Persberichten 2015

Persberichten 2014

Persberichten 2013

Persberichten 2012

Persberichten 2011

Persberichten 2010

Top 5 verhuurtips voor een vakantiehuis!

22 maart 2012

Steeds vaker nemen particuliere eigenaren van een vakantiehuis de verhuur in eigen hand. De website Micazu.nl ondersteunt haar verhuurders hierbij en geeft adviezen die de verhuur van een vakantiehuis op het internet stimuleren.
 
1. Maak het persoonlijk 
Juist met een persoonlijke noot kunnen particuliere eigenaren zich onderscheiden van de grote verhuurorganisaties. Heet uw bezoeker op een leuke en persoonlijke manier welkom op uw website. Vertel wie u bent en wat uw vakantiehuis zo bijzonder maakt. Ook persoonlijke tips over bezienswaardigheden in de omgeving of uw favoriete restaurants worden op prijs gesteld.  
 
2. Vertrouwen is heel belangrijk 
Consumenten vertrouwen steeds minder op mooie verkooppraatjes, maar luisteren steeds vaker naar ervaringen van elkaar. Via beoordelingswebsites en social media wordt deze informatie gedeeld. Nodig uw gasten die geboekt hebben dan ook uit om hun ervaringen te delen op Facebook of Twitter. Als u moeite en aandacht besteed aan de vakantie van uw huurders, dan heeft dat zeker een positief effect op de waardering.
 
3. Foto’s zeggen meer dan 1.000 woorden 
Mensen zijn visueel ingesteld en bekijken eerst de foto’s van het vakantiehuis. Op basis daarvan besluiten bezoekers of ze door gaan lezen of de presentatie verlaten. Hoe beter uw gasten een voorstelling kunnen maken van hun verblijf hoe eerder ze geneigd zijn om te boeken.
 
4. Bied voldoende informatie, wees volledig 
Dit onderdeel is erg belangrijk. Zorg ervoor dat u alle informatie en details van uw vakantiehuis deelt met uw toekomstige huurders. Op basis van de informatie die u verstrekt, moeten uw bezoekers een keuze maken. Hoe uitgebreider u de voorzieningen van uw woning  beschrijft, hoe beter uw bezoekers zich een voorstelling kunnen maken van hun verblijf.
 
5. Bepaal een marktconforme prijs
Bij de prijs moet u vooral kijken wat de aanbieders van particuliere vakantiehuizen om u heen vragen. Houd dus goed in de gaten wat gelijkwaardige accommodaties in de directe omgeving voor prijs vragen. Niet alleen het soort woning, maar ook de locatie en het seizoen zijn van invloed op de prijs. Zorg ervoor dat u een marktconforme prijs vraagt.
 
Bezoek dit weekend de Workshop “Optimaal uw vakantiehuis verhuren”. 
Wilt u meer weten over hoe succesvol te verhuren op de vakantiehuizenmarkt? Tijdens de Second Home International in de Jaarbeurs Utrecht dit weekend verzorgt Martin van Kranenburg, online marketeer van Micazu.nl, de workshop ‘Optimaal uw vakantiehuis verhuren’. Micazu.nl is al twee jaar op rij winnaar van de publieksprijs van de beste reiswebsite van de Thuiswinkel Awards XS.
 
Voor eigenaren die hun vakantiehuis niet willen verhuren, heeft Micazu.nl recent een hele nieuwe website gelanceerd, namelijk Onsfamiliehuis.nl. Via Onsfamiliehuis.nl kunnen eigenaren een privé website maken van hun vakantiehuis. Waarbij ze zelf bepalen wie toegang krijgt tot hun persoonlijke website. Zo kunnen ze hun kostbare bezit delen met (klein)kinderen, familie en vrienden. Onsfamiliehuis is ook een interessant product is voor makelaars die hiermee toekomstige kopers een echt persoonlijk cadeau willen geven.
 
U bent van harte welkom op de Second Home beurs van 23 t/m 25 maart 2012. Wilt u gebruik maken van twee gratis relatiekaarten? Schrijf u dan nu in via de website van Second Home en maak gebruik van deze code MZU15479, deze code is goed is voor 2 gratis toegangskaarten.
Meld je aan!