord is ongeveer 180 jaar geleden ontdekt en wordt ook het wel Mekka voor reumapatiënten genoemd. Het hele gebied is ongeveer 1,3 km2 met diverse zwem en kuurbaden, zonneweiden en speel gelegenheden voor jong en oud.Dit kuuroord is verdeeld in 2 gedeelten; het stand gedeelte en het kuurgedeelte. In de zomer perioden zijn beide gedeelten geopend. Buiten het zomerseizoen is alleen het kuuroord geopend. Helaas zijn wij alleen nog maar in het voor en naseizoen geweest en hebben alleen genoten van het kuuroord. En dat was heerlijk! In dit gedeelte zijn diverse baden met temperaturen variërend van 34-38°C. Ook is er een wat groter bad waar u in kunt zwemmen.Tevens is er de mogelijkheid om u lekker te laten masseren, te genieten van jacuzzibaden, sauna of te eten in een van de vele eet tentjes. Er geldt vanaf 14.00 uur een middag tarief.
Bij het dorp Szálka liggen een groot zwem- en vismeer. Ook kan u hier kano’s en waterfietsen huren en volleyballen op het volleybalstrandje. Uiteraard kan u hier ook wat versnaperingen kopen voor de innerlijke mens. Het is heel normaal in Hongarije om te betalen voor de stranden, hier moet u dus ook betalen. Over het algemeen is dit niet duur, wij weten helaas niet wat een dag vertoeven aan dit leuke meer kost maar we denken rond de 200 á 300 Ft. Als u de meren voorbij rijdt komt u in het dorpje zelf, een klein jagersdorp. Erg leuk om hier even rond te rijden of te lopen. In het dorp zijn meerdere restaurants.(Afstand van de woning naar - Szálka ongeveer 25 km)
In het dorpje Szászvár is een openbaar zwembad waar u heerlijk kunt zwemmen. Het zwembad ligt van de hoofdweg af aan de linker kant in het dorp. Kinderbadje is aanwezig evenals een levensgroot schaakspel.Helaas is het ons niet bekend wat de entree prijs is voor een dagje vertoeven aan dit leuke zwembad. Maar zoals zoveel in Hongarije zal het niet veel zijn. Afstand van de woning naar het zwembad ongeveer 6,5 km. (Bron: weblog Arnold de Keijzer).
Budapest ligt ongeveer 160 km van ons dorp af en is goed te rijden met de auto. Toch is het aan te bevelen deze reis te maken met de trein. U kunt de trein nemen van af Szekszárd u bent dan in ongeveer 2,5 - 3 uur in Budapest. In Budapest vindt u veel musea, mooie gebouwen, vele terrasjes en restaurants waar u heerlijk kunt eten. Uitgebreid shoppen is uiteraard ook mogelijk. Er zijn diverse toeristische bureaus die een rondrit door Budapest aanbieden en u naar de belangrijkste plekjes van de stad rijden. De opera moet ook erg mooi zijn en voorafboeken is een aanrader omdat het er altijd erg druk is. Als u houdt van kuuroorden is Thermaalbad Gellert een aanrader, genieten van de heerlijke warme baden, sauna's of een massage. Het parlementsgebouw mag u niet missen! De toegang is voor EU inwoners gratis. De ingang is aan de achterzijde, loopt u langs de wachtende rij dan kunt u binnen uw gratis entreekaart halen. Vanaf Royal Palade, fishermens bation en de Matthias kerk (de kerk waar keizerin Elizabeth (Sissi) is gekroond) heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Het is een aanrader om de "Budapestkaart" aan te schaffen, hiermee krijgt u korting op o.a. bustours, restaurants, entree van musea (soms is de entree zelfs gratis) en hotel overnachtingen.Tevens kunt u gratis gebruik maken van het openbaarvervoer.
Op ongeveer 40 km ligt Pécs. Een stad aan de andere kant van van het Mecsek gebergte ligt. Ze is ongeveer tweeduizend jaar oud is en door het mediterrane klimaat een zuidelijke sfeer ademt. Ook was Pécs een politiek en cultureel centrum onder het Romeinse en Turkse regiem, wat terug te zien is aan de historische bouwerken in de stad. Sedert 1009 heeft de stad een bisschopszetel. In de Romeinse tijd heette de stad Sopianiae en was een belangrijke verkeersknooppunt. Tot in de late middeleeuwen was de stad de grootste van Hongarije. De stad is ook bekend geweest als Quinque Ecclesiae, naar de vijf grote kerken. Deze kerken gaven de stad aanzien, de Duitse naam was Fünfkirchen. Pécs is de hoofdstad van de provincie Baranya en is met ongeveer 180.000 inwonders de 4e stad van het land. In Pécs staat de eerste universiteit van Hongarije (oorspronkelijk opgericht in 1367), het is een echte studentenstad. De universiteitsbibliotheek dateerd uit 1774. Nederlanders willen Pécs nog wel eens vergelijken met Nijmegen.In het centrum kan men gezellig winkelen, genieten in een van de gezellige kroegjes of een lekker hapje eten in één van de vele restaurantjes. Verder vindt men hier de hypermarkets die maar liefst 24 uur per dag open zijn. De vlooienmarkt op zondag aan de Vásár Tér mag zeker niet gemist worden. Uitgebreide tekst en foto's hierover vindt u verderop op deze pagina.In 2010 wil de stad uitgeroepen worden tot culturele hoofdstad van Europa!
Elke zondagmorgen is er in Pécs een grootte vlooienmarkt (Vásár tér). Deze markt is voor een deel met tweedehands spullen, een deel nieuwe spullen o.a. kleding, meubels, groente/ fruit, planten ed. en een deel zoals de vogeltjes markt in Antwerpen,verkoop van dieren dus.De markt is lekker groot dus trek de wandelschoenen maar aan! De 1e zondag van de maand komen er veel mensen van het platteland en is het dus extra druk. De markt duurt tot ongeveer 13.00 uurU vindt deze markt aan de Megyeri útca ongeveer 3 km ten zuidwesten van het centrum.
Op de Misina-berg in het noorden van Pécs staat een grote zendmast deze toren is 172 meter hoog. U kunt deze toren in en genieten van het geweldige uitzicht over de stad Pécs en het hele Mecsek gebergte. Als het een heldere dag is kunt u echt heel ver kijken! U koopt beneden aan de toren een entreekaartje, 600 Ft p.p. Vervolgens wordt u met een lift naar boven gebracht. Het laatste stukje moet u met de trap. Bovenin is een restaurant waar u lekker kunt eten of gewoon een drankje kunt drinken. Het kan boven erg fris zijn dus een vest meenemen is een aanrader.De mast is dagelijks geopend van 09.00 – 21.00.
In Pécs is een kleine dierentuin (Állatkert), deze vindt u ook op de Misina-berg in het noorden van Pécs. De entree is 700 Ft per persoon. Het is een simpele en zeker geen grote dierentuin maar wel leuk. Het ligt mooi op een heuvel met veel bomen. Het is zeker niet zoals wij gewend zijn in Nederland met een groot restaurant en grote speeltuin maar toch wel het bezoeken waard!!Dagelijks geopend van 10.00 – 16.00 uur.
Net buiten Kárász zit een pottenbakker die ook een klein museum aan huis heeft. Hier kunt u voor een klein bedrag erg mooie Hongaarse keramische potten of schalen kopen. Ook laat de pottenbakker Ottó u graag zijn verzameling oude potten en schalen zien. Hij heeft dit in de loop der jaren verzameld.Ook heeft hij een leuke verzameling oude kleding. De man spreekt erg goed Duits en kan u zeer goed en enthousiast vertellen over de geschiedenis van Hongarije, pottenbakken en nog veel meer. Het is een echte aanraden bij deze aardige man langs te gaan! Toen wij hier waren was de oven net klaar met bakken en konden we de spullen nog warm meenemen.
In de omgeving van Abaliget zijn diverse meren waar u kunt vissen of varen. Maar het plaatsje is zeker bekend om de druipsteengrot. Deze grot is in 1768 ontdekt, ligt ongeveer 220 meter boven het zeeniveau en heeft een lengte van iets minder dan 500 meter. Een wandelroute in de grot gaat langs een onderaardse rivier. Door het omlaag druppelende water zijn er grillige figuren in de grot onstaan. Het schijnt dat een bezoek aan deze grotten een therapeutische waarde heeft, voor mensen met bronchitis lijkt een bezoek een verlichtende werking te hebben. De grotten behoren tot de mooiste van Europa.
De meren van Orfü zijn een echt watersport gebied, houdt u van varen, vissen, zeilen, waterfietsen, kanoën, of windsurfen is een bezoek aan deze meren dus een must. In het gebied zijn vier meren die gezamenlijk 113 ha groot zijn. Aan alle meren kunt u vissen, de visvergunning kunt u in het dorp krijgen. Aan het grote meer vindt u vele restaurants en strandjes waar u heerlijk kunt genieten van alle watersporters.Voor midgetgolf, tafeltennis en een tennisbaan kunt u ook in dit gebied terecht. Naast de grote meren is hier ook het grootste strandbad van Hongarije, een waterglijbaan en luchtkussens zijn natuurlijk geweldig voor de kinderen. Het bad ligt tegen de meren aan. Het dorp Orfü heeft ongeveer 600 inwoners, dit aantal kan in de zomer maanden oplopen tot ongeveer 10.000. U kunt heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden in de omliggende bossen. Een molenmuseum vindt u in de watermolen. Buiten het hoogseizoen zijn de openingstijden van de activiteiten aangepast.
Aan de rand van dit dorp is een camping (Máré vára) dat in Nederlandse handen is. Als u langs deze camping rijdt of loopt gaat u de prachtige loofbossen in. Op ongeveer 1 km afstand van de camping staat de burcht Máré, de camping dankt haar naam aan deze burcht. Oorspronkelijk is burcht gebouwd in een 13e eeuwse gotische stijl maar in de 16e eeuw is deze gerenoveerd in een renaissance stijl. In de voormalige ridderburcht werden ten tijden van de Turkse bezetting de Osmaanse troepen en wachtposten gestationeerd. Tot 1960 heeft de burcht onbeheerd gestaan en is toen gerenoveerd. De burcht kan worden bezocht tegen een kleine vergoeding. (Bron: weblog Arnold de Keijzer).In het büfe van de camping kunt u een drankje/ ijsje halen.
Wilt u het Mecsek gebied vanuit de lucht bekijken? Dat is mogelijk d.m.v. een zweefvliegtuig, parachutesprong of een rondvlucht. Vlak bij het plaatsje Öcseny (in de buurt van Szekszárd) ligt een vliegveldje vanwaar u met een sportvliegtuigje rondvluchten kunt maken. U kunt genieten van de wijnvelden, het Mecsek of Gemenc gebied. De vluchten duren ongeveer 12 minuten. Deze vluchten kunnen in de ochtend of middag gemaakt worden in de periode tussen 1 april en 15 oktober. Het kost ongeveer 36.000 huf en er kunnen dan maximaal 12 mensen meer (hoe meer mensen mee vliegen des te lager de kosten per persoon worden) Als u een rondvlucht wilt maken kunt u contact opnemen met Kalman Berenyi, deze man spreekt Engels en Duits telefoon 0036-74-496 265. Graag 24 uur van te voren reserveren. Vergeet geen camera om foto's van deze belevenis te maken!! Wilt u niet vliegen maar de sportvliegtuigjes bekijken dan kan dat ook.
In onze regio zijn vele maneges hieronder hebben we een aantal adressen vermeld waar u naar toe kunt. Het is mogelijk om binnen in de bak te rijden of een mooie rit in het Mecsek gebied te maken. Manege Lovaspanzio in Mecsecnadasd. Bij deze manege kunt u ook eten het restaurant is geopend van 10-22 uur. Het dorp Mecsecnadasd ligt langs de 6 richting Pécs. Manege Endrõdi Lovastany in Vékény. Tibor Endròdi is niet alle de eigenaar van deze manage maar is ook de burgemeester van het dorp. 1 Uur paardrijden kost ongeveer 1.800 huf. Wilt u een tochtje maken met paard en wagen dient u vooraf even een afspraak te maken. Adres Kültelek utca 1 Vékény, telefoon 0036-72-420 930 (mobiel 0036-30-315 9125) Als u rond rijdt in de omgeving komt u nog vele andere maneges tegen. U kunt altijd even binnen lopen om te vragen of u direct kunt rijden of dat u een afspraak moet maken. Of ze les geven of alleen ritten maken enz enz.
Het dorpje Püspökszentlászló kunt u bereiken via het dorp Hosszúhetény. Het dorpje ligt boven in de bergen van het Mecsek. Het is een schattig dorpje midden in de natuur, u kunt hier een kasteel bezichtigen en er is een botanische tuin. Als u van wandelen houdt is het meenemen van wandelschoenen een must! Nadat u de auto heeft geparkeerd aan het begin van het dorp, loopt u naar de andere kant van het dorp. Vanaf hier kunt u een schitterende wandeling maken door het Mecsek gebergte. Een wandeling naar het hoogste punt, de berg “Zengö” mag u niet overslaan. Het is een stevige wandeling maar zeker de moeite waard. Bovenop de berg treft u een soort vuurtoren aan en heeft u uitzicht over het hele gebied! Wij raden u aan een goede wandelkaart mee te nemen om verdwalen te voorkomen.
Algemene voorwaarden
Artikel 1. Algemeen en de begripsbepalingen. 1. Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing bij de totstandkoming van een tijdelijke huurovereenkomst tussen eigenaar en huurder van de vakantiewoning Kakasház, de tijdelijke huurovereenkomst verder ook te noemen: huurovereenkomst.
2. De eigenaar van de te verhuren vakantiewoning wordt hierna aangeduid als verhuurder.
3. Onder huurder wordt verstaan degene die de door de eigenaar te huur aangeboden woning huurt.
4. Onder beheerder wordt verstaan de door de eigenaar aangewezen contactpersoon en/ of sleutelhouder in Hongarije.
5. Onder huursom wordt verstaan de huurprijs van de woning.
6. Onder huurbedrag wordt verstaan de huursom verhoogd met bijkomende kosten, zoals onder andere kosten eindschoonmaak + toeristenbelasting.
7. Onder factuurbedrag wordt verstaan het huurbedrag verhoogd met reserveringskosten en borgsom.

Artikel 2. Totstandkoming huurovereenkomst. 1. Het reserveren van de vakantiewoning dient te geschieden via het Micazu reserveringsformulier.
2. Bovengenoemde reservatie is definitief en bindend, d.w.z. dat bij annulering annuleringskosten verschuldigd zijn.

Artikel 3. Betalingscondities.
1. Binnen 14 dagen na de reserveringsdatum dient 50% van het totale huurbedrag en de reserveringskosten te zijn voldaan door overmaking op een door de verhuurder op te geven girorekening.
2. Het restant en de borgsom dienen uiterlijk 6 weken vóór vertrek op de opgegeven girorekening van verhuurder geheel te zijn voldaan.
3. Bij reservering minder dan 6 weken vóór vertrek, dient het gehele factuurbedrag binnen 4 werkdagen, na de reserveringsbevestiging van de verhuurder, te worden voldaan. Bij reservering minder dan 3 weken vóór vertrek, dient het gehele factuurbedrag binnen 2 werkdagen te worden overgeboekt. Bij een eventuele telefonische overmaking zijn de bijkomende kosten voor rekening van de huurder.
4. Bij niet tijdige betaling van de verschuldigde bedragen zendt de verhuurder een schriftelijke aanmaning. Wanneer het verschuldigde bedrag binnen 5 werkdagen na datum van aanmaning nog niet in het bezit is van de verhuurder, wordt de overeenkomst geacht te zijn geannuleerd en is de overeenkomst ontbonden. De verhuurder brengt in dat geval annuleringskosten, als omschreven in artikel 10 van deze voorwaarden, in rekening.

Artikel 4. Reserveringskosten.
1. Per boeking wordt aan de huurder € 20,00 reserveringskosten in rekening gebracht. Deze reserveringskosten worden bij een eventuele annulering niet gerestitueerd.

Artikel 5. Bijkomende kosten.
1. Eventuele bijkomende kosten dienen vóór vertrek aan de verhuurder te worden voldaan.

Artikel 6. Eindschoonmaak.
1. De gehuurde vakantiewoning dient na afloop van het verblijf door de huurder netjes en “bezemschoon” te worden opgeleverd.
2. Serviesgoed met toebehoren dient schoon te worden teruggeplaatst in de kasten.
3. Verplaatst meubilair dient weer op de originele plaats te worden teruggezet.
4. Bij aankomst zal u met de beheerder door het huis lopen om te kijken of er niets kapot is. Als er iets beschadigd is of ontbreekt, dient de huurder dit binnen 24 uur na aankomst te melden aan de beheerder. Deze zal zijn uiterste best doen het item te repareren of te vervangen. Bij vertrek kan de huurder een eventuele schade melden bij de beheerder. De schade zal tegen kostprijs op de borgsom worden ingehouden. Als de schade de borgsom overschrijdt, zal er een beroep op de W.A.-verzekering van de huurder worden gedaan of in rekening bij de huurder worden gebracht.

Artikel 7. Borgsom.
1. De borgsom wordt uiterlijk 30 dagen na afloop van het verblijf teruggestort aan de huurder, onder aftrek van eventuele kosten voor reparatie of vervanging van, door de huurder gemaakte of niet tijdig zijn gemeld aan de beheerder overeenkomstig artikel 6 lid 4, schade of vermissing van inventaris.

Artikel 8.Verplichtingen verhuurder.
1. Verhuurder stelt, onder de in het huurcontract opgenomen voorwaarden, het huurobject aan huurder ter beschikking.
2. Verhuurder draagt er zorg voor dat het verhuurobject in goed verzorgde staat aan de huurder beschikbaar wordt gesteld. 3. Verhuurder staat er voorts voor in dat de ter plaatse gebruikelijke dan wel contractueel overeengekomen nutsvoorzieningen zijn aangesloten en dat de huurder daarvan gebruik kan maken.

Artikel 9. Verplichtingen huurder.
1. Huurder dient ervoor zorg te dragen dat hij bij vertrek vanuit Nederland in het bezit is van de benodigde reisdocumenten, zoals een geldig paspoort of Europese identiteitskaart en eventueel vereiste visa.
2. Huurder dient zelf zorg te dragen voor een reis- en annuleringsverzekering.
3. Het huis wordt verhuurd voor maximaal 6 personen. Dit aantal mag in geen geval overschreven worden. Bij overschrijding wordt de huurovereenkomst van rechtswege als ontbonden beschouwd en wordt de toegang tot het vakantiehuis geweigerd. Huurder blijft in het voorkomende geval de volledige huursom verschuldigd, zulks uit hoofde van schadevergoeding c.q. vergoeding (huur) voor het genoten huurgenot. Huurder heeft geen enkele aanspraak op restitutie van reeds betaalde bedragen.

Artikel 10. Wijzigingen en annuleringen door de huurder.
1. Voor elke wijziging, tot maximaal 6 weken voor aankomst, in een bevestigde boeking brengt de verhuurder een bedrag van € 7,50 in rekening. Deze kosten worden niet berekend indien de huurder bijboekt of overboekt naar een duurdere periode. In dat geval worden uiteraard wel de meerkosten in rekening gebracht.
2. Iedere annulering dient, schriftelijk aan de verhuurder kenbaar gemaakt te worden.
3. Bij annulering van de huurovereenkomst door de huurder, worden de volgende annuleringskosten in rekening gebracht.
a. bij annulering meer dan 6 weken vóór aanvang van het geboekte verblijf is een bedrag van 50% van de totale huursom verschuldigd.
b. bij annulering binnen 6 weken vóór aanvang van het geboekte verblijf is de totale huursom verschuldigd.
4. Bij voortijdige beëindiging van het verblijf blijft het volledige huurbedrag verschuldigd.
5. Reserveringskosten worden bij annulering niet gerestitueerd.

Artikel 11. Opzegging of wijziging door de verhuurder.
1. De verhuurder kan de huurovereenkomst slechts opzeggen dan wel wijzigen in de volgende gevallen:in geval van overmacht zoals onder andere oorlog, staking, natuurramp, buitengewone weersomstandigheden, brand, overlijden van de eigenaar, onaangekondigde verkoop en/ of ingebruikname van het vakantiehuis door de eigenaar e.d..Terugstorting van het volledige factuurbedrag zal plaatsvinden. Enige andere schade of gevolgen van opzegging of wijziging zal niet door de verhuurder worden vergoed.

Artikel 12. Aansprakelijkheid.
1. De verhuurder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor:
a. diefstal, verlies of schade, van welke aard ook, tijdens of ten gevolge van een verblijf in de gehuurde vakantiewoning;
b. tijdelijk uitval of storingen in en om de vakantiewoning van water –en/ of energiehuishouding, niet vooraf aangekondigde weg werkzaamheden en/ of bouwwerkzaamheden rondom de vakantiewoning; Voor wat betreft ongevallen in of om het huis kunnen de verhuurder en de beheerder niet aansprakelijk gesteld worden.
2. De huurder is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verlies en/of schade aan het gehuurde en de inventaris daarvan, ongeacht of dit het gevolg is van handelen of nalaten van de huurder dan wel derden die zich met toestemming van de huurder in het gehuurde bevinden.
3. Bij onjuist gebruik c.q. onjuist achterlaten van de gehuurde woning zullen aan de huurder aanvullende kosten worden doorberekend.

Artikel 13.Klachten.
1. Ondanks de inspanningen van de verhuurder kunt u van mening zijn dat u een gerechtvaardige klacht heeft met betrekking tot de tijdelijk gehuurde vakantiewoning. Teneinde uw mogelijke aanspraken op schadevergoeding of restitutie te behouden dient u de verhuurder te allen tijde in de gelegenheid te stellen om een passende oplossing voor de klacht te bewerkstelligen. Een vroegtijdig vertrek of het zelfstandig betrekken van een ander vakantiehuis, bevrijdt de verhuurder van iedere verplichting tot schadeloosstelling.
2. Indien geconstateerde gebreken of klacht niet ter plaatse met de beheerder kan worden opgelost, dient u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de verhuurder. Deze zal zich inspannen om, voor zover dit binnen haar mogelijkheden ligt, de klacht zo snel mogelijk en naar tevredenheid van de huurder op te lossen.
3. Mocht de klacht niet ter plaatse bevredigend kunnen worden opgelost, dan dient deze uiterlijk binnen 4 weken na terugkomst in Nederland opnieuw schriftelijk en gemotiveerd te worden ingediend bij de verhuurder.
4. Op alle geschillen tussen verhuurder en huurder is Nederlands recht van toepassing.

Indeling

Woonkamer
Begane grond

36 m2

Laminaat

Ventilator

Slaapkamer 1
Begane grond

36 m2

Laminaat

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Slaapkamer 2
Begane grond

36 m2

Laminaat

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Badkamer
Begane grond

8 m2

Toilet

Douche

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (3 Kookzones/branders)

Bestek & servies

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Verwarmd zwembad

Privacy: Openbaar zwembad (op 5 km afstand)

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

 • 135 m2

Kinderen

 • Kinderbed (1)
 • Kinderbox
 • Kinderspeelgoed
 • Kinderstoel (1)
 • Kinderbadje

Sport & recreatie

 • Fietsen
 • Golf
 • Paardrijden
 • Sportvissen
 • Wandelen

Populaire thema's

 • Budget
 • Kindvriendelijk
 • Overwinteren
 • Natuurhuisjes

Verwarming

 • Centrale verwarming
 • Boiler

Internet, wifi, audio

 • Satellietontvanger
 • Televisie
 • Radio
 • Wifi
 • Televisiescherm in cm: (1)
 • Nederlandstalige zenders (15)
 • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Buitenverlichting
 • Parkeerplaats(en) (2)
 • Privé oprit
 • Terras
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (9)
 • Tuintafel(s) (2)
 • Schuur
 • Tuin volledig omheind

Faciliteiten

 • Wasmachine
 • Huisdieren toegestaan
 • Roken niet toegestaan

Linnengoed

 • Handdoeken (3)
 • Keukenlinnen

Mindervaliden

 • Gelijkvloers

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • (Strip)boeken

Privacy

 • Vrijstaande woning


44,-
nachtprijs vanaf (o.b.v. 1 week)
44,-
nachtprijs vanaf (o.b.v. 1 week)
Aankomst
-
Vertrek Selecteer

Anderen bekeken ook:

Az Almafa (de appelboom)

8,6

Belga Ház Kisdorog

7,2