Villa


Villa ‘Margherita’, Brusimpiano aan het Meer van Lugano, in het hart van het Italiaanse Merengebied, met het majestueuze Milaan op ruim een uur reistijd vanaf het treinstation te Porto Ceresio. Het station (met ruime parkeergelegenheden) ligt op 5 km afstand van de villa, langs het meer; vertrek en aankomst (zonder overstappen): ieder uur.
  
DE VILLA: 
Vanuit de ruime en comfortabel ingerichte villa met zijn verschillende terrassen genieten we van de schitterende uitzichten over het meer. Weidse uitzichten, die zich uitstrekken vanaf de Monte San Salvatore, waarachter Lugano schuil gaat, tot aan het pittoreske Porto Ceresio. Tegelijkertijd beleven we de unieke ligging van de villa, die rust en volstrekte privacy waarborgt. De zonnige situering op een ruim grondstuk (bijna 4000m2) met palmengroepen en grillige rotsformaties versterkt nog eens het gevoel van een heerlijk huis om er de vakantie door te brengen, ongeacht het jaargetijde. 
 
BRUSIMPIANO
Het schilderachtige Brusimpiano met zijn historisch centrum heeft een haventje. Langs het meer, met prachtige uitzichten, zijn wandelwegen met parkachtige groenstroken. Daar wordt veel gezwommen. Vooral het lido (strand en gazon met vrije toegang) trekt zwemmers en zonaanbidders. Het wordt uitstekend onderhouden; het is er schoon en gemoedelijk (muziek, zaklunch, drank en balspel zijn verboden!). Vanaf de villa is het vijf minuten lopen naar het lido (met - dat is er wel! – een gezellig barretje op de achtergrond).
In Brusimpiano zijn verschillende restaurants. De afstand naar Lugano is 15 km, evenals naar Varese en het Lago Maggiore. De stad Como is 25 km ver.    
 
BROCHURE:
In een uitgebreide brochure 'Brusimpiano en de prachtige omgeving' beschrijven we de vele en veelzijdige mogelijkheden die dit subtropische gebied zoal te bieden heeft (de brochure sturen wij u graag toe).

Condities en annuleringsvoorwaarden
De tarieven zijn inclusief alle kosten, ook de kosten van eindschoonmaak. Er zijn dus geen bijkomende kosten. De waarborgsom is euro 150.

Huurperiode: minimaal 1 week. Aankomst en vertrek: op zaterdagen, resp. vanaf 16.00uur en voor 9.00 uur. Andere aankomst- en vertrekdagen kunnen worden besproken. 
 
Reserveringen: na een geaccepteerde boekingsaanvraag ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging met het verzoek om een aanbetaling van 10% van de totale huursom, te voldoen binnen 10 dagen. Het restant van de huursom (90%) dient twee weken voor de aanvang van de huurperiode te zijn betaald.

Kosteloos annuleren 
(in verband met het Covid-19):
Geldt een week voor de aanvang van de huurperiode een negatief reisadvies voor Noord Italië, dan wordt een reservering (boeking) kosteloos geannuleerd. Zo ook wanneer een week voor de aanvang van de huurperiode voor een of meer doorreisgebieden - van huis tot vakantiehuis - een negatief reisadvies van toepassing is. Ontvangen betalingen worden direct terug betaald.                  
 
Ontmoeting: (ruim) voor uw vertrek, ontmoeten wij u graag en informeren wij u nader over huis en omgeving, over de sleutels en andere praktische zaken.

Extra:
U kunt (gratis) gebruik maken van onze stabiele twee-persoons-kano, zeer geschikt om op het meer tochtjes te maken. In Brusimpiano kunt u de kano eenvoudig te water laten (wel dient uw auto te zijn uitgerust met een dakdrager om de kano van onze garage naar het meer te vervoeren).

De verhuurder, Dik & Margriet

Advertentie online sinds februari 2015

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 dag
Beste vakantiegangers,

Vaker per jaar zijn we thuis in Brusimpiano. Maar, altijd te kort. Voor een heerlijk verblijf, zoals wij dat steeds ervaren, bieden wij u de villa graag aan.

