Villa

Villa Kerasi zwembad strand zeezicht


Villa Kerasi ligt in het zuidwesten van de Peloponnesos. Bij de badplaatsen Methoni, Finikounda en Pylos. Nabij de nieuwe golfbanen van Gialova. Schitterend uitzicht op de zee, eilandjes en het glooiend groene landschap. De villa is comfortabel, eigentijds, van alle gemakken voorzien en gebouwd op een grondstuk van 2700 m2. Twee van de drie slaapkamers bevinden zich op de begane grond, via de openslaande deuren loop je het overdekte terras op met aansluitend het zwembad en de tuin. Hier ook een buitenkeuken met gas-BBQ. Het zwembad heeft een zoutwaterinstallatie zodat er geen chloorirritatie is. Het ruime terras op de eerste etage is gedeeltelijk overdekt, zodat je kunt kiezen tussen zon of schaduw. Alle deuren en ramen zijn voorzien van horren en luiken. De woonkamer op de eerste etage beschikt over muziek/DVD/CD installatie, flatscreen satelliet tv, Chromecast, Bose Surroundsysteem, WIFI, diverse spellen en boeken. De keuken is voorzien van vaatwasser, oven, kookplaat, citruspers, Senseo, Nespresso, broodrooster, koffiezetapp., blender, etc.

De omgeving: Op enkele autominuten (of met de fiets) vind je verschillende prachtige zandstranden. zoals Finikounda, met zijn vele restaurantjes aan het strand, De dorpjes Evangelismos en Kamaria liggen op loopafstand. Op korte rijafstand met de auto vind je het Venetiaanse vestingsdorp Methoni, de gezellige historische plaats Koroni  en Pylos, met haar vele ruïnes, een prachtige baai.en gezellig centrum. Voor wie een dagtocht wil ondernemen is Oud Messinie, het oude Olympia, Sparta, Kalamata ed. aan te bevelen. Er is een mogelijkheid om je duikbrevet te halen of surfles te nemen. Wie van golfen houd. Er zijn vier 18 holes golfterreinen in Gialova op 20-30 minuten rijden.  
Genieten van de streek:
Villa Kerasi ligt in de streek Messinia, op het uiterste zuidwestelijke puntje van de Peloponnesos. Het “land van de Pelops” en in het bijzonder Messini, heeft echt alles. Het klimaat is mild, een microklimaat met vele zonne-uren. De regen valt in de winter. De regen wordt bewaard in ondergrondse rivieren en bronnen, waardoor het zeer vruchtbaar is. Het is er dan ook erg groen met (olijf)bomen, cipressen en planten die uitbundig bloeien. Er zijn verschillende uitgestrekte stranden en schitterende wandelmogelijkheden, daarnaast steeds meer fietsers. Met het bergachtige achterland zorgt dit voor een bijzondere sfeer dat veel weg heeft van het Italiaanse Toscane. De bijzondere en vele dorpjes, met de zeer vriendelijke bewoners zorgen voor een rustgevende relaxte sfeer waar je je snel thuis voelt. De meesten spreeing Engels. 
Vluchten rechtstreeks op Kalamata:
Amsterdam - Kalamata via Transavia 
Düsseldorf - Kalamata via Airberlin, Condor, Aegean ea.
Brussel- Kalamata: via Aegean.
Alternatief is vliegen op Athene. Vanuit Athene is het ongeveer 300 km via de snelweg naar Kalamata.
Combinatie van auto/ferry:
Vanuit Ancona (Italie) naar Patra. De ferry kunt u boeken via:
Superfast, Anek of Minoan of Greekferries. 
Vanaf de havenstad Patras in de Peloponnesos rijdt u in ongeveer 3.5 uur naar de villa in Evangelismos

De verhuurder, Toine

Advertentie online sinds december 2011

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Sinds de oplevering van de woning in 2011 genieten we elke keer weer van het verblijf. Op momenten dat wij of onze kinderen er niet verblijven, willen we de woning graag met anderen delen. Genieten van de stranden, de dorpjes, de terrassen, de restaurants en de vriendelijke bevolking. Van het huis met het heerlijke uitzicht en het zwembad met de zoutwaterinstallatie. Ook de uitstapjes naar de vele bezienswaardigheden en voor de liefhebbers naar de golfterreinen. Genieten. Elke dag weer.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Korting: bij 2 weken 10%, bij 3 weken 15%; 4 weken 20%. De korting wordt via de eigenaar verrekend bij de betaling. Elektriciteit, airco, waterverbruik, bad- en bedlinnen is aanwezig en bij de prijs inbegrepen. De schoonmaak en borg betaalt u bij de eindbetaling. 
Aanbetaling bedraagt 30% binnen 3 weken na boeking, restant 6 weken voor aankomst. vertrek op vertrekdag voor 10:00, aankomst na 15:00 (voor 21:00) ivm schoonmaak.
Annulering: 0-12 weken voor aankomst = geen restitutie, 12-20 weken voor aankomst = 50%, > 20 weken voor aankomst 75%.




Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 30-dec-2023
tot
ma 01-apr-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 756,00
Midweek -
Nacht € 108,00
Weekend -
van
ma 01-apr-2024
tot
zo 28-apr-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 868,00
Midweek -
Nacht € 124,00
Weekend -
van
zo 28-apr-2024
tot
zo 30-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1141,00
Midweek -
Nacht € 163,00
Weekend -
van
zo 30-jun-2024
tot
zo 08-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1395,00
Midweek -
Nacht € 199,00
Weekend -
van
zo 08-sep-2024
tot
zo 27-okt-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1141,00
Midweek -
Nacht € 163,00
Weekend -
van
zo 27-okt-2024
tot
di 31-dec-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 868,00
Midweek -
Nacht € 124,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 150,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 75,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Villa Kerasi ligt in de streek Messinia, op het uiterste zuidwestelijke puntje van de Peloponnesos.
Naast het prachtige uitzicht op de zee en de glooiende groene heuvels met wijngaarden en olijven (niet voor niets wordt dit gebied het ‘Griekse Toscane’ genoemd), vind je het dorpje Evangelismos op 15 min. lopen. Je kunt er ook door de wijn- en olijfgaarden naar toe. Het dorpje heeft een paar kleine winkeltjes waar ook brood verkrijgbaar is en een gezellig restaurant met een terras onder Platanen. Het levendige vissersdorpje Finikounda met zijn vele restaurantjes en winkeltjes ligt op 10 autominuten. De stranden zijn echte zandstranden (geen kiezels!), waar de bodem langzaam en geleidelijk afloopt. Ook geschikt voor kinderen dus. Ook kan er worden gesurft, gezeild, een bootje worden gehuurd en kan er surf- of duikles worden gevolgd. Er zijn vele zandstranden en baaien, afhankelijk van de voorkeur: van erg rustig tot toeristisch.

Wat is er te zien binnen een uur rijden van onze villa?
Tsapi beach is een idyllische baai, met zandstrand en 2 leuke restaurantjes. Het ligt op een half uur rijden op de weg naar Koroni. Het unieke Koroni is door Unesco aangewezen als het voorbeeld van de Griekse mediterrane levensstijl. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het kleine, prachtige klooster. Koroni heeft overblijfselen van een Venetiaans fort, maar het plaatsje Methoni, op 20 auto minuten van onze villa, heeft een schitterend fort uit diezelfde Venetiaanse tijd. Echt de moeite waard! Even verder, op ca. 30 autominuten van onze villa, vind je de havenplaats Pylos met zijn gezellige plein en vele winkels. In de baai van Pylos vond in 1827 een zeeslag plaats die uiteindelijk leidde tot de onafhankelijkheid van Griekenland. Wanneer je een bootje huurt, kun je over de baai varen en de diverse gedenkmonumenten zien. Sommigen beweren dat je de wrakken van de zeeslag nog steeds op de bodem kunt zien, wij hebben ze tot nu toe nog niet gevonden! Ook Pylos heeft weer diverse burchten, met name de burcht uit de Turkse tijd, die je meteen ziet liggen wanneer je naar Pylos rijdt vanuit onze villa, is indrukwekkend.

Van Pylos naar Kalamata vind je na ongeveer 15 autominuten de prachtige meertjes en watervallen van Polimnio. De borden staan goed aangegeven en leiden je naar een parkeerplaats. Vandaar ga je te voet verder het avontuur tegemoet. Duiken en zwemmen in de meertjes is een aanrader voor de echte 'durfals'.
Op minder dan een uur rijden van onze villa, voorbij Pylos, vind je prachtige stranden bij Gialova, Voidokilia en Romanos. Een werkelijk paradijselijke omgeving met enkele strandtentjes. Hier in de buurt heeft in 2010 het grote golf resort Costa Navarino zijn poorten geopend (het eerste golfresort in Griekenland).
Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het oude Griekenland moet je echt naar de resten van het Paleis van Nestor gaan kijken (1200 BC) het museum in Hora, alsmede het oude Mycene.

