Vakantiehuis

Domus Tegas

8,7

Vlakbij dit grote domein, 15 tot 20 minuten lopen van uw gezellige vakantiehuis, loopt een rivier. Hier zijn een paar mooie, natuur gemaakt zwembaden, waar uw kinderen kunnen zwemmen. Wil je wat plezier hebben? Loop rond in de tuin en een aantal boerderijdieren verwelkomen u met veel interessante geluiden, geuren en bezienswaardigheden. Deze dieren zijn niet politiek correct, maar ze zijn heerlijk zichzelf.

Waarom moet u Lanusei bezoeken? 
Met zijn milde en gematigde klimaat, gezonde lucht en sprookjesachtige schilderachtige landschappen, heeft Lanusei nu een uitstekende positie als een vakantieoord in Sardinië, niet alleen vanwege zijn historische en natuurlijke schatten, maar ook vanwege het intense culturele leven dat zich afspeelt in bepaalde perioden van het jaar. Zoals op de eerste zondag in juni, is de stad patroonheilige San Giovanni Bosco vereerd met religieuze ceremonies, sportevenementen en poëzie wedstrijden. Of  de feestelijkheden ter ere van de heiligen Cosma en Damiano gehouden tussen 20 aug.  en 27 sept. met processies, eten en traditionele dansen. 

Prachtige oude gebouwen, mooie pleinen, een adembenemend schilderachtige achtergrond;  Lanusei, de hoofdstad van de provincie Ogliastra, bevindt zich in het oosten van Sardinië op de ruggen tussen de berg Gennargentu en de kust, en tussen het groen van het achterland en de diepblauwe zee. Het ligt op een prachtige locatie in het midden van de natuurlijke wonderen en gemakkelijk bereikbare plaatsen van groot toeristisch en cultureel belang. 

Ogliastra'keuken is zowel eenvoudig en verfijnd, hoewel de grote verscheidenheid alleen wordt ontdekt door degenen die de wens om zich onder te dompelen in een tijdloze wereld. Gedurende al Ogliastra, van noord naar zuid, het is niet makkelijk vinden fast food restaurants waar u kunt "eten en gaan". In plaats daarvan zal je plaatsen waar u kunt stoppen en te ontspannen, waar u typisch Sardijnse gastronomische producten kunt proeven, begeleid door de warmte en gastvrijheid van de mensen te vinden. Als je nog nooit de likeur van mirte hebben geproefd, noch rook de honing geparfumeerd Seadas 'of de geur van pane carasau, dan ben je klaar voor deze reis. Ogliastra zal u betoveren met zijn vele schatten het hele jaar door. Ogliastra; eiland in het eiland, midden in de zee, eiland natuurlijke schoonheden ... uw vakantie-eiland!

Jaar na jaar, zijn unieke kleuren en oude tradities te veroveren miljoenen bezoekers die overspoelen dit hoekje van het paradijs ligt in het hart van de Mediterranean. Gebruik de vlucht zoekmachine om de goedkoopste goedkope vluchten te vinden en kopen ze van de luchtvaartmaatschappijen direct.  Sardinië is een mooie en fascinerende eiland; dit portaal streeft ernaar om catalogus zijn tal van toeristische attracties. Het is een prachtig en boeiend eiland voor degenen wier bezoek wordt ingegeven door zijn middeleeuwse kerken, bijzondere landschappen en nuraghe. Voor mensen met een passie voor de jacht, vissen, wandelen of paardrijden; voor particulieren geïnteresseerd in een bezoek aan de Fenicische, Punische en Romeinse historische getuigenissen of het voldoen aan hun nieuwsgierigheid over onderwerpen met betrekking tot de geologie, natuur en mineralogie, en tot slot, voor degenen die geïnteresseerd zijn in de echte folklore en feesten, de vele stranden en heldere kustlijnen, plotselinge kloven zijn en verborgen grotten. Tot slot, laten we niet haar moerassen en hun typische fauna en pleziervaart langs de kustlijn van waaruit een van de mooiste en meest opmerkelijke uitzicht op de Middellandse Zee wordt aangeboden.Lanusei: een kleine heuvelachtige stad bekend om zijn verkwikkende gezonde klimaat, Lanusei is ingesteld als een amfitheater domineert een vallei, de kust en de zee. Omgeven door een bos van eiken, het heeft ook een gunstige locatie en kan haar eigen middelen en die van de naburige dorpen gemakkelijk beschikbaar zijn voor toeristen. Het is de meest belangrijke plaats voor cultuur in Ogliastra, de zetel van het bisdom en de religieuze college van de Salesiani, de rechtbank en ook het ziekenhuis. 

Het heeft een schat aan culturele centra: musea, kerken en monumenten getuigen zijn schitterende verleden.  Vermeldenswaardig is het Astrologisch Observatory "F. Caliumi”, open voor het publiek, gelegen op de top van de Monte Armidda, een ideale locatie, vrij van lichtvervuiling. Verschillende delen van het grondgebied weer een prachtige landschap rijk aan wild leven: wilde zwijnen, moeflons, roofvogels, patrijzen en hazen, enz. Het mooie landschap dat kan worden bewonderd vanaf Monte Armidda omvat de karakteristieke Perda Liana, Monte Tricoli, de porfier top van Serra Coronedda en de kustvlakte.De archeologische erfenis op het grondgebied bestrijkt alle periodes van de vroege Neolithicum tot de Romeinse tijd.

De verhuurder, Gianni

Advertentie online sinds april 2010

Bekijk het volledige profiel

Reageert gemiddeld binnen 1 dag

Even voorstellen: sinds 1976 in dienst van Dow Chemical in Terneuzen. Naast mijn werk begon ik einde jaren negentig met het verhuur van vakantiehuizen aan de oostelijke kust van Sardinië. De eigenaar ter plaatse, zal u met open armen ontvangen, hoewel, alle verantwoordelijkheid voor een vlotte en goede doorstroming van uw vakantie bij mij ligt.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De gemarkeerde wekelijkse tarieven zijn bedoeld tot vier personen. Voor een extra 5e of 6e persoon geldt een toeslag van € 50 per persoon per week.

Betalingscondities: binnen 7 dagen na ontvangst van onze bevestiging op uw boekingsverzoek moet u 35% van de totale kosten betalen. Bij aankomst in uw vakantiehuis moet het verschuldigde bedrag aan de eigenaar worden betaald.

Annulering 9 maanden tot 4 weken voor aankomst 35% van de totale huursom verschuldigd. Bij annulering minder dan de bovengenoemde termijn is 50% van de totale huursom verschuldigd.

Met betrekking tot een intrekking van uw boeking in geval van ernstige ziekte, kunnen we een overeenkomst overeenkomen dat 25% van het totale bedrag van uw kant zal worden betaald. Hoewel als aantoonbaar met een authentiek en ondertekend medisch certificaat (geen kopieën), die voor verdere verificatie naar ons kunnen worden verzonden.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
do 01-jun-2023
tot
za 01-jul-2023
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 420,00
Midweek -
Nacht € 60,00
Weekend -
van
za 01-jul-2023
tot
vr 01-sep-2023
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 875,00
Midweek -
Nacht € 125,00
Weekend -
van
vr 01-sep-2023
tot
zo 01-okt-2023
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 420,00
Midweek -
Nacht € 60,00
Weekend -
van
zo 01-okt-2023
tot
za 01-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 350,00
Midweek -
Nacht € 50,00
Weekend -
van
za 01-jun-2024
tot
ma 01-jul-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 455,00
Midweek -
Nacht € 65,00
Weekend -
van
ma 01-jul-2024
tot
zo 01-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 910,00
Midweek -
Nacht € 130,00
Weekend -
van
zo 01-sep-2024
tot
di 01-okt-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 455,00
Midweek -
Nacht € 65,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Eindschoonmaak
€ 80,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Energiekosten
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 4 personen)
€ 7,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Internet
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs
Linnengoed
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Na aankomst in het knusse huisje Domus Tegas voelden wij ons al rap thuis. Opgesierd door Geneprabomen in het huis met alle faciliteiten aanwezig geven je al snel een vakantiegevoel. De gastvrijheid van eigenaar Mario en zijn moeder ("nonna") maakten het geheel nog completer. Samen met Mario hebben wij een aantal bergwandelingen naar historische plekken op Sardinië gemaakt waarbij hij iedere keer een picknick verzorgde. Op een klein half uur rijden van Domus Tegas beginnen de diverse stranden. Zowel in het dorp Lanusei als in de omgeving zijn de prijzen op de terrasjes, de strandtentjes en restaurants zeer aantrekkelijk!!! Aanraders zijn de grotten van Marmuri 1 1/2 km lang, het Nuraghedorp bij Tiscali en het verlaten dorp Gairo. Gastheer Mario heeft ons verwend met Pistoccu, kaas, wijn en fruit. Een betere gastheer heb ik nog niet eerder leren kennen. Het land Sardinië is verder erg leuk en qua naturrschoon erg gevariëerd. Wij zijn gevlogen vanaf luchthaven Weeze voor € 80,-- pp. Een auto hebben win gehuurd bij Easy car op de luchthaveb Alghero voor € 430,-- en we waren 2 weken onder de panne in augustus 2008. We hebben een geweldige vakantie gehad. Mario en Nonna nogmaals bedankt voor de enorme gastvrijheid en contactpersoon Gianni voor de keurige afhandeling en begeleiding m.b.t. de boeking. Marion, Hans en Nick Assink uit Nieuw-Dijk.
Mario en Romana, uw gastheer en gastvrouw. Mario kan uw gids zijn in de Sardijnse wildernis.
Een schattige huisje omgeven door een prachtige mediterrane natuur.
.... wat de vakantie heel bijzonder maakte waren de gastvrijheid en hartelijkheid van Mario (de eigenaar) en zijn moeder Nunziata, die beiden wat verderop in het dal wonen. Uitstapjes maken, samen eten en een overvloed aan zelfgemaakte pistokku (brood), kaas, olijfolie, wijn etc...
A small hilly town renowned for its invigorating healthy climate, Lanusei is set as an amphitheatre dominating a valley, the coast and the sea. Surrounded by a forest of oaks, it also enjoys a privileged central position and can make its own resources and those of neighbouring villages readily available to tourists.It is the most important town for culture in Ogliastra, seat of the diocese and the religious college of the Salesiani, the law court and also the hospital. It has a wealth of cultural centres: museums, churches and monuments testify its resplendent past. Worth mentioning is the Astrological Observatory “F. Caliumi”, open to the public, situated on the top of Monte Armidda, an ideal location, free from