Gîte / Cottage

Maison Fermontes


Dit heerlijke vrijstaande huis in Fermontes heeft een tuin van 3500 m2, 2 hoge terrassen, een Dutchtub, buitendouche en 4 slaapkamers voor maximaal 7 personen, waarvan 1 in een aparte studio met eigen ingang. Vanuit de sfeervolle keuken/zitkamer met grote oude schouw, loopt je direct een hoog overdekt terras op, waar het altijd heerlijk is met rondom uitzicht, een eettafel, zitje én ligbed. Het huis is met een lichte hal verbonden met de oude schuur, waar je 3 slaapkamers en een badkamer vindt. De grote slaapkamer boven heeft oude balken en een eigen overdekt terras, met hier een extra 2-persoonsbed met klamboe, om buiten te slapen. De 4e slaapkamer biedt veel privacy, met een eigen ingang in de tuin, een kleine keuken en badkamer. Het huis heeft veel openslaande deuren, is heerlijk koel, met ligbed, veel zitplekken, buitendouche, Dutchtub, tafeltennistafel, spelletjes, Wifi, tv, veel dvd’s, twee Nespresso-machines en douchezeep van Marie-Stella-Maris. Plus een goed uitgeruste keuken. Rust, ruimte en alles om volop te genieten. Plus natuurlijk heerlijk zwemmen in de Dordogne!

De verhuurder, Harm & Caroline

Advertentie online sinds oktober 2023

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 7 uur
Bonjour, wij zijn Caroline en Harm en hebben van ons mooie oude huis in Fermontès een heerlijke plek gemaakt om te genieten van de sfeer en rust in een klein Frans dorpje. Het huis is van alle gemakken voorzien en het is onze hobby om het huis telkens nog wat mooier, completer en gezelliger te maken. Willen jullie genieten van sfeer en comfort in een rustige omgeving, van de rivier, de stadjes, grotten, markten, heerlijk eten en mooie natuur? Dan zijn jullie van harte welkom!

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie
  • 1 Korting

Toelichting op de prijzen

Annuleringsvoorwaarden Annuleren is alleen mogelijk door telefonisch of via email contact op te nemen met de verhuurder. Bij annulering gelden de volgende voorwaarden:
- na aanbetaling tot 45 dagen vóór de aankomstdag: 25% van de huursom 
- bij annulering tussen de 45 en 14 dagen voor de aankomstdag: 75% van de huursom
- bij annuleringen in de laatste 14 dagen voor de aankomstdag: 95% van de huursomIndien de huurder bij annulering een vervangende huurder vindt die door de verhuurder geaccepteerd wordt en waarmee verhuurder tot een overeenkomst komt, wordt het gehele aanbetaalde bedrag na aftrek van € 25,- aan administratiekosten teruggestort. Er wordt géén compensatie betaald in geval van "force majeure" (iets dat niet valt te voorzien of buiten invloed van de verhuurders valt), alleen bij een inreisbeperking ingesteld door de Franse overheid t.g.v. i.e. corona wordt uit coulance afgezien de betaling van de resterende 75%, de borg, de toeristenbelasting en de eindschoonmaak. Huurder kan in dit geval eventueel de boeking doorschuiven naar een later moment. Wij adviseren u een volledige reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 30-mrt-2024
tot
za 01-jun-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1330,00
Midweek € 760,00
Nacht € 190,00
Weekend € 475,00
Korting 10%
van
za 01-jun-2024
tot
za 29-jun-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1330,00
Midweek € 760,00
Nacht € 190,00
Weekend € 475,00
Korting 15%
van
za 29-jun-2024
tot
za 31-aug-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1505,00
Midweek € 860,00
Nacht € 215,00
Weekend € 537,00
van
za 31-aug-2024
tot
za 02-nov-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1330,00
Midweek € 760,00
Nacht € 190,00
Weekend € 475,00
van
za 02-nov-2024
tot
za 21-dec-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1190,00
Midweek € 680,00
Nacht € 170,00
Weekend € 425,00
van
za 21-dec-2024
tot
za 11-jan-2025
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1330,00
Midweek € 760,00
Nacht € 190,00
Weekend € 475,00

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 300,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 60,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 5 personen)
€ 10,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting vanaf 3 jaar
€ 4,32
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

In dit huis geniet je van rust en natuur, maar de omgeving bruist! Dit is een omgeving met een lange geschiedenis en dus veel kastelen, grotten en mooie oude stadjes. En natuurlijk de rivier de Dordogne op een goed kwartiertje rijden, met heerlijk zwemplekjes, kanoverhuur, leuke terrasjes en restaurantjes. In Martel floreert de horeca. En overal in de omgeving zijn in de zomer feesten, brocantes en vides grenier. Zelfs klimparken, alles is er. En dan nog de grote trekpleisters, zoals het beroemde bedevaartsoord Rocamadour, de grote Gouffre de Padirac, het oude Turenne, Collonges La Rouge en nog meer mooie stadjes als Beaulieu-sur-Dordogne, Souillac, Sarlat-la-Canéda en de gezellige winkelstad Brive la Gaillarde. Het huis is een paar honderd jaar oud. Het is hier heerlijk stil, de tijd heeft stilgestaan. Het weggetje langs het huis loopt even verderop het bos in, de wandelkaarten liggen klaar. Stuur een bericthtje, dan sturen wij een bestand met info over de omgeving!

BAKKER, BOODSCHAPPEN EN TANKEN
De dichtstbijzijnde supermarkt vind je in Les Quatre Routes du Lot, een Carrefour met pomp, net buiten het dorp in de richting van Turenne. In dit dorp vind je ook een bakker, een apotheek, een postkantoor en een Presse Tabac. Af en toe een paar marktkramen.

Wil je meer, rijd dan iets verder naar Martel. Een mooi middeleeuws stadje met een paar winkeltjes en wat restaurantjes. Hier vind je een grotere supermarkt, een Intermarché met pomp en hiernaast een boerenbondwinkel. In Martel vind je alles wat je nodig hebt. Zo niet? Dan kun je naar Brive la Gaillarde, de grootste stad in de wijde omtrek. Je bent er in ongeveer een half uurtje. Het centrum is leuk, overzichtelijk, je kunt er goed winkelen en eten.

RESTAURANTS EN CAFE'S
Op de kast met de pannen en de glazen staat een wit bakje met kaartjes van restaurants in de omgeving. Sommigen kun je online bekijken. Is het hoogseizoen, dan kan het geen kwaad om telefonisch te reserveren. Buiten het hoogseizoen is het ook leuk om te lunchen, dat wordt vaak uitgebreid gedaan, vooral in lokale restaurants als La Bonne Famille, ook dan is reserveren aan te raden. Hieronder een paar favorieten!

• La Bonne Famille in Sarrazac. Een klassieker. Het restaurant ligt in het prachtige dorpje Sarrazac, een paar minuten met de auto. Niet opgepoetst en onvervalst lokaal eten. Soms zelfs bereid vegetarisch te koken.
• Au Vieux Four in Les Quatre Routes du Lot/Le Vignon en Quercy, niet ver en érg lekker.
• Le Bistrot des Consuls in Martel aan het marktplein.
• Le Petit Moulin in Martel, in een zijstraatje van het marktplein.
• Le crépuscule, een crêperie in Martel aan het marktplein.
• Au Hasard Balthazar, boven een delicatessenwinkel in Martel.
• Pizza Martel’li, heerlijke pizza’s tegen vriendelijke prijsjes. Ook afhalen!
• Au Coin de la Rue, een (eet)cafe in Martel, heel leuk maar niet altijd open.
• Le Virage in Montvalent, met uitzicht over het dal, boven zwemplekje Le Vieux Chene.
• Natuurlijk zijn er nog veel meer restaurantjes en cafés. Elk dorp heeft wel iets, maar deze zijn zeker leuk. Lekker eten kan in de stad Brive la Gaillarde natuurlijk ook volop!

ZWEMMEN EN DE RIVIER
• In de omgeving zijn diverse mogelijkheden om te zwemmen. De rivier ligt natuurlijk voor de hand, hier vind je tal van leuke zwemplekken. Hieronder de drie die wij het meeste bezoeken, maar los hiervan kun je natuurlijk op tal van plekken leuke zwemplekjes vinden, zoals hier en hier, al zijn deze vaak wat steniger.

• Le vieux chêne in Montvalent. Hier kun je heerlijk op het gras liggen en zwemmen. Buitenlanders kom je niet veel tegen. In de rivier de Dordogne kun je erg leuk zwemmen. Er is een restaurant waar je ook wat kunt drinken of je neemt je drankjes mee naar je ligplek. Helaas is het restaurant momenteel dicht, het wacht op een nieuwe eigenaar. Desondanks een heel fijn plekje.
• Gluges plage. Ook heel leuk en iets dichterbij, net over de brug bij Gluges, met genoeg gras en mooi uitzicht op de hoge rotsen aan de overkant. In het hoogseizoen is hier een stukje water afgezet voor kleine kinderen, die door een badmeester in de gaten gehouden worden.
• Copeyre. Hier kun je iets minder riant op het gras liggen, maar de rivier is diep en aan de overkant is een rots waar het leuk naartoe zwemmen is. Stoere lokale jongens en meisjes springen hier regelmatig van de rots het water in. Er is een restaurantje met een terras.
• Buiten de stad Brive vind je het Lac du Causse, een stuwmeer met zandstrandjes! Hier zijn veilige zwemdelen afgezet. Geen stroming en het water is warmer.
• En in Souillac is een groot zwembad met glijbanen www.copeyre.com/piscine.html

Wil je meer lezen over mooie stadjes in de buurt, markten, brocantes en vides greniers, over grotten, kastelen, musea, en wandelen, stuur dan een berichtje en we sturen een bestand met uitgebreide informatie en links.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
40 m2

Natuursteen

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (7)

Slaapkamer 1
1e verdieping
50 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Vloerdelen

Dekbedden

Slaapkamer 2
Begane grond
20 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tegels

Dekbedden

Slaapkamer 3
Begane grond
10 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Dekbedden

Slaapkamer 4
Souterrain
20 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Natuursteen

Dekbedden

Badkamer 1
Begane grond
5 m2

Toilet

Douche (1)

Ligbad

Badkamer 2
Souterrain
4 m2

Toilet

Douche

Wastafel (1)

Overdekt terras bij de woonkamer/keuken
Begane grond

24 m2

Overdekt terras bij grote slaapkamer
1e verdieping

24 m2

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Gîte / Cottage

Woonoppervlakte

  • 180 m2

Kinderen

  • Kinderbed
  • Kinderspeelgoed
  • Kinderstoel
  • Campingbed

Sport & recreatie

  • Jeu de boules
  • Mountainbiken
  • Sportvissen
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Natuurhuisjes

Wellness

  • Bubbelbad / Hot tub

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Houtkachel
  • Boiler
  • Vloerkoeling

Internet, wifi, audio

  • Kabeltelevisie
  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Radio
  • Cd-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Garage
  • Grillplaat
  • Bubbelbad / Hot tub
  • Ligstoel(en)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (4)
  • Privé oprit
  • Tafeltennistafel
  • Terras
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (20)
  • Tuintafel(s)
  • Veranda
  • Dakterras
  • Loungeset
  • Schuur
  • Jeu de Boulesbaan
  • Hangmat
  • Asbak(ken)

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Hal
  • Huisdieren toegestaan
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Roken niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken (8)
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • Dvd's / Blu-ray's
  • Tafeltennistafel

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 1.131,-
per week v.a.
€ 1.131,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook: