Vakantiehuis

la Casa in Giardino

8,3


Toen ik voor het eerst in Gragnola kwam, werd ik verliefd op de sfeer van het dorp, de smalle straatjes, de middeleeuwse brug over de rivier met de oude toegangspoort, op de gezellige drukte en gastvrijheid in het dorp, het majestueuze kasteel Aquila hoog op de heuvel en natuurlijk op het huis “ la Casa in Giardino”, verscholen achter de huizen van hoofdstraat. In het centrum, maar toch rustig aan de dorp(moes)tuin. Het was oud en omdat het meer dan 10 jaar leeg had gestaan moest er heel wat gebeuren om het weer schoon, fris en leefbaar te maken. Ondertussen is het gerenoveerd en is er een mini zwembadje van 3 meter in doorsnee en 1.20 meter diep geplaatst. Het is niet geschikt om baantjes te trekken, maar heerlijk om af te koelen.  .
Het is een knus huis geworden!

Ik was verbaasd, maar ook heel blij met de vele voorzieningen die er in het dorp te vinden zijn. O.a. twee supermarkten, een aparte slager, een groente en fruit winkel, een kantoorboekhandel/tabacci, twee cafés,  een pizzeria, een kledingzaak, een soort Welkoop, een bank, een postkantoor, een treinstation en een dokter, tandarts en apotheek .. : veel voor een dorp van 500-600 inwoners.

Voor de siësta is het een drukte van belang in het dorp. Je snapt niet waar al die mensen vandaan komen, en het is gezellig boodschappen doen. In de grotere supermarkt hebben ze versgebakken brood, hartige taarten, verse kaas en de slager draait het gehakt voor je van een mooi stukje vlees, waar je bij staat.
Bij de groente en fruit zaak, een stukje verderop. pak je zelf wat je nodig denkt te hebben en bij het afrekenen vraagt de eigenaresse of je er ook wat bleekselderij en peterselie bij wilt hebben (zo kun je er altijd Minestrone van maken) Dan is het tijd voor een kopje koffie.
Bijv.,  bij Carlo van bar Miro. Ook hier is het druk, van jong tot oud wipt hier binnen voor een praatje en een heerlijk kopje koffie of … en kleine alcoholische versnapering.
Bar Setimo is recentelijk verbouwd en voorzien van een modern interieur. Hie hebben ze heerlike eigengemaaakt gebak bij de koffie, maar je kunt er ook een eenvoudige lunch bestellen.

Het dorp Gragnola ligt in de noordelijkste provincie van Toscane genaamd “de Lunigiana “, vernoemd naar de stad Luni die in 177 A.C door de Romeinen werd gesticht aan het eind van de rivier Magra. De letterlijke betekenis luidt: “Aarde van de maan” ( de ruïnes van Luni kunnen  bezocht worden)
Lunigiana staat bekend als de regio van de 100 kastelen en is altijd een drukke doorgangsroute geweest naar het zuiden. De oude pelgrimsweg “Via Francigena” roept de magische middeleeuwse sfeer op van pelgrimstochten, macht van de kerken, de rivaliteit tussen dorpen, maar ook van conflict tussen voornamelijk de Malaspina familie en de Medici familie uit Florence. Dat het er bij deze belangenconflicten niet altijd even zachtzinnig aan toe ging is terug te vinden in de oude verhalen en de ruïnes die op verschillende plekken met hun aanwezigheid deze verhalen illustreren.
Naast de vele kastelen en burchten zijn ook veel van de middeleeuwse dorpen en stadjes geheel of gedeeltelijk bewaard gebleven. Een paar hele mooie in de buurt zijn bijv. Filetto, Fivizzano, Pontremoli, Sarzana, Bagnone, Aureghlia en niet in de laatste plaats Capriglione, maar er zijn er veel, veel meer.