Met plezier informeren wij u nader over het huis en de prachtige natuurlijke omgeving met haar rijke cultuur.

Dik en Margriet Mesman
Leiden
(onze route: van de Leidse binnenstad, via de Elzas, naar de villa aan het meer: 985 km)

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De tarieven zijn inclusief alle kosten, ook de kosten van eindschoonmaak. Er zijn dus geen bijkomende kosten. De waarborgsom is euro 150. 

Reserveren, doet u dat gerust: kosteloos annuleren kan in verband met het coronavirus.
Voor onze condities en annuleringsvoorwaarden verwijzen we naar Aanvullende informatie.
Een geaccepteerde boekingsaanvraag wordt door ons per e-mail bevestigd met vermelding van de condities en annuleringsvoorwaarden. In principe gaan we uit van 2 weken aaneensluitend.  
       
Ontmoeting: (ruim) voor uw vertrek ontmoeten wij u graag en kunnen wij u nader informeren over huis en omgeving, over de sleutels en andere praktische zaken.

Extra (ter geruststelling): we benadrukken de uitzonderlijk afgeschermde en rustige ligging van de villa en de vele mogelijkheden die de prachtige omringende natuur biedt om je er heerlijk vrij te bewegen en ver weg te voelen van de drukke wereld. Lees onze uitgebreide brochure Brusimpiano, de prachtige omgeving beschreven (die we u graag toesturen). 
Dik en Margriet Mesman

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 27-apr-2024
tot
za 29-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1875,00
Midweek -
Nacht € 268,00
Weekend -
van
za 29-jun-2024
tot
za 31-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 2000,00
Midweek -
Nacht € 286,00
Weekend -
van
za 31-aug-2024
tot
za 28-dec-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1875,00
Midweek -
Nacht € 268,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 150,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | optioneel

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Villa Margherita Brusimpiano aan het Meer van Lugano, in het hart van het Zwitsers/Italiaanse Merengebied met - sinds kort -MILAANbinnen handbereik.Op slechts 5 km afstand van de villa vertrekken ieder uur (gloednieuwe) treinen - rechtstreeks - naar MILAAN (heen en terug - reisduur: 72 minuten). Parkeren bij het station (Porto Ceresio) is gratis.
De centrale ligging van Brusimpiano in het Italiaans-Zwitsers Merengebied maakt het gemakkelijk uitstapjes te maken in alle richtingen van dit subtropische gebied. Dichtbij, wat verder weg. Niets is te ver weg. Er is zoveel te zien en te doen. In een brochure beschrijven we dat. We schrijven over wandelingen langs het meer en in de bergen, over het bezoeken van schilderachtige stadjes, over boottochten, de rijke cultuur en de vele mogelijkheden van culinair genot. Ook geven we bruikbare adviezen, bij voorbeeld hoe eenvoudig het is om met de trein naar het centrum van Milaan te reizen, waar u kunt parkeren in Lugano, hoe en waar u toegangskaartjes kunt bestellen voor concerten in de stad (LAC Lugano Arte e Cultura) of voor een avond uit naar de Scala van Milaan. Markten, zoals in Ponte Tresa en Luino (Lago Maggiore) komen ook aan bod, evenals de outlet van Armani, dichtbij de stad Como.   

Zwemmen en Golfen kunnen vlakbij huis. Naar het gezellige Lido van Brusimpiano is het vijf minuten lopen. De Golfbaan van Lugano ligt op een afstand van zes kilometer, dicht bij Caslano waar wij dikwijls de wandeling langs het meer, rondom de Monte Caslano, maken, sinds dit jaar door de Zwitsers omgedoopt tot Cardiowalk. Soms nemen we de berg zelf en volgen we het pad met de panoramische uitzichten.

De brochure biedt veel informatie. Die bestaat uit zeer gevarieerde hoofdstukken, vaak met handige tips en andere wetenswaardigheden. 