Wat is er te zien tijdens een dagtocht vanuit onze villa
Wanneer je er een dag op uit wilt trekken, is het antieke Olympia een absolute aanrader. Het ligt op ca 2 uur rijden van onze villa. Olympia is wereldwijd bekend als de bakermat van de Olympische spelen (776 BC- 385AC). Wanneer je door de ingang van de oorspronkelijke Olympische arena loopt kun je je heel goed voorstellen hoe de atleten zich destijds gevoeld moeten hebben! De vorm van de arena is nog behoorlijk intact, inclusief (in marmer) de start en finish lijn. Hier vind je ook het standbeeld van de “Godin van de Overwinning”, genaamd Nike. Bij haar standbeeld wordt de “Olympische vlam” ontstoken die daarna een reis maakt naar de hoofdstad van de huidige Olympische spelen. Ook mag je zeker de tempel van Zeus niet missen.
Een andere aanrader is om via de duizelingwekkende weg door het Taigetos gebergte te rijden naar de Byzantijnse mysterieuze ruïne stad Mistras. Dit ligt vlak bij Sparta. In 1248 bouwden de kruisridders hier een vesting die een belangrijke rol in vele oorlogen gespeeld heeft. Na de laatste oorlog in de 18e eeuw bleef Mistras een ruïnestad, bestaande uit een vesting en een boven- en benedenstad. Als je alles wilt bekijken ben je makkelijk enkele uren kwijt.
Met het vliegtuig vlieg je of op Athene of op Kalamata. Van het vliegveld van Kalamata is het 45km naar de woning, daar je door de bergen rijdt doe je dit in ongeveer 50 minuten. De 270 kilometer lange snelweg van Athene naar Kalamata is sinds enkele jaren klaar. Dat is dus ook goed te doen. Vliegen op Kalamata: met Transavia, Aegean of Brussels-airlines. Wij zoeken meestal via cheaptickets, omdat er elk jaar weer nieuwe aanbieders komen. Er zijn er vele aanbieders, vanuit Amsterdam, Brussel, Eindhoven of Dusseldorf. Even zoeken naar de voor de in uw periode geschikte vertrekhaven. Daarnaast kun je met de auto via de ferry vanuit Ancona naar Patras varen. Vanaf Patras is het ongeveer 3 uur rijden naar de woning. Op de site van pelopsgreekhouses vind je de actuele mogelijkheden en o0k een verwijzing voor de autohuur
Genieten van de streek
Villa Kerasi ligt in de streek Messinia, op het uiterste zuidwestelijke puntje van de Peloponnesos. Het “land van de Pelops” en in het bijzonder Messini, heeft echt alles. Het klimaat is mild, de zon schijnt vrijwel altijd. Alle regen valt in de winter. De regen wordt bewaard in ondergrondse rivieren en bronnen, waardoor het zeer vruchtbaar is. Het is er dan ook erg groen met (olijf)bomen, cipressen en planten die uitbundig bloeien laten dit dan ook zien. Er zijn uitgestrekte stranden afgewisseld met rotsachtige. Met het bergachtige achterland zorgt dit voor een bijzondere sfeer dat veel weg heeft van het Italiaanse Toscane. De bijzondere en vele dorpjes, met de zeer vriendelijke bewoners zorgen voor een rustgevende relaxte sfeer waar je je snel thuis voelt. De Griekse taal is niet makkelijk, maar gelukkig spreken vele inwoners Engels of Duits. Ook in de oudheid wist met deze streek te waarderen, vandaar dat er vele oudheidkundige plaatsen, tempels, paleizen etc. te bezichtigen zijn. Ook op korte afstand van ons huis.

- National Geographic Travel heeft Messinia in de 20 top trips staan.
Peloponnesos is met zijn 250 km in lengte en breedte twee en half maal zo groot als Kreta, en ongeveer de helft van Nederland, en heeft ongeveer 1,1 miljoen inwoners. Een groot deel van Pilia/Messinia is beschermd natuurgebied onder de naam Natura 2000. Dit gebied loopt van Gialova tot en met Vasilitsi.
Wat is er te zien binnen een uur rijden van onze villa?
Natuurlijk de plaatsen Finikounda en Methoni, waar bijzonder veel te beleven is. Je kunt er van de stranden geniete, mar ook surfen, zeilen, duiken of een bootje huren. Surf- of duikles is ook mogelijk. Tsapi beach is een idyllische baai, met zandstrand en 2 leuke restaurantjes. Het ligt op een half uur rijden op de weg naar Koroni. Het unieke Koroni is door Unesco aangewezen als het voorbeeld van de Griekse mediterrane levensstijl. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het kleine, prachtige klooster. De plaatsen Koroni en Methoni worden de “ogen” van Venitie genoemd. Ze zijn ooit door de Venetianen bezet geweest en hebben forten uit de Venetiaanse tijd. Het fort in Methoni is echt de moeite waard! Op ca. 25 autominuten van onze villa, vind je de havenplaats Pylos met zijn gezellige plein en vele winkels. In de baai van Pylos vond in 1827 een zeeslag plaats die uiteindelijk leidde tot de onafhankelijkheid van Griekenland. Wanneer je een bootje huurt, kun je over de baai varen en de diverse gedenkmonumenten zien. Sommigen beweren dat je de wrakken van de zeeslag op de bodem kunt zien. Ook Pylos heeft weer diverse burchten, met name de burcht uit de Turkse tijd, die je meteen ziet liggen wanneer je naar Pylos rijdt vanuit onze villa, is indrukwekkend.

Van Pylos naar Kalamata vind je de prachtige meertjes en watervallen van Polimnio. De borden staan goed aangegeven en leiden je naar een parkeerplaats. Vandaar ga je te voet verder het avontuur tegemoet. Duiken en zwemmen in de meertjes is een aanrader voor de echte 'durfals'.
Op minder dan een uur rijden van onze villa, voorbij Pylos, vind je prachtige stranden bij Gialova, Voidokilia en Romanos. Een werkelijk paradijselijke omgeving met enkele strandtentjes. Hier in de buurt heeft in onlangs het grote golf resort Costa Navarino zijn poorten geopend (het eerste golfresort in Griekenland). Inmiddels zijn er 2 golfterreinen aangelegd en er volgen er nog meer.
Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het oude Griekenland moet je echt naar de resten van het Paleis van Nestor gaan kijken (1200 BC) het museum in Hora, Ancient Messini en het oude Mycene.

Wat is er te zien tijdens een dagtocht vanuit onze villa
Wanneer je er een dag op uit wilt trekken, is het antieke Olympia een absolute aanrader. Het ligt op ca 2 uur rijden van onze villa. Olympia is wereldwijd bekend als de bakermat van de Olympische spelen (776 BC- 385AC). Wanneer je door de ingang van de oorspronkelijke Olympische arena loopt kun je je heel goed voorstellen hoe de atleten zich destijds gevoeld moeten hebben! De vorm van de arena is nog behoorlijk intact, inclusief (in marmer) de start en finish lijn. Hier vind je ook het standbeeld van de “Godin van de Overwinning”, genaamd Nike. Bij haar standbeeld wordt de “Olympische vlam” ontstoken die daarna een reis maakt naar de hoofdstad van de huidige Olympische spelen. Ook mag je zeker de tempel van Zeus niet missen.
Een andere aanrader is om via de duizelingwekkende weg door het Taigetos gebergte te rijden naar de Byzantijnse mysterieuze ruïne stad Mistras. Dit ligt vlak bij Sparta. In 1248 bouwden de kruisridders hier een vesting die een belangrijke rol in vele oorlogen gespeeld heeft. Na de laatste oorlog in de 18e eeuw bleef Mistras een ruïnestad, bestaande uit een vesting en een boven- en benedenstad. Als je alles wilt bekijken ben je makkelijk enkele uren kwijt.


Indeling

Woonkamer
1e verdieping
30 m2

Tegels

Ventilator

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
Begane grond
11 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tegels

Dekbedden (1)

Slaapkamer 2
Begane grond
10 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Bed: Opklapbed 200 x 90 cm

Tegels

Slaapkamer 3
1e verdieping
11 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tegels

Dekbedden (1)

Badkamer 1
Begane grond
4 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Badkamer 2
1e verdieping
5 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (2)

Garage/berging
Begane grond

12 m2

Bergruimte onder trap
Begane grond

3 m2

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Elektrisch (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Villa

Woonoppervlakte

  • 130 m2

Kinderen

  • Kinderbed (1)
  • Kinderspeelgoed
  • Kinderstoel (2)
  • Traphekjes
  • Campingbed (1)

Sport & recreatie

  • Golf
  • Wandelen
  • Watersport
  • Windsurfen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Gaskachel
  • Houtkachel
  • Boiler
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Home cinema set
  • iPod aansluiting
  • Radio
  • Cd-speler
  • Blu-ray-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders (6)
  • Internetaansluiting
  • Streamingdiensten

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Garage
  • Grillplaat
  • Ligstoel(en) (10)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (4)
  • Privé oprit
  • Terras (2)
  • Tuin
  • Tuinhuis
  • Tuinstoel(en) (12)
  • Tuintafel(s) (2)
  • Veranda
  • Buitenkeuken
  • Loungeset
  • Tuin volledig omheind

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Hal
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Badjassen (2)
  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed
  • Strandlakens

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken
  • Dvd's / Blu-ray's

Privacy

  • Vrijstaande woning


€ 1.141,-
per week v.a.
€ 1.141,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook:

Villa Aphrodite, prive-zwembad

9,2
Vanaf per nacht € 142,- per week € 995,-

Luxe vrijstaande Villa Livadia

9,3
Vanaf per nacht € 330,- per week € 2.310,-

Paradisi Edo

8,8
Vanaf per nacht € 84,- per week € 590,-