Villa

Casa Milvan Competa op loopafstand


Als U langer dan één week verblijft krijgt U extra korting!!

Deze korting ziet U pas tijdens het reserveren!!

Nb. omdat ons huis ook op andere platforms wordt aangeboden kan het zijn dat de calender niet up-to-date is, neem voor het boeken altijd eerst even contact op, wij reageren erg snel :-) 

Een heerlijk ruim vakantie huis met groot 10.5m XX-L-vorm privezwembad (niet 100% prive / beetje inkijk) gemaakt om écht vakantie in te kunnen vieren en te genieten van de momenten samen met vrienden en familie.

Lig lekker in het ondiepe (50cm) gedeelte met een blikje bier of speel er heerlijk met de kinderen.

Baantjes trekken kan er ook nog in omdat het bad meer dan 10 meter lang is.

Casa Milvan heeft een groot (50m2) overdekt terras om heerlijk uit de zon te kunnen eten maar ook met plekken om in de zon te liggen.

Gelegen net buiten het witte bergdorp Competa in de streek Axarquia, is de perfecte plek om te ontspannen onder de zon en genieten van de rust, het heerlijke klimaat en de schoonheid van Andalusie.

De ligging van het huis in de bergen tussen de olijfbomen, biedt de rust van het bergland en tegelijk heeft u het gemak van het dorp met zijn winkeltjes, supermarkten, restaurants en terrasjes op loopafstand (berg op berg af) !!!

Sinds eind 2017 is het huis bereikbaar via een heuse betonweg (i.p.v. het voormalige hobbelpad). Er zitten wel een paar haarspeldbochten in de laatste 400 meter vanaf de hoofdweg maar die wennen snel.

Casa Milvan heeft 4 ruime slaapkamers en 2 badkamers.

Het huis bestaat uit twee delen wat ideaal is omdat iedereen 's ochtends en 's avonds ervoor kan kiezen op zijn eigen moment de dag te beginnen of eindigen.

Rondom het huis zijn verschillende terassen en zitjes, zodat op ieder moment van de dag ergens de schaduw kan worden opgezocht.

In het hoofdhuis met hoge (4m in de punt) schuine plafonds bevindt zich een ruime woonkamer (met open haard voor de winteravonden), 2 ruime slaapkamers met hoge plafonds, badkamer en een zeer ruime open keuken die van alle gemakken is voorzien.

Vanuit de woonkamer stapt u zo het 60m2 grote (en geheel omheinde) terras op vanwaar u uitzicht heeft over de vallei en Andalusische bergen.

Het terras is een heerlijke plek om te ontbijten, zonnen, dineren, genieten van zwoele avonden en het bewonderen van de sterrenhemel.

Naast het huis bevindt zich het L-vormige 10m lange zwembad met apart "pierenbad" van 60cm diep, een tweede terras en de bbq area, hiervandaan kunt u via een trap het beneden gedeelte bereiken wat beschikt over nog een klein terras. De rand van het zwembad aan de dal kant is 4 meter hoog, dit is voor gezinnen met (kleine) kinderen iets om in gedachte te houden omdat er val gevaar bestaat. Het is ook niet toegestaan om op de rand van het zwembad aan de dalkant te komen.


In het soutterain onder het terras (met eigen ingang) zijn nog twee ruime slaapkamers, een kleine douche toilet badkamer. Om in de 4e slaapkamer te komen moet u door de andere slaapkamer heenlopen. Er staan ook ventilatoren.

Casa Milvan is de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van andere witte bergdorpen, natuurparken (hiken, mountainbiken, paardrijden, raften etc), stranden van de Costa del Sol en de steden Malaga en Granada.

Cómpeta. Een van de grootste witte bergdorpen in de streek Axarquia in de bergen van Andalusië. Het dorp ligt op 665 meter hoogte en heeft een heerlijk droog en warm klimaat. Ondanks de vele Europeanen die hier een tweede huis hebben, heeft het zijn Spaanse cultuur en gewoontes behouden. 

*5 minuten naar Competa (15-20 minuten "hiken" voor fitte mensen zonder beperkingen)
*25 minuten naar de kust (Torrox costa of Algrrobo costa)
*45 minuten naar Malaga
*50 minuten naar vliegveld Malaga
*80 minuten naar Granada

En mocht je advies willen over de goedkoopste vluchten en autohuur dan kunnen we je daar ook bij helpen ;-)

De verhuurder, Ivan

Advertentie online sinds december 2015

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 2 uur
Welkom vakantievierders!! Aangenaam kennis te maken! Wij hebben zelf met ons jonge zoontje enige tijd in dit heerlijke huis gewoond en Competa is een leuk en levendig bergdorp waar je het hele jaar kan genieten van een overheerlijk vakantiegevoel. Willen jullie net als wij genieten van dit heerlijke huis op deze heerlijke plek, boek dan snel of neem contact op voor meer informatie.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen


Gratis WiFi Internet !

Wilt u GRATIS gebruik maken van het kinderbedje en kinderstoel, geef dat dan aub door bij het boeken.

Voor Juli en Augustus dient er voor minimaal 8 personen geboekt te worden.

Betalingen: Bij boeking dient minimaal 30% van het totale huurbedrag als bevestiging binnen 24 uur per bank te worden voldaan, daarmee wordt de boeking definitief. Het resterende gedeelte dient 8 weken voor aankomstdatum te zijn overgemaakt.

De borgsom (bedrag afhankelijk van verblijfsduur en aantal personen) dient ook 8 weken voor aankomst per bank te zijn overgemaakt.
Resterende borg wordt binnen twee weken na vertrek terug gestort.
Meld schade altijd, vervang eventueel zelf met gelijkwaardig of beter.

In check: vanaf 17:00 uur
Uit checken: voor 10:00 uur
(Vroege / Late in-check soms mogelijk op verzoek tegen betaling)

Bij annulering langer dan 8 weken voor aankomst vindt maximaal 70% restitutie plaats van de totale reissom.
Bij annulering minder dan 8weken voor aan komst vindt geen restitutie plaats.
Wij adviseren een annuleringsverzekering.

Bedlinnen, badlinnen, keukenlinnen zijn begrepen in de eindschoonmaakprijs en worden per persoon berekend.

Alle slaapkamers hebben ventilatoren.

Er hangt een Airco unit in de woonkamer en in één slaapkamer in het hoofdhuis.

Omdat niet iedereen hetzelfde met energie omgaat, berekenen wij Euro 0,45 per kW/uur naar reëel verbruik en wordt verrekend met de borg. 

De 3e en 4e slaapkamer en de badkamer in het souterrain zijn alleen bescgikbaar bij boekingen van meer dan respectievelijk 6 en 9 personen of op aanvraag (extra prijs) voor het boeken.

Het zwembad kan gebruikt worden van April tot November (of op aanvraag (meerprijs) buiten deze periode).

Voor winterverhuur van November tot April geldt bijkomende kosten stroom/water/internet volgens rekening, maandelijks af te rekenen.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
di 31-okt-2023
tot
wo 31-dec-2025
Minimaal verblijf 14 nachten
Week € 2100,00
Midweek -
Nacht € 300,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 250,00
Per week
Ter plaatse betalen | verplicht
Elektra
€ -
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 4 personen)
€ 15,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Schoonmaak
€ 25,00
Per persoon
Wordt verrekend met de borg.
Servicekosten
% 12,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

COMPETA "De parel van Axarquia" Een witgekalkt dorp dat zich tegen de heuvels van de Sierra Almijara bevindt. 

Het is een minder bekend maar zeer veelzijdig gebied, weg van het massatoerisme, met 300 dagen zon per jaar, schitterende vergezichten en een erg behulpzame en hardwerkende lokale bevolking.

De geschiedenis van Competa gaat 2000 jaar terug en wordt Romeinse oorsprong toegeschreven. Competa ligt op een steenworp van de Maroma die met zijn 2065 m de hoogste berg van de Sierra Tejada is. Het dorp ligt op 650 meter hoogte en biedt spectaculaire vergezichten over de bergen tot aan de zee.  

Het uitgestrekte Nationale Park van Tejeda, tussen Granada en Malaga, ligt letterlijk op loopafstand. De Sierra de Almijara achter Competa is een natuurpark en het Walhalla voor de hiker en biker. Dit is het echte Andalusië, weg van het massatoerisme en de wolkenkrabbers maar met de mooie stranden van de Costa del Sol binnen handbereik.

Zuidelijk vind je prachtige kliffen en baaitjes met zandstranden. Zo biedt Torre del Mar op 25 min rijden je meer dan 4 km brede zandstranden, restaurants en bars. 

Ten oosten ligt Nerja op 25 min met zijn grotten, stranden en Balcón de Europa.

In Competa vind je alles wat je nodig hebt (vlees, verse vis, vers brood, heerlijke groenten en ook locale eetwaren zoals olijfolie, honing, passa druiven, moscatel wijn). 

Er zijn verschillende supermarkten, souvenir shops, bakkers, visboer, banken en geldautomaten. 

De lokale markt op zaterdagmorgen is een kleurrijke bedoening waar je lokale groenten, kleding, voeding en andere zaken op de kop kan tikken. 

De meeste activiteit vind je op het plein voor de kerk. Er zijn verschillende uitstekende restaurants , bars en bodegas in het dorp waar je lekker kan eten, van een eenvoudige tapa tot culinaire specialiteiten. Er is zelfs een disco.

Ferias en  Fiestas  zijn onlosmakelijk verbonden met de cultuur van Spanje en Andalusië.  

De patroonheilige wordt gevierd eind juli met muziek, dans en vuurwerk. 

Naast de heilige week (Pasen) is de Noche del Vino (Nacht van de wijn) het hoogtepunt van het jaar. Tijdens dit feest op 15 augustus kan je de nieuwe wijnoogst proeven, wordt de flamenco gedanst en de wijn geperst en duren de festiviteiten tot vroeg in de morgen. 

Competa is bekend om zijn zoete wijn, gemaakt van de muskat druif uit de streek.

Een paar kilometer buiten het dorp zijn ook twee wijnhuizen te vinden, te weten Bodgas Bentomitz op de weg naar Sayalonga en Bodegas Almijara in Canillas de Albaida.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
40 m2

Tegels

Airconditioning

Ventilator

Slaapkamer 1
Begane grond
12 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Slaapkamer 2
Souterrain
21 m2

Bed: Lits-jumeaux 190 x 140 cm

Bed: Lits-jumeaux 190 x 140 cm

Tegels

Slaapkamer 3
Begane grond
12 m2

Bed: 2-persoons 200 x 150 cm

Tegels

Kledingkast(en) (1)

Slaapkamer 4
Souterrain
15 m2

Bed: Lits-jumeaux 200 x 140 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Badkamer 1
Begane grond
9 m2

Toilet

Douche

Ligbad

Badkamer 2
Souterrain
4 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Elektrisch (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Villa

Woonoppervlakte

  • 200 m2

Kinderen

  • Kinderbed (1)
  • Kinderstoel (1)
  • Traphekjes

Sport & recreatie

  • Golf
  • Mountainbiken
  • Paardrijden
  • Wandelen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Lange termijn verhuur
  • Natuurhuisjes
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Boiler
  • Open haard
  • Airconditioning

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (6)
  • Parkeerplaats(en) (3)
  • Privé oprit
  • Terras (3)
  • Tuinstoel(en) (7)
  • Tuintafel(s) (2)
  • Veranda
  • Buitenkeuken
  • Loungeset

Privacy

  • Van buiten zichtbaar
  • Vrijstaande woning

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Apart toilet (2)
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping: (2)
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen

Internet, wifi, audio

  • HiFi / Stereoset
  • Radio
  • Wifi
  • Internetaansluiting

Games & entertainment

  • (Bord)spellen


€ 2.100,-
per week v.a.
€ 2.100,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder

Heerlijk Ruime Bergtop Vila CasaMix

8,8
Vanaf per nacht € 300,- v.a. per week per week € 2.100,-