Het verkopen van je vakantiehuis was nog nooit zo makkelijk

Veelgestelde vragen over het verkopen van je huis

Hoe werkt verkopen op Micazu?

Jouw vakantiehuis te koop aanbieden op Micazu is erg gemakkelijk. Je maakt een advertentie aan, bepaalt de prijs en doorloopt alle stappen. Als je advertentie live staat, gaan wij aan het werk! Wij zorgen dat potentiële kopers jouw advertentie te zien krijgen. Zijn potentiële kopers geïnteresseerd, dan kunnen zij contact met jou opnemen. Daaruit kan een koop ontstaan!

Om een advertentie te plaatsen moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden die door ons zijn opgesteld.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een advertentie?

Je betaalt alleen voor de advertenties die je online hebt staan. Er is geen jaarlijks bedrag voor het gebruik van het platform en er zijn geen inschrijfkosten. Ook vraagt Micazu geen bijdrage als jij jouw huis succesvol verkoopt via Micazu. Wij vragen dus geen commissiebedrag over de verkoopprijs.

Kosten per advertentie exclusief BTW : 

  • Vraagprijs tot € 250.000 10,- euro per maand 
  • € 250.000 tot € 500.000 15,- euro per maand 
  • Vanaf € 500.000 20,- euro per maand             

Er is geen limiet aan het aantal huizen dat je mag verkopen, je betaalt per huis/advertentie een vast bedrag per maand.

Hoe kan een potentiële koper contact met mij opnemen?

Bij jouw advertentie staat een contactformulier. Hier kan een potentiële koper zijn vragen stellen. Deze vragen kan je terugvinden in de Inbox van je verkoopomgeving. Je kunt vanuit deze Inbox ook antwoorden.

Kan een potentiële koper via Micazu een bod doen?

Een potentiële koper kan in contact komen met jou en dan een bod doen. Is dit een serieus bod? Dan kan je de status van je advertentie aanpassen naar: Onder bod. Dit is dan zichtbaar op de advertentiepagina.

Welke stappen zet Micazu als ik een bod van een koper heb geaccepteerd?

Micazu is een platform om de koper en verkoper samen te brengen. Na het samenbrengen van beide partijen stopt de rol van Micazu. Het is hierna de verantwoordelijkheid van de verkoper en koper om zelf de vervolgstappen te ondernemen. Je moet als verkoper dus zelf een verkoopcontract opstellen, contact hebben met de notaris, de eventuele makelaar etc. 

Ik wil via een makelaar mijn huis verkopen, kan dat?

Ja, je kan je huis op ons platform laten verkopen door een makelaar. In dat geval dient de makelaar zich bij ons aan te melden als verkoper.

Kan ik mijn huis ook (blijven) verhuren als deze te koop staat?

Ja, je kan je huis (blijven) verhuren voor de periode dat je huis te koop staat. Echter moet je wel rekening houden met de boekingen van de verhuur en er voor zorgen dat deze niet overlappen met de verkoop.

Wat gebeurt er met mijn advertentie als mijn huis verkocht is?

Gefeliciteerd met de verkoop van jouw huis! Om je advertentie te stoppen ga je naar jouw advertentie in de beheeromgeving. Hier heb je de mogelijkheid om je advertentie stop te zetten. De reeds betaalde kosten van de huidige maand worden niet gecrediteerd. Voor de opvolgende maand betaal je geen advertentiekosten meer.

Hoe betaal ik voor mijn advertentie en hoe zit het met de BTW?

Bij het aanmelden van jouw advertentie ga je akkoord met een automatische incasso. De kosten van je advertentie worden elke maand op de eerste dag van de betreffende maand afgeschreven. Automatische incasso kan via iDEAL, Creditcard of Bancontact.

De kosten van je advertentie zijn exclusief BTW. Omdat Micazu internetdiensten verricht die kwalificeren als elektronische diensten, wordt over alle diensten van Micazu het BTW-tarief gerekend geldend in het land van vestiging van de verkopers binnen de EU. Woon je buiten de EU, dan berekenen wij geen BTW.

Hoe zeg ik mijn advertentie op?

Is je huis verkocht of wil je niet meer dat je advertentie online staat? Dan kan je de status wijzigen of de advertentie verwijderen. Dit kan in de beheeromgeving onder status en advertentie. Je betaalt je advertentiekosten aan het begin van de maand. Voor de resterende dagen van de maand krijg je geen geld terug. Als je vóór de eerste van de maand je advertentie hebt beëindigd betaal je niet voor de volgende maand.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Om je inloggegevens opnieuw op te vragen, ga je naar de inlogpagina van de verkoopomgeving.  

Klik op ‘Vergeten?’ bij het invulveld voor het wachtwoord. Op de volgende pagina kun je jouw e-mailadres invoeren, waarna nieuwe inloggegevens naar je toe worden gestuurd per e-mail.

Uiteraard adviseren we je om een veilig wachtwoord te gebruiken. Waaraan voldoet een goed wachtwoord? Maak altijd een combinatie van de volgende karakters:  

  • Kleine letters (a-z)
  • Hoofdletters (A-Z)
  • Cijfers (0-9)
  • Speciale tekens (zoals: #$%&*?)