Mede door de vele rivieren en riviertjes is Lunigiana prachtig groen, ook als in de loop van de zomer de hitte op veel plekken de natuur al heeft laten verdorren blijft Lunigiana prachtig groen. Je vind er geen "Toscaanse" zonnebloemvelden en cypressen, maar bossen, riviertjes hoge heuvels, diepe dalen en prachtige oude dorpjes. Prettig om te wandelen of een (meerdaagse) trektocht te maken, want er zijn verschillende wandelpaden en trekkershutten in de omgeving o.a. in het Nationaal park.”the Apuan Alps” Een boekje met een aantal pittige routes is in het huisje aanwezig, maar ook een kaart met "gewone"

In het huis is Wifi aanwezig,

De verhuurder

Bij Micazu sinds januari 2014

Toon website Bekijk het volledige profiel

Reageert gemiddeld binnen 1 uur

Ik heet Will en woon in Twente
Zelf geniet ik enorm van dit plekje onder de Italiaanse zon. Ik kom er helemaal tot rust. Lezen, beetje spetteren in het zwembadje, ontbijten bij de vijver, een kopje koffie in een lokaal café, pizza eten met vrienden in het dorp. Het is een rustige beschutte plek om te relaxen, maar ook een prima uitvalsbasis voor leuke excursies, fiets of wandeltochten of nog iets heel anders. Ik hoop dat u het er net zo naar de zin zult hebben als ik.

Prijzen & reserveren

Last minute

Dit leuke huis, in een prachtige omgeving waar veel te zien is, met een privé zwembadje, Nog 6 dagen beschikbaar in juli 24/7 - 30/7 nu voor € 550,-

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene knop om te boeken.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Het huis is geschikt voor maximaal 4 personen. Zijn er in het gezelschap 2 jonge kinderen (onder de 8) die samen in de twijfelaar kunnen slapen, dan is 5 personen ook mogelijk. ( basisprijs)
 
Ivm de COVID-19 situatie, zijn de regels rond het betalen en annuleren van een boeking, als volgt, aangepast. 
Bij de boeking wordt aanbetaling inclusief de borg wel volgens de reguliere regels berekend en in rekening gebracht.
De betaling van het resterende huurbedrag moet een week voor de ingang van de huurperioden overgemaakt zijn.

Tot dat moment kan de boeking geannuleren worden waarbij alleen de borg in mindering gebracht op de terug te storten aanbetaling.
Als ik als verhuurder de boeking moet annuleren, wordt uiteraard het totaal (aan)betaalde bedrag teruggestort. 


Reguliere afspraken:
Bij boeking wordt een aanbetaling gevraagd van 20% naast de verplichte bijkomende kosten.
Het resterende bedrag moet 8 weken voor aanvang van de huurperiode overgemaakt zijn.

Heeft u "la casa in Giardino" al eerder geboekt dan krijgt u nu 10% korting op de reguliere huurprijs.

Annuleren:
Bij annulering vanaf boeking tot 8 weken voor de aanvang van de huurperiode  wordt de borg in mindering gebracht op de terug te storten aanbetaling.
Bij annulering tussen 8 en 2 weken voor aanvang van de huurperiode wordt de borg en de aanbetaling in minderdering gebacht op het terug te storten   
Bij annulering minder dan 14 dagen voor aanvang van de huurperiode wordt alleen de borg teruggestort.
Als ik als verhuurder de boeking moet annuleren, wordt uiteraard het totaal (aan)betaalde bedrag teruggestort..

Op de dag van aankomst is het huis vanaf 16.00 uur beschikbaar. Op de dag van vertrek moet u het huis voor 10.00 uur verlaten.

We adviseren om een goede annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten. Je weet maar nooit .. !!


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
24-07-2021
tot
30-07-2021
Minimaal verblijf 6 nachten
Week -
Midweek -
Nacht € 92,00
Weekend -
van
30-07-2021
tot
12-09-2021
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 725,00
Midweek -
Nacht € 104,00
Weekend -
van
12-09-2021
tot
17-10-2021
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 625,00
Midweek -
Nacht € 89,00
Weekend -
van
17-10-2021
tot
31-10-2021
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 460,00
Midweek -
Nacht € 66,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 165,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 4 personen)
€ 15,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Schoonmaak
€ 65,00
Per verblijf
Wordt verrekend met de borg.

Locatie & tips

Tips van de verhuurder


Vanuit Gragnola zijn er veel verschillende activiteiten te ondernemen. Het dorp ligt 11 km. van de snelweg Parma-la Specia, afslag Aulla. En door het treinstation in het dorp zelf zijn de meeste bezienswaardigheden en steden in de buurt met het openbaar vervoer te bereiken. Met een auto is het natuurlijk wel comfortabeler, maar het is niet noodzakelijk.

Een greep uit de mogelijkheden: ( Onder de kopjes hierboven staat wat uitgebreidere informatie).

-   De zomerfeesten in Gragnola en dorpen in de omgeving


-   Het kasteel Aquila in Gragnola


-   Wandelen en fietsen in de omgeving


-   De warme bronnen van Equi Terme


-   De druipsteengrotten van Equi terme


-   Fort Brunella in Aulla


-   De stranden van Sarsana, Massa en Carrara


-   De badplaats Lerici


-   De marmergroeves van Carrara


-   Fosdinovo


-   Sarsana


-   De opgravingen van Luni


-   Gulf of Poets en de Cinque Terre


-   Lucca
In de zomerperiode worden er in verschillende dorpen jaarfeesten gehouden. In Gragnola zelf is er in de eerste helft van augustus een bierfestival en de "Tre Sere nel Passato" ;drie nachten in het verleden; ( een driedaags historisch festival) Elk dorp heeft zijn eigen specialiteiten, kunstmarkten, oogstfeesten of gewoon feest om het feest, in ieder geval altijd omlijst met; lekkere wijnen en heerlijk lokaal voedsel.
Het kasteel Aquila in Gragnola zelf is op afspraak te bezichtigen. Het telefoonnummer staat op een bord bij de poort en op de website van het kasteel De beheerder spreekt Engels en leidt de bezoekers zelf rond. Af en toe worden er ook concerten gegeven, dit wordt dan in de lokale winkels en horeca duidelijk aangekondigd
De streek rond Gragnola is prachtig om te wandelenof te fietsen. Af en toe kan het gebeuren je pad door een riviertje loopt. Gelukkig staat het water in de zomer zo laag, dat dit over het algemeen geen problemen oplevert. Voor hen die een grotere uitdaging zoeken zijn er (meerdaagse) hikes in het Nationaal park( o.a. vanuit Equi Terme) In het huis ligt een kaart met wandel en fietsroutes. Veel wandelroutes staan duidelijk aangegeven
In Equi Terme zijn warme bronnen. Daar is een hotel met zwembad omheen gebouwd, maar ook zijn er bronnen in de rivier die er langs loopt. Hier kun je vrij gebruik van maken en dat doet iedereen dan ook. In de herfst kun je beter zien dat het bronwater warm is :-)
In dit zelfde Equi Terme zijn ook druipsteengrotten die erg de moeite waard zijn om te bezoeken, bij de ingang van deze grotten is een informatiecentrum en een klein natuur historisch museum.Voor kinderen is er een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Hier begint ook een pittige wandelroute.
In Aula ( 10 km ) staat hoog op de heuvel het fort Brunella. Het fort zelf is prachtig om te bekijken, maar ook de informatie over het gezin wat er tot na de oorlog heeft gewoond is interessant. De dochter heeft er een boek over geschreven. Nu is er het natuur historich museum van Lunigiana gevestigd.
Voor wie van strand en zee houdt zijn er de op ongeveer 25 km afstand de stranden van Sarzana, Massa of Carrara. Iets verder ligt Forti dei Marmi. Hier vind je mooie zandstranden, breed en elk stadje heeft haar eigen strandboulevard.
Lunigiana staat bekend als het land van de 100 kastelen. Bij die kastelen horen vaak ook vestingstadjes. Daarvan zijn er in de regio vele tientallen bewaard gebleven. Plaatsjes waar de tijd stil lijkt te staan. Waar je de geschiedenis haast aan kunt raken. Binnen de muren zie je geen auto's, zijn er smalle straatje, lieflijke pleintjes, prachtige oude huizen en poorten en gezellige terrasjes. op de foto's zie je Bagnone, Camprigliola, Veruccola, en Virgoletta, maar Casola, Filetto, en/of .., zijn zeker niet minder mooi,
Voor wie een wat meer mondainere badplaats op het verlanglijstje heeft staan is Lerici een goede keus. Een prachtige kustplaats, met gezellige terrassen, fijne restaurantjes en een prachtig uitzicht over de zee. Van hier vertrekken de boten naar o.a.. Portovenere. Een paar km. verder, aan een mooie baai, vind je San Terenso. Iets rustiger, maar erg gezellig
Carrara (25 km) is natuurlijk het meest bekend door haar prachtige witte marmer (in de omgeving wordt het ook gebruikt om de rivieroevers te versterken) De prachtige spitse bergen waar je vanuit Gragnola tegenaan kijkt zijn de onaangetaste achterkan van deze Apuan Alps. Tegenwoordig wordt er nog maar weinig marmer gewonnen via de open mijnen die het landschap vreselijk aantasten. Het meeste marmer komt uit het binnenste van de bergen waarbij strikte regels gelden om de stevigheid van de berg te waarborgen en de natuur intakt te laten. Deze marmergroeven zijn te bezoeken evenals een klein openlucht museum over de historie van de marmerwinning. Wie met de auto gaat kan Carrara vanuit Gragnola, via Fosdinovo, over een spectaculair mooie route bereiken ( goed bewegwijzerd)
Fosdinovo (17km) is een prachtig oud vestingstadje en je vind er het mooiste kasteel uit de omgeving, ook de kerk is erg fraai. Het stadje ligt op de top van een berg en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het vlakker wordende land,de kust en de zee. In de buurt van Fosdinova is een pizzarestaurantje waarvan de eigenaar er een bijzondere verzameling op na houdt en dat zie je al van verre
Sarzana is een heel mooie vestingstad ongeveer 30 km van gragnola. De vestingmuren zijn helemaal intact. Dit ommuurde centrum heeft prachtige smalle straatje, lieve pleintjes, leuke winkeltjes en geweldige terrasjes. het is een pareltje. Vlak boven Sarzana ligt ook nog een oude burgt . Via een stuk oude Franciscanerweg kun je naar boven lopen, Het is even zoeken om die weg te vinden, maar het is zeker de moeite waard. In de vesting in het stadje zelf is een museum gevestigd met informatie over beide burchten en de historie van de streek
De opgravingen van Luni. De stad waar Lunigiana haar naam aan ontleent. Het ligt tussen Sarsana en Massa. In het museum zijn de vele vondsten te zien die daar opgegeraven zijn. De werkzaamheden zijn nog niet voltooid.
Twintig minuten rijden van Gragnola ligt het meer van Gramolazzo, een juweeltje, verscholen tussen beboste heuvels. Een prachtige plek om te zwemmen een bootje of waterfiets te huren of, als je liever op land blijft, een e-bike.
De Italianen maken graag gebruik van de vaste barbecue, maar er is ook restaurantje dat een toepasselijke naam "La dolce vita" draagt.
Pontremoli is een middelgrote stad met een prachtig oud centrum. Je vindt hier een aantal, (in mijn ogen heel bijzondere) traditinele ingerichte winkels. Je kunt er de streekproducten kopen die de basis vormen voor de traditionele Toscaanse keuken.
Iets verder weg, maar met de trein vanuit Gragnola uitstekend te bereiken, De Gulf of Poets en de Cinque Terre. Je kunt bijvoorbeeld met een dagkaart van Gragnola naar het laatste dorp en dan stukje bij beetje de weg terug maken. Uitstappenin elk dorp, als je dat wilt, of een deel wandelend afleggen, want de dorpen zijn ook via mooie wandelpaden met elkaar verbonden. wat ook een aanrader is, is om naar Lerici te gaan en van daar met een ferry de oversteek te maken naar Porteveneri... een prachtige tocht, naar een van de mooiste kusten van Italië

Goede wijn behoeft geen krans. Dit is zeker van toepassing op de prachtige binnenstad van Lucca ( ongeveer 90 km) Met de auto ben je er met een goed uur , maar dan mis je de prachtige treinreis. De trein gaat rechtstreeks vanuit Gragnola door de Garfragnana, de zuidkant van de Apenijnen.
Cerreto Laghi is de dichtstbijzijnde wintersport plaats. Een lieflijk dorpje een half uur rijden achter Fivizzano richting Emilio Romano. Niet alleen in de winter is dit een geliefd plekje voor excursie , ook midden in de zomer. Het is er gemiddels 4-5 graden koeler dan bijv in Gragnola en dat is bij temperaturen ruim boven de 30 graden best even heel prettig. Van hieruit zijn ook prachtige wandelingen uitgezet door de, werkelijk schitterende, natuur van de Lunigiana.
Wandelend door de natuur kom je regelmatig de prachtigste plekjes tegen, mooie watervallen in de vele riviertjes en beken, kleine kreekjes waar je heerlijk kunt uitrusten en genieten van zwemmen in de vrije natuur. Je moet er wel rekening mee houden dat het water, zelfs midden in de zomer, behoorlijk fris kan zijn, maar je hebt je net ontdekte paradijsje meestal wel voor je alleen.Iets minder privé, maar wel erg mooi is de waterval van Colombara

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
Begane grond
16 m2

Tegels

Ventilator

Hoekbank

Slaapkamer 1
1e verdieping
16 m2

Bed: Twijfelaar 190 x 120 cm

Bed: 1-persoons 190 x 80 cm

Granito / beton

Slaapkamer 2
1e verdieping
12 m2

Bed: 1-persoons 190 x 80 cm

Bed: 1-persoons 190 x 80 cm

Granito / beton

Badkamer
Begane grond
6 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (2)

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

 • 90 m2

Sport & recreatie

 • Bergsport
 • Fietsen
 • Mountainbiken
 • Wandelen
 • Zwemmen

Populaire thema's

 • Budget
 • Stedentrip
 • Cultuur & historie
 • Zon, zee & strand

Verwarming

 • Centrale verwarming
 • Electrische verwarming
 • Gaskachel
 • Houtkachel
 • Boiler
 • Open haard

Internet, wifi, audio

 • Televisie
 • Dvd-speler
 • Wifi
 • Televisiescherm in cm: (50)
 • Nederlandstalige zenders (12)

Buitenvoorzieningen

 • Balkon
 • Buitenverlichting
 • Grillplaat
 • Ligstoel(en) (3)
 • Terras (3)
 • Terrasverwarmer
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (7)
 • Tuintafel(s) (1)
 • Schuur
 • Tuin volledig omheind

Privacy

 • Van buiten zichtbaar

Faciliteiten

 • Wasdroger
 • Wasmachine
 • Berging
 • Bijkeuken / wasruimte
 • Roken niet toegestaan
 • Huisdieren in overleg

Linnengoed

 • Badjassen (4)
 • Bedlinnen
 • Handdoeken (18)
 • Keukenlinnen
 • Strandlakens (4)

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • (Strip)boeken
 • Dvd's / Blu-ray's


460,-
per week v.a.
460,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je betaalt direct aan de eigenaar

Anderen bekeken ook:

Vakantiehuis met privé zwembad

9,0
Vanaf per nacht 120,- per week 840,-

Casa al Pino

8,7
Vanaf per nacht 245,- per week 1.715,-