Persberichten 2015

Persberichten 2014

Persberichten 2013

Persberichten 2012

Persberichten 2011

Persberichten 2010

Micazu.nl breekt traditionele reismarkt open

13 juli 2010

Zusterorganisatie van D-reizen introduceert per 1 juli 2010 Micazu.nl, een nieuwe website in de reismarkt voor particuliere vakantiehuizen. “Er is een behoefte onder eigenaren van vakantiehuizen om de verhuur niet uit te besteden aan bemiddelingsorganisaties, maar in eigen hand te houden. Micazu.nl biedt huiseigenaren de mogelijkheid een eigen, persoonlijke website te maken en de verhuur van hun vakantiehuis zelf te beheren.

Micazu.nl is dé marktplaats voor particuliere vakantiehuizen. De consument boekt direct bij de eigenaar, waardoor je als huurder zomaar 30% of meer bespaart op je vakantie”, vertelt General Manager Raymond Hoevenaar. Micazu.nl werkt nauw samen met D-reizen. Op D-reizen.nl worden ook alle vakantiehuizen van Micazu.nl gepresenteerd. Het concept, dat in 2004 onder de naam D-reizenvakantiewoningen.nl is opgericht, biedt zo’n 4.000 vakantiehuizen, van Nederlandse eigenaren, in meer dan 50 landen.

Optimaal zoeken en boeken

De bezoeker kan op Micazu.nl eenvoudig een vakantiehuis naar wens vinden, door middel van handige zoekfuncties. Er is een wereldkaart geïntegreerd in de website, waardoor de bezoeker direct het volledige aanbod vakantiehuizen in een bepaald land of regio kan zien.Daarnaast kunnen persoonlijke voorkeuren opgegeven worden, zoals bijvoorbeeld het gewenste aantal slaapkamers, type of kwaliteit van de accommodatie of een nabijgelegen vliegveld of golfbaan.

Lokale tips van verhuurders

De benadering van Micazu.nl is sympathiek en persoonlijk. De verhuurder van het vakantiehuis heet de bezoeker persoonlijk welkom op zijn/haar woningpresentatie en geeft informatie over bijvoorbeeld dat leuke restaurantje op de hoek, de bezienswaardigheden in de buurt die je gezien moet hebben of over de lokale gebruiken en gewoonten. De verhuurder kan onbeperkt foto’s toevoegen aan zijn/haar presentatie. Er zijn op dit moment al meer dan 70.000 foto’s te vinden op Micazu.nl. Eerdere huurders wordt naar hun ervaringen gevraagd, waardoor de website 100% betrouwbare reviews geeft.

Nieuw businessmodel

“De afgelopen jaren is de markt van de touroperators in de reisbranche sterk veranderd. De tijd dat de verhuur van een vakantiehuis exclusief door bemiddelingsorganisaties kon worden verhuurd is met de komst van internet achterhaald. Dit betekent dat verhuurders niet meer 30%, of zelfs meer, van de weekprijs hoeven af te dragen, zoals bij traditionele touroperators. Hierdoor is Micazu.nl voordelig voor zowel huurder als verhuurder. Ook hoeven huiseigenaren bij Micazu.nl niet in het hoogseizoen te betalen om in hun eigen vakantiehuis te mogen”, legt Raymond Hoevenaar uit. Voor slechts 9,25 euro per maand en 10,- euro per boeking kan een verhuurder zijn vakantiehuis al verhuren via Micazu.nl. Daarnaast worden er handige diensten geboden om de verhuur te optimaliseren. Bijvoorbeeld door middel van een topplaats op de website in een populair land of thema of een persoonlijke domeinnaam voor eigen promotie.

Internationaal

“De uiteindelijke doelstelling is een internationale uitrol. Bij de bouw van Micazu.nl is rekening gehouden met internationalisatie en goede vindbaarheid van de site. Nu gaan we op zoek naar sterke buitenlandse (reis)partners om ons bereik te vergroten”, aldus Raymond Hoevenaar.

Meld je aan!