Villa

Casa Dolepreto


CASA DOLEPRETO - Een villa in Cortona, in de Provincie Arezzo, te Toscane, nabij Firenze, Italië. 

In een prachtig, rustgevend kader met eigen zwembad en fenomenaal uitzicht – gelegen op een bergflank – 8 slaapplaatsen (4 slaapkamers, 4 badkamers) 

HET DOMEIN 

Badkamers in zwart marmer met roestvrij stalen accessoires dragen bij tot de kleur en warmte van de handgemaakte terra cotta-vloertegels. Het is dit soort oude en nieuwe elementen die van dit huis een verfrissend originele plek maken in een omgeving die karakteristieke charme combineert met modern comfort en designmeubelen. 

De keuken, voorzien van alle apparaten, en de eetruimte geven uit op een overdekte pergola, waar je kan genieten van de weidse vergezichten die reiken tot aan de Gubbio en tot aan de verder gelegen Apennijnen. 

De tuin is prachtig ontworpen en aangelegd met volwassen planten in overvloed, een barbecue en een zwembad van 5 op 10 meter met omringende patio. 

Een bar/restaurant/ kruidenier waar in alle basisbehoeften voorzien kan worden (pasta, kaas, melk, brood, water, wijn, etc.) vind je een kleine twee kilometer verder (20 minuten te voet). 

Cortona, een heerlijk stadje in de bergen dat je moet gezien hebben, bereik je na 15 minuten met de auto.

DE ACCOMMODATIE 

Slaapkamers: Master bedroom met dubbel bed en eigen badkamer.
Slaapkamer 2 met dubbel bed en eigen badkamer
Slaapkamer 3 met dubbel bed en eigen badkamer
Slaapkamer 4 met dubbel bed en eigen badkamer 

Badkamers: 
De master bedroom heeft een eigen badkamer met bad en douche, WC, wastafel.
Slaapkamer 2 heeft een eigen badkamer met douche, WC en wastafel.
Slaapkamer 3 heeft een eigen badkamer met douche, WC en wastafel.
Slaapkamer 4 heeft een eigen badkamer met douche, WC en wastafel. 

Keuken:

Bijzonder goed uitgeruste keuken met ultramoderne oven en professionele kookplaten. Koelkast en diepvriezer, vaatwasmachine, waterkoker, broodrooster, professionele pannenset, borden, kommen en al het nodige keukengerei. 

De nutsruimte: 

Diepvriezer, wasmachine, stofzuiger, babybedje en stoelen. 

Woonkamers: 

Op de eerste verdieping is er een ruime en goed verlichte zitkamer met sofa’s, leunstoelen, koffietafels en een prachtige, stenen open haard. Bovendien heeft deze kamer een fantastisch uitzicht. 

De eetkamer bevindt zich op het gelijkvloers en biedt plaats aan 10 personen. 

Schoonmaken/handdoeken/beddengoed: Handdoeken en beddengoed zijn voorzien.

Het eigendom wordt elke week gepoetst en dan worden zowel handdoeken als beddengoed ververst. Handdoeken voor aan het zwembad zijn ook voorzien. 

Faciliteiten: Barbecue, zwembad, meerdere parkeerplaatsen, tuin. Vaatwasmachine, koelkast, koelkast/diepvriezer, fornuis met gaskookplaten, oven, wasmachine. 

Centrale verwarming, babybed, kinderstoel, toegang tot het internet, satelliet, televisie. 

Type van locatie: Landelijk, in de heuvels. 

Buiten: In de lente en zomermaanden spendeer je het grootste deel van de dag al snel in de buitenlucht. Casa Dolepreto heeft vele plekjes om er van te genieten. De volgroeide tuin is een lust voor het oog met verscheidene overdekte of van schaduw voorziene stukken. 

Het zwembad van 10 x 5 meter ligt op een terras op een lager gelegen niveau (te bereiken met een trap die voorzien is van een hekje voor de veiligheid van de kinderen).

Het zwembad is voorzien van traptreden (Romeinse stijl) en een springplank. Het zwembad ligt op een patio waar je kan uitrusten op comfortabele ligstoelen, en desgewenst kan schuilen onder een groot zonnescherm. 

Een pergola, te bereiken langs de keuken en eetkamer, bestrijkt de hele lengte van het huis en biedt een weergaloos uitzicht. Ideaal voor een diner in open lucht ‘al fresco’. 

Verder is er ook een prachtige handgemaakte barbecue, wat altijd weer een genot is.

Comfortabele zitgelegenheid is ook hier voorzien.

De verhuurder, JM

Advertentie online sinds mei 2015

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 3 uur
Dag beste bezoeker, dank voor uw interesse in Casa Dolepreto. Van “Under the Tuscan sun” over “La vita e bella” tot in het derde seizoen van “Succession”: allemaal zijn ze neergedaald in en rond Cortona, omdat het zo’n unieke magische plek is, vol charme en historiek, heerlijke restaurants, en waardige bezienswaardigheden. Geniet van de gezellige drukte van de stad, en kom tot rust in de oorverdovende stilte en de complete privacy van het recent gerenoveerde en gemoderniseerde huis.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Wij vragen een voorschot van 30% voor reservaties die vroeg op het jaar en tot acht weken voor aankomst gemaakt zijn. Voor reservaties die minder dan acht weken voor aankomst gemaakt zijn, vragen wij de volledige som. Wij vragen om bij aankomst een borg van 750 euro te betalen. Deze kan cash of per overschrijving betaald worden. U krijgt de borg terug op de dag van vertrek, tenzij er schade aan het domein is toegebracht. Dat gaat dan niet over een glas of een bord dat gebroken is, maar is enkel van toepassing in het geval er meer waardevolle zaken beschadigd zouden worden.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
vr 03-mei-2024
tot
vr 28-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 3000,00
Midweek -
Nacht € 429,00
Weekend -
van
vr 28-jun-2024
tot
vr 30-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 4000,00
Midweek -
Nacht € 571,00
Weekend -
van
vr 30-aug-2024
tot
vr 01-nov-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 3000,00
Midweek -
Nacht € 429,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 750,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Hoe er te geraken? Dichtstbijzijnde luchthavens: Perugia op 40 minuten, Firenze op 1u30 minuten, Bologna 1u30 minuten, Pisa 2u, Rome 2u30 minuten.

Een auto huren (of gebruiken) is noodzakelijk. 

Afstanden 

Cortona is perfect gelegen om daguitstappen te maken naar de beroemdste steden van Toscane en Umbrië. De E45 en A1 snelwegen liggen op 20 minuten rijden. Het station van Camucia (de verbinding Rome-Firenze-Milaan) op 25 minuten. Volgende steden zijn met de auto makkelijk bereikbaar: Montepulciano 30 minuten, Perugia 40 minuten, Siena 50 minuten, Assisi 50 minuten, Deruta 1 uur, Firenze 1u30 minuten. 

Verdere details 

Op een afstand van twee kilometer ligt een bar/kruidenier/restaurant met alle basisvoorzieningen (pasta, kaas, melk, brood, water, wijn, etc…) 

Drie restaurants liggen op tien minuten rijden.

Cortona, slechts 15 minuten ver heeft een ruime selectie uitstekende restaurants, een grote keuze aan winkels en allerlei diensten zoals pinautomaten, banken, een postkantoor, een apotheek, kruideniers, groentewinkels, (zeer goede kwaliteit) slagers, kapperszaken, etc… 

In Camucia, het nieuwe stadje onder Cortona, zijn er meerdere supermarkten, nog meer banken, pinautomaten, winkels, patisserieën, etc… 

In Cortona is er elke zaterdagochtend een marktje, in Camucia op donderdagochtend. 

Het Trasimeno-meer in de buurt is een bezoekje waard. Je kan ook een ferry nemen naar de eilanden van het meer. Vertrekpunten vind je aan Castiglion del Lago, Tuoro en Passignano. Het kleine stadje Passignano heeft enkele excellente visrestaurants – vooral ‘Il Sotto Vento’ is hoog aanbevolen. 

Voor zij die graag wandelen biedt de omgeving van Casa Dolepreto vele kansen, maar de meest spectaculaire is een wandeling naar Ginezzo van waar je 360° in het rond kan kijken naar het Trasimeno-meer, Val di Chiana aan de ene kant en Val Tasso, Gubbio en de Apennijnen aan de andere kant. Je kan tot net voor de top rijden en de laatste 20 minuten wandelen of anders onderaan beginnen. Dan is het zo’n 2u30 minuten heen en terug. 

