Villa


Indien u nu boekt voor een verblijf in 2024, verlenen wij een korting van 25% op de totale reissom. De korting treft u aan in onze huur bevestiging. Dit aanbod blijft geldig tot 20 december 2023. 
Voor sportieve mensen die op zoek zijn naar rust en privacy, is de etage van ons vrijstaande huis bijzonder geschikt. Onze tuin is volledig omheind en is ca 1800m2 groot, een groot deel daarvan is alleen voor u gereserveerd. 
De huurprijs is per week, op basis van maximaal 2 personen.
U kunt bij ons op elke dag van de week aankomen. Hierdoor kunt u de drukte in het weekend voorkomen

De omgeving is bergachtig en geeft veel mogelijkheden, zoals: wandelen, fietsen, bergklimmen, canoying etc..
Er zijn meerdere wandelroutes aangegeven en wij beschikken over gedetaileerde kaarten van de omgeving. Het dorp beschikt over 2 via ferrata's. Het gebruik daarvan is gratis. De uitrusting die u hiervoor nodig heeft kunt u van ons lenen. De Gorge die op 6 kilometer afstand ligt is geschikt om doorheen te lopen(canoying). Zowel van de via ferrata als de gorge staan filmpjes op Youtube. Wilt u deze tochten niet alleen maken, dan zijn daar zeker mogelijkheden voor. Er zijn meerdere organisaties die deze tochten organiseren.

Op de benedenverdieping kunt u inloggen op ons WIFI netwerk.

Op de dag van aankomst kunt u tussen 16.00u-21.00u bij ons terecht. Op de afgesproken dag van vertrek dient u de woning tussen 8.00u en 11.00u te verlaten. De borg ontvangt u in kontant geld retour. Mocht u voor 8.00u willen vertrekken, dan storten wij de borg op uw rekening terug, na aftrek van eventueel geconstateerde gebreken.

Wij zijn geen professionele verhuurders en verhuren een paar weken per jaar de benedenetage van ons huis.
Dat dit zowel voor de huurders als voor ons plezierig verloopt, kunt u lezen in de beoordelingen.

De verhuurder, Phillip

Advertentie online sinds april 2010

Bekijk het volledige profiel

Reageert gemiddeld binnen 2 uur

Na een druk bestaan in Nederland beseffen we maar al te goed wat een vakantie voor u betekent. Wij zullen er dan ook alles aan doen om uw verblijf bij ons tot een succes te maken. Ook het appartement is met die gedachte in het achterhoofd opgezet. De omgeving heeft u ook veel te bieden of u nu een dag naar Barcelona wilt of een sportief uitstapje prefereert. Hier kunt u alle kanten op. Wij hebben deze woning in 2005 gekocht en kennen het gebied inmiddels zeer goed. Meertie & Phillip van Loon

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De prijs per week is voor een verblijf met 2 personen. 
Als er van overheidswege beperkingen  zijn, waardoor u niet naar onze woning kunt komen, dan kunt u de reis kosteloos annuleren.

Indien u bij ons een verblijf boekt, dan sturen wij u na de boeking een bevestiging, met het verzoek 25% van de totale reissom aan te betalen. Nadat deze aanbetaling door ons is ontvangen (maximaal 7 dagen na onze bevestigings-email) is de boeking definitief.
Uiterlijk 14 dagen voor aankomst moet het restant bedrag worden voldaan.

Wij adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten, want indien de reis voor u onverhoopt niet door kan gaan, dan ontvangt u de aanbetaling(en) van ons NIET retour.
In de tweede betaling zit ook de borg van €150,-. Het borgbedrag ontvangt u natuurlijk wel retour indien uw reis onverhoopt geen doorgang kan vinden.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
zo 01-jan-2023
tot
zo 31-dec-2023
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1150,00
Midweek -
Nacht € 150,00
Weekend -
van
zo 31-dec-2023
tot
za 21-dec-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1050,00
Midweek -
Nacht € 150,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 150,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Keukenlinnen
€ 0,00
Per week
Inbegrepen in prijs
Schoonmaak
€ 60,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting alle leeftijden
€ 1,50
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Wasmachine
€ -
Naar verbruik
Ter plaatse betalen | optioneel

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

De geschiedenis.Bij het verdrag van de Pyreneeën werd dit stuk land door Spanje aan Frankrijk gegeven.De Pyreneeën vormden vanaf dat moment de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje.U kunt dit nog steeds zien aan het type huizen en de Spaanse gastvrijheid die veel bewoners nog steeds hebben.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de Katharen, dan hebben wij daar een aantal boeken over in ons huis liggen.

