Vakantiehuis

Charme à Bouillon


Dit vakantiehuisje straalt één al charme uit en is de plaats bij uitstek om te genieten van het moment. Kom bij in de heerlijke sauna en hottub na een flinke wandeling of fietstocht. De chalet is gelegen in een doodlopende straat aan de rand van een bos en op 100 meter van de Semois.
(zoekt u een chalet met rechtsreeks toegang tot een riviertje kijk dan naar Snelcode: 38563- charme à Graide)

Het is de ideale uitvalsbasis voor wandelliefhebbers, mountainbikers, vissers en rustzoekers. Het huisje e is gelegen in Poupehan, op wandelafstand van Frahan, Rochehaut, Alle-sur-Semois en Vresse. Van hieruit zijn tal van prachtige wandelroutes te volgen. Bovenaan de berg (op ongeveer vier kilometer) ligt Rochehaut. Rochehaut is bekend om het legendarische uitzichtpunt naar het dorpje Frahan (geklasseerd dorpje), gelegen in een meander van de Semois.

Er zijn horecazaken, winkeltjes, musea, een dierenpark en een toeristentreintje. Bouillon met zijn Chateau Fort, 12 kilometer van het huisje af, is zeker een bezoekje waard. De Franse grens is slechts zes kilometer verwijderd van het huisje. De steden Sedan (Chateau Fort) en Charleville Mézières (Place Ducale, Museum Rimbaud) zijn leuk om te bezoeken. De Franse champagnestad Reims ligt op 1,5 uur rijden.In de omgeving kun je mooie wandelingen maken, zoals naar de ruïnes van Montragut en de restanten van het kasteel van Lyresse. Om ten volle van de verborgen plekjes van de Semoisvallei te genieten en het landschap te bewonderen, vaar eens de charmante rivier Semois af met een kajak of kano (kajakfaciliteiten op ongeveer één kilometer van het huisje). Deze brengen je naar de meest schilderachtige plekjes van de Ardennen, daar waar de auto je niet brengen kan. 

Het huisje:
Geschikt voor 4 volw+2 kinderen. Honden toegestaan in overleg bij max. 4 personen.
Je beschikt over een volledig ingerichte keuken met combi oven/microgolf, vaatwasser, Senseo koffieapparaat, broodrooster, mixer, waterkoker, thermos .... In de living kan je plaatsnemen aan een ruime handgemaakte eiken boomstamtafel. Maak het je gemakkelijk in de zithoek met comfortabel zetelbed met lounge gedeelte of rust uit in de charmante rotan stoelen. Er is digitale TV  (Proximus), een dvd-speler en WiFi-verbinding aanwezig.
Er zijn 2 slaapkamers met tweepersoons boxspring . De Mezannine (door beperkte hoogte eerder geschikt voor kinderen) is voorzien van 2 éénpersoonsbedden.De badkamer in landelijk stijl is voorzien van een inloopdouche , dubbel badkamermeubel (handgemaakt met eiken boomstam meubel en heritage spoelbak).Geniet van de infraroodsauna voor 3 personen.Rondom de chalet is er een (deels overdekt) terras van 85 m² voorzien van ruime picknicktafel voor 10 personen, stenen BBQ en een houtgestookte hottub voor 6 personen.
Het huisje is niet geschikt voor kinderen <8j en opgepast met kleine honden

De verhuurder, Els & Yvan

Advertentie online sinds april 2019

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 5 uur
Wij verhuren 3 huisjes in de Ardennen (2 - 4 -6 of 8 pers) waarvan 2 met wellness ( sauna en hottub). Voor de hond is er een volledig omheinde tuin. Rechtstreeks vanuit de huisjes vertrekken er verschillende wandelingen, goed voor dagen wandelplezier waarbij je zelden iemand tegenkomt.
Charme à Graide : Snelcode: 38563
Charme à Bouillon : Snelcode: 29279
Charme à Vencimont : Snelcode: 33169 (8 personen) of Snelcode: 38162 (4 personen - 1 badkamer en familiekamer worden afgesloten)

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Prijzen inclusief gebruik privé sauna en hottub, eindschoonmaak, WIFI, normaal verbruik gas -water en verbruik elektriciteit 
Centrale verwarming op gas is aanwezig in de woning
Volledig omheinde tuin (dog proof)
Max.2 honden bij max 4 personen (meer in overleg en afhankelijk van lagere bezetting)
Stopcontact aan oprit i.p.v laadpaal voor het laden van elektrische auto's

Extra kosten:
Waarborg (350€) reschtstreeks aan de eigenaar te betalen 6 weken voor check-in
houtverbruik wordt verrekend met de waarborg 
Bedlinnen zelf te voorzien
In geval van extreme prijsstijging van hout of elektriciteit/gas tussen boekingsdatum en check-in kan de prijsstijging procentueel doorgerekend worden.

Onze troeven:
Charme en gezelligheid
In het bos gelegen (Charme à Bouillon en Charme à Graide)
Riviertje in de tuin (Charme à Graide)
Omheinde tuin (dog proof) (Charme à Bouillon en Charme à Graide)
Privé sauna  (Charme à Bouillon)
Privé hottub (Charme à Bouillon en Charme à Graide)
Kwaliteitsgarantie (3 sleuteltjes classificatie door toerisme Wallonië)

Normaal verbruik elektriciteit is inbegrepen (max. 10Kwh/dag) - extra elektriciteisverbruik is bij te betalen 


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
zo 07-jan-2024
tot
do 27-jun-2024
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 1250,00
Midweek € 799,00
Nacht € 368,00
Weekend € 837,00
van
do 27-jun-2024
tot
vr 30-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1300,00
Midweek -
Nacht € 186,00
Weekend -
van
vr 30-aug-2024
tot
ma 11-nov-2024
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 1250,00
Midweek € 799,00
Nacht € 368,00
Weekend € 837,00
van
ma 11-nov-2024
tot
vr 20-dec-2024
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 1150,00
Midweek € 699,00
Nacht € 318,00
Weekend € 737,00

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 350,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Houtgebruik
€ -
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.
Huisdier(en)
€ 35,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting alle leeftijden
€ 1,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Luxe chalet (4 volw +2 kinderen) met sauna en hottub, gelegen in POUPEHAN - het hart van de Ardennen (Luxemburg regio Bouillon- in de Semois vallei). De Semois staat gekend als een van de mooiste rivieren van België. Door de schoonheid van de omliggende landschappen is deze vallei een echt paradijs in het hartje van de Ardennen. Hou je van rust en natuur dan is dit iets voor jou. Voor de hond is er een volledig omheinde tuin (dog proof). Het huisje is gelegen in een doodlopende straat aan de rand van een bos en vlakbij de Semois rivier. Rechtstreeks van aan het huisje vertrekken er verschillende wandelingen, goed voor dagen wandelplezier waarbij je zelden iemand tegenkomt (uitgezonderd herten, everzwijnen,...). Geniet na een flinke wandeling in alle stilte, rust en privacy van de hottub en sauna.

Op amper 30 minuten rijden ligt de grotere broer "Charme à Vencimont"
Het huisje is gelegen te Poupehan ( Semois vallei) - BOUILLON in het hart van de Ardennen.

De vakantiewoning straalt één al charme uit en is de plaats bij uitstek om te genieten van het moment . Kom er herbronnen in de sauna en hottub na een flinke wandeling of fietstocht.

De chalet is gelegen in een doodlopende straat aan de rand van een bos en op 100 meter van de Semois. Het is de ideale uitvalsbasis voor wandelliefhebbers , mountainbikers , vissers en rustzoekers.

De chalet is gelegen in de Ardennen (Poupehan), in de vallei van de Semois, op wandelafstand van Frahan, Rochehaut, Alle-sur-Semois en Vresse sur Semois. De Semois vallei is een parel in de Ardennen.

Van hieruit zijn tal van prachtige wandelroutes te volgen met adembenemende vergezichten waaronder het UNESCO geklasseerd zicht op de vallei . Bovenaan de berg (op amper 3 km) ligt Rochehaut .
Talrijke ontspanningsmogelijkheden: boswandelingen, uitstappen te paard, of met de mountainbike (VTT). Afdalingen van de Semois per kayak. Geen zin om te wandelen ? Een ritje met een treintje van hotel Auberge de la Ferme in Rochehaut langs hun wildpark behoort tot de mogelijkheden. Hun winkel met Ardeense specialiteiten is eveneens een bezoekje waard !



Parapente:

Vanuit Rochehaut ondernemen menige liefhebbers van parapente een geslaagde sprong. Zwevend roncirkelen, hoger en hoger,..zolang de thermique het toelaat, mooi en elegant, ook voor de toeschouwers,...



Rochehaut (op amper 4 km) is bekend om het legendarische uitzichtpunt naar het dorpje Frahan (UNESCO geklasseerd uitzicht), gelegen in een meander van de Semois. Er zijn horecazaken, winkeltjes, musea, een dierenpark en een toeristentreintje.

Net over de grens ligt het Franse stadje Sedan. Hier vind je het grootste bewaard gebleven middeleeuws kasteel uit Europa. Dit kasteel is maar liefst 35.000 vierkante meter groot! In Sedan vind je de Maas en haar zijrivieren. Ook van hier kan je vertrekken voor spectaculaire wandelingen of fietstochten.

Welkom in de Middeleeuwen!



Bouillon met zijn Chateau Fort, 12 kilometer van het huisje af, is zeker een bezoekje waard.

De versterkte burcht van Bouillon was ooit de woonplek van de beroemde kruisvaarder Godfried van Bouillon. De burcht staat majestueus op een rots en torent hoog boven de meanderende Semois uit.

Deze toeristische plaats wordt beschouwd als de oudste feodale burcht van België. In de loop van de tijd werd het verbouwd tot dit onneembare fort. De architect Vauban van Lodewijk de Veertiende voerde er grote verbouwingswerken uit tijdens de oorlogen in die periode.

Je kan de burcht bezoeken en er worden ook enkele activiteiten georganiseerd:

roofvogelshows van 1 maart tot 11 november
tentoonstellingen
een bezoek aan de kelders waar de Oeillet du Château, een buitengewone kaas van de Bergerie d'Acremont, wordt gerijpt.
fakkeltochten


Kasteel van Sedan

Ontdek de reus van Sedan, een fort van 35 000 m² dat er bijna zes eeuwen geleden gebouwd werd. Dwaal langs de vestingmuren en treed in de voetsporen van de Prinsen La Marck en La Tour d’Auvergne. Herleef de Middeleeuwen dankzij ons circuit "1000 jaar geschiedenis"!





Langlaufen - La Chapelle

Laat u verleiden door de prachtige staatsbossen van Sedan met 33,5 km bewegwijzerde en goed onderhouden pistes voor een onvergetelijk moment met vrienden of familie ! Er zijn uitgezette routes van 3 tot 15 km. Al het benodigde materiaal kan er gehuurd worden : ski’s, stokken en schoenen.
Alleen geopend als er sneeuw ligt (wij raden u aan vooraf te bellen).

Ski de fond - La Chapelle,
Home d'Accueil - Ski Club Sedanais,
08200, LA CHAPELLE +

+33 6 83 58 34 38



De Franse champagnestad Reims ligt op 1,5 uur rijden

In de omgeving kun je mooie wandelingen maken, zoals naar de ruïnes van Montragut en de restanten van het kasteel van Lyresse. Om ten volle van de verborgen plekjes van de Semoisvallei te genieten en het landschap te bewonderen, vaar eens de charmante rivier Semois af met een kajak of kano ( Kajak faciliteiten op amper 1 km van het huisje). Deze brengen je naar de meest schilderachtige plekjes van de Ardennen, daar waar de auto je niet brengen kan.



Te bezichtigen

Kasteel van Bouillon
Archeoscoop in Bouillon
het ducalmuseum
le parc à Gibier
kasteel van Sedan
De abdij van Orval in de Ardennen bij de Gaume
Recreatie -sport
http://www.recrealle.com/nl/activiteiten#.XXIX8WyP6zk

Dierenpark
Parc animalier de Bouillon. Chemin de Chanteraine-B-6830 Bouillon - http://www.parcanimalierdebouillon.be/nl

Adventure:
https://www.365.be/nl/attractions/recreatif-parcs-daventures-bouillon-avonturenpark-van-bouillon/

WANDELINGEN
Er zijn heel veel prachtige wandelingen te maken rechtstreeks van aan het huisje. De wandelroutes zijn goed aangegeven en kaarten liggen in het huisje.


Indeling

Woonkamer
Begane grond

Laminaat

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (6)

Slaapkamer 1
Begane grond

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Laminaat

Dekbedden (1)

Slaapkamer 2
Begane grond

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Laminaat

Dekbedden (1)

Slaapkamer 3
1e verdieping

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Laminaat

Badkamer
Begane grond

Toilet

Douche

Wastafel (2)

Mezannine met twee éénpersoonsbedden
1e verdieping
Keuken

Soort: Open

Fornuis: Keramisch (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 80 m2

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Sportvissen
  • Wandelen

Populaire thema's

  • Beauty & spa
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Natuurhuisjes
  • Weekendje weg

Wellness

  • Sauna
  • Bubbelbad / Hot tub

Verwarming

  • Centrale verwarming
  • Houtkachel

Internet, wifi, audio

  • Kabeltelevisie
  • Televisie
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders
  • Internetaansluiting
  • Streamingdiensten

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Bubbelbad / Hot tub
  • Ligstoel(en) (2)
  • Parkeerplaats(en) (2)
  • Privé oprit
  • Terras
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (4)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Tuin volledig omheind
  • Asbak(ken)
  • Laadpaal Elektrische Auto

Faciliteiten

  • Beveiligingsinstallatie
  • Berging
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdieren in overleg

Games & entertainment

  • (Bord)spellen

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 1.150,-
per week v.a.
€ 1.150,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder