Persberichten 2015

Persberichten 2014

Persberichten 2013

Persberichten 2012

Persberichten 2011

Persberichten 2010

Zomerhuis geen gouden berg

30 juli 2011

Door uw vakantiehuis tijdens uw afwezigheid te verhuren kunt u grotendeels uit de kosten komen. Maar een grote inkomstenbron is het niet. “De huurinkomsten helpen ons uit de kosten , maar dat komt ook omdat we veel zelf doen. Als we het zouden uitbesteden, zouden we waarschijnlijk niet quitte spelen”, zegt een eigenaresse van een vakantiehuis in Zwitserland.

Natuurlijk hangt de opbrengst van de verhuur af van veel factoren. De huurprijs is uiteraard erg belangrijk, maar ook het luxe niveau en de verhuurbare perioden zijn factoren die de opbrengst kunnen beïnvloeden. Daarnaast is het aanbod ook enorm gestegen door het instorten van de huizenmarkt. Eigenaren willen het huis niet met verlies verkopen en gaan het uiteindelijk verhuren.  De concurrentie groeit. 

Tegenover de opbrengsten staan de kosten. Buiten de hypotheek, moet het vakantiehuis ook aantrekkelijk gemaakt worden voor huurders. Er moet dus geïnvesteerd worden. Vervolgens komt de vraag op welke manier de verhuur opgepakt gaat worden. Tweede huiseigenaren kunnen dit  geheel uitbesteden, zodat alles geregeld wordt. Vaak wordt dan tussen de 20 en 30 procent commissie in rekening gebracht. Het voordeel hier van is dat het huis vaker verhuurd wordt, mits het een internationaal opererende organisatie betreft.

Aan een verhuurorganisatie zitten ook nadelen. Bij sommige organisaties kunnen eigenaren zelf niet onbeperkt gebruik maken van het vakantiehuis of wordt er in het contract opgenomen dat eigenaren niet in zee mogen gaan met concurrenten. Wie dit niet wilt, kan kiezen voor een tussenoplossing; zelf verhuren, maar wel gebruik maken van een verhuurplatform. Bij Micazu adverteren verhuurders het vakantiehuis, maar handelen de boekingen zelf af. Dit zorgt voor extra rompslomp, maar bespaart wel kosten.

Meld je aan!