Ook treft u veel documentatie aan over interessante uitstapjes, zoals:
Het museum van Tautavel
Collioure als één van de mooiste badplaatsen in de buurt.
De musea van Salvador Dali
Uitstapjes naar Barcelona en/of Carcassonne
Het Chateau de Salses
5 van de mooiste plaatsen van Frankrijk onder handbereik
Ons huis hebben we gekocht van de oude eigenaar. Het stamt uit 1950 en meneer Fabre is er geboren. Hij heeft het huis aangehouden als vakantie huis. Maar toen zijn vrouw ziek werd en hij er eigenlijk niet meer kwam heeft hij het te koop gezet. We hebben de naam van de oude eigenaar aangehouden ons huis heet dus Maison Fabre.

In 2009 hebben we besloten de onderste verdieping van ons huis te verhuren.
Dat doen we alleen in de periode dat wij er ook zijn. Op die manier heeft u geen zorg over de verzorging van het zwembad en kunnen wij u ook met raad en daad bijstaan.
De periode dat wij ons huis verhuren is per jaar ongeveer 6 weken.
In 2008 hebben we een zwembad laten aanleggen van 10x5meter. De zuivering van het water gaat met behulp van zout. Daardoor is er maar zeer weinig chloor nodig om het water te zuiveren. U proeft en/of ruikt dan ook geen chloor. Dus geen rode ogen of een uitgedroogde huid. Bij het zwembad staat een douche met zoet water deze wordt verwarmd met zonnen energie. Het zwembad is geen speelplaats, maar uitsluitend bedoeld om in te zwemmen. Van de rand duiken en/of in het zwembad springen is niet toegestaan dit om verspilling van water te voorkomen. De zitjes bij het zwembad zijn gereserveerd voor ons, op deze wijze houden u en wij voldoende privacy. Het gebruik van het zwembad is op eigen risico. Indien in het gezelschap kinderen zijn die niet kunnen zwemmen, dan dient u deze zelf in de gaten te houden. Na 6 uur 's avonds wordt het zwembad afgedekt. Dit is om de warmte te behouden. Bij harde wind zal het zwembad afgedekt blijven, dit om extreme waterverdamping cq afkoeling te voorkomen.
De temperatuur van het zwembad is in de zomermaanden meestal boven de 25 graden Celsius.
Uw appartement beschikt over een keuken die van alle apparatuur is voorzien, zoals een 4 pits gasfornuis, een combi magnetron, een afwasmachine, meerdere koffiezet machines, een warmwater koker, een sapcentrifuge, potten en pannen, bestek en keukengerei en nog veel meer. Ontbreekt er iets naar uw zin, vraag er dan naar. Wellicht kunnen wij u helpen.
Wij hopen natuurlijk dat u in de vakantie geen huisarts nodig heeft, maar mocht dat toch het geval zijn, dan kunt u bij Dr. de Bie in het Nederlands uw probleem voorleggen. Dat is natuurlijk wel zo prettig. U kunt daarvoor een afspraak maken of tijdens het inloop spreekuur terecht. Dat kan op alle werkdagen.
Een dagje luieren kan natuurlijk ook.Wilt u een goed boek lezen, dan kan dat. We hebben een groot aantal Nederlandse boeken.Voor de liefhebber zijn er ook Franstalige boeken aanwezig. De kleurentelevisie in de woonkamer is aangesloten op de satellietontvanger en hierop kunt u 1 Nederlandstalige zender bekijken, wij hebben een groot aantal dvd s bij u neergezet met speelfilms in vrijwel alle genre' s. Veder kunt u Netflix kijken als u daar een licntie voor heeft. Oefenen op de jeu de boules baan, zodat u op een dag mee kunt doen aan een competitie in het dorp. Bijna wekelijks in het hoogseizoen wordt er in het dorp wel een jeu de boules concours georganiseerd. Inschrijving is mogelijk voor iedereen. Hieronder volgen nog even de spelregels voor jeu de boules of petanque:Hoe wordt petanque gespeeld? U speelt tête-à-tête (individueel), doublette of triplette. Bij tête-à-tête en doublette gebruikt elke speler 3 boules, bij triplette 2 boules. Wie de toss wint bepaalt waar gespeeld wordt (bij ons is dat op de jeu de boules baan). De beginnende speler werpt het but uit tussen de 6 en 10 meter en minstens 1 meter van een obstakel. De eerste speler probeert een boule zo dicht mogelijk bij het but te plaatsen. Vervolgens probeert een speler van de andere equipe een boule dichter bij het but te plaatsen of een boule van de tegenstander die op punt ligt, te schieten. Daarna moet de equipe, waarvan de boule niet op punt ligt, net zo lang gooien totdat dat wel zo is, enzovoort. Als een equipe geen boules meer heeft, kan de tegenpartij proberen nog meer boules beter te plaatsen. Als alle boules gespeeld zijn, krijgt de winnende equipe net zoveel punten als het aantal boules dat beter ligt dan de beste boule van de tegenpartij. Degene die een speelronde wint, werpt het but weer uit. De equipe welke het eerst 13 punten heeft gemaakt is winnaar.
Sinds begin van 2010 is er in het dorp een Via Ferrata gemaakt. Voor meer informatie over deze interessante sport kunt u de website www.viaferrata.nl bezoeken.Er zijn twee parcours uitgezet, de eerste is een makkelijk parcours en goed te doen (ook als u geen ervaring heeft). Het tweede parcours is vrij pittig en gaat ook een stuk hoger. In het dorp is er een mogelijkheid de benodigde materialen te huren, wel dient u zelf over goede bergschoenen te beschikken. Route 1:Hoogte verschil 80 meter. Totale afstand 150 meter. Klimtijd 1 1/2 uur. Terugweg via wandelpad 15 minuten. Niveau simpel. Route 2:Hoogteverschil 300 meter. Totale afstand 900 meter. Klimtijd 3 a 4 uur. Terugweg via wandelpad 40 minuten. Niveau behoorlijk pittig.
Wij hebben een grote documentatiemap waarin veel uitstapjes staan beschreven.
Voor mensen die van wandelen en/of fietsen houden, is dit een uitgelezen kans. We hebben gedetailleerde kaarten van de omgeving voor u te leen.
Voor de wandelaars onder u: Het is aan te bevelen om wandelstokken en goede wandelschoenen mee te nemen. De omgeving is bergachtig en de paden zijn vrij ongelijk. Dus is het handig om met de stokken je stappen te zekeren.

