De werkwijze van Micazu

Geïnteresseerde huurders kunnen op 2 manieren contact met je opnemen. Huurders kunnen vrijblijvend vragen stellen of direct in de boekingskalender een periode boeken.

Berichten
Via de link Stel een vraag aan de verhuurder die in jouw advertentie op Micazu staat, kan de huurder kosteloos vragen aan je stellen. Via dit vraag-en-antwoordsysteem kunnen de huurder en jij onbeperkt berichten naar elkaar versturen. Als alle vragen van de huurder zijn beantwoord, kan hij of zij een boeking maken in de boekingskalender in de advertentie.

Er worden geen kosten in rekening gebracht als een huurder een vraag stelt.

Boekingen
In de advertentie beschik je over een eigen boekingskalender waar je zelf de beschikbaarheid en tarieven invoert. Huurders die graag het vakantiehuis willen boeken, kunnen dit rechtstreeks in deze boekingskalender doen.

Je ontvangt boekingsaanvragen direct in jouw Micazu beheeromgeving en per e-mail en sms. Je beschikt dan ook meteen over de contactgegevens van de huurder, zodat je contact kunt opnemen om de boeking verder af te handelen.

Als je een boekingsaanvraag accepteert, wordt er bij het Variabel abonnement 9%* commissie en bij het Combi abonnement 4,5%* commissie in rekening gebracht. Deze commissie wordt berekend over de totale huursom van de boeking. De borgsom en/of de toeristenbelasting worden hier niet in meegerekend. Bij het Vast abonnement wordt er geen commissie berekend.

Verdien geld met je vakantiehuis

Blijf de baas over de verhuur van jouw vakantiehuis. De tijd dat de verhuur van een vakantiehuis exclusief door bemiddelingsorganisaties wordt geregeld, is met de komst van internet achterhaald.

Dit betekent dat je niet zomaar 30% commissie van de huurprijs hoeft af te dragen aan verhuurorganisaties.

Je ontvangt de boekingen direct in de Micazu beheeromgeving en per e-mail en sms. Je beschikt dan ook meteen over de contactgegevens van de huurder, zodat je contact kunt opnemen om de boeking verder af te handelen.

Verhuren zoals jij dat wilt
Je hoeft ook niet meer in het hoogseizoen te betalen om in je eigen vakantiehuis te mogen verblijven. Bij Micazu ben je 100% vrij om zelf te bepalen wanneer en aan wie je verhuurt. Jij bepaalt je eigen prijs en kunt deze te allen tijde wijzigen.

Makkelijk online beheren

Eenvoudig de boekingen bijhouden
Met de online boekingskalender dien je de beschikbaarheid van jouw vakantiehuis bij te houden. Wil je zelf genieten van het vakantiehuis of heb je een boeking via een ander kanaal? Dan kun je deze periodes in de beheeromgeving blokkeren.

Direct op de hoogte
Door middel van de gratis sms-alert en een e-mail word je direct op de hoogte gesteld van elke nieuwe vraag of boekingsaanvraag van geïnteresseerde huurders. Boekingen kun je altijd accepteren of weigeren. Je houdt zelf altijd controle wanneer, aan wie en hoe lang je wilt verhuren.

Bereik meer dan 5 miljoen bezoekers

Het Micazu team is uitgerust met online experts die er zorg voor dragen dat jouw advertentie goed zichtbaar is in zoekmachines zoals Google en Bing.

Daarnaast wordt er geadverteerd op televisie, radio, Google en Facebook.

Televisie
In januari 2018 heeft Micazu op een groot aantal Nederlands tv-zenders geadverteerd met verschillende commercials. Januari is altijd de drukste maand van het jaar, dan zijn de meeste mensen op zoek naar een vakantiehuis. Het is daarom het beste moment om volop aanwezig te zijn in de media.

Radiospot
Micazu is door het jaar heen tijdens de drukke boekingsperiodes te beluisteren met verschillende radio spotjes op o.a. Radio 2 en Sky Radio.

Jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers
Micazu is continu bezig om zoveel mogelijk bezoekers naar het platform te trekken, zodat jij als verhuurder daar zoveel mogelijk profijt van hebt.

Micazu ontvangt meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar.

Mobiel vriendelijk
Meld je aan!