Persberichten 2015

Persberichten 2014

Persberichten 2013

Persberichten 2012

Persberichten 2011

Persberichten 2010

Steeds meer Nederlanders verhuren hun vakantiehuis zelf

11 oktober 2012

En misschien nog wel opmerkelijker; ook vakantiegangers kiezen steeds vaker voor de huur direct bij de Nederlandse eigenaar. Daar vinden zij immers een gezellig huis waar veel persoonlijke aandacht aan is besteed. Dat is heel anders dan de standaardinrichting bij veel grote bungalowparken. Bij Micazu.nl is de vraag naar vakantiewoningen het afgelopen jaar snel gegroeid. 

Vertrouwen belangrijk
Jens van den Broek, algemeen manager bij Micazu.nl, zag het aantal boekingen van vakantiehuizen op Micazu.nl in 2011 met 20% stijgen. Deze stijging zat voornamelijk in de Europese landen Spanje, Frankrijk en Oostenrijk. Buiten Europa zorgen Curaçao en Indonesië voor de grootste stijging. De landen die de grootste daling hebben doorgemaakt zijn: Tsjechië, Hongarije en Polen. ”Er heeft de afgelopen jaren wel een ontwikkeling plaatsgevonden in deze markt. Huren direct bij de eigenaar vind steeds meer plaats. Vakantiegangers kiezen bij het boeken wel voor de nodige zekerheid, dus voor bekende en betrouwbare organisaties. Micazu.nl heeft inmiddels een grote groep klanten die regelmatig terugkeren. Dat heeft te maken met de goede naam die is opgebouwd, o.a. als partner van D-reizen. Dankzij reviews door vorige huurders ontstaat een objectief beeld van de huizen die worden aangeboden.” 

Nieuw: Lite abonnement ‘No cure-no pay’
Ook eigenaren van een vakantiehuis zijn op zoek naar een betrouwbare partij om zelf hun huis te presenteren. Vanwege de grote vraag naar particuliere vakantiehuizen wil Micazu.nl de komende maanden de drempel om mee te doen, verlagen voor huiseigenaren. 

Er is nu een LITE abonnement geïntroduceerd voor eigenaren die het mogelijk maakt om de diensten van Micazu.nl uit te proberen op een no cure-no pay basis. Men betaalt een vast bedrag per gemaakte boeking, zonder enige verdere financiële verplichting. 

Second Home International 2012
In het weekend van 12 t/m 14 oktober vind in de Jaarbeurs te Utrecht de Second Home International plaats. Micazu.nl is voor de derde keer op rij aanwezig en geeft elke dag de presentatie ‘Extra rendement met de verhuur van uw woning’. 

Mi casa es su casa
Micazu is een verbastering van ‘Mi casa es su casa’  Deze uitspraak hoor je veelal in Spaanstalige landen als je mensen niet al te lang kent. Daarmee drukt men uit dat ze je mogen en daarom bieden ze je niet letterlijk hun huis aan maar hun vriendschap, je kunt op ze rekenen vanaf dat moment. Dat gevoel van eenvoudig en zelf je vakantiehuis verhuren op een leuke manier waar je als eigenaar altijd de baas over je eigen huis blijft wil Micazu.nl graag uitstralen. Momenteel staan er op Micazu.nl 4.000 vakantiehuizen van Nederlandse eigenaren in meer dan 50 landen. 

Meld je aan!