Een paar van de mogelijkheden op een rij.
Dagtocht naar Barcelona (reistijd minder dan 2 uur).
Dagtocht naar Carcassonne (reistijd ca. 3uur.
Het museum van Tautavel (hier ligt de schedel van de eerste mens uit Europa).
3 musea van Salvador Dali in de buurt.
Collioure één van de mooiste badplaatsen van Frankrijk.
Château de Salses.
Perpignan
Het strand van de Middellandse zee (40 minuten rijden, in combinatie met boodschappen doen in Perpignan)
De Gorge de Galamus.
Via Ferrata van St Paul (gratis).
De Gorge die 6 kilometer van ons huis ligt is een belangrijke attractie. U kunt er door heen wandelen over de weg maar ook een wandeling onder langs door de rivier hoort tot de mogelijkheden. Belangrijk daarbij is wel dat u een reisverzekering heeft die gevaarlijke sporten zoals canoying dekt. Per jaar lopen een paar duizend mensen door de Gorge en gebeuren er weinig ongelukken, maar als er iets zou gebeuren moet de reddingsploeg met een helikopter in de gorge worden gezet.
Indien u kiest voor een wandeling door het water is het dragen van een surfpak aan te bevelen (het water heeft een temperatuur van ca. 12 graden en u loopt en zwemt er bijna 2 uur doorheen).
Barcelona is een prachtige wereldstad die jaarlijks veel bezoekers trekt. De Hotels in Barcelona weten dat maar al te goed en hebben de prijs er op aangepast. Geen probleem voor u want in iets meer dan 2 uur tijd bent u met de auto in het centrum van Barcelona.
PrehistorieDe geschiedenis van Languedoc-Roussillon vindt haar oorsprong ongeveer 450.000 jaar geleden, wanneer tijdens de prehistorie de eerste ‘Europeanen’ hun woonplaats kozen in Tautavel, aan de oevers van de Middellandse Zee. Tautavel (Oostelijke Pyreneeën) is een dorp in Corbières dat tussen de zee en het gebergte ligt, aan de voet van de Pyreneeën. In 1971 werd het dorp bekend door de ontdekking van een versteende schedel van de Mens van Tautavel die 450.000 jaar oud is. Het Europees Centrum voor Prehistorie in Tautavel toont in haar museum restanten die tot de best bewaarde van Europa behoren.In het museum kunt u op begrijpelijke wijze uitleg krijgen hoe de mens in die tijd leefde. In de rest van Europa kende men al vuur. Hier nog niet hoe ze daar achter zijn gekomen krijgt u daar te horen. Uitleg is ook in het Nederlands. Dus ook leuk voor uw wat oudere kinderen. Languedoc-Roussillon is ook één van de gebieden in Frankrijk dat het grootst aantal menhirs en dolmens telt. Zo is er bijv. Cham des Bondons, op de Mont Lozère, waar meer dan een honderdtal menhirs uit graniet over het landschap verspreid staan; in Pépieux, in de Aude, bevindt zich de dolmen van Morrel de las Fadas (van de Feeën), die met zijn 24 meter de grootste dolmen van Zuid-Frankrijk is! Gelegen op het kalksteenplateau van Blandas, vlakbij Vigan in de Gard, is de stenenkring van Lacam de Peyrarines een megalithische verzameling van 46 stenen die een cirkel vormen met een doorsnede van 120 m.
In de laagvlakte van de Roussillion ligt het dorp Salses le Château, een dorp bestemd voor het toerisme. Het landschap is heel afwisselend met zijn wijngaarden, zijn kreupelhout en zijn pijnboombossen en niet te vergeten, de grote wateroppervlakte het meer van Salses - Leucate. Wandelaars die tijdens hun zwerftocht in de steegjes en kleine straatjes de Catalaanse bloemenpracht, de winkels en alle activiteiten en alle festiviteiten ontdekken, zullen aangenaam verrast worden. De doorgang van Salses werd sinds de oudheid gebruikt. De romeinse legioenen gebruikte de doorgang om zich naar Spanje te begeven. De sleutelpositie tussen Frankrijk en Spanje heeft hier nogal wat veldslagen veroorzaakt: vooral in 1496, 1503 en 1639-1640. Het Fort de Salses, gebouwd door de Spanjaarden om de Fransen de weg te versperren. Het was een van de eerste versterkingen in Europa die half ingegraven was. Het Fort de Salses is het hele jaar geopend.Het Fort wordt door 95 000 toeristen per jaar bezocht en is zeer de moeite waard, als u goed Frans spreekt zult u er het meeste van genieten, maar er is een Nederlandse uitleg beschikbaar.
Het land der Katharen is een land vol tradities en de inwoners hebben een groot saamhorigheidsgevoel. Wellicht komt dat door de voorgeschiedenis. Overal in de streek worden vaak bijeenkomsten georganiseerd, waaraan alle inwoners kunnen deelnemen. De activiteiten die gepland staan, worden meestal een dag van tevoren omgeroepen. Vroeger werd dit door een gemeente beambte gedaan, maar tegenwoordig hangen er luidsprekers in de straten. Net even voor 12 uur worden de berichten omgeroepen. Daarna gaat iedereen lunchen. Traditioneel is dat nog steeds tussen 12u en 14u. De meeste bedrijven zijn tijdens de lunch gesloten (ook veel musea sluiten tijdens de lunch). Wij houden er van om deel te nemen aan de door het dorp georganiseerde activiteiten. Een aantal keren per jaar is er een groot feest, bijvoorbeeld op 2e paasdag waarbij in een grote feesttent de omelette de paque wordt geserveerd. Daarna wordt er gedanst.Elk jaar overtreft het aantal gegadigden de beschikbare plaatsen. Wij proberen er elk jaar weer bij te zijn.
Er lopen door de streek een groot aantal fietsroutes. Dit zijn niet de mooi aangelegde fietspaden zoals wij die kennen, maar vaak zijn ze net zo ongelijk als de wandelpaden. Het beste kunt u deze routes op crossfietsen afleggen.
Wij houden van koken en lekker eten. Er zit een groot aantal goede restaurants bij ons in de buurt. Wilt u een keer lekker eten dan kan dat in elke prijsklasse. Wij kunnen u hierbij adviseren. Als wij uit eten gaan doen we dat meestal rond lunchtijd, omdat de meeste restaurants pas vanaf 8 uur s’avonds open gaan. Omdat we zelf van koken houden zoeken we steeds naar leuke ingrediënten. Een wel heel apart ingrediënt komt bij ons uit de buurt. Er is een kleine beek waar het water 60 gram zout per liter bevat. Van tijd tot tijd halen we water uit de beek en laten het water verdampen. Het zout wat nu gewonnen is heeft een bijzondere samenstelling. Het beekje is in 1650 ontdekt en omdat zout in die tijd als betaalmiddel werd gebruikt (ook voor de belasting), heeft het altijd in de belangstelling gestaan. In Saint Paul de Fenouillet is ook een bron waar water uit komt dat zomer en winter 16 graden is. Het is heel mineraalrijk en zou helpen bij de ontslakking.
Als u ook wat cultuur aan uw verblijf wilt toevoegen, dan kan dat op meerdere manieren. Wellicht is een bezoek aan 1 van de drie musea van Salvador Dali een leuk uitstapje. In het plaatsje Figueras in Spanje ligt het grootste Museum dat veel werken van Salvador Dali is bevat. Ook kan een bezoek aan zijn woning in Portlligat een leuke dag worden. Zeker als u de heenweg over de kustroute laat gaan. Heerlijk eten in Collioure of in één van de andere kustplaatsjes geven u een goed beeld van deze kant van Frankrijk.Kijk ook eens bij de links naar andere websites om een indruk te krijgen van het leven van Salvador Dali.
De wijnen uit de omgeving zijn de moeite waard.Tenzij uw voorkeur uitgaat naar een droge witte wijn. De witte druif is veelal de Macabeu, deze druivensoort komt vrijwel uitsluitend in het Middellandse-Zeegebied voor. Er wordt een droge witte wijn van gemaakt met een vreemde smaak. Veel wijnboeren blijven dan ook met deze wijn zitten en stoken er een aperitief van. Dat is een goede zaak, het aperitief is wel lekker. De kwaliteit van de wijnen loopt erg uiteen. Er zijn in het dorp een vijftal wijnboeren uit de Bordeaux streek en die maken de beste wijnen. Wel zijn deze behoorlijk prijzig, want wie wil er nu ca. € 15,- betalen voor een landwijn..Deze wijn schenken we dan ook niet tijdens de Picknick en tijdens de 3 gangen diners.Maar de wijn die u wel krijgt te drinken krijgt zal u zeker verrassen.
Er zijn drie golfbanen in de buurt.
De golfbaan in Saint Cyprien heeft 18 holes waarvan 9 met water.
Font Romeu heeft 9 holes, de golfbaan ligt in de bergen op 1800m hoogte.
Saint Laurent de Cerdans heeft 18 holes en ligt ook in de bergen.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
16 m2