Afbeelding: Brusimpiano, aquarel, Sierk Schröder
Buiten het betegelde terras (22m2), bereikbaar via twee openslaande deuren vanuit de woonkamer, zijn er twee terrassen in porfido rosso, roze keitjes uit naburige rotsen, in waaiervormige patronen gemetseld op gewapend beton. Het ene terras (55m2) ligt tegen de benedenverdieping van het huis, het andere (20m2) is via een trap verbonden met de keuken. Dit terras noemen wij het rotsterras omdat het een indrukwekkende roze rotsformatie met het huis verbindt.
Beide terrassen zijn gunstig gelegen ten opzichte van de zon.

Parkeren is mogelijk voor meerdere auto’s, zowel op het plein naast het huis als bij de lager gelegen garage.Over ons huis, uitzichten, rust en privacy is een afzonderlijk hoofdstuk in de rubriek van Aanvullende informatie.     
Villa Margherita, over ons huis, uitzichten, rust en privacy Op een zonnige berghelling, ooit een wijngaard, ligt &Villa Margherita. Na toegangshekken, aan het eind van een gemeentelijke zijweg, gaat de oprit geleidelijk omhoog naar ons grondstuk, dat ruim 3500m2 groot is. Eenmaal bij het huis worden we telkens weer gegrepen door de schitterende bijna 180-graden vrije uitzichten over het meer en op het schilderachtige dorpje dat zo’n 100 meter lager ligt.
Naast en achter het huis blijft het grondstuk met palmen-groepen, wilde plantjes en roze rotsformaties glooien, uiteindelijk overgaand in bos.
Behalve de oprit zijn er trappen naar het huis. Gewoonlijk nemen wij die als we naar het centrum van het dorp, het park of het Lido lopen.

Aan de overzijde van het meer ligt Collina d’Oro met plaatsen als Figino en Morcote. Zeer in het oog springend is de Monte San Salvatore, ook wel de huisberg van Lugano genoemd. Geheel de andere kant opkijkend, komt de baai van Ceresio in zicht, waaraan het gelijknamige dorpje ligt.

De ligging van ‘Casa Margherita’ is uniek en garandeert rust en absolute privacy. Het grondstuk is geheel afgezonderd, maar geenszins afgelegen. Het levendige meer ligt uitgestrekt voor ons. Het naburige land bestaat uit weiden met grazende geitjes.

foto: achter het huis bloeien wilde cyclaampjes
Varese is de Citta di ville e di giardini. Een prachtige stad met veel parken en tuinen, met indrukwekkende villa’s, vaak deels verscholen achter majestueuze bomen. We houden van deze groene stad. De auto parkeren we op het terrein bij het park. Vandaar wandelen we door het park naar het hartje van de stad. We nemen daar de tijd voor omdat de indrukwekkende stijltuinen met hun uitbundig spuitende fonteinen ons ieder keer weer fascineren. Op het frisgroene en altijd kort gehouden gazon durft niemand te lopen. Varese is een welvarende stad wat ook door de inrichting van de winkels wordt uitgestraald. Zamberletti is van oudsher nadrukkelijk het Café (pasticceria), the place to be.
In Varese is de Europese School gevestigd. Op het meer van Varese worden regelmatig internationale roeikampioenschappen gehouden.
Maccagno -  Lago d’Elio  -  Valle Vedasca Een boeiende tocht door de bergen begint te Maccagno, even voorbij Luino aan het Lago Maggiore. Allereerst rijden we naar Lago d’Elio, een klein meertje in de bergen, waar gewandeld kan worden. En gezwommen. De rit er naar toe wordt afgewisseld met panoramische uitzichten over het Lago Maggiore.Van het Lago d’Elio rijden we een klein stukje van dezelfde weg terug, waarna de rit door de bergen voortgezet wordt, terwijl we af en toe oude gemoedelijke dorpjes, zoals Cadero, Armio en Lozzo, passeren. Ongeveer bij Indemini wordt de grens gepasseerd en komen we in het Zwitserse deel van het gebergte langs de Valle Vedasca. Even buiten Indemini ligt het hoogste punt van de route, Alpe di Neggia, met een restaurant. De afdaling die daarna volgt eindigt in Vira, vanwaar we, nu langs het meer, weer naar Luino rijden. Vandaar is het ongeveer 25 minuten naar Brusimpiano.

Maccagno - Het balkon van het Lago Maggiore -  een wandeling  -  een kapel        Soms blijven we in Maccagna en slaan we aan het eind van het dorpje (bij de rotonde voor de tunnel) af naar Golfo La Gabella (Via Argentina met parkeerplaatsen). Van hier maken we een lange wandeling langs het meer en genieten we van prachtige uitzichten. Wij doen het vaker en passeren dan met enige moeite Ristorante Acquadulza (we gaan er beslist eens dineren, houden we ons voor) en met minder moeite het moderne museum. Aan het eind van de wandeling lopen we het dorp in en al gauw zien we Ristorante La Concordia waar we licht lunchen. Het is er sfeervol, erg lekker en gunstig geprijsd.
Een andere keer rijden we opnieuw naar La Gabella. Dit keer lopen we langs het haventje naar trappen, die uitgerust zijn met zoveel treden dat onze conditie behoorlijk op de proef gesteld wordt. Eenmaal boven wandelen we over een oud wegdek (la vecchia strada) langs een steile rotswand en zien we al gauw een barretje, waar de zitjes buiten wel erg uitnodigend zijn om even uit te blazen. We zijn verrast door het adembenemende uitzicht over het meer. Terwijl de waard ons bedient vertelt hij trots dat we ons op het balkon van het Lago Maggiore bevinden waar bovendien de zon de gehele dag schijnt. Een piccolo Paradiso lezen we op zijn website (www.la-vecchia-strada.it).‘Er is nog een spectaculaire plek’, vervolgt hij. Bij de hooggelegen kapel is het uitzicht maar liefst 180 graden. De waard legt ons uit hoe er te komen.

We lopen terug richting het centrum. Al gauw zien we de grote kerk Chiesa di Maccagno Superiore aan onze linkerhand. Daar moeten we langs, richting historische centrum. Na zo’n 30 meter volgen oude uitgesleten traptreden met roodwitte bewijzering. We gaan gestaag omhoog, stap voor stap, trede voor trede. De benen worden zwaarder en zwaarder en na een half uur hakken we de knoop door en besluiten we met de auto te gaan. Na een bochtige weg zien we links, midden in een grasveld, de kapel La Chiesetta di San Rocco liggen met de deuren geopend. Er staan bankjes om uit te rusten en te genieten van het weidse uitzicht en het warme zonlicht. Op de terugweg passeren we de kerk weer, slaan we er links af en zien we rechts Ristorante Italia, een van de beste restaurants van het land, maar niet duur, had de waard ons toevertrouwd. Hij voegde eraan toe dat de vader van de eigenaar, eens een sterrenkok in Rome, zijn zoon tegenwoordig in de keuken assisteert. We geloven hem. Toch rijden we maar naar huis.
Het Lago Maggiore (Luino) bereikt u binnen een half uur via Ponte Tresa CH. Direkt nadat u de grens bent gepasseerd gaat u links af en rijdt u langs de kolkende Tresa, die water afvoert van het Meer van Lugano naar het lager gelegen Lago Maggiore. U kunt er ook voor kiezen langs de Italiaanse kant van de rivier te rijden. Die weg is veel bochtiger, maar veel natuurlijker. De eilanden Isola Bella, Isola Madre (met de weelderige tuinen) en Isola dei Pescatori (het dorp met de oudste visrechten), alle in de buurt van Stresa, zijn erg geliefd. Isola Bella wordt gedomineerd door het indrukwekkende, in Barokstijl gebouwde kasteel met de trapsgewijs aangelegde tuinen van de eens zo invloedrijke familie Borromeo. De grote zalen van het kasteel zijn rijk aan kunstschatten, waaronder veel schilderijen en kostbare Vlaamse wandtapijten uit de zestiende eeuw. U kunt er komen met de boot vanuit Luino of vanuit het veel dichter bij de eilanden gelegen Santa Catarina del Sasso, Leggiuno, zo’n acht kilometer voorbij Laveno. U heeft dan, vanuit Luino, een mooie tocht langs het meer achter de rug, die u kunt onderbreken met een wandeling in Castelveccana Calde.

Castelveccana Calde is een sfeervol en rustig plekje aan het Lago Maggiore, gelegen aan een baai, dat wij af en toe bezoeken. Een plein, een boulevardje, een haventje, twee restaurantjes en enkele zitbankjes onder de lindebomen, veel meer is er eigenlijk niet. Maar het voelt goed. De uitzichten over het weidse water zijn indrukwekkend. In de baai dobberen geboeide bootjes. In de verte, aan de overkant, zullen Verbania en het mondaine Stresa liggen. Karakteristiek is het kerkje uit de zestiende eeuw boven op de berg. We vinden de traptreden door 'Castello' te volgen en gaan omhoog. Wat een uitzicht en wat een stilte! Calde is klein geworden.

In Leggiuno volgt u de wegwijzer San Catarina del Sasso. Vandaar vaart de boot naar de eilanden. Maar voor u dat doet zult u eerst 200 traptreden afdalen. Daarbij geniet u van de fantastische vergezichten over het immense meer, dat vooral in de middag door de stand van de zon kleurrijk getint is. Het middeleeuwse klooster op de rotsen zult u beslist bezoeken voordat u op de boot stapt. Het wordt nog steeds bewoond door een monnik en enkele broeders en zusters. Zij vragen uw respect voor stilte. Vergeet u niet dat u later op de dag ook weer 200 treden omhoog moet. Maar met uw conditie zal dat wel lukken. Twijfelt u: geen probleem.
Sinds enkele jaren is er ook een lift ([email protected]).

Naar het Lago di Como is het een uurtje rijden, bijvoorbeeld naar Menaggio. Een mooie rit, grotendeels langs het meer van Lugano. U passeert het trappenstadje Gandria en bij Porlezza laat u het meer achter u. Dan is het nog maar een kwartiertje naar Menaggio. Iets verder, te Tremezzo, is de beroemde Villa Carlotta, thans een museum met belangrijke kunstwerken. Gaat u erheen neem dan de tijd, want ook een wandeling door de klassieke tuin wilt u niet missen.

Van Menaggio gaan regelmatig boten naar de parel van het Comomeer, zoals de inwoners hun Bellagio met trots noemen. Het ligt op het uiterste puntje van een bergachtig gebied dat een wig vormt tussen het Lago di Lecco en het Lago di Como. De straatjes bestaan uit treden, kinderkopjes en kiezelstenen. U zult geen spijt hebben van een bezoek aan de tuinen van Villa Melzi (Giardini di Villa Melzi). Gaat u naar Bellagio met de auto vanuit de stad Como dan wordt dat best een spectaculaire rit. Niet alleen door de prachtige uitzichten over het meer maar ook door het slingerende karakter van de hoog gelegen smalle weg. Durft u niet meer terug te rijden, geen zorg. U gaat gewoon met de auto op de boot naar Menaggio. U heeft dan tijd over. In plaats van terug te rijden naar Porlezza, de kortste weg naar huis, neemt u de rustige oude route, direct langs het meer. U passeert een aantal mooie dorpjes. Imposante oude villa’s en tuinen zullen u niet ontgaan. Vlak voor Cernobbio is de beroemde Villa D’Este. In het centrum van het plaatsje is een wegwijzer naar trattoria ‘Gatto nero’. U moet de berg op. Het is een uitstekend restaurant met een adembenemend uitzicht. De stad Como heeft een historisch centrum met een prachtige Dom.

Te Lenno, niet zo ver van Tremezzo, ligt de Villa del Balbianello, aan de voet van een weelderig begroeide berg die als een trechter in het meer priemt. De indrukwekkende villa en terrastuinen dienden nog al eens als filmdecor. Zoals voor de James Bond film ‘Casino Royal’ en voor ‘Star Wars’. En wist u dat George Clooney er vlak bij woont (Villa ‘Oleandra’, Comune di Laglio). http://www.visitfai.it/villadelbalbianello/
Porto Ceresio is een schilderachtig dorp in de directe omgeving van Brusimpiano. Er naar toe rijden wordt terstond beloond met prachtige uitzichten over het meer.
Even voorbij het centrum is een ruim parkeerterrein. Daar parkeren we en steken we de weg over naar het meer. We slaan rechts af en wandelen langs oude begroeide villa’s. We genieten van de uitzichten over het weidse meer dat niet mooier en warmer tussen de verschillende bergformaties omarmd had kunnen zijn. Het gekleurde Morcote ligt te koketteren aan de overkant, volop in de zon.
Wandelen we terug dan komen we in het dorpscentrum met restaurants en cafeetjes. Daar gaat de wandelweg van natuursteentjes over in een lange houten brug op pilaren in het water. Aan het eind sluit deze weer aan bij een recent ontwikkeld wandelgedeelte met fraaie architectonische vormgeving. We gaan graag naar Porto Ceresio, dat ‘s middags en in de vroege avonduren baadt in de zon. Tegen de ijssalon zijn we niet altijd bestand. Nergens is het schepijs lekkerder.

‘Da Bruno’, is de naam van het restaurant met verschillende terrassen en een strandje waar we nogal eens lunchen, liefst onder de rozenpergola. We komen er al twintig jaar. Het ligt een kilometer voor Porto Ceresio komende van Brusimpiano, een beetje weggestopt, direct na een scherpe bocht aan de linkerhand. Aan de overkant van het restaurant rijden we het erf van het bijbehorende woonhuis op om te parkeren. De keuken is eenvoudig, maar uitstekend. Vroeger toen onze dochters klein waren bleven we er vaak de hele middag hangen. We namen wat lectuur mee en zaten dan onder de pergola te lezen. De kinderen zwommen er in het meer of speelden wat tafeltennis. Ze vermaakten zich uitstekend. Bij ‘Da Bruno’ heerst altijd een rustige en ongedwongen sfeer. Laatst - het was nog zomer - waren we er nog. We bleven weer hangen. Kindertjes speelden in het zand voor het terras. Andere kindertjes plonsden en zwommen met hun ouders in het meer. Een jong stel lag te zonnen. Zijn onze kinderen ‘a casa’ dan is ‘Da Bruno’ een must. Het ritme is niet verstoord nu ze volwassen zijn.
Bent u bij ‘Da Bruno’ dan zullen de mooie uitzichten u treffen. Op enige afstand rechts ziet u het schilderachtige Porto krommen langs het meer. Aan de overkant van het water heeft u Morcote in beeld.
Het is een goed uur rijden van Brusimpiano, via Varese, naar deze majestueuze stad. Meestal parkeren wij de auto in Parking Buonaparte nadat we de borden centro hebben gevolgd. Naar de Duomo en de musea rondom het plein is het nog maar tien minuten lopen. Dichtbij zijn ook de beroemde winkelstraten, zoals de Via Montenapoleone, Via San Andrea en Via della Spiga. Direct achter de Parking Buonaparte ligt de Via San Giovanni sul Muro met Ristorante, Pizzeria con Grilia Da Pucini. Soms lunchen we er, altijd weer verrukkelijk. De prijzen zijn heel redelijk. Het zeer gerenommeerde Antico Ristorante Boeucc (van 1696), Piazza Belgioioso, bezoeken we bij hoge uitzondering (www.boeucc.com).

Vanaf de Duomo maken we graag de wandeling naar Porta Nuova, die een uur vergt. Daar treffen we een nieuw ontwikkeld stadsgedeelte aan, een prestigieus project, harmonieus gecombineerd met historische gebouwen, poorten en straten in de directe omgeving. U moet er echt eens gaan kijken. Het immense cirkelvormige glazen hoofdkantoor van Unicredit zult u gauw de rug toekeren. U loopt dan richting Via Corso Como waar de restaurants zijn en waar volop buiten kan worden geluncht. Voordat het zover is, ziet u Eataly aan uw linkerhand. Ga hier eens binnen. U zult versteld staan van het uitzonderlijk gevarieerde aanbod van verse voedingswaren en bijzondere wijnen. Ons is verteld dat pasta’s niet langer als vers worden beschouwd als ze niet binnen het uur zijn verkocht. We geloven het nadat we een zak ravioli gevuld met peer en gorgonzola kochten voor de avondmaaltijd thuis. Te midden van alle lekkernijen is een plek ingeruimd voor enkele muziekinstrumenten, die moeten herinneren aan de tijd dat het gebouw een theater was waar grote sterren als Charles Aznavour, David Bowie, Sting en Paolo Conte optraden.

Beroemd is 10 Via Corso Como. U kunt daar verdwalen in een super chique zaak waar alle topmerken van de Italiaanse modewereld present zijn. Vermijd drempelvrees. Als u geluk heeft, komt u uit in het aangrenzende restaurant waar u idyllisch kunt lunchen in een sfeer, die sterk bepaald wordt door allerlei subtropische planten in buikige Toscaanse vazen.

Een avond naar de Scala van Milaan is een belevenis (voor programma's en reserveringen: www.teatroallascala.org). Meestal nemen we een aperitivo in het Ristorante Alla Scala. Als er nog plaats is.

Tegenwoordig gaan we naar Milaan met de trein. We parkeren de auto (€3,00 per dag) tegenover het klassieke rood gekleurde station van Varese Nord en kopen er de reisbiljetten (heen en terug) voor Milano Nord Cadorna. Na een uur boemelen komen we in het centrum aan. Via de Via Dante lopen we dan naar de DUOMO. Soms nemen we vanaf N. Cadorna de ondergrondse metro naar Porta Garibaldi en zijn we bijna in Porta Nuova. Maar u kunt ook rechtstreeks met de trein van Varese naar Porta Garibaldi, maar dan vertrekt u van het geel gekleurde station. Voor vertrektijden zie: http://www.trenord.it/it/servizi/motore-orario.aspx

Weinig kilometers vanaf Ponte Tresa, richting Lugano, kunt u links afslaan naar Pura en komt u in het schilderachtige Malcantone met dorpjes, verspreid gelegen in het hier zo liefelijke en deels zacht glooiende gebergte. Dorpjes zoals Astano, Novaggio, Miglieglia, Breno, Cademario. Ze brengen u terug in de tijd. De rit kent prachtige uitzichten, terwijl in Cademario volop gewandeld kan worden door bossen en weidevelden waar buffels grazen. In schril contrast daarmee is het luxueuze Kurhaus Cademario Hotel met vergezichten over het meer. In Miglieglia kunt u de stoeltjeslift nemen naar de hoogste bergtop van dit gebied: de Monte Lema (http://www.montelema.ch/).
Even buiten Astano ligt een klein vriendelijk meertje met wat grasvelden eromheen, enigszins verscholen in de bosrijke omgeving. Het bord Larghetto (meertje) wijst u de weg. Er wordt gezwommen en er is ook een restaurantje, geopend in juli en augustus.

Een andere mooie rit is die in het bergachtige gebied van Collina d’Oro, aan de overkant van Brusimpiano. Collina d’Oro loopt via de dorpjes Agra, Bigogno, Montagnola, Gentilino, Sorengo. Te rijden van Ponte Tresa richting Lugano. Enkele kilometers voor Lugano, bij de stoplichten te Sorengo, gaat u rechts af. Al gauw ontdekt u de Sant’Abbondio kerk met een indrukwekkende Cipressenlaan.
Maar er is ook een andere route, die van langs het meer. Bent u het vliegveld gepasseerd dan volgt spoedig een wegwijzer naar Figino, Morcote. U neemt deze afslag en nog voor Figino kiest u richting Agra, Montagnola, enz..

