Chalet

Petit Mathoniere

9,0

Wij verhuren ons op ± 500 m. hoogte op het zuiden gelegen tweede huis ongeveer 6 tot 12 weken per jaar.  
De doelgroep voor de verhuur van ons huis is 2 volwassenen met evt. een baby, of een combinatie van 2 x 2 volwassenen, of 2 volwassenen met 1 of 2 grote kinderen (ouder dan 16).
Reden: Omdat het huis niet ingericht is om kinderen te huisvesten willen wij het ook niet aan mensen met opgroeiende kinderen verhuren, er is b.v. in de huiskamer een wenteltrap naar de bovenverdieping (voor kleine kinderen ècht gevaarlijk), de inrichting is niet erg kindvriendelijk, maar kan wèl betrekkelijk luxe genoemd worden. Er kan dan ook door jonge kinderen heel wat vernield en beschadigd worden, ongelukjes zijn nu eenmaal snel gebeurd !

Het huis is een luxe, houten (Red Cedar) èn vrijliggend châlet in twee verdiepingen  (elke verdieping 8x13m. oppervlak en ligt in het zogenaamde “groene hart” van Frankrijk, in een streek voor velen beter bekend onder de naam “Le Bourbonnais“. Ook staat dit gebied wel bekend onder de departementsnaam Allier, genoemd naar de zijrivier van de Loire met dezelfde naam. Hier bent U inderdaad nog in ongerept agrarisch en rijk bebost gebied. Ieder doorkijkje geeft een ander beeld van het voortdurend afwisselende en glooiende landschap, hier vindt men nog èchte rust, een aangenaam klimaat èn uitgebreide wandel- en excursie-mogelijkheden. In de directe omgeving van ons huis ligt het uitgestrekte Forêt-de-Tronçais met daarin een vijftal meren (étangs, sommige met een strandje), veel monumenten van cultuurhistorische betekenis èn aantrekkelijke culinaire mogelijkheden (ook nog eens redelijk betaalbaar !)

Voor de wijnliefhebbers is mogelijk om in het St-Pourçain-gebied (een Appelation Controlée, jazeker!) zèlf wijn in te kopen bij één van de vele vriendelijke wijnboeren van deze streek.

Dichtbij (± 4 km) is er een recreatiegebied met een “Plan d’Eau” waar zwemmen, surfen, vissen en zonnen tot de mogelijkheden behoren.

In de stadjes in de directe omgeving worden wekelijks marktjes gehouden en er zijn 's zomers overal z.g. “brocantes” om een beetje te flaneren en te neuzen naar aardige, oude gebruiksvoorwerpen, die vaak nog voor heel weinig geld van eigenaar wisselen. Een leuk gebied dus, waardoor U aan het einde van Uw verblijf de kans loopt enigszins spijtig te moeten vaststellen dat U tòch tijd tekort kwam en dat de vakantie hier dus langer had moeten duren !!

Wàt wordt er door ons verhuurd en wàt is daarbij inbegrepen ? Een cpl. ingericht huis, voor en naast het huis ruime parkeergelegenheid op eigen terrein, een flink terras (gedeeltelijk overdekt) waar men onbespied rustig kan zitten en liggen! Binnen op de begane grond een ruime entreehal met toilet, toegang tot een stookruimte, een grote woonkamer + vide (8 meter hoog), een grote open keuken mèt eethoek en een logeerkamer met een handmatig verstelbaar 2-persoonsbed (140 x 200), douche & wastafel, een smartTV en voldoende kastruimte. Op de verdieping een grote open slaapkamer met electrisch verstelbaar 2-persoonsbed (180x200), een zitje, een tv met dvdspeler, een werkkamer (wordt niet meeverhuurd !), meer dan voldoende kastruimte, een ruime (verwarmbare) badkamer met 2 wastafels, douche, WC en een zitje. De keuken is goed  ingericht, er is voldoende bestek, serviesgoed en kookgerei aanwezig.

Aan elektrische apparatuur staan een keramische kookplaat (4-pits) met afzuigkap, een kombi-magnetron (met grillfunctie), een ingebouwde hete-lucht-oven, een afwasmachine, een koel/diepvries-combinatie, een FILTERKOFFIEAPPARAAT, een SENSEO-KOFFIEZETAPPARAAT en een citruspers ter beschikking. De huiskamer is voorzien van o.a. een open haard, een smart-tv, geluidsapparatuur en een dvdspeler.