Dit gebied biedt zulk een weelde aan geschiedenis, kunst, prachtige steden, lekkere wijnen, gastronomie etc… dat het onmogelijk is om alles te vermelden. Samenvattend kunnen we zeggen dat of je nu wil genieten van een ontspannende vakantie aan het zwembad om je leesachterstand op te halen of van uitstapjes die je versteld zullen doen staan: Casa Dolepreto heeft het allemaal.
The Area 
How to get there?
Nearest airports: Perugia 40 mins, Florence 1hr 30 mins, Bologna 1 hr 30 mins, Pisa 2hrs, Rome 2hrs 30 mins.?Car hire (or use of car) is essential.
Distances?
Cortona is an ideal location from which to make day trips to most of Tuscany and Umbria's famous cities. The E45 or A1 motorways are within a 20 minute radius. Camucia station (Rome-Florence-Milan line) is 25 minutes away. By car: Montepulciano 30 mins, Perugia 40 mins, Siena 50 mins, Assisi 50 mins, Deruta 1hr, Florence 1hr 30 mins.
Further Details
At a distance of 2 kilometres there is a bar/grocery shop with restaurant and all basic provisions (pasta, cheese, milk, bread, water, wine etc...)  

There are 3 restaurants within a 10 minute radius. Cortona,15 minutes away has a vast selection of excellent restaurants, a variety of shops and various services like ATM machines, banks, a post office, a chemist, grocers, green grocers (both very good quality) butchers, hair dressers etc...  

In Camucia, the new town below Cortona, there are various supermarkets, more banks, ATM machines, a variety of shops, patisserie ecc..  

Cortona has a weekly market on Saturday mornings, Camucia (much bigger) on Thursday mornings.  

A pleasant local trip is a visit to Lake Trasimeno and a ferry ride to its islands.  

Departures can be made from Castiglion del Lago, Tuoro and Passignano.  The small town of Passignano has some really excellent (sea) fish restaurants - one in particular 'Il Sotto Vento' comes recommended.? 

For those who enjoy walking, Casa Dolepreto is surrounded by possibilities, but the most spectacular is a walk up to Ginezzo where one gets a 360 degree view taking in Lake Trasimeno, Val di Chiana on one side and Val Tasso, Gubbio and the Appenines on the other.  

One can either drive up to the plateau near the top and walk the last part (20 mins) or start from the bottom up - 2 and a half hours there and back.? 

Basically, this area offers such a wealth of history, art, beautiful cities, fine wines, fine foods etc...that it is impossible to mention it all.? 

Suffice it to say that whether one wants a relaxing holiday lazing around a pool and catching up on one's reading or day trips that will astound, Casa Dolepreto can provide it all.

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
Begane grond

Natuursteen

Bank 2 zits (1)

Hoekbank

Slaapkamer 1
1e verdieping

Bed: 2-persoons

Bed: 2-persoons

Bed: 2-persoons

Slaapkamer 2
1e verdieping
Slaapkamer 3
1e verdieping
Slaapkamer 4
Begane grond
Badkamer 1
1e verdieping

Douche (4)

Ligbad

Wastafel (4)

Badkamer 2
1e verdieping
Badkamer 3
1e verdieping
Badkamer 4
Begane grond
Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (6 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Villa

Woonoppervlakte

  • 400 m2

Kinderen

  • Kinderbed (2)
  • Kinderstoel (1)
  • Traphekjes

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Centrale verwarming
  • Houtkachel
  • Boiler
  • Open haard

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Grillplaat
  • Ligstoel(en) (10)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (4)
  • Privé oprit
  • Terras
  • Tuin
  • Tuinhuis
  • Tuinstoel(en)
  • Tuintafel(s)
  • Veranda
  • Loungeset
  • Schuur
  • Tuin volledig omheind
  • Hangmat

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Hal
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdieren in overleg

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Strandlakens

Games & entertainment

  • (Bord)spellen

Privacy

  • Volledige privacy


€ 3.000,-
per week v.a.
€ 3.000,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook:

Villa Maddalena

9,1
Vanaf per nacht € 300,- v.a. per week per week € 2.100,-