Over Micazu

Micazu.nl is al sinds 2010 een succesvol online platform waarop Nederlandstalige eigenaren zelf hun eigen vakantiehuis verhuren in meer dan 60 landen wereldwijd. Vakantiegangers boeken het vakantiehuis direct bij de eigenaar. Daardoor weten beiden precies waar ze aan toe zijn. En omdat er rechtstreeks bij de verhuurder geboekt wordt, is dat vaak een stuk voordeliger. Micazu heeft een uniek afrekenmodel waarbij geen boekingskosten in rekening worden gebracht en de vakantieganger direct met de huiseigenaar afrekent.

Tristan Albersen

Senior Commercial Operations

Na het behalen van zijn diploma voor Management Toerisme is Tristan gaan werken bij diverse bedrijven van Snowworld tot de Free Record Shop. Toen hij de overstap had gemaakt naar een e-mailmarketingbureau kwam hij tot de conclusie dat zijn hart sneller gaat kloppen van marketing.

Door de samenwerking vanuit zijn oude werkgever met Micazu kreeg Tristan in 2017 de kans om voor Micazu te gaan werken. Inmiddels is hij zich nog meer gaan interesseren in marketing en het geven van seminars over verhuren en marketing. Hij is een echte duizendpoot die als motto heeft “als ik het antwoord niet weet, kom over 5 minuten terug”. 

In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met acteren, lesgeven en wielrennen. Zijn vakanties brengt hij het liefste door met zijn vrouw en hondje. Qua landen hebben ze geen voorkeur als je er maar lekker kunt eten.

Kirsten Roos

Hoofd Customer Care & Finance

Na bij verschillende grote organisaties gewerkt te hebben, heeft Kirsten de overstap naar Micazu gemaakt. Het werken in een klein team bevalt haar uitstekend, vooral omdat de lijntjes erg kort zijn.

Bij Micazu is ze onder andere bezig om de afdeling Customer Care nog efficiënter te laten werken. Ze is van plan om samen met haar team de afdeling nog succesvoller te laten worden en motiveert de customer care medewerkers om uit te blinken in waar ze goed in zijn, namelijk customer care en het ontzorgen van de verhuurders en huurders.

In haar vrije tijd probeert Kirsten zo vaak mogelijk, met haar vriend en hun hond, op vakantie te gaan. Ze houdt van uitgebreid koken, naar het strand gaan met de hond en uit eten gaan. In de winter is een skivakantie vaste prik. Ook is ze regelmatig op festivals en bij concerten te vinden.

Barry Veninga

Operationeel Manager

Barry heeft na de HTS Technische Bedrijfskunde veel ervaring opgedaan in de telecom, logistiek en online en is in 2010 begonnen bij Micazu waar dit allemaal samenviel. 

Samen met het team en partners zorgt hij dat dit mooie platform zich verder kan ontwikkelen en steeds beter en gebruiksvriendelijker wordt. Barry is de spin in het web tussen techniek en commercie en stuurt de organisatie aan met verschillende petten op.

In zijn vrije tijd zit hij ook niet stil. Hij vindt het een feestje om te kijken wat zijn volgende vakantie gaat worden. Daarnaast heeft zijn barbecueseizoen 365 dagen en wordt er regelmatig met vrienden gekookt met een lekker wijntje erbij. Om dat te compenseren is een wekelijks potje squash noodzakelijk.

Frederike Groot Wassink

Content & Communicatie

Tijdens haar studie Media en Entertainment Management heeft Frederike de smaak van het reizen te pakken gekregen. Voor haar minor reisde ze naar Bali en Thailand, waar ze naast het studeren ook vooral van het rondreizen door Azië heeft genoten.

Nadat ze klaar was met haar studie heeft ze bij Micazu haar eerste echte baan gevonden en inmiddels werkt ze daar alweer vele jaren met veel plezier. Frederike houdt zich voornamelijk bezig met de content- en communicatiezijde van Micazu, maar daarnaast wordt ze bij veel andere werkzaamheden betrokken. Dat maakt het werken bij Micazu volgens haar ook zo leuk en afwisselend. Ook het werken in een klein team bevalt haar uitstekend. De lijntjes zijn kort en er kan snel geschakeld worden, en daarnaast is het ook erg gezellig.

In haar vrije tijd houdt ze ervan om naar de film of uit eten te gaan, te koken en te bakken, een goed boek te lezen en (hoe kan het ook anders?) te reizen. Er valt nog veel te ontdekken, o.a. Canada, Japan en Australië staan op het wensenlijstje.

Jens van den Broek

Algemeen Directeur

Tijdens zijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht, met stages in Nederland en Oostenrijk, kwam Jens tot de conclusie dat hij de retail in wilde. Hij is na zijn studie vertrokken naar Keulen om bij zuivelcoöperatie Campina zijn carrière te starten. Toen de marketingafdeling verhuisde naar Zuid-Duitsland besloot Jens terug te keren naar Nederland om daar bij Campina Foodservice aan de slag te gaan. Gedurende die tijd heeft Jens heel Zeeland, Brabant en Limburg leren kennen als accountmanager. 

Vervolgens heeft hij jaren gewerkt in de supermarktbranche (Dekamarkt en Dirk van den Broek) en slijterijbranche (DirckIII). Na een aantal zeer leerzame jaren werd hij echter zó enthousiast over alle online mogelijkheden, dat hij begin 2011 de overstap heeft gemaakt naar het net gestarte platform Micazu. Vanaf dat moment heeft hij, samen met het team, Micazu opgebouwd tot een succesvol online platform voor vakantiehuizen. Met zijn team wil hij zorgen dat Micazu de best mogelijke interface biedt voor verhuurders en huurders van de aangeboden vakantiehuizen. En dat op een eerlijke, transparante en sympathieke wijze. 

Naast het werk is er nog voldoende tijd om heerlijk te suppen in zijn geliefde Haarlem en zijn sociale netwerk te onderhouden. Zijn vakanties brengt hij het liefste, met zijn gezin, in Zuid-Italië door.

Soraya Akkerman

Finance & Customer Care

Soraya heeft een studie tot Pedagogisch Medewerker gevolgd in Den Haag. Na een tijd freelance gewerkt te hebben binnen de visagie, heeft zij bij diverse bedrijven en hotels gewerkt om ervaring op te doen binnen de klantenservice, administratie en finance. 

Sinds 2020 is zij werkzaam bij Micazu en houdt ze zich voornamelijk bezig met de finance en het online plaatsen van nieuwe advertenties. Voor alle vragen over facturen kunnen verhuurders bij haar terecht. Het is een veelzijdige functie binnen een kleinschalig team wat het werk erg leuk maakt. 

In haar vrije tijd brengt ze veel tijd door met haar vriend, zit ze graag met vriendinnen op terrasjes en gaat ze veel naar de bioscoop. Verder houdt ze van creatief bezig zijn, van tekenen tot fotograferen.

Marja Hogenkamp

Customer Care

Marja heeft de opleiding HBO Jeugdwelzijnswerk gevolgd, maar werd helaas vanwege lichamelijke klachten afgekeurd voor het werk in de kinderopvang. Daarom heeft zijn zich in 2002 laten omscholen tot webmaster.

Zij is de oudste in het team en, net als Nicole, ook al vanaf de start van de website werkzaam bij Micazu. Samen met de customer care collega’s beantwoordt zij alle mogelijke vragen van verhuurders. Zij doet haar werk met buitengewoon veel plezier en gunt iedere verhuurder zoveel mogelijk boekingen en staat de verhuurders met raad en daad terzijde om die boekingen te realiseren. 

Naast haar werk, zijn haar kinderen en kleinkinderen haar grootste hobby. En uiteraard (hoe kan het anders met werk in deze sector) gaat zij in haar vrije tijd heel graag op reis! Die reizen variëren van een weekendje naar de Veluwe om lekker te fietsen en te wandelen, tot een camperrondreis door de Vereinigde Staten.

Nicole van Geloven

Customer Care

Nicole is geboren en getogen in Schiedam. Op haar dertigste is ze verhuisd naar het midden van het land vanwege haar werk bij EuroCard MasterCard/Interpay, waar ze heeft gewerkt als supervisor Bestandsbeheer en diverse functies heeft uitgeoefend binnen account- en projectmanagement.

Na het krijgen van 3 kinderen is zij in 2005 aan de slag gegaan bij CubicEyes als webmaster voor de site van D-reizen Vakantiewoningen, het huidige Micazu. Zij heeft dus, samen met Marja, aan de wieg van de website gestaan en vindt het nog steeds ontzettend leuk om verhuurders en huurders te helpen met hun vragen.

In haar vrije tijd gaat ze graag met vriendinnen naar concerten, theater en bioscoop of gewoon gezellig een terrasje pakken. Daarnaast schildert en leest ze graag en houdt van cricket en skiën.
Stedentrips hebben qua vakantie haar voorkeur.