Zeil / linoleum

Ventilator

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer
Begane grond
16 m2

Bed: 2-persoons 210 x 180 cm

Tegels

Dekbedden (2)

Badkamer
Begane grond
3 m2

Toilet

Douche

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Villa

Woonoppervlakte

 • 65 m2

Sport & recreatie

 • Bergsport
 • Duiken / snorkelen
 • Mountainbiken
 • Wandelen
 • Zwemmen

Populaire thema's

 • Stedentrip
 • Cultuur & historie
 • Luxe accommodatie
 • Privacy
 • Zon, zee & strand
 • Adults only

Verwarming

 • Electrische verwarming
 • Houtkachel
 • Boiler
 • Open haard

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Buitenverlichting
 • Grillplaat
 • Ligstoel(en) (2)
 • Parasol(s)
 • Parkeerplaats(en)
 • Terras (1)
 • Terrasverwarmer
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (4)
 • Tuintafel(s) (2)
 • Buitenkeuken
 • Schuur
 • Jeu de Boulesbaan
 • Tuin volledig omheind

Privacy

 • Beheerder op terrein
 • Volledige privacy
 • Vrijstaande woning

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Handdoeken (2)
 • Keukenlinnen

Faciliteiten

 • Beveiligingsinstallatie
 • Kluis
 • Apart toilet (1)
 • Roken niet toegestaan
 • Huisdier niet toegestaan

Internet, wifi, audio

 • Wifi
 • USB-aansluiting
 • Internetaansluiting

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • Dartbord
 • (Strip)boeken
 • Dvd's / Blu-ray's


€ 1.050,-
per week v.a.
€ 1.050,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook:

Maison Zeelande

8,1
Vanaf per nacht € 49,- per week € 345,-