Vakantiehuis

Cortijo Luz de Luna


in verband met Covid-19 kunt u bij ons kosteloos annuleren.

Cortijo Luz de Luna is een heerlijke idyllische plek met prive zwembad en prachtig uitzicht op zee. Dichtbij het strand, de bergen en mooie steden als Granada en Malaga.

De cortijo is een eenvoudig huis en bestaat uit een woonkamer, een keuken, een badkamer en twee slaapkamers. In de woonkamer staat een grote bank, een eetkamer en vier stoelen. De keuken is funtioneel en praktisch. De ene slaapkamer heeft twee eenpersoons bedden, de andere slaapkamer een tweepersoonsbed. Op de veranda staat een grote eettafel en zes buitenstoelen. We hebben buiten ook vier losse stoelen en twee ligbedden voor op het terras of voor bij het zwembad.

Er is een heerlijk zwembad met uitzicht op zee, dat van mei tot en met september open is.

De cortijo ligt in Salobrena. In de omgeving is van alles te doen. Granada ligt op ongeveer 45 minuten, Malaga op een klein uurtje. In de Alpujarras kan unt u prachtig wandelen of witte dorpjes bezoeken. Op ruim een uur rijden ligt de Sierra Nevada waar u mooi kunt skiën. Maar het is natuurlijk ook erg fijn om bij de Cortijo te blijven, een boek te lezen op de veranda of in de tuin en van het uitzicht te genieten.

In de buurt van Salobrena zijn veel leuke strandjes, de meeste kiezelstranden. Binnen 10 minuten bent u bij het eerste baaitje. Maar er zijn er nog veel meer in de buurt, variërend van grote familiestranden tot kleine baaitjes.

De cortijo ligt op een berg, ver van de massa en ver van de snelweg. Het laatste stukje naar het huis is een onverharde weg, stijl en zonder vangrail. De meeste mensen vinden dit, zeker de eerste keer, best pittig. Gelukkig valt het tweede keer meestal alweer mee! Maar het is wel goed om dit te weten.

De verhuurder, Edwin en Lonneke

Advertentie online sinds januari 2014

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 dag
Tijdens verre reizen kwamen we op sprookjesachtige plekjes. We droomden ervan om ooit nog eens zo’n plekje voor onszelf te hebben. Toen we een periode in Spanje woonden, kwamen we deze cortijo in Andalusië tegen. Met schitterend uitzicht op zee. Een heerlijk zwembad. Een olijfboom in de achtertuin en een citroenboom in de voortuin. Omdat we inmiddels niet meer in Spanje wonen, kunnen we hier niet meer zo vaak zijn. Daarom willen we graag anderen laten genieten van dit mooie plekje.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De huurprijs zoals je diet ziet, is inclusief schoonmaakkosten. 
Het gebruik van het linnengoed, handdoeken en badhanddoeken is ook inbegrepen.
We vragen geen borg en gaan er vanuit dat onze gasten even een appje of een mailtje sturen als er per ongeluk iets kapot gaat. Dan bekijken we dan hoe we dat verrekenen.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
ma 06-mei-2024
tot
vr 05-jul-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 715,00
Midweek -
Nacht € 105,00
Weekend -
van
vr 05-jul-2024
tot
zo 01-sep-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 950,00
Midweek -
Nacht € 136,00
Weekend -
van
zo 01-sep-2024
tot
ma 14-okt-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 625,00
Midweek -
Nacht € 90,00
Weekend -

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

In de buurt van Salobrena zijn veel leuke strandjes, de meeste kiezelstranden. Wij vinden het zelf leuk om tijdens de vakantie af te wisselen. Maar we hebben ook onze favorieten! Het allerliefst gaan we naar het strandje in Salobrena zelf: het is er rustig en het uitzicht op de rots in de zee is er zo leuk. De kinderen vangen visjes met een netje, je kunt er snorkelen en als er veel wind is kun je bodyboarden. Het strandje heet El Penon en er zit ook een fantastisch strandtentje (in Spanje noemen ze dat een chiringuito) waar je heerlijk paella kunt eten. Een andere favoriet is Playa El Tesorillo in Almunecar. Het ligt naast rotsen met een oud Moors kasteel en er is ook een laid back chiringuito met schommels en WiFi.
Heb je genoeg van de stranden en baaitjes? Dan zijn er genoeg leuke plaatsen in de omgeving! Salobrena zelf is een leuk vestingstadje, Granada en Malaga liggen allebei op een uurtje rijden en je kunt de bergen in om karakteristieke witte dorpjes te bekijken.

Salobrena
Wanneer je vanuit Granada aan komt rijden, dan schittert Salobrena je tegemoet. Het witte stadje is gebouwd op een rots en bovenaan de rots staat een kasteel. Je kunt in het historische hart door de steegjes dwalen en een leuke wandeling maken langs alle kleurrijke bloembakken. Eenmaal naar beneden gelopen, vind je een lange boulevard met veel terrasjes en chiringuito's (Spaanse strandtentjes).

Granada
De meeste mensen bezoeken Granada om het sprookjesachtige Alhambra te bezoeken. Prachtig is dat! Het is ook leuk om door de oude Moorse wijk Albaicin te lopen: een doolhof van authentieke straatjes en pleintjes. Het ligt op een heuvel en heeft een mooi uitzicht op het Alhambra. In Calle Calderia waan je je in een souk en kun je heerlijk snuffelen tussen allerlei handgemaakte tassen en leuke spulletjes. Wij vinden het trouwens ook heel fijn om in het centrum van Granada even lekker te winkelen in alle leuke winkels zoals Zara, H&M!

Malaga
Lang dacht ik dat Malaga te toeristisch was, maar eigenlijk is het een heel authentiek stadje. Het centrum heeft leuke winkelstraatjes, pleintjes en kerkjes. Je kunt er heerlijk winkelen en dat kun je prima afwisselen met een bezoekje aan een van de leuke musea die in prachtige panden in het centrum zitten. De grote musea uit Madrid lenen hun schilderijen uit voor overzichtelijke tentoonstellingen. Dus een bezoekje van een uurtje aan het Museo Picasso en het Museo Thyssen is echt de moeite waard. Wil je tussendoor even bijkomen? Ga dan lekker tapas eten in Bodega Bar El Pimpi. Deze bar hangt vol met authentieke posters van flamenco dansers, stierenvechters en beroemdheden die hier waren. Aan de achterkant is een terras dat uitkijkt op het Teatro Romano. En wanneer je de stad even wilt ontvluchten, dan kun je even uitwaaien door langs het strand van Malaga fietsen.

Witte dorpjes
Salobrena is zelf een wit dorpje! Maar er zijn in de omgeving ook andere authentieke dorpjes die superleuk zijn om te bezoeken. Frigiliana is er zo een: steegjes met witgekalkte huisjes, leuke authentieke winkeltjes en vanuit het dorp zijn er leuke wandelroutes.
Wanneer je richting Granada rijdt dan kom je langs de Alpujarras, de uitlopers van de Sierra Nevada. Hier vind de authentieke dorpjes Capileira, Bubion en Pampaneira waar de huisjes witgekalkt zijn, de bloembakken er vrolijk bij staan en de pleintjes worden bemand door oude mannetjes op een bankje. Je kunt een leuke wandeling maken tussen deze drie dorpjes!
In de cortijo ligt een boek met alle informatie over wat je in de omgeving kunt doen. Om je alvast een idee te geven, vertellen we je hieronder alvast wat we zelf leuk vinden!

Wandelen
In de omgeving van Cortijo Luz de Luna kun je heerlijk wandelen. Rondom de cortijo zijn er kortere routes die je kunt lopen, voor het ontbijt of 's avonds na het eten bijvoorbeeld. Maar je kunt ook langere wandelingen maken, van een paar uur of zelfs van een paar dagen. In de Alpujarras bijvoorbeeld of rondom Nerja. Je loopt dan lekker in de bergen, met de mooiste uitzichten, langs rivieren of beekjes en met een beetje geluk kom je uit in een dorpje met een fijn terras!

Waterpark Aqua Tropic
De kinderen zijn er dol op: in juli en augustus is er een spectaculair openlucht waterpark in Almunecar. Je vindt hier indrukwekkende glijbanen, een golfslagbad, een badje voor de kleinsten, meerdere restaurants en natuurlijk een groot zwembad.

Grotten van Nerja
Nerja ligt op ongeveer drie kwartier rijden van de cortijo. In de zomer is het er best druk dus voor een strandbezoek in het hoogseizoen zou ik het niet aanraden. Maar een bezoekje aan de grotten is echt de moeite waard. Zo indrukwekkend, een soort kathedraal onder de grond met de prachtigste vormen stalactieten.

Watersporten
In de omgeving van Salobrena kun je snorkelen, duiken, surfen, kajakken, noem maar op. Je kunt dit rondom La Herradura doen en er is ook een surfclub in Salobrena die les geeft en materiaal heeft.

Mountainbiken
In Almunecar kun je mountainbikes huren en superleuk de omgeving verkennen. Er zijn verschillende routes voor verschillende niveaus.

Natuurpark Pena Escrita
Pena Escrita is een prachtig natuurgebied met een dierenpark. Je kan er allerlei wilde dieren bewonderen van witte wolven tot beren en tijgers. En in de zomer kun je er ook nog zwemmen!

En of dat nog niet genoeg is: in de winter kun je in de Sierra Nevada skiën!


Indeling

Woonkamer
Begane grond
16 m2

Tegels

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (4)

Slaapkamer 1
Begane grond
15 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Tegels

Dekbedden (2)

Slaapkamer 2
Begane grond
10 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Badkamer
Begane grond
4 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (1 Kookzones/branders)

Bestek & servies

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 80 m2

Kinderen

  • Kinderbed (1)
  • Kinderstoel (1)

Sport & recreatie

  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Watersport
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Budget
  • Privacy
  • Natuurhuisjes
  • Zon, zee & strand

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (2)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en)
  • Privé oprit
  • Terras (3)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (4)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Veranda
  • Tuin volledig omheind
  • Hangmat

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken (6)
  • Keukenlinnen
  • Strandlakens (6)

Verwarming

  • Open haard
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Wifi

Games & entertainment

  • (Bord)spellen

Faciliteiten

  • Apart toilet (2)
  • Huisdieren in overleg

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 625,-
per week v.a.
€ 625,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook: