Vakantiehuis

Vakantiehuis Kalkeifel


Vakantiehuis "Kalkeifel" ligt middenin de Eifel op een landelijke locatie. Het huis staat samen met soortgelijke huizen op een heuveltje in een bosachtige omgeving. Het vakantiehuis heeft een fijn terras om van buiten te genieten en binnen zorgt onder andere de houtkachel voor een knusse sfeer. Vanaf het vakantiehuis kun je mooie wandelingen, mountainbike en fietstochten maken. Ook is de locatie gunstig om dagtochten naar Keulen, Bonn, Aken, Trier, Cochem en Koblenz te maken.

In overleg mag u maximaal 1 hond meenemen.

Omschrijving van het huis 

Vanaf het gedeeltelijk overdekte terras kom je in de woonkamer met houtkachel, tv met Nederlandse en Duitse zenders, dvd speler, bank, extra stoel. Een open keuken grenst aan de woonkamer. De open keuken heeft een koelkast met vriesvak, een 4 pits elektrisch fornuis, afwasmachine, een oven/magnetron en nespresso en senseo koffieapparaat. De badkamer heeft een douche, toilet en wastafel. De grote slaapkamer heeft een tweepersoonsbed van 1.6mx2m. De kleine slaapkamer heeft twee eenpersoonsbedden van 0.8x1.9m.  Het huis is geschikt voor 3 volwassenen of 2 volwassenen met twee kinderen. Het vakantiehuis kan verwarmd worden met elektrische verwarming en, bij voorkeur, met de houtkachel. Er is draadloos internet aanwezig.
Het vakantiehuis is vrijstaand en op het eigen terrein is één eigen parkeerplaats. De tuin heeft is meer een bostuin met een aantal  beuken, enkele grote struiken en een open stuk voor het terras.

Indien u een elektrische auto wilt opladen neem dan contact op met de verhuurder. Er is een speciaal daarvoor gemaakt 240v stopcontact in de buurt van de parkeerplaats. De verhuurder kan dit stopcontact op afstand aan- en uitzetten. Het stopcontact is voorzien van een elektriciteitsmeter.

De huurprijs is inclusief bed-, bad- en keukenlinnen, een redelijk verbruik aan water, kachelhout en draadloos internet. 50 euro schoonmaakkosten worden in rekening gebracht. Er wordt een borg van 150 euro gevraagd. Elektriciteit wordt afgeregekend met de terugbetaling van de borg tegen de dan geldende prijs per kwH.

Standaard wisseldag voor aankomst en vertrek is zaterdag. In het hoogseizoen betekent dat dat de huurperiode tenminste 7 dagen is, buiten het hoogseizoen kunt u met ons in overleg voor bv. 5, 6 of 7 dagen. Neem hiervoor contact met ons op. Aankomst na 16 uur, vertrek uiterlijk 10 uur.

Omgeving

Ahrdorf is een klein dorp aan de bovenloop van rivier de Ahr en ligt bijna op de grens van Nordrhein-Westfalen met Rheinland Pfalz. Ahrdorf heeft een café, een camping, een restaurant en een kinderspeelplaats.
Ahrdorf ligt in de gemeente Blankenheim. Het gebied wordt de Kalkeifel genoemd. De Klakeifel grenst meteen aan de Ahr-Eifel, de Vulkan Eifel, de Rur Eifel, de Noord Eifel. Met een autoritje van 30-40 km ben je ineens in een totaal ander gebied, zoals bijvoorbeeld het wijnbouwgebied aan de benedenloop van rivier de Ahr, of de vulkaanmeren bij Daun.
Het gebied rondom Ahrdorf kenmerkt zich door een dal met rvier de Ahr, soms weidse "hoog"vlakten met weilanden en akkerland, en dan weer uitgestrekte bosgebieden waar stille beekdalen doorheen lopen.
Door Ahrdorf loopt de "Ahr-Radweg", een fietspad dat het dal van rivier de Ahr volgt tot aan de Rijn. Ook start in Ahrdorf de "Kalkeifel-Radweg" richting Hillesheim. Een mountainbike route van de "Rad-Arena" loopt op enkele kilometers afstand. Verder nodigen alle hellingen uit om beklommen te worden met een wielrenfiets.
In de directe omgeving lopen vele wandelpaden van de Eifelverein en er lopen een aantal langeafstandswandelroutes van de Eifelverein langs het dorp. Ook zijn er een aantal rondwandelingen vanuit het dorp te volgen.
In de omgeving zijn vele idyllische plaatsen met een historische dorpskern, zoals Blankenheim en bijvoorbeeld Bad Münstereifel. Op slechts 15 km afstand is de Nürnburgring hetgeen een paradijs is voor autorace-liefhebbers.
Op slechts 9 km afstand is een meertje met zonneweide (Freilinger See). Ook in Kronenburg is een mooi stuwmeer met zonneweide. In Euskirchen is sinds enkele jaren een groot tropisch zwembad geopend (Badewelt Euskirchen). Ook in Bad Münster Eifel is een overdekt zwembad (Eifelbad) en in Mechernich is een overdekt zwembad dat ook over een saunacomplex beschikt (Eifel-Therme-Zikkurat).