light pollution.Various areas of the territory display a gorgeous landscape rich in wild life: wild-boars, moufflons, birds of prey, partridges and hares, etc. The lovely scenery that can be admired from Monte Armidda includes the characteristic Perda Liana, Monte Tricoli, the porphyry crest of Serra Coronedda and the littoral plain.The archaeological legacy on the territory covers all the periods from early Neolithic to Roman times. The most significant finds are from the Nuragic era: 6 nuraghi, 2 giants’ tombs and about 14 areas where settlements are supposed to have existed. The most important archaeological and environmental site is Selene: an ancient settlement perched on a rocky outcrop with, at a brief distance, beautiful giants’tombs.
Waar vind je transparante, heldere zeeen en niet-toeristische stranden, en tegelijkertijd Wild West-achtige landschappen met overblijfselen uit het Bronzen Tijdperk? "Ogliastra is het meest on-Italiaanse deel van Italie", wordt wel gezegd. Dit niet alleen door haar geografische ligging, maar meer nog door het contrast in landschap en cultuur met het vasteland. Terwijl Italie meest pittoresk en vol stijl is, blijft Ogliastra een bijna onaangetast stuk land, die haar natuurlijke schoonheid door de eeuwen heen behouden heeft. Haar mooiste monumenten zijn de "kale" stenen bouwwerken zoals de nuraghi, de menhirs, de heilige waterbronnen, de enorme graftombes en de "domus de janas". Dit is Ogliastra in Sardinie! Of zoals de Italianen dat liever horen: Sardegna!
In het diepe binnenland ligt het ruige Gennargentu-gebergte en het gelijknamige Parco Nazionale del Gennargentu. Het gebergte is uniek als het gaat om zijn ongereptheid en verlatenheid. Dit is één van de mooiste gebieden op het eiland. Op je wandelingen kun je hier adelaars, gieren, wilde katten, en als je geluk hebt moeflons spotten. De authentieke sfeer van het eiland is hier voelbaar. Hier vind je nog volkomen geïsoleerde bergdorpen waarvan de inwoners zichzelf vooral beschouwen als Sarden en niet zozeer als Italianen.Ogliastra, is volkomen ruig en wild. Hier heet de berg Gennargentu (misschien afkomstig vanuit het latijn "porta del vento") en de wind, het duizendjaar oude graniet, de gladde wanden en de stilte overheersen in dit gebied die men alleen met groot respect mag worden betreden. Er zijn weinig wegen, bestaan haast geen paden en berghutten zijn niet te vinden: Gennargentu is een nog te vormen Nationaal Park, maar het gebied weet zich zelf te verdedigen, en bewaart zorgvuldig zijn schatten.
De vele mogelijkheden tot het beoefenen van watersporten, trekking, mountainbike, paardensport, wandelen etc. zijn hier aanwezig.Natuurlijk is de grootste attractie het treintje “Il Trenino Verde” dat een adembenemende tocht door de bergen maakt. Aanvankelijk was het niet bedoeld voor toeristen, maar een gewone verbinding met Cagliari over Lanusei naar Arbatax, maar toen kreeg het ineens zo'n succes dat men een speciale reis voor toeristen ging organiseren. Men vertrekt in het nabijgelegen Arbatax vanaf het kleine stationnetje aan de haven en rijdt over Tortoli en Elini naar Lanusei. Daar is men al op 600 meter hoogte. Het hoogste punt bereikt men in Arzana: +-900 meter. Dan volgen Villagrande Strisaili, Gairo, Ulassai, Seui en Sadali. Hier bezoekt men een grot, er wordt een uitgebreid herdersmaal aangeboden en men keert terug.De tocht neemt een hele dag in beslag, waarvan men ongeveer 6 uur op de trein doorbrengt. Het is ontegenzeggelijk een fantastische, onvergetelijke rit. Sardinië heeft nog een intact smalspoornet. Het ruige landschap maakte bij de aanleg in de 19e eeuw een smalspoor noodzakelijk vanwege de vele korte bochten. Sinds 1994 is het smalspoor weer in gebruik, zowel voor modern als historisch materieel. In de Trenino Verde, het Groene Treintje, kunt u ’s zomers ritten maken door verschillende delen van het eiland.
At twenty minutes walk away from your vacation-home, in this beautiful area of Mario, a river found its way. Created and dug into the rocks, made by nature through the ages are here a couple of pools, therewith your children can romp and swim, far away from everyday's life, stucked in a breathtaking nature.

A small paradise for your children. Situated at 16 km from the beautiful beaches of Cardedu. In this large Mediterranean property, the owner Mario built a soccer field near his house, This is only meant for personal use, not for outsider persons. A place where your children could rampage go.

Into this property you may enjoy the relax 'n rest of this lovely place. At a distance of circa 350 mt from here I offer you another apartment at Domus Nunziata Tegas; herewith you've the possibility to spend your holidays with another family; or some close friends; or a large family; onto both houses
De kust van "Marina di Barisardo” met zijn gekleurde fijne kiezelstranden. Tevens komt u langs het prachtige zandstrand van "Cea". Dit strand is karakteristiek vanwege de oprijzende rode rotsen vanuit de zee. Hier bevinden zich diverse oudheden, zoals de toren uit de 16 eeuw. Op zo’n 350 mtrs van de woning is het mogelijk het strand Spiaggia Manna, Corte Bianca en van Tramalitza te bezoeken. Dit laatste verspreidt zich tot aan Cardedu. Hier vlakbij Marina di Bari bevinden zich diverse kleine inhammen die bestaan uit roze graniet, gedomineerd door diverse bergen. Deze kan men bezoeken indien men zich begeeft door de sterke begroeiing van Monte Ferru van Tertenia en het gebergte van Capo s'Asta. Vanaf hier kunt u het strand bewonderen van Capo s'Asta wat behoort aan de gemeente Gairo. Nabij de afslag van de helling komt u uit bij de vallei van de rivier Gattiu. Deze stroomt uit op het strand van Su Sirboni en Coccorocci. Dit strand is zeer beroemd vanwege zijn stenen, die welgevormd zijn door de kracht van het water.Nog zuidelijker, moet u beslist Marina de Tertenia bezoeken met zijn prachtige stranden zoals Foxi Manna, omgeven door een toeristen complex en zijn mooie nuraghi's genaamd "Aleri en Longu e Nastasi".San Giovanni di Sarrala is weer een ander wonderbaarlijk strand nabij Tertenia en wordt gedomineerd door een prachtige toren.Ook de noordelijke kant van Marina di Barisardo is zeer beduidend en interessant. Rijk aan zijn mooie landschap, stranden en inhammen net wonderbaarlijk zoals alle andere stranden staan beschreven.
Dankzij de schitterende kustlijn met zijn transparante water en de prachtige zeebodem is Sardinië een paradijs voor duikliefhebbers. De wateren rond het eiland zijn zeer gevarieerd en er kunnen zeer uiteenlopende duiken gemaakt worden. Het onderwaterlandschap biedt onder meer scheepswrakken, riffen met kreeften en mooie vissen, maar ook overblijfselen uit de oudheid zoals Romeinse resten en kanonnen van Spaanse schepen. Echte liefhebbers mogen het natuurpark op het eiland Mal di Ventre zeker niet missen. Hier komen zeer veel vissoorten voor. Ook staat het eiland bekend om het kleurrijke water en de prachtige rotsformaties, gevormd door de wind. Er zijn talloze goeduitgeruste duikcentra, waar je een uitrusting kunt huren, maar ook kunt deelnemen aan allerlei cursussen, van beginners tot gevorderden.Sardinië leent zich uitstekend voor windsurfen. De mooie stranden, het heldere water en de windcondities maken van het eiland een waar windsurfparadijs. Op vrijwel ieder strand kun je planken huren en surflessen krijgen bij de talloze surfscholen. De wateren rondom het eiland zijn geschikt voor zowel beginnende windsurfers als gevorderden. Langs de kust is het water vaak rustig, maar iets verder de zee op komen golven van meer dan 4 meter hoog voor. Erg mooi zijn de eilandjes rond de kust waar je naar toe kunt surfen. Dit is niet geschikt voor beginnen de surfers omdat je nog wel eens in ongewild contact kan komen met net onder het wateroppervlakliggende rotsen. Als je de tips van kenners aanhoudt kun je in ieder geval heerlijk surfen bij Sardinië, de wind laat je er nooit in de steek.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
26 m2

Tegels

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (6)

Slaapkamer 1
Begane grond
18 m2

Bed: 2-persoons

Tegels

Dekbedden

Slaapkamer 2
Begane grond
18 m2

Bed: 1-persoons

Bed: 1-persoons

Tegels

Slaapkamer 3
1e verdieping
40 m2

Bed: 1-persoons

Parket

Dekbedden

Badkamer
Begane grond
14 m2

Toilet

Douche

Wastafel

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

 • 102 m2

Sport & recreatie

 • Duiken / snorkelen
 • Wandelen
 • Windsurfen
 • Zwemmen
 • Zeilen

Populaire thema's

 • Kindvriendelijk
 • Lange termijn verhuur
 • Privacy
 • Overwinteren
 • Natuurhuisjes

Verwarming

 • Houtkachel
 • Open haard

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Ligstoel(en)
 • Parasol(s)
 • Parkeerplaats(en) (4)
 • Privé oprit
 • Terras (5)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en)
 • Tuintafel(s)
 • Veranda

Privacy

 • Beheerder op terrein
 • Volledige privacy
 • Vrijstaande woning

Faciliteiten

 • Wasmachine
 • Roken toegestaan
 • Huisdieren toegestaan
 • Berging

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Handdoeken
 • Keukenlinnen
 • Linnen voor kinderbed

Internet, wifi, audio

 • Wifi

Kinderen

 • Campingbed


€ 875,-
per week v.a.
€ 875,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder

Domus Piras

7,4

Domus Trebini

8,2

Domus Cerina