Persberichten 2015

Persberichten 2014

Persberichten 2013

Persberichten 2012

Persberichten 2011

Persberichten 2010

Micazu versus Belvilla

24 Juni 2011

De strijd om de gunst van de huisjeseigenaar!

Nu vrijwel niemand meer durft te rekenen op een explosieve stijging van de prijzen van tweede huizen zijn de schijnwerpers gericht op de stabiele huurinkomsten. Verhuursites vechten om appartementen en villa’s die goed in de markt liggen. 

Bij tweede huizen gaat het meestal om een mix van eigen gebruik en financieel rendement. Waar iemand een huis koopt, is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en overwegingen en natuurlijk het budget. Wie zijn hart heeft verpand aan Franse wijnen, speurt in de Bourgogne naar een fraai optrekje. Strand- en zonliefhebbers oriënteren zich in Spanje. \

Onbelast
Als de knoop over de plek eenmaal is doorgehakt, is de verhuurbaarheid van de beschikbare panden van groot belang bij de keuze. Huurinkomsten, die in Nederland niet worden belast, vormen immers de hoofdmoot van het financiële rendement van een vakantiewoning. Een royale luxe villa aan de Spaanse kust levert in het hoogseizoen al gauw 2000,- Euro per week op. Tweede huizenbezitters die hun bezit willen verhuren, kunnen kiezen uit een baaierd van mogelijkheden. Die varieert van doe-het-zelven tot het helemaal uit handen geven aan een van de gespecialiseerde verhuurders of parkbeheerders zoals Belvilla, Micazu, Landal Greenpark, Roompot, Novasol en Interhome. Hoe meer werk je uitbesteedt, hoe hoger het percentage van de huur dat de bemiddelaar kan opeisen. Denk aan tientallen procenten. De komst van de site Micazu, een voortzetting van een vakantiehuizensite van D-Reizen, heeft de verhoudingen in de verhuurbranche op scherp gezet. Jens van den Broek van Micazu beweert dat deze marktplaats voor huisjes 20 tot 30 procent goedkoper is dan verhuurders zoals Belvilla omdat Micazu de vergoeding niet koppelt aan de huur. Deze aantijging valt slecht bij @Leisure, het moederbedrijf van Belvilla. 

Bemiddeling
Volgens Hedwig Wassing directielid bij @Leisure, de paraplu boven merken als Belvilla, Eurorelais en Casa4all, kan je Belvilla en Micazu niet zomaar vergelijken. ‘Bij Belvilla hoeft de eigenaar niets te doen. Aan de andere kan weten huurders dat we de huizen bezoeken en een bepaalde minimumkwaliteit garanderen.’
De kosten variëren bij sites zoals Belvilla afhankelijk van de woning van 15 tot 30 procent van de huur. Bij Micazu is dit dus niet het geval. Micazu heeft ruim 4000 woningen op zijn site. Dit zijn allemaal huizen van Nederlandse eigenaren. Volgens Jens van den Broek van Micazu is dit een groot voordeel. ‘Je begrijpt elkaar als huurder en verhuurder. Er zullen niet snel misverstanden ontstaan. Er is een flink verschil tussen een Nederlander die je iets vertelt over een appartement in Spanje en een Spanjaard die gebrekkig Engels spreekt. Dit garandeert ook een bepaalde kwaliteit’.

Meld je aan!