Vast en draadloos internet is aanwezig (gratis)! NL-tv kan gewoon ontvangen worden (NPO1,2&3,RTL4&5, Veronica,SBS en nog veel meer). Ook NL-radio kan ontvangen worden. Het huis is voorzien van een "vaste" telefoonaansluiting, waarmee gesprekken naar NEDERLAND ("vaste"nummers) gratis kunnen worden gevoerd (het bellen naar mobiele nummers valt daar uitdrukkelijk niet onder !!).

Uitleg èn goede raad is in gedrukte vorm aanwezig, zodat het niet moeilijk is om een tafel in een restaurant te bespreken of contact op te nemen met een arts.

Voor het buitengebeuren is er voldoende tuinmeubilair, een grote parasol en een vaste buitenbarbecue (op gas) met BBQ-gereedschap. Het terras- en tuingedeelte is zoveel mogelijk “onderhoudsvrij” aangelegd. Op het buitenterras staat een grote, overdekte & luxe jacuzzi (voorzien van meer dan 40 whirls) die desgewenst tegen een extra vergoeding in de huur meegenomen kan worden.

De verhuurder, Jetty & William van Pelt

Bij Micazu sinds april 2010

Bekijk het volledige profiel

Reageert gemiddeld binnen 8 uur

Wij, Jetty & Willem van Pelt, zijn gepensioneerd. Wij verblijven het hele jaar door beurtelings ongeveer 1 maand in Nederland en 1 maand hier in Frankrijk. Dit huis is 20 jaar geleden door ons ontworpen volgens Fins-Canadese houtbouw-principes. Een belangrijk deel van de bouw is door ons samen met veel plezier uitgevoerd, wat natuurlijk veel tijd en inspanning heeft gekost. Om de kosten te drukken verhuren wij ons huis 8 tot 12 weken per jaar. Niet vaker, we zijn er namelijk zelf veel te graag!

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene knop om te boeken.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Van 2/7 t/m 20/8 (=hoogseizoen) wordt ons huis verhuurd aan 2 volw. evt mèt baby & hond voor € 680 per week. Alle andere weken in de periode 27/3 t/m 30/10 kosten € 450 tot € 600 (all-in !). 
Eén hond is OK èn gratis, méér dan 1 hond alleen na overleg & evt. tegen extra betaling. 
Twee volw. extra óf 2 kids ouder dan ±16 jaar kosten in het hoogseizoen € 140 p.w.,in iedere andere periode € 100. Er wordt dan een extra kamer (anders altijd dicht !) waarin douche, wastafel, kledingkast,  2-pers.bed  èn tv voor gebruik gereedgemaakt. De kosten van water, centr.verw., elektra, gas (BBQ), stroom jacuzzi, internetgebruik + telefoneren naar "vaste" nummers in Europa (géén mobiele nummers!!) zijn altijd in de huur inbegrepen. Verrassingen achteraf zijn er dus helemaal niet !!!


Als gasten wéér bij ons huren wordt er altijd 10%-korting op het 2-persoons-basis-tarief verleend.
Voor alle huurovereenkomsten geldt per aaneengesloten periode een waarborgsom van € 225, die binnen een week ná het verlaten van ons huis in principe door ons volledig teruggestort zal worden. Uitgewerkte regels en informatie over zeer verschillende onderwerpen zijn te vinden in de - na gedane reservering - per e-mail als bijlage(n) toe te sturen algemene voorwaarden + uitgebreide overige informatie. 
Het gebruiken van de jacuzzi kost altijd € 50 p.w. extra, hierop wordt geen korting verleend.
Betaling van de verschuldigde huur gaat als volgt: ± 1 maand na reservering moet 25% van de huur vermeerderd met de waarborg van € 225 overgemaakt zijn. Het restbedrag (75%) moet 1 maand voor de wèrkelijke aankomst voldaan zijn.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 30-okt-2021
tot
za 30-apr-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 450,00
Midweek -
Nacht € 64,00
Weekend -
van
za 30-apr-2022
tot
za 28-mei-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 500,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
za 28-mei-2022
tot
za 18-jun-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 550,00
Midweek -
Nacht € 79,00
Weekend -
van
za 18-jun-2022
tot
za 02-jul-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 600,00
Midweek -
Nacht € 86,00
Weekend -
van
za 02-jul-2022
tot
za 20-aug-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 680,00
Midweek -
Nacht € 97,00
Weekend -
van
za 20-aug-2022
tot
za 10-sep-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 550,00
Midweek -
Nacht € 79,00
Weekend -
van
za 10-sep-2022
tot
za 29-okt-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 450,00
Midweek -
Nacht € 64,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 225,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Dit gebied staat ook wel bekend onder de departementsnaam Allier, genoemd naar de zijrivier van de rivier de Loire met dezelfde naam. Hier bent U inderdaad nog in ongerept agrarisch en rijk bebost gebied.Ieder doorkijkje geeft een ander beeld van het voortdurend afwisselende en glooiende landschap, hier vindt men nog èchte rust, een aangenaam klimaat èn uitgebreide wandel en excursiemogelijkheden. In de directe omgeving van ons huis ligt het uitgestrekte Forêt-de-Tronçais met daarin een vijftal meren (étangs, sommige met een strandje), veel monumenten van cultuurhistorische betekenis èn aantrekkelijke culinaire mogelijkheden, die ook nog eens redelijk betaalbaar blijken te zijn!
Op een afstand van een klein uur rijden liggen de steden Moulins,Nevers,Bourges en Montluçon met mooie winkelcentra, kathedralen, musea, oude stadsdelen en andere bezienswaardigheden. Dagtochten naar de hoge Puy-de-Sancy (wintersport), het drukke en interessante Clermont-Ferrand, het dichtbij deze stad gelegen park “VOLCANIA” (dagtocht),de deftige “bronnenbadplaats” Vichy, de kegelvormige Puy-de-Dôme (bij helder weer zichtbaar vanuit ons huis !)in het Nationale Vulkanenpark, een tocht door de Gorges van de rivier de Sioule (per auto of met een gehuurde kajak), zèlfs een bezoek aan het bekende park Futurama vlakbij de stad Poitiers behoort vanuit dit vakantieverblijf tot de aantrekkelijke mogelijkheden.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
35 m2

Tegels

Airconditioning

Ventilator

Slaapkamer 1
1e verdieping
30 m2

Bed: Lits-jumeaux 200 x 180 cm

Tapijt

Dekbedden (1)

Slaapkamer 2
Begane grond
18 m2

Tapijt

Badkamer 1
Begane grond
4 m2

Douche (1)

Wastafel (1)

Badkamer 2
1e verdieping
11 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (2)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Keramisch (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Chalet

Woonoppervlakte

 • 200 m2

Kinderen

 • Kinderbed (1)
 • Kinderstoel (1)
 • Traphekjes

Sport & recreatie

 • Fietsen
 • Paardrijden
 • Wandelen
 • Zwemmen

Populaire thema's

 • Cultuur & historie
 • Luxe accommodatie
 • Privacy
 • Natuurhuisjes

Wellness

 • Bubbelbad / Hot tub

Verwarming

 • Centrale verwarming
 • Electrische verwarming
 • Boiler
 • Open haard
 • Airconditioning

Internet, wifi, audio

 • Satellietontvanger
 • Televisie
 • HiFi / Stereoset
 • Radio
 • Cd-speler
 • Dvd-speler
 • Wifi
 • Televisiescherm in cm: (80)
 • Nederlandstalige zenders (8)
 • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Buitenverlichting
 • Bubbelbad / Hot tub
 • Ligstoel(en) (1)
 • Parasol(s)
 • Parkeerplaats(en) (2)
 • Privé oprit
 • Terras (1)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (4)
 • Tuintafel(s) (2)
 • Veranda
 • Loungeset
 • Schuur
 • Tuin volledig omheind
 • Hangmat

Faciliteiten

 • Wasdroger
 • Wasmachine
 • Hal
 • Huisdieren toegestaan
 • Bijkeuken / wasruimte
 • Kluis
 • Apart toilet (2)
 • Roken niet toegestaan

Mindervaliden

 • Rolstoelvriendelijk
 • Geen drempels
 • Gelijkvloers

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • Dvd's / Blu-ray's

Privacy

 • Volledige privacy
 • Vrijstaande woning


€ 450,-
per week v.a.
€ 450,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook: