Vakantiehuis

Soebringe hoes

8,9

Het vakantiehuis is vrijstaand, comfortabel en gezellig ingericht voor 6 personen en van alle gemakken voorzien. Het huis is een warm en sfeervol onderkomen voor een heerlijke vakantie.
Het betreft een authentiek Drenths huisje, dat is opgebouwd uit stenen en hout met een rietgedekte kap, gelegen op het perceel van 1 ha. in het dorp Ansen, gemeente De Wolden.

Het huisje bestaat op de begane grond uit een ruime woonkamer met openslaande deuren naar het terras. Er is een afzonderlijke keuken en een tweepersoons slaapkamer. Vanuit de slaapkamer bereikt u de badkamer met douchegelegenheid. Er is tevens een apart toilet. In de bijkeuken staat een wasmachine.
Op de bovenverdieping zijn nog twee slaapkamers ingericht.
Het gehele huis is voorzien van centrale verwarming.

De tuin biedt volledige rust en privacy door begroeiing rondom. Er is tevens een ruim en beschut terras met picknicktafel, e.d. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid voor het huis.

Draadloos internet WIFI is beschikbaar.

De verhuurder

Bij Micazu sinds januari 2012

Toon telefoonnummer Bekijk het volledige profiel

Reageert gemiddeld binnen 6 uur

Wij, Adri en Gerrit, zijn sinds een paar jaar aan het drentenieren. We wonen in een authentieke Drenthse boerderij, grenzend aan het Dwingelderveld. We genieten enorm van de mooie omgeving en willen u hier graag van laten meegenieten. Daarom heten we u graag welkom in ons vakantiehuis, het "Soebringe hoes". De naam is afgeleid van de oorspronkelijke naam van de boerderij: Erve Soebringe. Mocht u na het lezen van de presentatie nog vragen hebben, schroom dan niet kontakt met ons op te nemen.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de groene knop om te boeken.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

TARIEVEN en VERBLIJFSDUUR.
- Week: vr. 15.00 uur t/m vr. 10.30 uur;
- Midweek: ma. 15.00 uur t/m vr. 10.30 uur;
- Weekend: vr. 15.00 uur t/m ma. 10.30 uur.
Eventueel gewenste afwijkingen, zoals verblijf per nacht of per maand, in overleg.

VERBRUIKSKOSTEN.
De verbruikskosten van gas, water en elektra zijn gedurende de maanden april t/m september in de huurprijzen begrepen. Voor de maanden oktober t/m maart geldt een toeslag, t.w.:
- 35,- Euro per week; en
- 25,- Euro per midweek of per weekend
==========================================
BETALINGSVOORWAARDEN:
Binnen 7 dagen, na onze bevestiging van uw aanvraag, is een aanbetaling van 50% verschuldigd.
Het restant moet voor aanvang de vakantie worden voldaan, of ter plaatse contant worden betaald.
PAS NADAT WIJ UW AANBETALING HEBBEN ONTVANGEN IS UW BOEKING DEFINITIEF.

ANNULERING:
In geval van annulering zijn de betreffende huurtarieven verschuldigd. Huurders kunnen eventueel zelf voor een annuleringsverzekering zorgen.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
vr 07-jan-2022
tot
vr 18-feb-2022
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 400,00
Midweek € 325,00
Nacht -
Weekend € 325,00
van
vr 18-feb-2022
tot
vr 04-mrt-2022
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 500,00
Midweek € 375,00
Nacht -
Weekend € 375,00
van
vr 04-mrt-2022
tot
vr 29-apr-2022
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 400,00
Midweek € 325,00
Nacht -
Weekend € 325,00
van
vr 29-apr-2022
tot
vr 06-mei-2022
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 500,00
Midweek € 375,00
Nacht -
Weekend € 375,00
van
vr 06-mei-2022
tot
vr 08-jul-2022
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 400,00
Midweek € 325,00
Nacht -
Weekend € 325,00
van
vr 08-jul-2022
tot
vr 02-sep-2022
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 500,00
Midweek € 375,00
Nacht -
Weekend € 375,00
van
vr 02-sep-2022
tot
vr 14-okt-2022
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 400,00
Midweek € 325,00
Nacht -
Weekend € 325,00
van
vr 14-okt-2022
tot
vr 28-okt-2022
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 500,00
Midweek € 375,00
Nacht -
Weekend € 375,00
van
vr 28-okt-2022
tot
vr 23-dec-2022
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 400,00
Midweek € 325,00
Nacht -
Weekend € 325,00
van
vr 23-dec-2022
tot
vr 06-jan-2023
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 500,00
Midweek € 375,00
Nacht -
Weekend € 375,00

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Bedlinnen
€ 7,50
Per persoon
Ter plaatse betalen | verplicht
Eindschoonmaak
€ 50,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Toeristenbelasting alle leeftijden
€ 1,10
Per persoon per nacht
Ter plaatse betalen | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Ansen en omgeving.
Het vakantiehuis ligt in Ansen, in Zuidwest Drenthe. Ansen is een dorpje ten zuidwesten van het Nationaal Park Dwingelderveld. Het behoort tot gemeente "de Wolden".
Het dorp telt rond 300 inwoners. Ansen kent een lange historie, al in de 10e eeuw moet er een boerderij hebben gestaan. De naam van het oorspronkelijke erf en zijn bewoners (Soebringe) dateren voor het eerst rond het jaar 1560.
Ansen is een echt esdorp, boerderijen bijeen op de brink en daarbuiten de gezamenlijke akkers op de essen en de laaggelegen groenlanden.

Natuurgebieden
Buiten Ansen ligt naast de es ook nog het ontginningsbos, de Anserdennen. In de directe omgeving bevinden zich enkele nationale parken: het Dwingelderveld, het Drenths-Friese Wold en het Leggelderveld.

- Het Dwingelderveld is het grootste gebied met natte heide in Europa. Er wordt veel gedaan om de vennen te herstellen en het waterpeil weer te verhogen. Dit maakt het nu tot een bijzonder mooi afwisselen en waterrijk gebied met vele zeldzame planten en dieren. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen langs talloze vennetjes.
- Het Drenths-Friese Wold is niet minder indrukwekkend. Na de Veluwe is dit gebied het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Daarnaast is dit gebied vooral bekend vanwege "De Kale Duinen" (het Aekingerzand). Dit stuifzandgebied is groot genoeg om de wind de kans te geven het zand ook echt te laten stuiven. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden.
- Het Leggelderveld is een afwisselend natuurgebied met bos, droge en natte heide, schraal grasland, zandafgravingen (zwemwater het blauwe meer) en veenputten. Door zandverstuivingen zijn er hoogteverschillen tot ruim 4 meter.

Naast wandel- en fietspaden zijn er ook ruiterroutes en mountainbiketrails. Makkelijk en snel een mooie fietstocht uitstippelen? Het kan met het fietsknooppunten netwerk, dat door heel Drenthe is uitgezet. Fietsen door een prachtig landschap, van boerderij naar boerderij.... Hier eet je een boerenijsje, daar proef je een stukje kaas... het kan allemaal tijdens een boerenfietstocht.

Typisch Drenthse dorpen.
Aan pittoreske plaatsjes heeft Zuidwest Drenthe geen gebrek. In typische Drenthse dorpen als Diever, Ruinen, Ruinerwold, Havelte, het museumdorp Orvelte en Dwingeloo is het goed toeven op een zonnig terras of in een sfeervol grand café met uitzicht op een monumentaal kerkje of op eeuwenoude bomen.

Historische steden in de omgeving.
In de nabij gelegen steden Meppel en Hoogeveen komen cultuurliefhebbers volop aan hun trekken. Je vindt er musea, galeries en theaters, maar ook leuke winkeltjes, gezellige terrassen en historische stadspanden.

Activiteiten in en rond Ansen.
Hier bent u aan het juiste adres voor een gezellig dagje uit. Plezier op het platte land voor jong en oud. Enkele voorbeelden:

In de directe omgeving kunt u, naast een partijtje boerengolf, ook terecht voor paardrijden, een tochtje met de huifkar of op de Solex bromfiets. Uniek in Nederland is de tractor speurtocht.
In de nabije omgeving van Ansen is al een openlucht zwembad te vinden (Ruinen, afstand ca. 3 kilometer).

Paardentram.
In Ansen (bij de Nije-Brink), kunt u terecht voor een rondrit met een paardentram door nationaal park het Dwingelderveld, maar er kan voor u ook een arrangement worden samengesteld met picknick, lunch, excursies, troubadour, klootschieten, of wat u maar wenst.

Boerengolf
Boerengolf is een combinatie van midgetgolf, klassieke golf en het boerenland. Iedereen kan het spelen, jong, oud, sportief of lekker lui. Een spel om gezamenlijk lol aan te beleven.

Solex rijden
Lekker ouderwets toeren door het landschap op een authentieke Solex. Leren jas aan, pothelm op en je waant je terug in de 50-er jaren. Een historisch uitje door de prachtige natuur, dat prima gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld boerengolf of een lunch onderweg.

Tractor speurtocht.
Als eerste in Nederland organiseert men een tractor speurtocht! Een unieke ervaring binnen handbereik! Deze uitdagende speurtocht met de tractor wordt gereden op zowel verharde als onverharde wegen in de mooie omgeving van Ansen en Dwingeloo. Zie voor meer informatie op: www.achteransen.nl

Golfsport.
In Drenthe kun je op verschillende plaatsen Pitch & Putt spelen, bijvoorbeeld op de baan bij het dorp Koekange of Orvelte. Pich & Putt is een variant op golf, die snel groeit in populariteit. Het spel wordt gespeeld op korte afstanden en is daarom voor iedereen geschikt. je hoeft geen ervaren golfer te zijn.

Beeldende kunst.
Op loopafstand van het vakantiehuis is een open atelier gevestigd. Ervaren of zeer enthousiaste amateurs, maar ook professionele kunstenaars kunnen hier aan de slag. Iedereen is zelfstandig aan het werk. Het is dan ook geen cursus, maar het is erg leuk om elkaar te ondersteunen en te prikkelen.

Horecagelegenheden.
Het locale restaurant met ruim terras behoort tot de beste en en meest sfeervolle horecagelegenheid in de omgeving (afstand ca. 500 m.). Op enkele kilometers afstand van het huisje ligt in het bos een theehuis.
Naast vele andere gelegenheden in de omgeving is in Dwingeloo o.a. een ambachtelijke pannenkoekenbakkerij (de Bospub) gevestigd met een waanzinnig mooie tuin, amfitheater en midgetgolf. Ook worden arrangementen met wichelroedelopen, kruiden workshops, GPS tochten of BBQ's aangeboden.

Andere mogelijkheden voor uitstapjes en/of activiteiten voor kinderen.
- Speeltuinen/attractieparken
. Ijsboerderij "De Drentse Koe"(ijsboerderij met speeltuin)
. Kabouterland Exloo
. Dierentuin Emmen
. Ponypark Slagharen
. Speelstad Oranje (overdekt)
. Drouwenerpark attractiepark
. Ballorig Assen/Emmen (overdekt)
. Zippa Zebra's Funjungle Hoogeveen (overdekt)

- Natuur/Educatief
. Planetron Dwingeloo
. Schaapskooi Lhee en Ruinen
. Bezoekerscentra Nationale Parken Dwingelderveld en Drenths-Friese Wold
. Hunebedcentrum Borger
. Gevangenismuseum Veenhuizen
. Herinneringskamp Westerbork
. Park Oikos-Drakenwereld Ruinen (educatief themapark)
. Orvelte
. Vlinderparadijs Papiliorama Havelte

- Zwemmen
. Openluchtzwembad in Ruinen (afstand 3 km)
. Openlucht bad "De Paasbergen" Dwingeloo
. Recreatieplas Het Blauwe Meer Dwingeloo/Hoogersmilde
. Overdekt zwemparadijs De Bonte Wever, Assen

Drenthe.nl, Drenthe app.
Een compleet overzicht van zwembaden, (overdekte) speelparken, bioscopen of theaters staat vermeld op de site: drenthe.nl of in de drenthe app, die gratis kan worden gedownload. In het vakantiehuis Soebringe is WIFI (gratis) beschikbaar.

Dus..... kom naar Ansen en stel je eigen menu samen: houd je van wandelen, fietsen of paardrijden in een van de mooie Nationale Parken? Of ga je liever naar een attractie met de kinderen? Wil je eeuwenoude hunebedden bekijken of bezoek je liever mooie culturele evenementen op unieke locaties? In Drenthe kan het allemaal. Laat je verleiden en proef Drenthe, er is altijd wat te doen.

En na een dagje cultuur, natuur of pret is het heerlijk bijkomen in het vakantiehuis, het Soebringe hoes. Eén dagje Ansen voelt als een week vakantie.


Indeling

Woonkamer
Begane grond
45 m2

Vloerdelen

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (6)

Slaapkamer 1
Begane grond
20 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Tegels

Dekbedden (1)

Slaapkamer 2
1e verdieping
20 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Vloerdelen

Slaapkamer 3
1e verdieping
20 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Vloerdelen

Badkamer
Begane grond
6 m2

Douche (1)

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

 • 150 m2

Sport & recreatie

 • Fietsen
 • Golf
 • Mountainbiken
 • Speeltuin
 • Wandelen

Populaire thema's

 • Cultuur & historie
 • Kindvriendelijk
 • Privacy
 • Natuurhuisjes
 • Weekendje weg

Verwarming

 • Centrale verwarming

Internet, wifi, audio

 • Kabeltelevisie
 • Televisie
 • HiFi / Stereoset
 • Radio
 • Cd-speler
 • Wifi
 • Televisiescherm in cm: (40)
 • Nederlandstalige zenders (8)

Buitenvoorzieningen

 • Buitenverlichting
 • Parasol(s)
 • Parkeerplaats(en) (4)
 • Privé oprit
 • Speeltoestel(len) (2)
 • Tafeltennistafel
 • Terras (2)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (6)
 • Tuintafel(s) (2)
 • Tuin volledig omheind

Privacy

 • Beheerder op terrein
 • Volledige privacy
 • Vrijstaande woning

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Handdoeken (18)
 • Keukenlinnen
 • Linnen voor kinderbed

Kinderen

 • Kinderstoel
 • Traphekjes
 • Campingbed (1)

Mindervaliden

 • Rolstoelvriendelijk
 • Geen drempels
 • Gelijkvloers

Faciliteiten

 • Hal
 • Beveiligingsinstallatie
 • Berging
 • Bijkeuken / wasruimte
 • Apart toilet (1)
 • Roken niet toegestaan
 • Huisdier niet toegestaan

Games & entertainment

 • (Strip)boeken
 • Tafeltennistafel


€ 400,-
per week v.a.
€ 400,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook:

BuitenGewoon

9,4
Vanaf per nacht € 62,- per week € 435,-