De weg naar Agra is voortdurend stijgend en houdt op in dit dorp. U rijdt door een smalle hoofdstraat met aan het einde ervan een aantal parkeerplaatsen. Daar is het vertrekpunt van prachtige wandelingen op de open en deels volop in de zon gelegen berghellingen. Al snel passeert u de wijngaarden van het zeer luxueuze Resort Collina d´Oro, in 2014 voltooid na een langdurige verbouw- en restauratieperiode van het totaal in verval geraakte Sanatorium voor longlijders (Das Deutsche Haus), waar eens prominenten te gast waren zoals Erich Kästner en Bertold Brecht.

De beroemde Duitse dichter en schrijver Hermann Hesse woonde vele jaren in dit gebied, dat hem zeer dierbaar was. In Montagnola, op een van de mooiste plekken van Colina d’Oro, is het Hermann Hesse Museum gevestigd.

Door middel van foto’s, verhalen en overige informatie hebben we getracht u een zo goed mogelijk beeld te geven van huis en omgeving. Bent u enthousiast, dan zult u ongetwijfeld meer willen lezen over wat er zoal te zien en te doen is. We noemden reeds de brochure met beschrijvingen en tips, die wij u graag toesturen. Die is best uitgebreid, maar u kunt het lezen eenvoudig beperken tot de hoofdstukken die u echt interesseren. Misschien doet u dat wel onder het genot van een voortreffelijke cappuccino, in de zon, op het rotsterras. Gedetailleerde kaarten van het ITL/CH-Merengebied treft u in de villa aan.

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
1e verdieping
55 m2

Tegels

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (6)

Slaapkamer 1
Begane grond
15 m2

Bed: 2-persoons 190 x 160 cm

Tegels

Dekbedden

Slaapkamer 2
Begane grond
18 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Tegels

Dekbedden

Slaapkamer 3
1e verdieping
16 m2

Bed: 1-persoons 190 x 80 cm

Tegels

Badkamer 1
1e verdieping
7 m2

Bidet

Toilet

Ligbad

Badkamer 2
Begane grond
6 m2

Bidet

Toilet

Douche

Badkamer 3
Begane grond
8 m2

Bidet

Toilet

Douche

Entree en Bureaukamer
Begane grond

23 m2

berging
Begane grond

9 m2

Toilet
Begane grond

2 m2

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Villa

Woonoppervlakte

 • 160 m2

Sport & recreatie

 • Golf
 • Wandelen
 • Watersport
 • Zwemmen

Populaire thema's

 • Cultuur & historie
 • Luxe accommodatie
 • Privacy
 • Natuurhuisjes
 • Winkelen

Verwarming

 • Centrale verwarming

Internet, wifi, audio

 • Satellietontvanger
 • Televisie
 • HiFi / Stereoset
 • Radio
 • Cd-speler
 • Dvd-speler
 • Wifi
 • Nederlandstalige zenders
 • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

 • Balkon
 • Buitenverlichting
 • Garage
 • Grillplaat
 • Ligstoel(en) (4)
 • Parasol(s)
 • Parkeerplaats(en) (4)
 • Privé oprit
 • Terras (3)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (8)
 • Tuintafel(s)

Faciliteiten

 • Wasmachine
 • Hal
 • Berging
 • Bijkeuken / wasruimte
 • Apart toilet
 • Roken niet toegestaan
 • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Handdoeken
 • Keukenlinnen

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • (Strip)boeken
 • Dvd's / Blu-ray's

Privacy

 • Volledige privacy
 • Vrijstaande woning


€ 1.875,-
per week v.a.
€ 1.875,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook: