Boerderij

8 Clairefontaine

8,3

Onze vakantiewoning is een Vogezenboerderij uit 1780 met originele elementen. De boerderij is gedeeltelijk gerenoveerd. De ligging is gerust zeer uniek te noemen en ideaal om tot rust te komen. Clairefontaine ligt dan ook nagenoeg in het bos maar is goed bereikbaar. We hebben er alles aan gedaan om het voor iedereen jong en oud zo veel mogelijk naar de zin te maken en volgens huurders die er geweest zijn is dat ook meer dan prima gelukt. Wij bieden dan ook veel meer dan zelfs die in een veel hogere prijsklasse zitten. Wij vinden dat het betaalbaar moet blijven.

De woning is geschikt voor 2 tot 8 personen, heeft 4 slaapkamers met elk een eigen wastafel. Er zijn 3 badkamers.

De woonkamer en keuken hebben beide een splitairco (warmtepomp), die ook als verwarming kan dienen. Ook is er wifi zodat men onbeperkt kan internetten. Er is een satelietontvanger met een flatscreen van 80 cm zodat men de Nederlandse zenders kan ontvangen. De keuken is voorzien van een afwasmachine, oven, magnetron, inductiekookplaat, inbouw espressoapparaat, warmhoudlade, waterkoker, wasmachine en wasdroger.Indeling: op de begane grond bevinden zich de woonkamer en de keuken.

Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers,elk met een eigen badkamer. Op de tweede verdieping zijn 2 slaapkamers waarvan 1 met badkamer.
De spiegel in de muur van de kamer is eigenlijk een zgn. ossenoog. Een ossenoog (oeil de boeuf) is een soort open raampje.

Dit zat oorspronkelijk boven de stal in de voorgevel, maar is door de vorige eigenaren van het huis in de muur gemetseld en van een spiegel voorzien. We hebben het laten zitten en tijdens de renovatie van de voorgevel een nieuw ossenoog in de gevel aangebracht. De staldeuren zijn naar vroeger algemeen voorkomend streekmodel (met opgaande zon en visgraatmotief) gemaakt. Helaas zie je dit soort deuren steeds minder vaak. Het stalgedeelte is niet toegankelijk.
Het terras is voorzien van totaal 9 lantaarnpalen waarvan 8 met sfeerverlichting zodat u op een zwoele  zomeravond nog lekker buiten kunt zitten tot in de kleine uurtjes. Verder een “abri” (een halfopen schuur) zodat u desgewenst heerlijk in de schaduw kunt zitten, een bbq, een tafel met 8 stoelen en 4 ligstoelen en een zandbak. Ook is er aquaplay aanwezig.Er zijn speeltoestellen met een kinderpicknicktafel, een glijbaan en twee schommels, een trampoline, klimrek,duikelstang, draaimolen, wipmotor, wip, draaistoel en in het seizoen een groot zwembad  doorsnee 5 meter  diep 1,20 met waterglijbaan. Voor in het zwembad zijn er 2 spellen, een ligbed en een opblaasbare stoel. Ook is er een reuzenschaakspel met stukken van 94 cm. hoog, een groot mens erger je niet spel, een dartsspel, outdoortafeltennis en als het slecht weer zou zijn zijn er voor binnen ook veel spellen. Zoals een sjoelbak, tafelvoetbal.knikkerbord, reuze jenga en veel bord en gezelschapspelen.
Wij zijn trots op onze 1 ha grote natuurtuin die door Arendjan van der Horst is ontworpen. We hebben deze zelf aangelegd.
Het resultaat kunt u thans bewonderen.
De tuin is d.m.v. van een afrastering gescheiden van het terras en geheel omheind. Er is een vijver met kikkers, salamanders,
vissen, libellen en heel veel waterplanten. De tuin is voorzien van graspaden.
Elk voorjaar, omstreeks eind maart, kijken wij vol spanning uit naar de komst van “onze” boerenzwaluwen.

De verhuurder, Hannie & Gerard

Bij Micazu sinds april 2014

Bekijk het volledige profiel

Reageert gemiddeld binnen 4 uur

Wij zijn Hannie en Gerard de Flart. Een klant van onze fietsenwinkel vertelde dat hij met een groep anderen een vroegere mijnwerkerskolonie had gekocht: de Ecolonie. Wij werden uitgenodigd om eens te komen kijken en waren meteen enthousiast over de streek. We hebben dit huis al sinds 1991 en we genieten nog steeds van deze mooie plek. We wonen in Nederland dus is er alle gelegenheid om ook anderen hiervan te laten genieten. Wij wensen u een heel plezierig verblijf in onze oude boerderij.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene knop om te boeken.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Als er door ons een korting wordt gegeven  en dit staat niet vermeld in de tarieven  wordt dit door ons uiteraard wel berekend..
Door te boeken verklaart u zich accoord  met de voorwaarden en huisregels te lezen onder aanvullende informatie.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
25-04-2020
tot
02-05-2020
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 595,00
Midweek -
Nacht € 85,00
Weekend -
van
02-05-2020
tot
20-06-2020
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 495,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
20-06-2020
tot
04-07-2020
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 595,00
Midweek -
Nacht € 85,00
Weekend -
van
04-07-2020
tot
29-08-2020
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 795,00
Midweek -
Nacht € 114,00
Weekend -
van
29-08-2020
tot
10-10-2020
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 495,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
10-10-2020
tot
24-10-2020
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 595,00
Midweek -
Nacht € 85,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Baby
€ 20,00
Per week
Betalen bij boeking | optioneel
Bedlinnen
€ 10,50
Per persoon
Betalen bij boeking | optioneel
Borgsom
€ 200,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 85,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Elektra
€ 0,25
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.
Houtgebruik
€ 10,00
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.
Huisdier(en)
€ 20,00
Per item
Betalen bij boeking | verplicht
Kinderstoel
€ 10,00
Per week
Betalen bij boeking | optioneel

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Onze boerderij ligt in een prachtig heuvelachtig en bosrijk gebied. Het landschap wordt afgewisseld door open doorzichten en pittoreske dorpjes. Veel wilde planten en wilde dieren komen hier voor zoals reeën, herten, wilde zwijnen, vossen, dassen, veel soorten vogels en roofvogels, de vuursalamander, de lynx….
Er is volop gelegenheid voor wandelen, fietsen, paardrijden, motorrijden, zwemmen en vissen (visakte verkrijgbaar op het postkantoor). U kunt golfen in Vittel (18-holes baan); midgetgolfen, een vaartocht maken, een boot huren (geen vaarbewijs nodig), een avonturenpark bezoeken, paintbal spelen, bungeejumpen, een demonstratie bonbon maken bijwonen of zelf fruit plukken. U kunt heerlijk relaxen bij een van de vele spa’s in de omgeving of gewoon lekker bij de boerderij op het terras zitten.
U kunt deelnemen aan workshops en cursussen die door de Ecolonie in Hennezel worden gegeven (met uitzondering van de wandelweek; tijdig reserveren noodzakelijk; bij aankomst op de Ecolonie melden bij de receptie). Ook Mirjam Bijvank (L’Oiseau Libre) geeft workshops schilderen, beeldhouwen en mozaïeken maken aan volwassenen of familiegroepen. (Minimaal 4 personen).
Er zijn diverse interessante musea die u kunt bezoeken. In de zomermarkten worden er in de omgeving – meestal op zondag - vaak rommelmarkten georganiseerd en er zijn diverse markten waaronder een biologische markt. Informatie over de diverse activiteiten kunt u vinden in de vakantiewoning.
Door te boeken gaat u akkoord met deze voorwaarden
Bij reservering dient 40% van het totaalbedrag incl. borg te worden voldaan; uiterlijk 3 weken voor aankomst dient het volledige bedrag op onze rekening te zijn bijgeschreven. De aanbetalingssom van 40%; geldt niet voor last minute boekingen (een last minute boeking is een vakantie die 3 weken of korter dan 3 weken voor aankomst wordt geboekt) of boekingen met extra kortingen, in dat geval dient het gehele bedrag vooraf te worden voldaan. In geval van aanbetaling van 40% dient het volledige bedrag uiterlijk 3 weken voor aankomst op onze rekening te zijn bijgeschreven. Mocht het resterende bedrag niet op tijd op onze rekening staan dan kan de gehele reservering vervallen, echter zonder terugbetaling van de aanbetaling (zodat wij de vakantiewoning toch nog met een last minute prijs kunnen verhuren). Wij adviseren u om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wij accepteren alleen boekingen van personen van 18 jaar en ouder. Een reservering is pas definitief na ontvangst van onze bevestiging en de bijschrijving van het verschuldigde bedrag op onze rekening. Wij mailen u de reserveringsbevestiging z.s.m. toe. Wij behouden het recht om ten alle tijde zonder opgave van redenen een reservering te weigeren. Additionele kosten: Dekbedovertrekpakket te betalen bij reservering ad € 10,50 per persoon per week. (Het aantal personen dient u bij reservering op te geven). Dekbedden en kussens zijn in de woning aanwezig. Handdoeken en keukenlinnen dient u zelf mee te nemen. Elektra naar verbruik ad € 0,25 per KWH (De meterstand wordt bij aankomst en vertrek opgenomen en na vertrek verrekend met de terug te storten borg).Eventueel kunt u bij ons een babypakket (kinderbedje, box, badje en kinderstoel) ad € 20,- per week of een kleuterpakket (kinderbedje en kinderstoel) ad € 10 per week huren; dit dient u bij reservering op te geven. Te betalen bij reservering. Huisdiertoeslag: Het meenemen van maximaal 2 huisdieren (ingeënt en vrij van ongedierte) is in overleg toegestaan, Wij rekenen hiervoor € 20,-. per week per huisdier. U dient dit bij reservering op te geven en te betalen. Honden dienen aan de lijn te worden gehouden, alle uitwerpselen dienen te worden opgeruimd en het is niet toegestaan de meubels (bank. bedden, ligbedden e.d.) als ligplaats voor huisdieren te gebruiken. Eindschoonmaak: De kosten voor de verplichte eindschoonmaak bedragen € 85,-. Bij deze eindschoonmaak is niet inbegrepen: afwas doen, bedden afhalen en gehuurd beddengoed verzamelen, dekbedden en kussens achterlaten zoals u ze bij aankomst aantrof, afval scheiden en het restafval in een vuilniszak doen en in vuilniscontainer deponeren, terras opruimen en de spullen weer netjes in de berging zetten, U dient de vakantiewoning opgeruimd en bezemschoon op te leveren (afwas schoon en opgeruimd in de kast, alle gebruikte apparatuur zoals koelkast, vriezer, oven, magnetron enz. dient te zijn schoongemaakt; meubels en terrasspullen dienen weer op hun oorspronkelijke plaats te zijn teruggezet). Bij het in gebreke blijven hiervan kunnen additionele schoonmaakkosten in rekening worden gebracht. Waarborgsom: De borg van € 200,-. Deze wordt indien er geen schade is na vertrek teruggestort, onder aftrek van de kosten van elektra, eindschoonmaak en voor zover van toepassing het houtpakket (alleen in het stookseizoen). Aankomst- en vertrek dag. Aankomst: zaterdags tussen 16.00 uur en 20.00 uur of zoals is overeengekomen. Niet voorziene late aankomst: indien u later denkt aan te komen geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan 0031610305548. Vertrek: zaterdags voor of omstreeks 10 uur, na controle. Daarna moet de accommodatie beschikbaar zijn voor de eindschoonmaak.
Aansprakelijkheid
De hoofdhuurder is aansprakelijk voor de hele groep medehuurders en voor eventuele gasten en huisdieren.
Verhuurder aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor:
1. ongeval, letsel, diefstal, vermissing, verlies of schade van welke aard dan ook waarbij huurders en/of bezoekers van voornoemde huurders betrokken zijn tijdens of ten gevolge van een verblijft op 8 Clairefontaine, Hennezel. Hieronder vallen ook de zaken die door gasten op het terrein zijn achtergelaten.
2. Het onklaar geraken of buiten werking stellen van technische apparatuur.
3. Ongemak en/of overlast welke buiten de verantwoordelijkheid van verhuurder door derden wordt veroorzaakt.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
20 m2

Tegels

Airconditioning

Bank 2 zits (1)

Slaapkamer
1e verdieping

Parket

Badkamer
1e verdieping

Toilet

Douche

Wastafel

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Boerderij

Woonoppervlakte

 • 150 m2

Kinderen

 • Kinderbed (1)
 • Kinderbox
 • Kinderspeelgoed
 • Kinderstoel (1)
 • Traphekjes
 • Kinderbadje
 • Commode

Sport & recreatie

 • Fietsen
 • Golf
 • Mountainbiken
 • Paardrijden
 • Wandelen

Populaire thema's

 • Attractieparken
 • Beauty & spa
 • Cultuur & historie
 • Kindvriendelijk
 • Natuurhuisjes

Verwarming

 • Houtkachel
 • Boiler
 • Open haard
 • Airconditioning

Internet, wifi, audio

 • Satellietontvanger
 • Televisie
 • HiFi / Stereoset
 • Radio
 • Cd-speler
 • Dvd-speler
 • Wifi
 • Televisiescherm in cm: (80)
 • Nederlandstalige zenders
 • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Ligstoel(en) (2)
 • Parasol(s)
 • Speeltoestel(len) (2)
 • Tafeltennistafel
 • Terras (2)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (8)
 • Tuintafel(s) (1)
 • Schuur
 • Tuin volledig omheind

Faciliteiten

 • Wasdroger
 • Wasmachine
 • Huisdieren toegestaan
 • Berging
 • Roken niet toegestaan

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Linnen voor kinderbed

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • Dartbord
 • Tafelvoetbal
 • (Strip)boeken
 • Tafeltennistafel
 • Trampoline

Privacy

 • Volledige privacy

Wellness

 • Massagedouche


495,-
per week v.a.
495,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer

Anderen bekeken ook:

l'Ancienne Gare, het hele station

8,1