De verhuurder, Jeroen

Advertentie online sinds december 2015

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 2 uur
Ik ben Jeroen Willekens en ik woon met mijn partner en hond in Eindhoven. In 2009 kocht ik het vakantiehuis om regelmatig een weekend tot rust te komen weg van de hektiek van alledag. Ik vind het heerlijk om buiten actief te zijn en dat doe ik dan ook regelmatig in de omgeving van ons vakantiehuis. En 's avonds, onder het genot van een wijntje of biertje, genieten we dan vervolgens van de heerlijke warmte van de houtkachel.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

  • annuleren tot 2 week voor aankomst gratis.
  • een boeking is tenminste voor 5 nachten, wisseldag is zaterdag, op aanvraag bij een verblijf van 5 of 6 nachten wisseldag op zondag en/of vrijdag.
  • Prijs voor 2 personen, extra persoon 8 euro per nacht.
  • maximaal 1 hond, in overleg a.j.b.!
  • Prijs is inclusief bed-, bad- en keukenlinnen, kachelhout en een redelijk waterverbruik
  • voor stroom wordt verrekend met de borg, stroomtarief vanaf sept 2022 tot en met jul 2023 is 0,40 euro / kWh, daarna nog onbekend
  • Aanbetaling van 20% van de huurpijs zo spoedig mogelijk na boeking. Uiterlijk 2 weken vooraankomst moet gehele factuur betaald zijn.
  • arriveren vanaf 16 uur, vertrek voor 10 uur.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 06-jan-2024
tot
za 11-jan-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 491,00
Midweek -
Nacht € 75,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 150,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 50,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Elektra
€ -
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 2 personen)
€ 8,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Huisdier(en)
€ 27,50
Per verblijf
Betalen bij boeking | optioneel
Toeristenbelasting alle leeftijden
% 3,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

De Dreimuehlen Wasserfall is qua grootte een bescheiden waterval, maar is vooral uniek en ook mooi om te zien door de manier waarop deze onstaan is. Het kalkrijke water van de Kalkeifel heeft in de loop van de eeuwen een kalkformatie afgezet waarop mos groeit en het water stroom over deze groene klakformatie naar beneden.

Vanuit Ahuette of Nohn kun je redelijk gemakkelijk naar de waterval wandelen en niet ver van de waterval is de "Nohner Mühle" waar je even op een terras wat kunt drinken of eten.
Je kunt in de omgeving van Ahrdorf goed mountainbiken. Sinds half 2016 zijn er enkele gemarkeerde routes in de gemeente Blankenheim. Ook loopt vlakbij een mtb route van het netwerk van de "RadArena" (fietsroutes gelieerd aan de Nürburgring). De website van de RadArena geeft ook veel routes voor de wielrenfiets. 
Door het dal van de Ahr loopt ook mooie fietsroute, de "Ahr Radweg". Grotendeels loopt deze route over voormalige spoorwegen en auto-luwe of auto-vrije wegen. Vanaf Blankenheim kun je mooi over de Ahr Radweg naar Ahrdorf fietsen, en vanuit Ahrdorf nog verder bv. Fuchshofen.
In Ahrdorf start ook een andere fietsroute, namelijk de Kalkeifel Radweg die naar Hillesheim gaat. Deze route gaat ook grotendeel over een voormalige spoorweg.
Geocaching is het moderne schatzoeken. Dit kan ook bij Ahrdorf. Op de foto is de locatie van bv. de geocache Ahrdorf 2 te zien. Daar is het doosje verstopt in de rotsen naast het fietspad van de Ahr Radweg. Er is bijvoorbeeld ook een serie geocaches waarvan er telkens één ligt bij een voormalig station van de spoorweg van Ahrdorf naar Blankenheim.  ..
In de winter valt er vaker en meer sneeuw dan in Nederland. Daarom komt het regelmatig voor dat de Eifel enkele weken bedekt is met een laag sneeuw. Erg mooi. Erg mooi om in te wandelen. Wel koud. Gelukkig heeft het vakantiehuis een fijne houtkachel waar je na een winterse wandeling lekker voor kan gaan zitten om op te warmen.
Let wel op, als je met de auto komt, dat je winterbanden hebt. Dit is bij winterse omstandigheden verplicht in Duitsland.
In de Eifel kun je op verschillende plaatsen langlaufen, aangenomen dat er voldoende sneeuw is gevallen en dat die ook even blijft liggen. Helaas is er niet een grote traditie op dit gebied in de omgeving van vakantiehuis Kalkeifel. Er zijn wel enkele enthousiaste gemeenten en/of sportverenigingen die bij voldoende sneeuw wat loipes sporen. Enkele loipes van een redelijke kwaliteit. Binnen een redelijke afstand van vakantiehuis Kalkeifel liggen bij de Hohe Acht (nabij Jammelshofen), bij de Ernstberg (nabij Daun) en in de gemeente Hellenthal nabij Udenbreth en Hollerath.
Een mooie een volledig overzicht kun je vinden op de internet pagina van eifel.info.
Duitsland, en ook zeker de Eifel, kent een rijke middeleeuwse geschiedenis. Overal zijn nog burchten en/of ruïnes uit die tijd te vinden. Zo was in Blankenheim een belangrijke burcht die reeds over een eigen waterleiding beschikte. Ook zeer de moeite waard om daar eens te gaan kijken. Een aantal resten uit de middeleeuwen zijn ook gemakkelijk te voet te bereiken vanaf het vakantiehuis. In de middeleeuwen was het dal van Ahbach blijkbaar ook strategisch heel belangrijk gezien het feit dat daar een burcht was. Bij Ahrdorf komt de Ahbach in de Ahr en op slechts 2 km van vakantiehuis Kalkeifel zijn de restanten van deze middeleeuwse burcht te vinden: Burg Neublankenheim.

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
Begane grond
16 m2

Laminaat

Hoekbank

Fauteuil(s) (1)

Slaapkamer 1
Begane grond
11 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Laminaat

Kledingkast(en) (1)

Slaapkamer 2
Begane grond
8 m2

Bed: 1-persoons 190 x 80 cm

Bed: 1-persoons 190 x 80 cm

Laminaat

Badkamer
Begane grond
7 m2

Toilet

Wastafel (1)

gedeeltelijk overdekte veranda
Begane grond

16 m2

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Elektrisch (4 Kookzones/branders)

Bestek & servies

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 48 m2

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Wandelen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Houtkachel

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • Home cinema set
  • Cd-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders (15)
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (1)
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (4)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Veranda
  • Asbak(ken)

Privacy

  • Van buiten zichtbaar
  • Vrijstaande woning

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken (2)
  • Keukenlinnen

Kinderen

  • Traphekjes

Faciliteiten

  • Huisdieren toegestaan
  • Berging
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping: (1)

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken
  • Dvd's / Blu-ray's


per week v.a.
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook:

Landhaus Kreuzenberg

9,3
Vanaf per nacht € 278,- v.a. per week per week € 1.943,-