Vakantiehuis

Comfortabel Casa Barbabella Piemonte



Wilt u al zeker zijn van een heerlijk plekje voor in het voorjaar of zomer van 2024? Casa Barbabella is een prachtig gelegen L-vormig landhuis in Saliceto, 'De poort van De Langhe', in Piemonte op de grens met de Bloemenriviera en de Middellandse zee. 
Kernwoorden zijn: sfeervol, comfort en vrijheid.  

Een heerlijk huis met positieve vibe, in de heuvels en centraal gelegen voor strand en zee, grote steden Genua en Turijn en stadjes als Cuneo, Alba en Asti. 

- Casa Barbabella is een sfeervol vrijstaand huis en centraal gelegen in de heuvels van Zuid-Piemonte op de grens met Ligurie; ligt op een heuvel, kijkt op heuvels met vrij uitzicht op een dorp met supermarkt, cafeetjes en restaurantjes op een half uur van de Middellandse zee.

- het huis is ingericht op comfort; 2 badkamers, 2 slaapkamers (1 kamer met 2 luxe boxspring bedden en een 2-persoons stapelbed en de 'master bedroom' met 2 luxe kingsize bedden), ruime woonkamer en aparte 'chill plek' op de overloop boven, grote keuken met vaatwasser, nieuwe wasmachine en WIFI.

- voor de kinderen is er binnen veel speelgoed en een WII. Buiten een ruim plonsbad, buitendouche, trampoline en duikelrek. Voor de volwassenen is er veel ruimte met leuke plekjes binnen en buiten met comfortabel meubilair, volledig ingerichte keuken, veel boeken en DVD's (en Chromecast voor bv eigen Netflix).

Uitgebreide omschrijving:
Het huis staat nabij een dorp op een 1/2 uur van zee. Casa Barbabella biedt u comfort in een vrijstaand en authentiek Piemontees vakantiehuis met prachtig vrij uitzicht.

Casa Barbabella ligt in Saliceto (Cuneo) op de grens van de Bloemen Riviera (Ligurië) en Piemonte in Italië. De voormalige boerderij is nagenoeg volledig herbouwd en vanaf zomer 2012 gereed voor gebruik. Ieder jaar voeren we we weer verbeteringen door ten behoeve van comfort.

Het huis van 130m2 staat op een rustige plek met rondom vrij uitzicht. Het kent een prettige indeling, telt twee verdiepingen, twee badkamers, is vrijstaand en ligt nabij het dorp. Casa Barbabella is 'huisdieren vrij'. 

We hebben ons gericht op het creëren van een comfortabel vakantieverblijf, zowel binnen als buiten. Lekker slapen is blangrijk, zeker ook op vakantie dus we hebben geinvesteerd in heerlijke bedden en matrassen. Er zijn 8 slaapplaatsen, 2 babybedjes en een extra opklapbed is naar eigen wens te plaatsen. Meerdere terrassen bieden keuze genoeg voor in de zon of in de schaduw, in de ligstoel of in de hangmat...

Als de kinderen het naar hun zin hebben, hebt u het ook, toch? Vandaar dat we binnen veel speelgoed en een WII hebben neergezet. Buiten zijn plonsbad, buitendouche, zandbakje, duikelrek en megatrampoline echte attracties.

Vlakbij het huis is een mooi openbaar buitenzwembad en een leuke speeltuin met voetbalveld. In de buurt zijn een stuwmeer, leuke (wijn)steden en dorpen en natuurlijk op een half uurtje rijden de Middellandse zee.

De verhuurder, Pieter

Advertentie online sinds oktober 2012

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Sinds 2005 zijn we geregeld in Piemonte geweest bij vrienden. Al snel zijn we gevallen voor de prachtige streek met de ruige bergen, lieflijke wijngaarden en heerlijke Italiaanse kust. En dat allemaal op prima afstanden, waarbij de autotripjes iedere keer weer iets afwisselends bieden. Na heel lang zoeken zijn we voor een bouwval gevallen...en deze is sinds de zomer van 2012 klaar! Ons hele gezin geniet er nu intens van: de ruimte, het comfort en de diversiteit aan activiteiten om te ondernemen.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Casa Barbabella is voor gasten zonder huisdier.

Wilt u op andere dagen aan komen en/of vertrekken, neem dan vooral contact op.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 28-okt-2023
tot
za 29-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 695,00
Midweek -
Nacht € 99,00
Weekend -
van
za 29-jun-2024
tot
za 31-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1475,00
Midweek -
Nacht € 211,00
Weekend -
van
za 31-aug-2024
tot
za 02-nov-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 695,00
Midweek -
Nacht € 99,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 200,00
Per item
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 95,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Energiekosten
€ 70,00
Per week
Betalen bij boeking | verplicht
Linnengoed
€ 25,00
Per persoon
Betalen bij boeking | optioneel

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Het huis heeft vrij uitzicht op het dorp dat 2 minuten rijden is.

Het dorpje telt 1500 inwoners en heeft alles wat je nodig hebt voor de eerste levensbehoeften: een supermarkt, een pizzeria en een ‘ristorante’, twee barretjes en een apotheek.

Het vermelden waard is een cafeetje, speeltuin en een speelveld met doelen om te kunnen voetballen of basketballen wat tesamen ‘Area Verde’ wordt genoemd.

Saliceto kent een rijke historie van Tempeliers waar het kasteel nog een overblijfsel van is en twee kerken. De gebouwen ogen imposant hoewel wat vervallen.
Op de grens met een ander dorp, Camerana, op 5 minuten rijden ligt een super schoon openbaar buitenzwembad met een prachtig uitzicht.
Tevens is er een treinverbinding aan de overkant van het dorp (5 minuten rijden) naar het noorden (Turijn) en naar het zuiden (Savona).

In de directe nabijheid in Ligurie liggen Cengio (met het lekkerste ijs van de streek) en Millessimo. Dit zijn grotere dorpen met grote supermarkten, restaurants en leuke beziens-waardigheden. In Piemonte zijn de nabij gelegen dorpen Monesiglio en Prunetto een bezoekje waard voor hun burcht en kasteel.

Een wandel-/mountainbikeroute loopt langs de grens van het land van het huis en leidt naar het dorp of dieper de bergen in.

Piemonte

De nog authentieke Piemontese stadjes Alba (leuke zaterdagochtend markt), Acqui Terme (thermale baden) en Asti (superleuk oud centrum met cooperatieve markt) liggen op ruim een uur rijden.

Slenteren, lokale lekkernijen proeven en kopen en op het terras eten en drinken kun je er eindeloos. Zorg vooral dat je er rond het middaguur bent voor de lunch!

De bekende wijnstreken/-dorpen van Piemonte, Barolo en Barbaresco, liggen op 45 minuten rijden. In de wijde omtrek zijn wijnboertjes die prachtige lokale wijnen verkopen. Piemonte staat bekend om het heerlijke pure eten en drinken. In de nabijheid van het huis zijn talloze leuke restaurantjes die tegen kleine prijzen heerlijke gerechten serveren.

Ligurie (Bloemenriviera)

Op 20 minuten van het huis is een klein stuwmeertje te vinden (Lago d’Osiglia) waar je heerlijk kunt zwemmen, roeien of waterfietsen. Ook lekker en leuk voor de lunch!

Een bezoek aan het strand is een echte aanrader. Het strand van de Bloemen Riviera aan de Middellandse Zee van Savona ligt op een half uur rijden en dat van Noli of Spotorno is op ruim een half uur rijden.
Savona is een grote plaats met een haven wat geen hele mooie badplaats is, maar wel een leuk centrum kent. Spotorno en Noli zijn precies zoals je een echt Italiaans kuststadje voorstelt: leuke tentjes, flanerende Italianen en lekker ijstentjes. Het dorpcentrum van Noli is prachtig.

Iets verder ligt Cinque Terre (Unesco werelderfgoed). Vijf ‘hangende’ dorpen aan de rotsen boven zee. De officiële benaming is de Golf van Genua en strekt zich van uit Monaco tot Genua. Een autorit naar het Oosten dan wel Westen is dan ook zeker de moeite waard!

Aan de kust bevinden zich ook de grotten van Toirano.

Genua leent zich goed voor een dagtrip. De stad kent een leuk historisch centrum, een prachtig uitkijkpunt boven de stad waar je met een klein kabelbaantje kunt komen en een sfeervolle historische haven.
Een tripje naar de wijndorpen Barolo en Barbaresco is meer dan de moeite waard; de nebbiolo druif verwijst naar de mistbanken waarin de ranken in de herfst staan. Gedurende deze tijd van de oogst kun je de regendruppels op de grote donker blauwe druiven in enorm trossen zien. Of een glans van de een flauw herfstzonnetje dat door de mist heen breekt. Echt wonderschoon!
In de zomer is een toertje op de Vespa ?? echt fantastisch; je eigen route kiezen, door de dalen en heuvels en van alle kanten weer een ander vergezicht. Met een lunch en een glaasje in Barolo zelf.
Natuurlijk kan proeven ook in de diverse wijnhuizen op een uur rijden door dit prachtige gebied De Langhe. Waar Casa Barbabella in het meest zuidelijke puntje van staat.
Bezoek aan aan Marchesi di Gresy te Barbaresco en Cascine Delle Rose.
Cuneo wordt ook wel 'klein Turijn' genoemd. Een mooi plaatsje met arcades, pleinen en een leuke intiem sfeer.
Een leuk meertje waar je kunt wandelen, zwemmen en kanoen.
Met de Vespa een toer door de Barolo streek maken is echt een hele bijzondere ervaring!

Indeling

Woonkamer
Begane grond
16 m2

Tegels

Zitzak (1)

Hocker

Slaapkamer 1
1e verdieping
16 m2

Bed: King-size 210 x 180 cm

Vloerdelen

Dekbedden (2)

Slaapkamer 2
1e verdieping
14 m2

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Bed: Stapelbed 200 x 80 cm

Slaapkamer 3
1e verdieping
8 m2

Bed: Opklapbed 200 x 70 cm

Bed: 1-persoons 200 x 70 cm

Vloerdelen

Badkamer 1
Begane grond

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Badkamer 2
1e verdieping
8 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Chaise longue in de hal
Begane grond

10 m2

Keuken

Soort: Open

Fornuis: (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Opbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 130 m2

Kinderen

  • Kinderbed (1)
  • Kinderspeelgoed
  • Kinderstoel (2)
  • Traphekjes
  • Kinderbadje
  • Campingbed (1)

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Speeltuin
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Houtkachel
  • Open haard

Internet, wifi, audio

  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting

Games & entertainment

  • Spelcomputer
  • (Bord)spellen
  • Dartbord
  • (Strip)boeken
  • Dvd's / Blu-ray's
  • Trampoline

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Grillplaat
  • Ligstoel(en) (2)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (3)
  • Privé oprit
  • Speeltoestel(len) (2)
  • Terras (3)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (10)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Veranda
  • Loungeset
  • Schuur
  • Hangmat

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Hal
  • Berging
  • Kluis
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken (9)
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed

Privacy

  • Vrijstaande woning

Wellness

  • Massagedouche


€ 695,-
per week v.a.
€ 695,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook:

Casa Ochetto 2-8 personen

8,6
Vanaf per nacht € 107,- v.a. per week per week € 750,-