Persberichten 2015

Persberichten 2014

Persberichten 2013

Persberichten 2012

Persberichten 2011

Persberichten 2010

Micazu.nl genomineerd voor meest gebruikersvriendelijke website van Nederland

26 April 2011

De Usability Award voor de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland wordt dit jaar voor de elfde maal uitgereikt. In 2001 is de award voor de eerste maal uitgereikt aan Nu.nl. Vorige winnaars waren onder andere Wehkamp.nl en Bol.com. De Usability Award is in het leven geroepen om het belang van website gebruiksvriendelijkheid te onderstrepen. Dit jaar is ook nieuwkomer Micazu.nl genomineerd voor de meest gebruikersvriendelijke website van Nederland. 

Nieuw businessmodel voor de verhuur van Vakantiehuizen slaat aan

Micazu is een nieuw businessmodel voor de verhuur van particuliere vakantiehuizen van Nederlandse eigenaren. Micazu wil een innovatieve marktplaats zijn die op de meest voordelige wijze via haar website Nederlandse eigenaren van vakantiehuizen in contact brengt met geïnteresseerde huurders. De eigenaren presenteren zelf hun vakantiehuis op de site en sluiten ook rechtstreeks een overeenkomst met huurders. Omdat er niemand tussen zit, besparen huiseigenaren de circa 20-30% commissie over de huurprijs, die de reguliere reisorganisaties rekenen.

Micazu.nl, enige jaren geleden op verzoek van D-reizen gecreëerd als zelfstandige onderneming, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste websites voor huurders en verhuurders van vakantiehuizen. Zij heeft recent de Publieksprijs van Thuiswinkel Awards 2011 gewonnen als Beste Nederlandse Reiswebsite. 

Apetrots

Martin van Kranenburg, marketeer bij Micazu.nl; "We zijn apetrots op deze nominatie. De website Micazu.nl is in juni vorig jaar gelanceerd en nu enkele maanden live. Vorige maand hebben we de Publieksprijs van Thuiswinkel Awards 2011 gewonnen en nu deze nominatie. Dit is echt een hele mooie beloning. Er is ook heel bewust tijdens de ontwerpfase van de site  veel tijd gestoken in het gebruiksvriendelijk maken van de website. We hebben met huiseigenaren en huurders van vakantiehuizen gesproken wat zij belangrijk vonden. Je moet praten en luisteren naar je klanten. Zij zijn het tenslotte voor wie je de website bouwt. Ik hoop dat iedereen eens een bezoek brengt naar de nieuwe website Micazu.nl en op ons zijn stem uitbrengt. Stemmen kan via www.stemopmicazu.nl! Dit is een speciale domeinnaam die we hiervoor hebben aangemaakt.

Stemmen kan tot 12 mei

De organisatie van de Award is in handen van marktonderzoeksbureau MetrixLab.nl. Er zijn vijf categorieën. Per categorie worden er tien genomineerde websites aangedragen. De website met het hoogst gemiddelde rapportcijfer wordt de categorie winnaar. Hierbij wordt een drempel gehanteerd van 1000 stemmen. Na afloop van de stemronde komt de vakjury bij elkaar om te bepalen wie de overal winnaar wordt van de Usability Award 2011. Ze zullen de winnaars van alle categorieën kritisch en deskundig met elkaar vergelijken op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Stemmen kan tot 12 mei.  De categorie winnaars en de overall winnaar worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op 26 mei aanstaande in theater Lantaren Ventster in Rotterdam.

Meld je aan!