Veelgestelde vragen

Wie is Micazu?

Micazu is de grootste marktplaats voor particuliere vakantiehuizen. Op Micazu kun je kiezen uit ruim 8.500 vakantiehuizen in meer dan 60 landen. Je boekt het vakantiehuis direct bij de Nederlandse eigenaar. Daardoor weet je allebei precies waar je aan toe bent. En omdat je rechtstreeks bij de verhuurder boekt, is dat vaak een stuk voordeliger.

Hoe annuleer ik mijn boeking?

Micazu is een online platform dat verhuurders en huurders met elkaar in contact brengt. Nadat je boeking is geaccepteerd door de verhuurder regel je alle zaken rondom de boeking (huurcontract, afspraken over de betaling en de sleuteloverdracht), direct met de verhuurder zelf.

Omdat Micazu geen rol speelt bij de huurovereenkomst, dien je de boeking dus ook direct te annuleren bij de verhuurder van het vakantiehuis. De verhuurder kan dan de boeking voor je annuleren.

Hoe reserveer ik een vakantiehuis bij Micazu?

Op de homepage van Micazu kun je op verschillende manieren zoeken. Je kunt bijvoorbeeld op land, streek of datum zoeken, op thema of via de landkaart. Daarnaast kun je op de knop ‘Filteropties’ klikken voor bijvoorbeeld zoeken of verfijnen op type woning, gewenste faciliteiten, of in de buurt van een supermarkt of de zee.

Heb je jouw vakantiehuis gevonden? Dan kun je deze eenvoudig reserveren. Je kunt in de reserveringskalender van het vakantiehuis de beschikbaarheid en prijzen zien. Door in de kalender op de gewenste aankomstdatum en vertrekdatum te klikken kun je direct een reserveringsaanvraag plaatsen. De eigenaar van het vakantiehuis zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Hoe kan ik een vraag aan de eigenaar van het vakantiehuis stellen?

Mocht je vragen over het vakantiehuis hebben, dan kun je een vraag aan de verhuurder stellen. Dit doe je door in de advertentie van het vakantiehuis te klikken op ‘Stel een vraag aan de verhuurder’.

Hoe worden de tarieven op Micazu bepaald?

Micazu speelt geen rol in de tariefbepaling. Omdat Micazu een onafhankelijk online platform is, zijn het de verhuurders zelf die beslissen welke tarieven ze vragen voor hun vakantiehuis.

Zijn de reviews op Micazu echt?

Ja, alle reviews op onze website zijn echt. Huurders krijgen na het verblijf in het vakantiehuis, dat is geboekt via Micazu, een vragenlijst om zijn of haar ervaringen van het vakantiehuis de delen.

Hoe controleert Micazu de verhuurders?

Op Micazu verstrekken eigenaren van vakantiehuizen via Micazu informatie waarmee je een particulier vakantiehuis kunt vinden en het geselecteerde vakantiehuis direct kunt boeken bij de eigenaar. De eigenaar heeft alle informatie over zijn vakantiehuis geheel zelfstandig geplaatst op onze website. 

Micazu verzendt alleen je boekingsaanvraag en heeft verder geen enkele bemoeienis met (of kennis van) de eventuele verhuurtransactie en betaling zoals die al dan niet vervolgens tot stand komt tussen huurder en verhuurder. Feitelijk biedt Micazu uitsluitend een advertentiemedium (zoals een dagblad of magazine) aan de Nederlandse eigenaar van een vakantiehuis waardoor deze zijn vakantiehuis optimaal en compleet kan presenteren en in contact kan komen met geïnteresseerde huurders.

Uiteraard worden alle advertenties als ze online gaan nauwkeurig gecontroleerd. Mochten er vreemde of opvallende zaken in de advertentie staan, dan nemen wij daarover contact op met de verhuurder. Ook wanneer er klachten van huurders zijn over bepaalde vakantiehuizen nemen wij daarover contact op met de verhuurder. Bij meerdere klachten wordt het vakantiehuis van de website gehaald.

Mocht je twijfels hebben bij een vakantiehuis of verhuurder. Dan vragen wij je contact op te nemen met onze helpdesk via [email protected].

Is Micazu een touroperator?

Nee, Micazu is geen touroperator. Micazu is een onafhankelijk platform dat huurders en verhuurders met elkaar in contact brengt.

Hoe wordt de betaling geregeld?

Micazu werkt in principe als een marktplaats die Nederlandse huurders en Nederlandse verhuurders van vakantiehuizen met elkaar in contact brengt. Je boekt direct bij de Nederlandse eigenaar van een vakantiehuis en bespreekt met hem/haar de wijze van betaling.

Kan ik ook een huurauto boeken?

Ja, je kunt een huurauto boeken. Daarvoor maken wij gebruik van onze partner Sunny Cars Reserveer een voordelige huurauto via onze autohuurpagina. Zonder verborgen kosten en géén reserveringskosten of creditcardkosten.

Ik wil mijn vakantiehuis verhuren, hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je vakantiehuis via micazu.nl/verhuren aanmelden bij Micazu. Hier vind je alle informatie over de verhuur van je vakantiehuis. Na het aanmelden kun je meteen beginnen met het maken van je eigen advertentie op Micazu.

Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?


Als je boeking door de verhuurder geaccepteerd is, is het mogelijk om een Kortlopende Annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance af te sluiten. Je hebt na de acceptatie van de boeking 7 dagen de tijd om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Met deze tijdelijke annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Ook geldig voor last minute reizen! 

Neem contact op met Micazu

Wij streven ernaar om het zoeken en boeken van een vakantiehuis zo eenvoudig mogelijk te maken.
Heb je toch een vraag of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

* Verplicht

Micazu BV

Oude Middenweg 17
2491 AC Den Haag

K.v.K.: 34295121
BTW: 8190.64.245.B.01