Appartement


In Schin op Geul, vlakbij het gezellige centrum van Valkenburg (plus minus, 3km) ligt deze heerlijke, bovenwoning in het prachtige Zuid Limburgse Heuvellandschap. Vlakbij mooie natuur en wandel gebieden, fiets en mountainbike routes en het bourgondische Maastricht. Ook uitstekend geschikt als locatie voor dagtripjes naar de Belgische Ardennen. 

Deze bovenwoning heeft een eigen entree/hal, waar eventueel de fietsen veilig geplaatst kunnen worden. Het appartement heeft 1 slaapkamer met douche ensuite, een apart toilet, een eetgedeelte met ruime keuken en wasmachine. Een gezellige woonkamer met 2x 2 persoons leren bank, 32 inch televisie, Sport kanaal, Internet/WIFI . Verder aanwezig: Centrale verwarming, Strijkplank, strijkbout, verschillende spelletjes, dvd speler met dvd's, boeken. Senseo apparaat, Koffie filter apparaat, Magnetron, Oven, Afwasmachine, Ijskast met vriesvak, schoonmaakspullen, stofzuiger, 

Overige info: De bovenwoning is recent gerenoveerd. De bovenwoning heeft veel ramen met veel zonlicht, geen balkon en is rookvrij.Huisdieren in overleg.

Locatie & tips

Prijzen & boeken

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender. Selecteer je vertrekdatum.  Minimaal verblijf  nachten. Klik op de groene knop om te boeken.

 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Tarieven

Prijzen zijn per verblijf

van
13-04-2019
tot
20-04-2019
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 420,00
Midweek -
Nacht € 60,00
Weekend -
van
20-04-2019
tot
27-04-2019
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 560,00
Midweek -
Nacht € 80,00
Weekend -
van
27-04-2019
tot
29-06-2019
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 420,00
Midweek -
Nacht € 60,00
Weekend -
van
29-06-2019
tot
31-08-2019
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 483,00
Midweek -
Nacht € 69,00
Weekend -
van
31-08-2019
tot
21-12-2019
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 420,00
Midweek -
Nacht € 60,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 125,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 15,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

De verhuurder, Danny

Bij Micazu sinds maart 2019

Ik ben Danny, trotse eigenaar van een woning in Zuid Limburg. Ik vind het zelf een fantastisch plek om te wonen. Je kan hier uren lang wandelen, fietsen en tussendoor eenvoudig toch ergens wat eten en drinken terwijl je van de Zuid Limburgse vergezichten geniet. In de directe omgeving bevinden zich verschillende eetcafés, restaurants.


Tips van de verhuurder

Een echte aanrader in het Zuid-Limburgse Heuvelland is het Gerendal, vlakbij Schin op Geul. Dit is wellicht één van de mooiste wandelgebieden van Nederland. De grootste trekker in dit gebied is de orchideeëntuin. De orchideeëntuin ligt midden in dit prachtige Gerendal. Dit natuurgebied wordt verder gekenmerkt door de vele hellingbossen, hoogstamboomgaarden, weilanden en heggen. De grazende kudde Mergellandschapen maken dit idyllische landschap compleet. Landschappelijk gezien is het Gerendal een bijzonder fraai droogdal.
De Drie Beeldjes is een beeldengroep nabij Oud-Valkenburg in de Nederlands Zuid-Limburgse gemeente Valkenburg aan de Geul. Het is een Calvariegroep die zich op een kruispunt van (wandel)wegen bevindt aan de rand van het Schaelsbergerbos. De beeldengroep staat aan het wandelpad van Schin op Geul naar Valkenburg langs de rivier de Geul, waar er een bruggetje over de beek ligt naar Oud-Valkenburg toe. Ook komen hier twee bospaden samen waarvan er een naar De Kluis voert die achter de Drie Beeldjes boven op de helling van de Schaelsberg gelegen is. In de nabijheid van de Drie Beeldjes zijn de Johannes de Doperkerk, Kasteel Genhoes en Kasteel Schaloen met de Schaloensmolen en een heemtuin te vinden.

De Calvariegroep bestaat uit een houten kruis met Christus op een hardstenen niskapelletje voor de H. Rochus, geflankeerd door twee kapelletjes met beelden van Maria (links) en Johannes (rechts). De kruisiging dateert uit ongeveer 1900 en heeft een klein zadeldak. De kapelletjes dateren volgens de inscripties uit 1739 en bestaan uit een hardstenen sokkel met bovenbouw. De beelden zijn een kopie uit 1973.

Vanuit de poort van Kasteel Schaloen, van nabij de Schaloensmolen en de heemtuin, loopt er een bomenlaan die na een haakse bocht recht op de Drie Beeldjes afloopt.

De legende verhaalt dat de kapelletjes hier geplaatst zijn in opdracht van de heer van kasteel Schaloen. Deze wilde met zijn paard de Geul oversteken maar werd daarin verhinderd door een boze geest: de Wilde Jager. De heer vroeg advies aan de kluizenaar van de Schaelsberg die hem adviseerde om aan de overzijde van de Geul in de bosrand beeldjes op te richten ter ere van Jezus, Maria en Johannes. De heer liet de beelden maken en kon nadat ze geplaatst waren in het vervolg ongehinderd de Geul oversteken.
De Geul is 58 kilometer lang en het totale verval bedraagt ongeveer 250 meter. Vroegere kanalisaties zijn of worden anno 2010 opgeheven, zodat de rivier haar oude loop kan volgen en weer op natuurlijke wijze door het Zuid-Limburgse landschap meandert. De Geul wordt in België en Nederland gevoed door een groot aantal zijbeken.

Langs het Belgische deel van de Geul liggen de dorpen Eynatten, Hauset, Hergenrath, Kelmis, Moresnet, Blieberg en Sippenaeken. In Nederland stroomt de Geul langs Epen, Mechelen, Partij (bij Wittem), Wijlre, Schin op Geul, Valkenburg, Broekhem, Strabeek, Houthem, Geulhem, Meerssen, Rothem en Bunde.

Het Geuldal ten zuiden van Gulpen (bovenstrooms) heeft aan de oostzijde hellingen naar het Plateau van Vijlen en aan de westzijde naar het Plateau van Crapoel. Het Geuldal benedenstrooms heeft aan de zuidzijde de hellingen naar het Plateau van Margraten, aan de noordzijde naar het Centraal Plateau en aan de oostzijde naar het Plateau van Ubachsberg.

Het Droogdal van Colmont maakt bij Etenaken een insnijding naar het Geuldal in het Plateau van Ubachsberg. Tussen Valkenburg aan de Geul en Eijsden-Margraten snijdt een ander droogdal, het Gerendal, in het Plateau van Margraten.

De Geul herbergt een voor Nederland bijzondere flora en fauna. In het snelstromende water komen de elrits, gestippelde alver en de beekforel voor. Aan de bovenloop vindt men het zinkviooltje. In de heuvels bij Valkenburg leeft een kleine populatie van de geelbuikvuurpad. In veel bomen langs de Geul groeit de maretak.

Als gevolg van vroegere winning van lood- en zinkerts stroomopwaarts in Blieberg en Kelmis worden de veilige waarden van zink, lood alsook van cadmium overschreden. Door lozingen van ongezuiverd afvalwater in België is de Geul soms ernstig vervuild met E. colibacteriën, nitraat en fosfaat. Het beherende waterschap in Nederland verbiedt daarom het zwemmen in de Geul.[2]

In de benedenloop van de Geul, nabij Meerssen, is een overloopgebied ingericht, waardoor bij hoogwater niet al het water in een keer de Maas instroomt. Ook gaat de waterkwaliteit hierdoor vooruit omdat er meer vervuild sediment kan bezinken.

In het Ingendael, een natuurgebied met vochtig grasland langs de rivier in de gemeente Valkenburg aan de Geul, wordt bij het beheer gebruikgemaakt van grote grazers als gallowayrunderen en konikpaarden. Dit is ter bevordering van de biodiversiteit in het dal en op de hellingen.
Een van de velen kapellen in de omgeving.
Rooms-Katholieke Kerk
In de Rooms-Katholieke Kerk wordt met kapel meestal een klein bedehuis aangeduid dat niet rechtstreeks valt onder verantwoordelijkheid van een pastoor. Een dergelijke kapel wordt over het algemeen niet voor missen gebruikt, wel voor individuele devotie. Een dergelijke kapel, vaak aangeduid als veldkapel of bedevaartkapel, is een plaats voor bezinning of godsvrucht en fungeert soms als een halteplaats bij processies. Veel kapellen zijn gebouwd op plaatsen waar een wonder zou zijn gebeurd. Sommige kapelletjes zijn gebouwd op een kapelberg. Sommige kapelletje zijn zo klein dat men ze niet betreden kan en bevatten slechts een klein beeldje of een afbeelding in een nis.

Soms wordt ook een kerkgebouw dat (nog) geen volwaardige parochiekerk is aangeduid als kapel. In dat geval vinden er wel missen plaats. Zo'n kerk wordt echter niet door een pastoor maar door een kapelaan of rector bediend.
Het kasteel is gelegen in de beemde van de rivier Geul vlak bij het dorp Oud-Valkenburg. De gracht rond het woonhuis wordt gevoed met water van de Molenbeek, een Geultak die in de 16e eeuw de hoofdtak van de Geul vormde. Het kasteel ligt ten noorden van de Oud-Valkenburgerweg, de doorgaande weg van Valkenburg naar Schin op Geul.

Aan het eind van een oprijlaan komt men bij een watermolen en vervolgens, via een poorthuis, op een plein waaraan het kasteel en de voorburcht zijn gelegen. De mergelstenen Schaloensmolen uit 1699 was oorspronkelijk een banmolen, maar doet tegenwoordig alleen dienst als demonstratiemolen. In de kasteeltuin heeft de plaatselijke IVN-vereniging een Limburgse heemtuin aangelegd, die voor het publiek toegankelijk is.

Indeling

Woonkamer
1e verdieping

17 m2

PVC-vloer

Ventilator

Slaapkamer
1e verdieping

16 m2

PVC-vloer

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Badkamer
1e verdieping

8 m2

Toilet

Wastafel (1)

Hal / Overloop
1e verdieping

14 m2

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Appartement

Woonoppervlakte

 • 60 m2

Sport & recreatie

 • Fietsen
 • Mountainbiken
 • Wandelen
 • Zwemmen

Populaire thema's

 • Budget
 • Privacy
 • Winkelen
 • Weekendje weg

Verwarming

 • Centrale verwarming

Internet, wifi, audio

 • Kabeltelevisie
 • Televisie
 • Radio
 • Dvd-speler
 • Wifi
 • Televisiescherm in cm: (81)
 • Nederlandstalige zenders (20)
 • Internetaansluiting

Privacy

 • Beheerder op terrein
 • Volledige privacy
 • Vrijstaande woning

Faciliteiten

 • Wasmachine
 • Hal
 • Berging
 • Apart toilet (1)
 • Roken niet toegestaan
 • Huisdieren in overleg

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Keukenlinnen

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • (Strip)boeken
 • Dvd's / Blu-ray's


60,-
nachtprijs vanaf (o.b.v. 1 week)
60,-
nachtprijs vanaf (o.b.v. 1 week)
Aankomst
-
Vertrek Selecteer

Anderen bekeken ook:

House Hommert te Hoensbroek tot 12 p

7,3
House Hommert Hoensbroek +House Rumpen Brunssum Parkstad Zuid Limburg