Vakantiehuis


In september 2022 nog beschikbaar!

Algemeen.

In de uitlopers van de Ligurese Alpen op ongeveer 700 meter hoogte ligt het authentieke dorpje Montegrosso Pian Latte (MPL). Hier heerst nog echte rust en de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Aan de rand van dit dorpje ligt het confortabele en gezellige vakantiehuisje "Tra Mare e Monti" oftewel "Tussen Zee en Bergen". Het huisje heeft een balkon en eigen zonneterras, beiden met een prachtig uitzicht over de vallei.
Overdag hoor je de roofvogels, 's avonds de uilen, de eekhoorns en het ruisen van de beek. Gasten dichten MPL een Middeleeuwse uitstraling toe en geven aan dat je hier wèg bent van het massatoerisme. MPL is een dorp dat lééft. Het heeft 2 restaurants, een winkel voor de dagelijkse boodschappen, een kerk, postagentschap en een dokterspost.

Helaas zijn huisdieren niet toegestaan, roken alleen buiten alstublieft.

Het vakantiehuisje.
Algemeen: max. 3 personen; centraal verwarmd. 
 
Splitlevel woonkeuken: koken, spoelen, koelkast met vriesvak, oven, satelliet TV, WiFi, kluisje, BlueTooth® speaker en een bedkast met een volwaardig bed voor de 3e gast.

Slaapkamer: 2e aansluiting satelliet TV, kledingkast, tweepersoonsbed (op verzoek 2 éénpersoonsbedden).

Badkamer: WC, douche, bidet, wastafelmeubel.

Overig: een balkon en een eigen zonneterras van 25 m2 met o.a. tuinmeubilair en BBQ... Naast het huisje bevindt zich een afsluitbare bergruimte

Klimaat.
Door de ligging is het 's zomers nooit tè heet en 's winters een gematigd klimaat door de invloed van de Middellandse Zee.

Mogelijke activiteiten.
Vanuit het huisje zijn er het gehele jaar door vele mogelijkheden om bijzondere ervaringen op te doen en om volop te genieten:
  • vanuit het huisje loop je direct de natuur in: ideaal om te wandelen, te genieten van de natuurdiversiteit en andere activiteiten als fietsen (racefiets en MTB, down-hill trials), 
  • golfen, forel vissen, deltavliegen (duo-sprong), canyoning, alpinisme, paardrijden
  • stedenbezoek (o.a. Albenga, Alassio, Bordighera, Genua, Imperia, Nice, Sanremo, Ventimiglia...)
  • daguitjes (Cinque Terre, walvissen spotten)
  • strand, de Italiaanse (Bloemen)Rivièra
  • cultuur, kunst en historie is rijkelijk aanwezig
gastronomie: de keuken 'Cucina Bianca' (de witte keuken) wordt geroemd en is voordelig. Proef de lokale wijn en begrijp waarom de lokale bevolking alleen deze 'echte wijn' drinkt.

Ervaar deze 'romantische' omgeving waar men in tegenstelling tot de 'snelheids-economie' en fastfood cultuur juist tegengesteld leeft. Ga er in mee...kom tot rust, geniet van het buitenzijn in deze prachtige omgeving.

Voor wandelaars en fietsers hebben wij speciale services als halen en brengen.

Prijzen.
Alle prijzen zijn ALL-IN, dat wil zeggen inclusief basis energie, bed- bad- en keukenlinnen, lokale belastingen, boekingskosten èn een fles heerlijke (lokale) rode wijn bij aankomst.
Exclusief blijven: de eindschoonmaak, toeslag energiekosten, persoonlijke uitgaven, eten&drinken en de reis.


De verhuurder, Karin & Hans

Advertentie online sinds januari 2018

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Wij zijn Hans & Karin met passie voor Italië. Wij wilden een 2e huis met eigen 'buiten' in een streek waar veel te ontdekken valt. Geen massa toerisme, geen ondraaglijke hitte 's zomers en geen koude winters en te bereizen in 1 dag. 1/2 dagje strand is leuk maar dan willen wij geen drukte meer, maar de natuur in.
In Italië leef je buiten en daar hoort een fantastisch uitzicht bij. In 'ons' dorp Montegrosso P.L. hebben wij dat gevonden.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Verhuurseizoen 2024: donderdag 11 april tot zaterdag 4 mei en zondag 14 juli tot zaterdag 31 augustus 


Wij hanteren ALL-IN prijzen. Dat betekent inclusief toeristenbelasting, boekingskosten, basis energiekosten en 1 set bad-, keuken- en bed-linnen per persoon per week/verblijf.

Exclusief blijven: energietoeslag, (5€ p.p.p.d., kan varieren afhankelijk van de energiemarkt) persoonlijke uitgaven, eten & drinken, reiskosten en eindschoonmaak (€40).



KORTING bij 7+ nachten: 15%.

95€
per nacht. Week vanaf €565 (korting 7+ toegepast)

Minimaal verblijf: 3 nachten (€285).

Inchecken: elke dag van de week.


Prijzen op basis van een verblijf voor 2 personen. Toeslag derde persoon: €25 per nacht.


Geen Borg!


Aanbetaling: €250. Restant 14 dagen voor aankomst. Indien aankomst binnen 1 maand na boeking betaalt u de hele reissom ineens.


Helaas, huisdieren zijn niet toegestaan. In het vakantiehuis niet roken alstublieft; op balkon en terrassen zijn asbakken aanwezig. Bij aankomst binnen 1 maand na boeking: gehele reissom.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
zo 30-apr-2023
tot
di 31-dec-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 565,00
Midweek -
Nacht € 95,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Eindschoonmaak
€ 40,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Energiekosten
€ 5,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 2 personen)
€ 20,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

In de laatste 4 eeuwen heeft ditr gedeelte veel verschillende heersers gekend. Gemiddeld elke 30 jaar. Dit heeft zich vertaald in de 'zachte', schikkelijke en dienstbare mentaliteit van de lokale bevolking. Het brievenbustouwtje van Terlouw kom je hier nog veelvuldig tegen in de vorm dat de mensen sleutels in hun deuren laten zitten.
De Cucina Bianca is zeer bekend onder de Italianen. Uit eten gaan kan al vanaf 7-10 euro per couvert. In ons lokale toprestaurant "Il Rododendro" betaal je ongeveer €28 per couvert; hier krijg je 7-12 gangen voor, incl. drinken (tenzij je speciale wijnen gaat bestellen). 
De natuur is hier prachtig; van glooiend tot ruig. wandelen en fietsen voor alle nivo's.
s'Zomers loopt de temperatuur op tot ruim in de dertig graden; wordt het je te heet, ga je gewoon de hoogte in; s'winters gemiddeld enkele dagen sneeuw per jaar; hogerop natuurlijk vaker. Het klimaat is gemiddeld erg mild: zo guur als het in NL kan zijn zo heel anders voelt de temperatuur hier aan.
Prachtige autoritten te maken, shoppen in Sanremo, Imperia of Albenga. Bezoek Triora - het heksendorp, Vessalico - het knoflookdorp. Diverse 'ranches' waar je ritten ter paard kunt maken, Conyoning vlakbij of maak een DUO-sprong met een parapendio (zie ook onze YouTube-site)
2019 rechtstreeks
Jullie goed uitgeruste en liefdevol ingerichte appartement heeft ons altijd verbaasd. Wat we ook nodig hadden, het ontbrak hier aan niets. Goede tips en behulpzaamheid zorgde ervoor dat we ons hier meteen thuis voelden.
We voelden ons hier heerlijk en hebben 2 weken genoten van het oorspronkelijke bergdorp Montegrosso. Fijn dat dit nog bestaat en mogelijk is.
Rolf en Eva

2019 rechtstreeks
We hebben jullie al uitgebreid verteld over de heerlijke vakantie met mooie wandelingen, uitzichten, rust, strandplaatsen, Genua, Alassio, Albenga, de fietsroute vanaf Sanremo, Imperia, de workshop van Ineke met Karin. De lekkere restaurantjes - met name die van Barbara en Marco - met winkel en terras, het bijzondere Montegrosso, de BBQ en de gezellige en informatieve contacten met jullie.
Dank en wellicht tot ziens! Dick en Ineke.

2019 AirBNB
Ons verblijf in "Tra Mare e Monti" was gewoon geweldig. Ze zijn erg aardig, behulpzaam en geweldig. We hadden een aangenaam verblijf in het dorp, we wandelden naar de waterval, we kochten kaas, tonnen honing en heerlijk brood !!! Ik raad ten zeerste aan om daarheen te gaan en een paar dagen te blijven, 's ochtends wakker te worden in bed met de zon op je gezicht en een goed ontbijt te nemen op het balkon = perfect!

2019 AirBNB
"Tra Mare e Monti", deze plek is een prachtig juweeltje, gelegen in de Ligurische bergen, maar dichtbij Imperia. Perfect uitzicht over de vallei, charmant privébalkon, alles is nieuw en gerenoveerd met een smakelijke touch. Keuken compleet en handig. Geen lawaai rond, heel stil! Leuke paden rondom. Hans en Karin doen hun best om u een perfect verblijf te verzekeren. Lokale producten beschikbaar. Ik raad het ten zeerste aan!

2019 HomeAway - Ontspannende rust
Klein, maar zeer goed uitgerust appartement, alles volledig beschikbaar, maar toch geen appartement met dergelijke faciliteiten ervaren. Het is erg rustig in het dorp, dit is een beetje uit de weg, maar zeer geschikt voor een wandelvakantie. Hans en Karin zijn erg gastvrij, behulpzaam en altijd met een Selle-advies, indien gewenst. Ook aanbevolen is de dorpswinkel "non solo pane" van Barbara, die in het weekend ook het restaurant "Rhododendron" runt. Je moet dit zeker bezoeken, het is een dwarsdoorsnede van de Italiaanse keuken met een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Hier wordt de Italiaanse gastvrijheid en warmte beleefd. Bedankt!

2018 HomeAway - Fantastisch appartement, prachtige plek en super aardige gastheren - wat wil je nog meer
Allereerst wil ik Karin en Hans bedanken, die ons niet alleen hebben geholpen om een ??geweldige vakantie te hebben, maar ook een beslissende bijdrage hebben geleverd om ons thuis te laten voelen. Onze 8-jarige zoon adopteerde de twee vrijwel onmiddellijk. Het appartement laat niets te wensen over. De keuken is buitengewoon goed uitgerust. Er was echt niets dat we hadden kunnen missen, integendeel, we waren altijd verrast wat er allemaal beschikbaar is. Het hele appartement is heel schoon en zeer modern en stijlvol gehouden. Wat geweldig is, zijn de beweegbare horren op alle ramen en de balkondeur. Hans heeft misschien een beetje overdreven met het licht, maar wanneer de 8-jarige uitlegt welke lichtschakelaar voor wat werkt, werkt het ook :) De mooiste tijd van de dag voor mij persoonlijk was om op het terras te zitten en te genieten van het uitzicht en de Om te genieten van rust en stilte terwijl mijn mannen nog slapen. Zelden heeft zulke gastvrijheid, warmte en behulpzaamheid ons gevonden als in Montegrosso. Of de buren, in het restaurant of vreemden dorpelingen. Iedereen is gewoon vriendelijk en helpt. Zelfs als het alleen met handen en voeten werkt, omdat mijn Italiaans verschrikkelijk is :) Voor een pure strandvakantie zou ik Montegrosso alleen aanraden als het niet uitmaakt om door te rijden (ongeveer een half uur). Maar dan kan ik het strand in Porto Maurizio aanbevelen. Er is een parkeerplaats waar we altijd een vrije ruimte hebben gevonden. (We weten nu waarom Italianen liever in kleine auto's rijden) Wandelen, fietsen of gewoon genieten van het land en mensen in een originaliteit die moeilijk te vinden is, Montegrosso is daar perfect voor. Ik kan alleen maar ten minste eenmaal in het restaurant aanbevelen om naar Barbara te gaan en daar naar mijn mening sterrengerechten worden geserveerd. (Mijn mannen waren zo enthousiast dat ze na elke wandeling altijd zeiden: "Denk je dat er nog een bord is?" Dat was zooo lekker! :) Je moet de wijn hebben geproefd, Hans hielp ons een paar flessen te kopen - Alleen oud zal hij niet ...;) In de dorpswinkel is er vrijwel alles wat je nodig hebt, ik kan vooral de Parmaham (crudo) aanbevelen was buitengewoon goed en extreem goedkoop Karin en Hans: als je ons weer meeneemt we zullen zeker terugkomen !!!

Indeling

Woonkamer
Begane grond
18 m2

Laminaat

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (4)

Slaapkamer
Begane grond
11 m2

Bed: 2-persoons 200 x 140 cm

Laminaat

Dekbedden (2)

Badkamer
Begane grond
9 m2

Bidet

Toilet

Douche (1)

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 38 m2

Sport & recreatie

  • Bergsport
  • Fietsen
  • Jeu de boules
  • Sportvissen
  • Wandelen

Populaire thema's

  • Lange termijn verhuur
  • Privacy
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Centrale verwarming

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • Radio
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders (1)
  • USB-aansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (3)
  • Parasol(s)
  • Terras (2)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (3)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Schuur
  • Tuin volledig omheind
  • Asbak(ken)

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen

Faciliteiten

  • Beveiligingsinstallatie
  • Berging
  • Hypoallergeen
  • Kluis
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan


€ 565,-
per week v.a.
€ 565,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook:

Casa Melogno

8,3
Vanaf per nacht € 114,- v.a. per week per week € 795,-