Boerderij

La vieille ferme

9,0

Op slechts 360 km van Utrecht staat onze rustieke en luxe boerderij met modern comfort. De woning en tuin zijn op kinderen berekend. In de grote tuin is een apart gedeelte met diverse speeltoestellen (boomhut en speelhut, kabelbaan, klimrekken, schommels, wip, glijbaan, trampoline(s), zandbak, basketballset, tafeltennistafel, enz.). De boomhut heeft een ongeveer 40 meter lange kabelbaan om lekker door het bos te roetsjen. De woning ligt in een rustig gebied van de 7 Valleien. Op slechts 30 km is de kust met pittoreske vissersdorpjes en mondaine badplaatsen. Uitstekend wandel- en golfgebied.

Op de foto('s) ziet u aan en rond de woning bijgebouwen en stallen. Deze horen bij 'la vieille ferme' en staan dan ook grotendeels tot uw beschikking.

Het huis dateert, volgens de vroegere bewoonster Marie-Thérèse Bastien, uit 1886. Naar alle waarschijnlijkheid is het oorspronkelijke deel nog ouder, vermoedelijk uit 1730. De langgerekte bouw en de manier van bouwen zijn net als andere huizen uit die tijd kenmerkend voor de omgeving. De voorgevel is opgetrokken uit steen met pleisterwerk. De achterkant is houtskeletbouw afgewerkt met leem.

De naam 'la vieille ferme' betekent 'de oude boerderij'. Deze zo voor de hand liggende naam hebben we er zelf aan gegeven.

De woning is gerestaureerd en verbouwd met zoveel mogelijk behoud van originele elementen en zoveel mogelijk in Franse stijl, maar ook met aandacht voor moderne wensen en eisen.

De verhuurder, Norbert

Bij Micazu sinds maart 2010

Bekijk het volledige profiel

Reageert gemiddeld binnen 2 uur

Na niet eens zo’n lange zoektocht zijn mijn vrouw en ik eind 2000 ‘gevallen’ voor de woning die we later de naam ‘la vieille ferme’ hebben gegeven. Die naam, die doodgewoon ‘de oude boerderij’ betekent, is niet voor niets gekozen. Het is een oude boerderij, vermoedelijk uit 1886, althans dat vertelde ons de vorige bewoonster. In de jaren dat we het nu verhuren hebben we eigenlijk alleen positieve ervaringen opgedaan. Leuke, gezellige huurders die de woning, tuin en omgeving wisten te waarderen!

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene knop om te boeken.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
03-04-2021
tot
15-05-2021
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 800,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
15-05-2021
tot
11-09-2021
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 875,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
11-09-2021
tot
23-10-2021
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 825,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
23-10-2021
tot
11-12-2021
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 750,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
11-12-2021
tot
08-01-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 875,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
08-01-2022
tot
02-04-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 775,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
02-04-2022
tot
14-05-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 825,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
14-05-2022
tot
10-09-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 895,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
10-09-2022
tot
22-10-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 850,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
22-10-2022
tot
10-12-2022
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 795,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -
van
10-12-2022
tot
07-01-2023
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 895,00
Midweek -
Nacht -
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 200,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 80,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | optioneel
Energiekosten
€ -
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

We maken vaak leuke maar soms ook minder leuke dingen mee als we in Frankrijk zijn. Al die perikelen en bezigheden houden we sinds november 2007 bij op de volgende weblog. http://lavieilleferme.blogspot.com
Op de foto zie je de woning met bijgebouwen en stallen. Deze horen bij 'la vieille ferme' en staan dan ook tot je beschikking. Het huis dateert, volgens de vroegere bewoonster Marie-Thérèse, uit 1886. De langgerekte bouw en de manier van bouwen zijn net als andere huizen uit die tijd kenmerkend voor de omgeving. De voorgevel is opgetrokken uit steen met pleisterwerk. De achterkant is houtskeletbouw afgewerkt met leem. De naam 'la vieille ferme' betekent 'de oude boerderij'. Deze zo voor de hand liggende naam hebben we er zelf aan gegeven. De woning is gerestaureerd en verbouwd met zoveel mogelijk behoud van originele elementen en zoveel mogelijk in Franse stijl, maar ook met aandacht voor moderne wensen en eisen.
Mouriez is een van de vele kleine dorpen in de regio Nord-Pas-de-Calais.

Wat wetenswaardigheden:
Departement: Pas-de-Calais, arrondissement: Montreuil en kanton: Hesdin.
Het aantal inwoners is vanaf 1960 van ruim 400 gedaald tot slechts 241 nu. De oppervlakte is 15,9 km2. Daarmee komt de bevolkingsdichtheid op 15,2 inwoners per km2.
Pas-de-Calais is samen met het departement Nord het meest noordelijke gedeelte van Frankrijk. Het is gelegen ten westen van de lijn Lille - Parijs en ter hoogte van steden als Arras, Abbeville en Boulogne sur Mer. Deze streek is te vinden op de lijn Arras - Le Touquet. In het Noorden loopt de grens ongeveer bij Fruges en Hucqueliers, in het Zuiden is de monding van de Somme en Doullens de grens. "Les sept vallées" laat zich het beste omschrijven als "onbekend maakt onbemind". Zoals de naam al doet vermoeden is er inderdaad sprake van zeven valleien, die genoemd zijn naar kleine riviertjes die in het gebied te vinden zijn: Ternoise, Canche, Authie, Crequoise, Planquette, Course en de Embrienne. Rondom de streek liggen nog andere valleien, zoals de Aa en de Lys. Het landschap is ook veel heuvelachtiger dan je zo noordelijk zou verwachten. Het gebied is van origine een klein agrarisch gebied met gemengde boerenbedrijven. Het landschap kenmerkt zich dan ook door afwisseling van landbouw, veeteelt en bossen. Voor wat betreft de bebouwing valt op dat er nauwelijks volledig alleen staande woningen voorkomen. Alle huizen gegroepeerd in kleine dorpjes en gehuchten. In vroegere tijden verlieten de mensen overdag de dorpjes om op de landerijen te werken. Qua voorzieningen wordt het gebied met name gedragen door marktstadjes als Montreuil, St. Pol sur Ternoise, Hesdin, Beaurainville, Fruges, Hucqueliers, Frévent, Auxi-le-Chateau, Doullens, Rue en Crécy-en-Ponthieu. Montreuil is een oude vesting, die in de middeleeuwen in zee was gelegen, maar inmiddels door inpoldering zo'n 15 kilometer landinwaarts van Le Touquet ligt. Crécy-en-Ponthieu is met name bekend om de grote veldslag tussen de Fransen en de Engelsen, inmiddels ruim 650 jaar geleden. Het oude stadje Hesdin is een leuk marktstadje, dat doorkruist wordt door de Canche.
Dwars door het eeuwenoude stadje Hesdin (7 km), dat naast intieme sfeervolle plekjes ook alle faciliteiten biedt, stroomt 'La Canche', één van de riviertjes die het gebied 'Les Sept Valleés' zo bijzonder maakt.

Eens per week op donderdagochtend bruist Hesdin van overmatige gezelligheid. Dan is er markt.... leuk om eens naar toe te gaan.
Maar liefst 10 badplaatsen in Nord-Pas de Calais dragen de kindvriendelijke titel 'Stations Kid'.

Badplaatsen als Calais, Hardelot, Wimereux, Wissant, Gravelines en Dunkerque-Dunes de Flandre organiseren allemaal speciale activiteiten voor de kids, zoals zwemlessen, zomerkampen, spelletjes, knutseluurtjes, vliegers maken, sporten en uitstapjes.

Kortom: in de badplaatsen is van alles te beleven. Zoek je een leuke activiteit met de kinderen niet ver van de kust, dan zijn hier enkele tips.

Parc Bagatelle.
Dit grote familiepark ten zuiden van Le Touquet is de ideale plek voor een dagje fun. Er zijn meer dan 44 familie-attracties om je uit te leven, inclusief roetsjbanen, shows, dierenpark en restaurants.
http://www.parcbagatelle.com/

Aqualud.
Maak kennis met het wateravonturenpark Aqualud. Een piratenpark, een golfbad, een draaikolk of met een opblaasboot het Zwarte Gat induiken... Je voelt je hier als een vis in het water.
http://www.aqualud.com/

Nausicaä.
De zeeleeuwen in hun natuurlijke Californische biotoop zijn de absolute toppers van het nationale zeecentrum. En dan heb je nog de tropische lagune, vissen in alle kleuren van de regenboog, roggen die je mag strelen, haaien die je liever niet streelt... Een must voor klein én groot.
http://www.nausicaa.fr/index.php?lg=en

Agora.
Een groot vrijetijdscentrum met zwembad, sauna, jacuzzi, bowlingbaan, restaurant. Mogelijkheid om strandzeil-, kite- en paardrijlessen te volgen.
http://www.agora-berck.com
Het dorp waar ons huis is gelegen ligt in "de zeven valleien" (les sept vallées) in het departement Pas-de-Calais. Ons huis ligt op de helling van de Authie-vallei. In de nabije omgeving zijn meerdere bossen waar je heerlijke wandelingen kunt maken. In het huis zijn diverse routebeschrijvingen. Je kunt het ook nog wat dichter bij huis zoeken. Ga bijvoorbeeld ’s avonds tegen de schemering eens proberen een glimp op te vangen van de herten die zich dan vaak aan de rand van het bos laten zien.
Een leuke dagtrip (50-60 km) is naar Le Tréport aan de kust. Je vindt daar indrukwekkende krijtrotsen, die zeer de moeite waard zijn. Via het stadje, waar sfeer en gezelligheid voorop staat, kun je tussen de gezellige oude huizen de trap beklimmen tot op de krijtrotsen om van werkelijk adembenemende uitzichten te genieten.
Het kasteel en fort van Rambures wordt gezien als een parel van militaire architectuur uit het eind van de Middeleeuwen, dat op basis van een origineel ontwerp in één keer werd opgetrokken. Fraaie Picardische meubels uit de 15de, 16de en 17de eeuw. In het jaar 1058 verschijnt de naam Rambures voor het eerst, met als meest markante vertegenwoordigers David, de Lord Rambures uit Henry V van Shakespeare, Grootmeester der Kruisboogschutters, en Karel, beter bekend als "De Dappere Rambures", die Henri IV het leven redde. Het park (het arboretum) is een romantisch park dat het kasteel als een groene oase omringt, met eeuwenoude Europese, Amerikaanse en Aziatische bomen. Er is een uitgezet wandelpad dat je door het arboretum leidt. Het is niet helemaal 'om de hoek'....de afstand is zo'n 70 kilometer, maar het is zeer de moeite waard.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.chateaufort-rambures.com
Aan de kust tref je een grote diversiteit aan badplaatsen. Le Touquet, dat ook wel Paris-plage wordt genoemd, is daarvan de bekendste. Dit is een zeer exclusieve badplaats met een grote boulevard, diverse uitgaansmogelijkheden, meerdere golfbanen en een prachtige villawijk in de bossen: aan Le Touquet vastgegroeid ligt het vissersplaatsje Etaples. Rondom de monding van de Somme liggen schilderachtige vissersplaatsjes als St. Valery sur Somme en Le Crotoy. De zandstranden met een duinenrij zijn vergelijkbaar met Nederland. Aan de kust zijn er diverse toeristisch-recreatieve voorzieningen, zoals een vijftal zeer fraaie golfbanen. De streek heeft best veel toeristische trekpleisters, maar is ook een zeer aantrekkelijke optie voor mensen, die van rust en de typische Franse atmosfeer houden. Daarnaast staan de Noord-Fransen bekend om hun vriendelijke, open en gastvrije karakter.
17 Belforten (klokkentorens) in Nord-Pas de Calais staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ooit waren dat wachttorens, maar nu zijn het de trotse symbolen van de macht, de kracht en de onafhankelijkheid van de stadsbewoners. Ga ze bekijken in Aire sur la Lys, Armentières, Arras, Bailleul, Bergues, Béthune, Boulogne-sur-Mer, Calais, Cambrai, Comines, Douai, Dunkerque (kerk en stadhuis), Gravelines, Hesdin, Lille en Loos.

Op zo'n 20 autominuten van 'la vieille ferme' bevinden zich de tuinen van Valloires (les Jardins de Valloires). Deze tuinen beslaan zo'n 8 hectare. Je treft daar een collectie van bijna 5000 soorten en ondersoorten aan bomen, struiken, heesters, planten, kruiden en groenten van het noordelijk halfrond maar vooral ook uit Azië.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.jardins-de-valloires.com
Een geheime basis in het hart van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. La Coupole, een heuse ondergrondse stad, werd in 1944 gebouwd door het Duitse leger voor de lancering van de V2-raketten bestemd voor Londen en is een uitzonderlijke plaats waar het lot van Europa zich had kunnen afspelen.

Deze gigantische lanceerbasis behoort tot de meest imposante overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog en symboliseert de nazistische waanzin en mateloosheid. Dit verrassende en indrukwekkende museum en tevens Centrum voor Geschiedenis van de oorlog en raketten, waar men kan herinneren en leren... is een must voor geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.lacoupole.com
of
http://nl.wikipedia.org/wiki/La_Coupole
In het in 2001 geopende museum in Azincourt, dat op slechts 19 km afstand ligt, waan je je in de Middeleeuwen. Je krijgt een zeer goed beeld hoe in het jaar 1514, 6000 Engelse boogschutters en 2000 soldaten een veldslag wonnen van een Franse overmacht van naar schatting tussen de 40.000 en 60.000 man.

Voor de website van het museum (in het Frans en Engels) klik op:
http://www.azincourt-medieval.fr.
De Eerste Wereldoorlog werd in 1916 in alle hevigheid uitgevochten. De Sommeslag duurde van 1 juli tot 19 november 1916 over een frontlijn van ongeveer 40 km. De Britten begonnen de aanval om de druk op Verdun te verminderen. Tijdens deze veldslag werden voor het eerst tanks gebruikt maar die hebben de strijd niet beïnvloed. In totaal verloren 620.000 geallieerde soldaten en 520.000 Duitse soldaten het leven. Er werd ook nog gevochten op andere momenten in de Somme waardoor de rekensom aan geallieerde zijde ongeveer 1,4 miljoen doden bedraagt.

De meest kenmerkende taktiek tijdens de Sommeslag waren de mijnen. Men groef onderaardse gangen tot onder de voeten van de vijand en blies alles op. Één zo'n ontploffing kon tot 27 ton springstof doen opblazen. De aarde vloog tot 120 meter in de lucht en er ontstonden kraters van 100 meter breed en 30 meter diep. De schokgolf brak de benen van soldaten die tot 500 meter verwijderd waren van de krater. Dit verklaart ook waarom er zoveel soldaten nooit werden teruggevonden en als vermist staan opgegeven op de talloze monumenten.

Aan deze gruwelijke slag zijn nu nog talrijke herinneringen terug te vinden. De weg tussen Bapaume en Albert (D929) is 20 km lang en brengt je naar de belangrijkste plaatsen. Het ene monument volgt na het andere. Als je nog even de tijd hebt ga dan ook naar Péronne voor het museum Historial de la Grande Guerre.

Wat je zeker zou moeten zien:
- Pozières: monument
- Thiepval: Mémorial
- Beaumont-Hamel: Newfoundland Memorial
- Albert: basiliek
- Péronne: Historial de la Grande Guerre
Aan de kust, op zo'n 30 kilometer van 'la vieille ferme' ligt aan de zuidkant van de monding van de rivier 'De Somme' het pittoreske vissersplaatsje St Valery-sur-Somme. Dit plaatsje heeft een eeuwenoude kern met smalle straatjes waar in het voorjaar het vingerhoedskruid (digitalis) en andere kleurrijke bloemen weelderig bloeien. Via deze straatjes, waar je je honderden jaren terug in de tijd waant, kom je weer terug op de boulevard waar je in een van de vele restaurantjes heerlijk van verse mosselen of andere zeedieren kunt genieten.
Absoluut een aanrader.
Op ongeveer 30 km ligt Fort Mahon Plage. Deze luxe badplaats met een zeer uitgestrekt strand ligt midden in een beschermd duingebied. Je vindt hier vele restaurants, boetieks en ook een casino. Als je natuurliefhebber bent, dan kom je hier zeker aan je trekken. In de ´Baie de Somme´ leven meer dan 400 vogelsoorten. Ook zijn er in de omgeving prachtige wandelgebieden.
Naours is een klein dorpje op 54 km van Mouriez. Veel toeristen komen hier voor de unieke attractie van de ondergrondse stad (Cité Souterraine). De ondergrondse grotten zijn al meer dan 1500 jaar in gebruik als schuilplaats. Telkens werd het gangenstelsel verder uitgebreid.

De bedoeling van deze grotten was de vijand te laten denken dat het dorp verlaten was. Zelfs de veestapel kon hier wekenlang ondergronds verblijven. Schoorstenen en beluchtingsgaten waren perfect gecamoufleerd. Langs ca. 2 km gangen in drie verdiepingen en 28 galerijen zijn er zo´n 300 kamers, want elk gezin had zijn eigen kamer. Een vergaderruimte, opslagruimte, kapel, gevangenis, een bakkerij en een slagerij waren eveneens aanwezig. In totaal konden er bijna 3000 mensen ondergebracht worden.

Begin 18de eeuw werd het voor de laatste maal gebruikt. De Duitsers en Engelsen hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog de grotten nog gebruikt als schuilkelder en hebben een paar aanpassingen gedaan. In die staat is nu het complex te bezoeken.

Alle informatie over deze attractie is te vinden op de website:
http://www.grottesdenaours.com.
Amiens was al vroeg een welvarende stad dankzij een plant waaruit men de kleurstof pastelblauw haalde. Die plant kon men alleen hier kweken dankzij de bijzondere vochtige kalkgrond. Hierdoor telde de stad reeds in de 13de eeuw ca. 20.000 inwoners. In de 16de eeuw bloeide de textielindustrie en bracht grote rijkdom.

Amiens heeft de grootste kathedraal van Noord-Frankrijk. Er kunnen ca. 12.000 mensen in staan. De bedoeling was dat de lokale bevolking er terecht kon. De bouw begon in de 13de eeuw en eindigde pas in de 15de eeuw. De geestelijken waren erin geslaagd een belangrijke relikwie van St. Johannes de Doper in de kerk te bewaren, nl. zijn schedel. De talrijke bedevaarders brachten veel geld in het laatje en zorgden zo voor het succesrijk afwerken van het prestigieuze bouwwerk.

De voornaamste bezienswaardigheid in de kathedraal is het koor met 110 koorstoelen uit de 16de eeuw. Rond dit koor vind je het leven uitgebeeld van St. Johannes de Doper in 2x4 houten taferelen uit de 16de eeuw en aan de andere zijde van het koor het leven van St. Firmin die als eerste bisschop van Amiens te boek staat. Ook de bronzen grafbeelden verdienen aandacht want niet zelden zijn deze tijdens de Franse Revolutie vernietigd. Als bij wonder is deze kathedraal ontzien door de revolutionairen. Ook tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd geen noemenswaardige schade aangebracht. Zoals in elke kathedraal in deze regio vind je ook hier een labyrinth in het midden van de kerk.

Wie met de trein naar Amiens komt zal een zeer oud appartementsgebouw aantreffen aan het stationsplein. Tour-Perret werd gebouwd door de architect Perret in 1948, het telt 26 verdiepingen en is 104 meter hoog. Het was in die periode de hoogste toren van Europa.

In Amiens vind je ook de Hortillonnages. Dit is een uitzonderlijk landschap van ongeveer 300 hectaren. Het is een gewezen moeras dat ontstaan is door het turfsteken. Het gebied werd gedraineerd door het graven van kanalen en werd aangelegd voor de plantenkweek van de wede die de pastelblauwe kleurstof leverde. De eilandjes die daardoor ontstonden zijn zeer vruchtbaar doordat het zware slib uit de grachten hierop werd uitgekeerd. Men kweekt hier nu vooral bloemkool maar ook suikerbieten met uitzonderlijke opbrengsten. Je kunt deze kanalen afvaren, toeristische boten vind je aan de rand van de stad.

Amiens is niet naast de deur. Afstand tot Mouriez is iets meer dan 80 km.
Dicht bij Amiens, aan de Somme, ligt het archeologisch park Samara. Het is vooral educatief bedoeld want bijna alles is een replica met uitzondering van een Keltisch oppidum (verhoogde plaats of versterking). Deze laatste werd hier opgegraven en was de aanzet om een attractie op te zetten. Men gaat terug tot ongeveer 450.000 jaar voor Christus en confronteert op een vrij attractieve manier met de oudheid. Het is dus zeker geen saaie bedoening van dode stenen en scherven.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.samara.fr
In St. Riquier (27 km van Mouriez) staat de gelijknamige abdijkerk. In de 15de eeuw werd deze kerk gebouwd in vlamgotiek. Het portaal zal je overdonderen. De bijbehorende abdij beschikte namelijk over veel geld en kon zich een duur bouwwerk veroorloven. Het was in elk geval zeer overdreven ten opzichte van het aantal inwoners van St. Riquier.
De kerk St. Vulfran van Abbeville is vanwege geldgebrek nooit afgewerkt. Ze dateert uit de 15de eeuw en heeft wel de allure van een kathedraal. De Duitsers hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog hier een bommentapijt gegooid waardoor de volledige stad werd verwoest en dus ook de kerk. Het resultaat dat je nu ziet is een niet waarheidsgetrouwe restauratie.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.ville-abbeville.fr
Abbeville op slechts 32 km biedt meer bezienswaardigheden dan hier te vermelden is.
Op slechts 18 km van Mouriez ligt het pittoreske en charmante kleine dorpje Fressin. Het heeft slechts 600 inwoners.
Een bezoek waard is het kasteel dat in de 15de eeuw gebouwd is in de tijd van Jean VI de Créquy (1415-1473). Het meet 77 bij 56m en wordt geflankeerd door 8 cylindrische torens, waarvan de meest sterke op de hoeken staan.

Centraal in Fressin staat tevens een bezienswaardige kerk, l'église Saint Martin.
De bouw ervan is ook in de 15de eeuw, in het jaar 1425 gestart. Als je er tóch bent is het zeker de moeite waard even binnen te kijken.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.fressin.com
Nord-Pas de Calais is interessant als golfgebied.

In het coulisselandschap, in het midden van de stad, aan de kust, in het bos, in het open veld… de verscheidenheid van het landschap ligt hier in het verlengde van het parcours! Rustige fairways, technische parcours, Schotse links en geduchte greens… zowel beginners als ervaren spelers hebben hun handen eraan vol…

De golfbanen in de regio zijn prachtig en liggen veelal aan de kust. Het is ook zeker niet te zwaar. Het landschap is er glooiend, dus er zijn niet te grote hoogteverschillen, vooral niet in het departement Nord.

De dichtstbijzijnde golfbaan is 'Le Belvédère' in Nampont St-Martin met 18 holes en ligt op slechts 18 km van de woning.

Op 30 en 34 km vind je respectievelijk 'Golf d'Abbeville' in Grand-Laviers en 'Golf de Belle Dune' in Fort-Mahon-Plage, beiden 18 holes.

Op slechts 40 km, aan de kust bij/in de bekende badplaats Le Touquet vind je 'Golf du Touquet' met 18 holes aan zee, 18 holes in het bos en 9 holes op het landgoed.

Op 54 km ligt 'AA-Saint-Omer Golf Club' in Lumbres, 18 en 9 holes.

Iets verder, op 59 km, ligt 'Golf d'Hardelot' in Hardelot met 2 x 18 holes.

Op 62 km 'Golf d'Arras' in Anzin-Saint-Aubin bij Arras, 18 holes.

Op 74 km 'Golf de Wimereux' in Wimereux, 18 holes.

De meest noordelijke golfbaan is 'Golf de Dunkerque Grand Littoral' met een prachtige 27-holes baan en biedt een indrukwekkend patchwork van grote afslagplaatsen, brede fairways met lichte bochten en talrijke waterhindernissen. De militaire architectuur uit de tijd van Lodewijk XIV is prachtig in het parcours geïntegreerd. Dit originele en unieke parcours moet je beslist proberen!

Voor meer informatie en info over andere golfbanen, mail naar de VVV van Dunkerque, Onno Ottevanger (Nederlandstalig): [email protected] of ga naar de site: http://www.lesdunesdeflandre.fr
Nord-Pas de Calais telt wel 33 door de staat gesubsidieerde musea. De musea zijn uiteenlopend, dus ieder vindt wel iets interessants.

Een voorbeeld is het Palais des Beaux Arts de Lille, het tweede museum voor Schone Kunsten van Frankrijk na het Louvre. De volgende categorieën zijn er te zien: reliëfplannen, Franse beeldhouwkunst, Middeleeuwen en Renaissance…

Musée de Roubaix.
Daarnaast is het Musée de Roubaix een aanrader. Dit museum, ondergebracht in een prachtig gebouw in Art deco-stijl is op zichzelf al een kunstwerk. De collectie Schone Kunsten is gewijd aan de 19de en 20e eeuw.

L.A.A.C.
Het L.A.A.C. (Lieu d'Art et d'Action Contemporaine) is in 2005 in een nieuw jasje gestoken. De architectuur is zeer de moeite waard kunst van Andy Warhol, Pierre Soulages, Niki de Saint-Phalle, César en Karel Appel.

Niet te missen: het Historisch Mijncentrum van Lewarde.
Het grootste mijnbouwmuseum van Europa is gevestigd in een oude schacht en beslaat meer dan 8 ha. De bezoekers worden begeleid door voormalige mijnwerkers en maken kennis met de techniek van het delven van steenkool en het dagelijks leven van de mijnwerkers. Van de "zaal der gehangenen" tot de lampisterie, de kroeg en de stal, het mijntreintje dat door 450 meter lange mijngangen voert... 3 eeuwen industrieel en sociaal leven in de mijnindustrie komen in dit museum weer helemaal tot leven.

De Eerste en Tweede Wereldoorlog.
In Nord-Pas de Calais is van alles te bezoeken ter nagedachtenis aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog, kerkhoven, gedenkplaatsen. Zo is er bijvoorbeeld het Canadese Oorlogsmonument te Vimy ter ere van de soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog op de top van de heuvel het leven lieten.

La Coupole.
In het museum La Coupole in de buurt van Saint Omer kunt u een koepelvormige bunker bezoeken waar Hitler experimenten met raketten heeft uitgevoerd.
Het bekende gezegde "je bent wat je eet" geldt zeker voor Nord-Pas de Calais. De streek heeft een verrukkelijke en eerlijke regionale keuken, gekruid met Vlaamse, Britse en Picardische invloeden.

Witlof en sjalot, Ratte du Touquet, verse of gerookte knoflook, appelen uit de Avesnois-streek zijn slechts enkele van de vele lekkernijen die gedijen in dit noordelijke klimaat.

Uit Nord-Pas de Calais komen meer dan 60 verschillende kazen, zoals bijvoorbeeld de sterke vieux Lille, de Maroilles en de boulette d'Avesnes. Ook heeft deze regio de meeste traditionele brouwerijen van heel Frankrijk. 15 brasseurs brouwen donkere en lichte bieren, elk met hun eigen karakter.

Het wemelt ook van de "estaminets", plaatsen waar mensen met elkaar afspreken, waar je bier drinkt en in een authentiek Vlaams decor regionale specialiteiten proeft.

Een van die heerlijke traditionele gerechten is "waterzooi". Voor smulpapen die het eens willen proberen volgt hier het recept.

Recept Waterzooi van vis (voor 6 personen).

Ingrediënten:
1 kleine tarbot en 1 grote tong in filets
400 gr gesneden zeeduivel
1,2 liter mosselen
1 grof gehakte ui
2 wortelen
2 stengels prei
½ stengel selderij
500 ml droge witte wijn
75 gr boter
2 dl room
kervel, zout en peper

Recept:
- Laat 25 gr boter smelten in een stoofpan; voeg de ui toe en laat enkele minuten stoven.

- Voeg de mosselen en enkele blaadjes selderij toe; leng aan met de witte wijn; doe het deksel op de pan en laat de mosselen op hoog vuur opengaan; giet de mosselen af; ontdoe ze van hun schelp en filter het kooknat.

- Laat 50 gr boter smelten; voeg de fijngesneden wortels, stengels prei en selderij toe; leng aan met een soeplepel kooknat van de mosselen; doe het deksel op de pan en laat deze 10 minuten lang op middelmatig vuur stoven.

- Giet de vis (in grote stukken versneden en zonder graten) op de groenten; voeg zout en peper toe; leng aan met de rest van het kooknat van de mosselen en de room; doe het deksel op de pan en plaats deze 15 minuten lang in de voorverwarmde oven op 180 ºC.

Indeling

Woonkamer 1
Begane grond
30 m2

Vloerdelen

Bank 2 zits (1)

Fauteuil(s) (4)

Woonkamer 2
Begane grond
30 m2

Vloerdelen

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (8)

Slaapkamer 1
Begane grond

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Vloerdelen

Slaapkamer 2
Begane grond

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Vloerdelen

Dekbedden

Slaapkamer 3
Begane grond

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Vloerdelen

Dekbedden

Badkamer 1
Begane grond
16 m2

Toilet

Douche

Ligbad

Badkamer 2
Begane grond
6 m2

Toilet

Douche

Wastafel (1)

Sauna
Begane grond
Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Gas (5 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Opbouw zwembad

Verwarming: Verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Boerderij

Woonoppervlakte

 • 160 m2

Kinderen

 • Kinderbox
 • Kinderspeelgoed
 • Kinderstoel (2)
 • Kinderbadje
 • Commode
 • Campingbed

Sport & recreatie

 • Fietsen
 • Golf
 • Speeltuin
 • Wandelen
 • Watersport

Populaire thema's

 • Kindvriendelijk
 • Luxe accommodatie
 • Privacy
 • Natuurhuisjes
 • Zon, zee & strand

Wellness

 • Sauna

Verwarming

 • Centrale verwarming
 • Houtkachel
 • Boiler
 • Open haard

Internet, wifi, audio

 • Satellietontvanger
 • Televisie
 • HiFi / Stereoset
 • Radio
 • Cd-speler
 • Dvd-speler
 • Wifi
 • Televisiescherm in cm:
 • Nederlandstalige zenders
 • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Buitenverlichting
 • Ligstoel(en)
 • Parasol(s)
 • Parkeerplaats(en)
 • Privé oprit
 • Speeltoestel(len) (8)
 • Tafeltennistafel
 • Terras (3)
 • Terrasverwarmer
 • Tuin
 • Tuinstoel(en)
 • Tuintafel(s)
 • Veranda
 • Schuur
 • Tuin volledig omheind

Faciliteiten

 • Wasdroger
 • Wasmachine
 • Hal
 • Beveiligingsinstallatie
 • Berging
 • Bijkeuken / wasruimte
 • Kluis
 • Wijnkelder
 • Roken niet toegestaan
 • Huisdieren in overleg

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Keukenlinnen

Mindervaliden

 • Gelijkvloers

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • Dartbord
 • (Strip)boeken
 • Dvd's / Blu-ray's
 • Tafeltennistafel
 • Trampoline

Privacy

 • Vrijstaande woning


750,-
per week v.a.
750,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je betaalt direct aan de eigenaar

Anderen bekeken ook:

Huize Piriq

Vanaf per nacht 75,- per week 525,-

Villa Aloisia

9,0
Vanaf per nacht 107,- per week 749,-
https://www.micazu.nl/vakantiehuis/frankrijk/pas-de-calais/mouriez/la-vieille-ferme-600/ Vakantiehuis La vieille ferme in Frankrijk, Pas-de-Calais, Mouriez huren? - Micazu.nl https://images.micazu.nl/_images/house/6169/images/la_vieille_ferme-1.jpg?&width=800&height=533&mode=crop&scale=both