Vakantiehuis

VFT/GR/01518

Op drie uur vliegen van Amsterdam ligt een van de aantrekkelijkste vakantiegebieden van de Middellandse Zee. Andalusië werd bekend door zijn zonnige stranden met 320 dagen zon per jaar en een fantastisch aangenaam micro klimaat. Maar er is zoveel meer dat één vakantie nooit genoeg kan zijn om de omgeving te leren kennen. De Zuid Oost kust, waar de hoge wilde bergen van de Sierra Nevada vanuit zee oprijzen, herbergt een van de mooiste plekken aan de Costa Tropical: Fuentes de Almuñécar. 

Via de smalle weggetjes, waar je de mooie stranden en gezellig drukke boulevards verlaat, rij je in een paar minuten van het strand naar ons vakantiehuis: Casa El Balcón. 

De wijk, Fuentes de Almuñécar, is circa 10 jaar geleden gebouwd en fantastisch gelegen met schitterend uitzicht op de Mediterrane zee aan de ene kant en de ruige uitlopers van de Sierra Nevada aan de andere kant. De wijk ligt te midden van plantages met mango’s, avocado’s, papaja’s en de plaatselijke cherimoyas. In de zomer de ideale plek om de drukte van de stranden te ontwijken.

Binnen 200 meter loop je tussen plantages op landelijke weggetjes. De wijk is 800 meter van zee en 2 km van het gezellige oude centrum van Almuñecar. 

De wijk Fuentes de Almunecar is nog echt Spaans met veel spelende kinderen rondom de zwembaden en op straat. De Casa heeft een prachtig terras en twee balkons die alle een schitterend uitzicht bieden over de Mediterrane zee en de vallei.  

Het huis heeft  3 verdiepingen. Hierdoor ontstaat een ruimtelijk geheel zodat twee gezinnen (maximaal 8 personen) met alle privacy tegelijk in het huis kunnen verblijven. Alle voorzieningen zijn zoals de wij het zelf graag wil hebben: moderne inrichting, goede kwaliteit, schoon & fris en hele fijne bedden/boxsprings

Het ruime terras vormt het hart van het huis. Het heeft de perfecte schaduwplekken op hete dagen, met een lange eettafel en gezellige zitplaatsen rondom de buitenkeuken. Op frissere avonden in de winter stook je een houtvuur op de BBQ-plaats en dan blijft het onder de veranda tot laat warm.

De living biedt een lekkere zitplek, sfeerverlichting, wifi (uiteraard) en 'gadgets' zoals JBL bluetooth
muziek box en vakantieboekenbieb. De woonkamer en drie van de vier slaapkamers
hebben airco en de 4e (kinder)slaapkamer is nu voorzien van een ventilator maar binnenkort ook airconditioning. Er is een master met een 1 x 2 persoons bed met balkon met uitzicht op de berg en zeezichtvanuit bed, twee ombouwbare 2x1 of 1X 2p slaapkamers en een kinderkamer met stapelbed met een extra uitschuifbaar bed. Er zijn twee aparte badkamers (waarvan 1 en-suite) met bad en (1x aparte) douche (ook föhn).
Hierdoor hebben twee gezinnen beide de mogelijkheid een eigen badkamer te gebruiken. Voorts is er een
apart (3e) toilet met wastafel en wasruimte met wasmachine.

Voor de kleintjes is er een kinderstoel, een campingbedje inclusief beddengoed, badje, verschoonkussen,
plastic bestek&servies, voldoende spelletjes, en speelgoed (schepjes, vormpjes, etc) aanwezig.

De zwembaden zijn beide op loopafstand en voor jonge kinderen alleen bereikbaar. Het prachtige terrein van de infinity pool heeft altijd ligbedden vrij met uitzicht over zee en bergen en heeft bewaakt toezicht in de zomer. Het kleinere zwembad (nog steeds erg ruim) heeft ook geweldig uitzicht en is vanaf april t/m december geopend.

Almuñecar heeft een gezellig dorpscentrum aan de voet van het San Miguel kasteel. De eerste
fundamenten van het gebouw dateren uit de 1e eeuw en gedurende de Moorse bezetting uitgebouwd tot
het huidige fort met toren en drie poorten.

De terrassen van de vele cafés en restaurants worden naast de toeristen ook bezocht door de lokale
bevolking. In de smalle straatjes van het dorp heb je soms een onverwacht uitzicht op de zee of bergen
rondom. In de beschutte baai vind je een strand, een marina en de oude visserskade. Bij de restaurants
op de boulevard kan je terecht voor een eenvoudige paella op hout gekookt, of een zeven gangenmenu
van een sterrenkok. Zowel in Fuentes als Almuñecar beginnen vele wandel- en moutainbikeroutes door
de bergen en langs de kust.

Het huis ligt op een heuvel (120 m hoogte) en biedt daardoor fantastische uitzichten. Een auto is voor de boodschappen of de dagtripjes aan te raden. De berg af is wandelend prima te doen maar omhoog wel wat sportief;-) Binnen enkele minuten ben je in het centrum van Almunecar of bij een van de vele stranden! Als uitstapjes zijn steden als Malaga (60 min) en Granada (45 min) heel goed aan te rijden evenals Frigiliana, Nerja en de authentieke dorpjes in de Alpujarras, natuurpark Cabo verde en voor de avonturiers de Caminito del Rey. 

Met het concept 'basic luxury' beoogt Casa El Balcon haar gasten een zeer comfortabel, eigentijds en persoonlijk logeeradres te bieden dat betaalbaar blijft door een optimale
balans tussen basics en luxe.

De verhuurder, Radha

Advertentie online sinds december 2017

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 dag
Dit is het vakantiehuis van Jurian en Radha. Wij hebben 2 jonge kinderen, houden van lekker weer, goed eten en sporten. Geregeld ontsnappen we aan de stadse drukte en vertoeven we met ons gezin op dit mooie plekje. Het huis en de omgeving zijn ideaal. Je hoeft niks, maar alles kan. Alle faciliteiten en voorzieningen zijn aanwezig! Ook voor de echte kleintjes is een babybed, inclusief linnengoed, kinderstoel en badje aanwezig. Echt een fijne plek om met je gezin door te brengen!

Veilig online betalen mogelijk

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Deze prijzen gelden t/m 4 personen. We brengen per persoon extra (dus voor persoon 5 t/m 8) EUR 17,50 per nacht in rekening.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
ma 08-apr-2024
tot
za 27-apr-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 910,00
Midweek -
Nacht € 130,00
Weekend -
van
za 27-apr-2024
tot
zo 05-mei-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 980,00
Midweek -
Nacht € 140,00
Weekend -
van
zo 05-mei-2024
tot
ma 27-mei-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 945,00
Midweek -
Nacht € 135,00
Weekend -
van
ma 27-mei-2024
tot
ma 10-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1015,00
Midweek -
Nacht € 145,00
Weekend -
van
ma 10-jun-2024
tot
za 06-jul-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 1085,00
Midweek -
Nacht € 155,00
Weekend -
van
za 06-jul-2024
tot
ma 02-sep-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 1330,00
Midweek -
Nacht € 190,00
Weekend -
van
ma 02-sep-2024
tot
wo 11-sep-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 1050,00
Midweek -
Nacht € 150,00
Weekend -
van
wo 11-sep-2024
tot
za 19-okt-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 875,00
Midweek -
Nacht € 125,00
Weekend -
van
za 19-okt-2024
tot
zo 03-nov-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 980,00
Midweek -
Nacht € 140,00
Weekend -
van
zo 03-nov-2024
tot
ma 18-nov-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 700,00
Midweek -
Nacht € 100,00
Weekend -
van
ma 18-nov-2024
tot
ma 09-dec-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 560,00
Midweek -
Nacht € 80,00
Weekend -
van
ma 09-dec-2024
tot
za 21-dec-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 455,00
Midweek -
Nacht € 65,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Bedlinnen
€ 17,50
Per persoon
Betalen bij boeking | verplicht
Borgsom
€ 350,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 120,00
Per verblijf
Wordt verrekend met de borg.
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 4 personen)
€ 17,50
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

At the start of April 2018 we stayed in Casa del Bacon and thoroughly enjoyed our weeks stay in this fantastic house situated in the hills overlooking Almunecar. Although the whether was still a little nippy we spend a lot of time enjoying the terrace and the stunning view of both the Mediterranean and the Sierra Nevada on the inland side. The house itself is fully equipped and great for kids, it will leave you wanting for little more. In fact we had a hard time getting our kids out of the house for a day time activity because they enjoyed playing around the place so much. The region itself is fun and offers both cute sea side towns, rustic inland villages and a gem of a beach that the owners recommended to us. We ended up going during one of our last days which we regret because we probably would have liked to spend a couple of days on this fantastic and unique beach that comes with a fantastic restaurant. All in all it was a great week away from grey North Western Europe enjoying one of the last pieces of coast on the Spanish part of the Iberian Peninsula that we had not discovered yet. Casa El Bacon certainly has our whole hearted recommendation. You can't go wrong. Arne & Agata.

verblijf 30-5 tm 11-6-2018 Fam Daggert:
Wij hebben genoten van de bijzonder compleet ingerichte woning, het ontbrak ons werkelijk aan niets.De eigenaren zijn zeer betrokken, en de service is geweldig. De ligging is prachtig in een woonwijk op een berg circa 400 meter boven Taramay het plaatsje direct grenzend aan Almunecar. Casa El Balcon is een prachtige uitvalsbasis om diverse plaatsen en steden zoals Granada, Malaga, en vele andere mooie steden te bezoeken.Wij kunnen Casa El Balkon u aanbevelen, wij hebben genoten van deze vakantie. 

Fam Hennekens:
In september 2017 verbleven wij met 2 kids (2 en 4) in het prachtige El Balcon. Fijn contact vooraf met snelle reactie op onze vragen, goede documentatie zodat we voorbereid waren op de reis en een mooi huis waar voor ons écht alles te vinden was, tot hydrofieldoeken en de zwemvestjes voor onze kids aan toe. Het is een prettig ingericht en goed geoutilleerd huis, met een heerlijke buitenruimte waar we meermalen genoten hebben van de buitenkeuken. Het stadje Almuñécar is klein maar fijn, met goede restaurants (Los Geraneos was onze persoonlijke favoriet) en leuke strandjes. Klein nadeel vond ik dat we zowel stad als strand alleen met de auto konden bereiken: de afstand is niet ver, maar de hoogteverschillen zijn fors. Vanuit Almuñécar rij je makkelijk naar Malaga (vluchthaven), Granada of bijv. Nerja. Genoeg te doen dus. Maar ook het zwembad(je) op 150 meter lopen verderop in de straat is schoon en goed toeven (het grote bad was dicht in de periode dat wij er zaten). De eigenaren zijn goed benaderbaar en hebben er alles aan gedaan om ons verblijf zo goed mogelijk te faciliteren! Al met al een heerlijke vakantie gehad en een aanrader voor andere gezinnen!
 


Skiën op ruim een uurtje rijden, de prehistorische grotten van Nerja, de wijngebieden van Jèta en natuurlijk de fantastische Zuid Spaanse steden Sevilla, Jaén, Cordoba en Granada. De oude delen van deze steden liggen er nog net zo bij als honderden jaren geleden en omdat de steden de Unesco Herritage status hebben is een onverstoorde toekomst verzekerd.
Bij de uitlopers van de Sierra Nevada (3478m) ligt de vallei van Almuñecar, al eeuwen het centrum van de olijfgaarden en fruitteelt (cherimoya, avocado’s en papaja’s). Hier vind je ruige natuur en unieke Spaanse dorpjes, op maar klein uurtje rijden van de bruisende hoofdstad van Andalusië; Malaga.



Indeling

Woonkamer
Begane grond
45 m2

Tegels

Airconditioning

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
1e verdieping

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Slaapkamer 2
2e verdieping

Bed: 2-persoons

Tegels

Dekbedden (1)

Slaapkamer 3
2e verdieping

Bed: Stapelbed 200 x 90 cm

Bed: Onderschuifbed 200 x 90 cm

Bed: Stapelbed

Slaapkamer 4
3e verdieping

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Dekbedden (2)

Badkamer 1
2e verdieping

Bidet

Toilet

Douche

Badkamer 2
3e verdieping

Toilet

Douche (1)

Ligbad

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Gezamenlijk zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 140 m2

Kinderen

  • Kinderbed (1)
  • Kinderspeelgoed
  • Kinderstoel (1)
  • Kinderbadje
  • Campingbed (1)

Sport & recreatie

  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Watersport
  • Wintersport
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Luxe accommodatie
  • Overwinteren
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Airconditioning

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en)
  • Parkeerplaats(en)
  • Terras
  • Tuin
  • Tuinstoel(en)
  • Tuintafel(s)
  • Buitenkeuken
  • Tuin volledig omheind

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Apart toilet (3)
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed
  • Strandlakens

Internet, wifi, audio

  • Wifi
  • USB-aansluiting

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken


€ 455,-
per week v.a.
€ 455,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
 Veilig online betalen mogelijk

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder

Casa Bella Vista

8,8
Vanaf per nacht € 65,- v.a. per week per week € 455,-