Appartement

Appartement Barbara

9,0


Uitgebreide beschrijvingen

Ligging
Het appartement is aan de zuidzijde van het eiland gelegen, in een wijk bestaande uit ongeveer 50 woningen (appartementen).
De afstand tot het vissersplaatsje Vir is 2 km. Daar treft u een klein haventje aan, waar vissers in alle vroegte hun vers gevangen vis verkopen. Soms komen er ook grotere vissersschepen, die u graag direct verse vis verkopen. 's Avonds is het in het hoogseizoen een drukte van belang. Het straatje naar de haven wordt beheerst door tal van kraampjes waar de bekende souvernirs verkocht worden. Genoeg winkeltjes, waar alle zaken ingekocht kunnen worden. Gezellige restaurantjes, met hier en daar "Live-muziek", maken uw vakantie compleet. Houdt u van rust? Enige honderden meters van het appartement vandaan, bent u bijna alleen. De westelijke helft van het eilandje is nagenoeg onbewoond en is overgelaten aan de natuur. Steeds meer inheemse mensen gaan over tot de aanbouw van olijven. Het klimaat is er goed voor en de opbrengsten zijn hoog. Het appartement is op dit moment goed bereikbaar. Alles asvaltwegen, alleen ons straatje Site 6 is verhard met fijn grint. Door de ligging van het appartement, aan de zuidzijde, hebt u geen last van de af en toe optredende borawind en de zuidwester wind (yugo) wordt afgeschermd door een pijnbomenbos dat tussen de zee en het appartement staat. De bevolking van de 50 huizen (appartements) bestaat voor 40% uit Kroaten, 30% uit Duitsers, 5 % Oostenrijkers, 10 % Hongaren, 10 % Slovenen en 5 % overigen, zoals ik (Nederlander) Door de verschillende culturen is het in de zomermaanden levendig. Slovenen en Kroaten zijn erg musikaal en regelmatig worden volksliederen ten gehore gebracht. In het plaatsje Vir is veel voor de jongeren te doen. Over kroaten kan gezegd worden dat ze behulpzaam zijn en enorm gastvrij. Ons strandje leent zich er ook voor om zelf een bootje mee te nemen en deze aan een (zelfgemaakte) boei af te meren. Ook is er volop gelegenheid om eens een bootje te huren.

De verhuurder, Barbara

Bij Micazu sinds maart 2010

Reageert gemiddeld binnen 1 uur

Hallo! Ik ben Barbara, van geboorte Kroatische, maar op 2 jarige leeftijd met mijn moeder megegaan naar Oostenrijk, alwaar mijn vader woonde. Ik heb samen met mijn huidige man Gejo, die Nederlander is, 12 jaar in Nederland gewoond. Sinds Gejo met pensioen is, wonen we samen in St.Johann in Tirol, dwz in de wintermaanden. 's Zomers zijn we in ons appartementje op ons eilandje te vinden. Dus eigenlijk altijd op vakantie. Meer weten? Bekijk wat wij te bieden hebben.
Misschien zien we jullie eens.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene knop om te boeken.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Onze prijzen zijn all inclusief (water en electriciteit Kurtaxe), voorzover deze niet als extra kosten vermeld staan.
Verder komt er 45 Euro per verblijf bij voor de eindschoonmaak.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
06-07-2019
tot
01-09-2019
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 480,00
Midweek -
Nacht € 69,00
Weekend -
van
01-09-2019
tot
15-09-2019
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 360,00
Midweek -
Nacht € 55,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Eindschoonmaak
€ 45,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Elektra
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs
Energiekosten
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs
Internet
€ 0,00
Per week
Gratis
Linnengoed
€ 0,00
Per verblijf
Gratis
Servicekosten
€ 0,00
Per week
Gratis
Waarborgsom
€ 0,00
Per verblijf
Gratis

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

U beschikt over 2 slaapkamers, één met een tweepersoons bed en de ander met twee éénspersoons bedden. Bent u met meer dan 4 personen (max. 6) dan kan de hoekbank in de woonkamer omgetoverd worden tot een riant tweepersoons bed. Met meer dan 4 personen gaat de naam "luxe" voor ons appartement niet meer op. Maar het is aan u om deze beslissing te nemen! -De badkamer beschikt over alle voorzieningen warm/koud water(geen ligbad). -In de woonkamer is er sateliet TV en een radio- cdspeler en ingericht conform de foto's op deze site. -De keuken is voorzien van alle gemakken en apparatuur. (geen vaatwasser). Natuurlijk is er een airco aanwezig. In de keuken zijn theedoeken aanwezig. Wij hebben er voor gekozen om alleen inclusief bedlinnen, hand/ en baddoeken etc. te verhuren. Dit is dus bij de huurprijs inbegrepen. Alleen de badlakens die u voor het strand nodig hebt, dient u zelf mee te nemen. De wisseling van beddengoed is in principe 1 maal in de twee weken. Vaker wisselen kan, maar dan brengen wij 10 Euro per kamer in rekening. U beschikt over een eigen parkeerplaats. Van de voorzieningen in de tuin kunt u gebruik maken, zoals een zitje bij de tuingrill. Deze grill staat tevens voor u ter beschikking. -Na het baden kunt u zichzelf en eventueel uw huisdier onder een douche in de tuin met zoet water afspoelen. -Wij willen graag dat onze gasten zich net zo thuis voelen als wij dat doen. De tijd dat u aanwezig bent zijn wij voor u bereikbaar en staan graag voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden of andere hulp aan te bieden. Wilt u met meerdere families bij elkaar in onze omgeving vakantie houden, laat dit dan aan ons weten. -Om het alle gasten aangenaam te maken hebben we gekozen voor een rookvrij appartement, met dien verstande dat het u natuurlijk vrij staat om op uw terras wel te roken. Mocht u nog meer willen weten over ons en de omgeving, dan kunt u inloggen op onze website: www.gejoonline.nl.
VIR, een van de 300 eilanden en eilandjes van de Zadar-Archipel en ligt in de "Virsko More", (Vir-zee) in het noordelijk gedeelte van Dalmatië. De kustlijn is 31,34 km. De kust van het eiland is rijk aan prachtige kleine bochten en ook zandstranden kun je hier en daar vinden. De kust is voor een groot gedeelte ongerept en strandjes, zijn meestal door de bewoners aangelegd en worden niet overbevolkt. Ook niet in het hoogseizoen. Over de brug rijdend hebt u zicht op het kleine onbewoonde eilandje Skoljic met een lang zandstrand.
Door de centrale ligging aan de Adriatische zee, is Vir een ideaal uitgangspunt voor dagtochten, onder andere naar:1. Het Nationaal park "Paklenica" met zijn indrukwekkende canyons.2. De Kornati-archipel met ongeveer 200 eilanden en eilandjes.3. De Krka-watervallen, met zijn subtropische vegetatie.4. De Plitvice meren, de nationale trots van Kroatië, is een must! De meren en watervallen maken deel uit van een veel groter natuurgebied, waar (buiten het toeristische gedeelte) nog beren, wolven en linxen in alle rust van hun vrijheid kunnen genieten.In de onmiddelijke omgeving van Vir bevindt zich de oudkroatische stad "NIN" en op 25 kilometer de 3000 jaar oude stad "ZADAR". Tijdens een wandeling binnen de gedeeltelijk nog bestaande oude muren, treft u vele historische monumenten aan.Voor de jonge mensen:1. Jetskiëen bij de haven van Vir. (Moet natuurlijk wel voor betaald worden) en zeker de moeite waard is het om met de kajak, een 14 kilometer lange tocht door de Zrimanja rivier te maken. (Moet van tevoren geboekt en betaald worden)Wie zijn fiets (mountainbike) meeneemt, vindt op het westelijke gedeelte van Vir de vrijheid. Er is daar geen bebouwing en niet schrikken wanneer je daar ineens oog in oog staat met een wild zwijn. Al met al, voor elk wat wils.
Kroaten, afkomstig uit Galicie(Giebied N/W Oekraine en Z/O Polen), trokken in de 7e eeuw naar het huidige genoemde Kroatie. Zij werden overheerst door de Byzantijnen, Franken en later de Hongaren. In de tijd dat de Hongaren overheersten (14e eeuw) kwamen Dalmatie en Istrie onder Venetiaanse heerschappij te liggen.Toen Ottomanen (Turken) de Balkan optrokken, kwam het uiteindelijk in 1526 tot de slag bij Mohacs en deze zorgde ervoor dat de Habsburgers het gezag over Kroatie kregen. In de 18e eeuw was het grootste deel van Kroatie niet meer in handen van de Turken. De rare vorm die Kroatie tegenwoordig heeft (een halve maan) is onstaan omdat dit jarenlang de frontlinie was tussen de Turken en Kroaten. Ook Dalmatie, Istrie en Dubrovnik kwamen uiteindelijk (omstreeks 1800) onder Habsburgse heerschappij te liggen. Na de eerste wereldoorlog (1914-1918) sloot Kroatie zich aan bij de Staat van Slovenen, Kroaten en Serven. Kort daarop werd een unie gesloten met Servie en uiteindelijk in 1929, werd dit gebied, het Koninkrijk Joegoslavie. De Duitsters vielen Joegoslavie in de 2e wereldoorlog binnen (1940-1945) De Duitsers maakten toen van Kroatie een onafhankelijke staat. Na de oorlog werd het gehele Joegoslavie een federale Communistische staat.Samen met Slovenie verklaarde Kroatie zich op 25 juni 1991 onafhankelijk van Joegoslavie. Belgrado erkende deze onafhankelijkheid niet er onstond toen een oorlog. Als eersten in 1992, die Slovenie en Kroatie als onafhankelijke staat erkenden waren Oostenrijk en Duitsland. Hierna trok het Joegoslavische leger zich terug. De in Kroatie wonende Servische bevolking was het hier niet mee eens en in het gebied waar al veel Serven woonden de Krajina werd de onafhankelijke Republiek van Servische Krajina uitgeroepen. In 1995 werden door de Kroaten twee grootscheepse acties in dat gebied uitgevoerd, waarna een ware exodus onder deze bevolkingsgroep plaatsvond. Zij vluchten allen naar de Servische gebieden in Bosnie en naar Servie.
Het Nationalpark Paklenica is een van de interessantste natuurwetenschappelijke en toeristische gebieden in het noordelijke deel van de Middelandse zee. De indrukwekkende Canyon, van kale Karst, met z'n hoge toppen van het Velebit en oude dennen– en beukenbossen die deze toppen omgeven, is een uitdaging voor alle natuurliefhebbers, wetenschappers, berg- en rotsbeklimmers. Het gebied staat bekend om zijn grote aantallen verschillende dieren- en plantensoorten waarvan enkelen zeer specifiek in dat gebied zijn. De verschillende vormen van de toppen van dit karstgebergte, nabij de zee gelegen, geeft een prachtig en uitzonderlijk beeld in deze regio, waarneembaar vanaf veel eilanden, onder wie Vir. Deze bergketen verandert met het uur, weer en jaargetijde van kleur. Reeds bij de ingang, waar u uw auto parkeert, hangen de rotswanden dreigend over de bezoekers. Direct wordt duidelijk, waarom dit hier het bekendste, grootste en mooitste rotsklimgebied van Kroatië is.Iedereen kan hier iets voor zich vinden om te ondernemen. Men kan via langere of kortere sporttrajecten klimmen. De klimtuin is ook voor avontuurlijk ingestelden en ook de beginneling, kan hier uit de voeten.
De Kornati- eilanden, de archipel van de Kroaten, hebben hun naam te danken aan het grootste eiland, Kornat met z'n 32,6 kM2. De archipel bestaat uit 8 eilanden, 109 eilandjes en 30 riffen. De eilandengroep is ongeveer 35 km lang en 13 km breed. De, aan de oostelijke Adria veelvuldig voorkomende klippen, zijn in de archipel bijzonder hoog. De hoogste klip is ongeveer 98 meter. De archipel is één van de meest fascinerende zeelandschappen en een paradijs voor boottoeristen. Daarom werd deze eilandengroep, in het jaar 1980 tot "Nationaal park" uitgeroepen. Boottochten gaan van de meeste toeristische kustplaatsjes naar dit gebied. De, op een gebied van 307 km2 verspreide eilandengroep, is de grootste in zijn soort in het Middellandse zeegebied.
De rivier de Krka is een typische Karstrivier, die op zijn weg naar de Adriatische zee, talrijke meren, watervallen en stroomversnellingen vormt. Het "National Park Krka" heeft een totaaloppervlakte van 142 km2, waarvan 25 km2 bestaat uit water. Op het eiland Visovac in het gelijknamige meer, tussen 2 van de mooiste watervallen- Roski slap en Stradinski buk, bevindt zich een Franziskanenklooster met een waardevolle bibliotheek. De waterval Skradinski buk, heeft de hoogste kalkbariëre van Europa. In totaal met de monding van de rivier, heeft de Krka, die ontstaat in Bosnië Herzegovina, een lengte van ongeveer 72,5 km en behoort de rivier na 22 km toe aan Kroatië.De rivier ontstaat aan de voer van het Dinarische gebergte, 3,5 km noord-oostelijk van Knin.
Aan het bijna 30 km2 grote natuurgebied werd in de tachtiger jaren door de UNESCO aan dit gebied het predicaat "Wereldcultuurgoed" verleend. Onderweg, reizen naar uw vakantiebestemming, aan de Dalmatische kust is het bijna een must, dit park eens te bezoeken. (Zelf ben ik er al drie keer geweest en wil beslist nog een vierde keer!) De 16, met elkaar verbonden meren, kunt u bezoeken via een ongeveer 50 Kilometer lang netwerk van comfortabele wandelwegen, soms via palen waar het water tussendoor stroomt. U heeft dan een prachtig zicht op dit gebied, met zijn verschillende kleuren, en glasheldere meren, die elk hun eigen kleuren weerspiegelen. Wat veel toeristen niet weten, is dat het gebied buiten dit toeristisch spektakel onderdak geeft aan beren wolven en lynxen. Het gebied heeft door de oorlog veel te lijden gehad, maar komt er langzaam weer bovenop.De mooiste kleuren treft u in de zomer bij zonneschijn aan en de spectaculairste waterpartijen in het voorjaar. Ook in de winter is het gebied open en prachtige beelden van verijsde watervallen. Alleen is de weg er naar toe in de winter af te raden. Dit gebied is een echt sneeuwgebied en kan er extreem koud zijn.
Dit oude stadje moet u zeker gezien hebben gedurende uw vakantie.
De oude stad zadar. Bij bewolkt weer kunt u over de koppen lopen. Betere bezoektijden vroeg weg bij zonnig weer of in de avonduren.

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
1e verdieping
24 m2

Tegels

Airconditioning

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
1e verdieping
12 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Tegels

Dekbedden (2)

Slaapkamer 2
1e verdieping
12 m2

Bed: 1-persoons 200 x 100 cm

Bed: 1-persoons 200 x 100 cm

Tegels

Badkamer
1e verdieping
6 m2

Toilet

Douche

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Elektrisch (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Appartement

Woonoppervlakte

 • 70 m2

Sport & recreatie

 • Duiken / snorkelen
 • Fietsen
 • Sportvissen
 • Wandelen
 • Zwemmen

Populaire thema's

 • Budget
 • Cultuur & historie
 • Kindvriendelijk
 • Natuurhuisjes
 • Zon, zee & strand

Verwarming

 • Electrische verwarming
 • Boiler
 • Airconditioning

Internet, wifi, audio

 • Satellietontvanger
 • Televisie
 • HiFi / Stereoset
 • Radio
 • Cd-speler
 • Dvd-speler
 • Wifi
 • Televisiescherm in cm: (80)
 • Nederlandstalige zenders (1)
 • USB-aansluiting

Buitenvoorzieningen

 • Balkon
 • Barbecue
 • Buitenverlichting
 • Ligstoel(en) (2)
 • Parkeerplaats(en) (1)
 • Privé oprit
 • Terras (2)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (6)
 • Tuintafel(s)
 • Veranda
 • Tuin volledig omheind
 • Asbak(ken)

Privacy

 • Beheerder op terrein
 • Volledige privacy

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Handdoeken
 • Keukenlinnen

Kinderen

 • Kinderspeelgoed
 • Traphekjes

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • Dartbord

Faciliteiten

 • Roken niet toegestaan
 • Accommodatie op verdieping: (1)
 • Huisdier niet toegestaan


360,-
per week v.a.
360,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer

Anderen bekeken ook:

Villa Oliva

Jasminka Frleta-Botica