Vakantiehuis


Geniet van alle seizoenen in het bos. Niet alleen in de zomer, maar juist in het voor- najaar en winter is het volop genieten in Solange van de natuur.

Korting bij boeking van twee aaneengesloten weken: zie 'aanvullende informatie'.
De woning ligt midden in de bossen van Doorn, op het park De Bonte Vlucht. Vanuit de woning stap je zo de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in voor een heerlijke wandeling. 's Zomers kun je volop bosbessen plukken en soms is er zelfs een ree te bewonderen.

Het park kenmerkt zich door zijn enorme rust en vooral voor natuurliefhebbers is het hier dan ook echt genieten. In het voorjaar de vele vogels die nesten maken en elkaar het hof maken.In de zomer lekker koel bij zeer warme dagen door de vele bomen rondom, toch is er altijd wel een plekje te vinden waar van de zon genoten kan worden.

Rondom de woning ligt de bostuin, op het terras geniet u bij de zithoek van alle rust.
Vlakbij de Bonte Vlucht ligt aan beide kanten een zogenaamde 'groene entree' van de bossen, waar uitgezette wandelingen starten met lengtes van een half uur tot drie uur. Stuk voor stuk prachtige wandelingen, die steeds weer verrassende taferelen van de omgeving laten zien.  De streek kent ook vele leuke activiteiten - lees ook bij 'aanvullende informatie - tips voor leuke uitjes'

De verhuurder, Martien & Irma

Advertentie online sinds maart 2010

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
We zijn Martien en Irma Lodder, en onze vakantiewoning heeft een zeer speciale plek in ons hart. We kunnen uren genieten van alle bosbewoners, die je vanuit huis kunt observeren. En we lopen regelmatig hard in de uitgestrekte bossen. We zetten ons graag in, om onze gasten mee te laten genieten van deze bijzondere plek. Een plek waar je tot rust kunt komen en waar jij je op vakantie en toch 'thuis' voelt.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Er kan buiten de zomerperiode ook voor langere tijd worden gehuurd; de minimale duur is daarbij 28 dagen en de vaste basis prijs 1350 euro per 4 weken, exclusief energielasten. Valt een schoolvakantie in de huurperiode, dan berekenen we een toeslag van € 70 per week op de basisprijs. De energielasten bedragen tijdens koud weer ongeveer 250 euro per maand; bij gemiddelde temperaturen ca 150 euro per maand, uitgaande van de prijzen van 2023. De huurperiode kan ook halverwege een maand ingaan. Neem voor deze optie contact op met de verhuurder.
Wilt u de woning huren voor langere tijd en valt de zomervakantie of een deel ervan in deze periode, neem dan ook contact op met de verhuurder over de mogelijkheden.  
Bij langere huurperioden achten wij de woning geschikt voor maximaal 4 personen.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
vr 10-mei-2024
tot
vr 05-jul-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 495,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
vr 05-jul-2024
tot
vr 30-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 750,00
Midweek -
Nacht € 107,00
Weekend -
van
vr 30-aug-2024
tot
vr 18-okt-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 495,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
vr 18-okt-2024
tot
vr 01-nov-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 620,00
Midweek -
Nacht € 89,00
Weekend -
van
vr 01-nov-2024
tot
vr 20-dec-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 495,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
vr 20-dec-2024
tot
vr 03-jan-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 750,00
Midweek -
Nacht € 107,00
Weekend -

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

In het groene hart van Nederland, zo'n 24 km. ten oosten van Utrecht, ligt het gezellige Doorn. Vanwege haar centrale ligging is dit de ideale vakantieplek: uitstapjes naar alle richtingen van het land zijn mogelijk. Vanuit de vakantiewoning stap je zo de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in voor een heerlijke boswandeling. Bosbessen en bramen plukken in de zomer en op een rustig moment kunt u zelfs een ree tegen komen! In de omgeving zijn mooie fietstochten te maken, o.a. naar Wijk bij Duurstede, Amerongen en Buren. Een bezoek aan Huis Doorn met een park in Engelse landschapsstijl is een aanrader. Dit voormalige woonhuis van de laatste Duitse keizer Wilhelm II is nu als museum te bezichtigen. Eveneens in Doorn ligt het recreatiepark Het Rosarium, dat zijn naam dankt aan de beroemde rozentuin van de keizer. Hier ligt een mooi aangelegde midgetgolfbaan. Verder is het heerlijk om de geschiedenis in te duiken in kasteel Amerongen en het Tabaksteeltmuseum.
Natuurliefhebbers zullen ook zeker genieten van het Von Gimborn Arboretum, het Nationele bomenmuseum. Een bezoekje aan Ouwehands dierenpark in Rhenen en Dierenpark Amersfoort zijn ook zeker de moeite waard. Het Leersumse Veld ligt op loopafstand (4 km) en daar is ook een mooie natuurwandeling van 6 km. te maken. Een aanrader! Verder zijn er kano's te huur voor een vaartochtje over de Kromme Rijn.
In de woning beschikt u over een goede wifi-verbinding, u kunt dus ongestoord werken! Verder zijn er, naast de gebruikelijke tv-zenders enkele filmzenders te bekijken - Film première, action, family en drama.
Er is vloerverwarming op de benedenverdieping, waardoor u het hele jaar door van een gelijkmatig verwarmde woning kunt genieten. De doucheruimte heeft naast vloerverwarming ook een handdoekenradiator. Voor alle apparatuur is een gebruiksaanwijzing voorhanden.
We investeren regelmatig in de woning - de slaapkamer kreeg onlangs een nieuwe kledingkast en matras, de woonkamer een nieuwe zithoek en salontafel.
Er staat een mooie BBQ klaar voor gebruik. Natuurlijk is in droge periodes het gebruik hiervan in deze bosrijke omgeving niet toegestaan.
Kindvriendelijkheid en veiligheid: onze woning heeft een beveiliging op de lage stopcontacten. De trap naar de bovenverdieping is een open trap, voorzien van leuning - echter geen beveiliging in de vorm van traphekje. Verder zijn er geen voorzieningen voor zeer kleine kinderen.
Er is een brandblusser en blusdeken, alsmede een rook-en koolmonoxidemelder aanwezig..
Op het park is er geen mogelijkheid voor de huur van linnen / beddengoed. Onderlakens, dekbedhoezen, hand en theedoeken kunt u zelf meenemen!.
In de woning zijn de meest noodzakelijke gebruiksartikelen aanwezig. Gebruik dit gerust, maar vul het s.v.p. wel aan voor de gasten, die na u komen!
De tuin rondom de woning is geïntegreerd in het bos. Er staan dennen, beuken, eiken en natuurlijk rododendrons. De weg door het park is een zandweg: dus met wat hobbels. Dit geeft het park een natuurlijke uitstraling, maar maakt het fietsen wel tot een 'uitdaging', tenzij u een elektrische fiets hebt natuurlijk. De e-bikes kunt in de schuur opladen, waar u de fietsen ook veilig kunt wegzetten.
Wilt u wat langer genieten in de bossen? Bij boeking van twee of drie aaneengesloten weken krijgt u een korting van € 50,-
De woning ligt tussen de bomen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Door het bos is het in de woning bij hete perioden lekker koel. Een zitje in de zon is rondom altijd wel mogelijk. Solange ligt ongeveer 1 km van de receptie af. Vanaf de receptie is het ongeveer 3 km naar zowel het centrum van Doorn als Leersum, waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. Uw auto kan op de oprit voor de woning gezet worden; u krijgt bij aankomst van ons een toegangssleutel voor het park voor de auto. Bij de receptie zijn munten verkrijgbaar voor een extra auto.
In directe omgeving zijn meerdere wandelroutes uitgezet. Verder zijn er vele fiets- en mountainbike rails aanwezig.
Fietshuur is mogelijk bij de receptie op het park. Een leuke wandeling door de bossen naar de uitkijktoren (128 treden) over de Kaapse Bossen: je waant je in het buitenland! Ook dicht bij huis is het feest: prachtige bosplanten in de tuin, de Bonte Specht had o.a. in de zomer van 2014 een nest in een boom op loopafstand en in 2015 lagen er kleine mereltjes in een nestje in de tuin. Zo zijn er ieder jaar weer nieuwe natuurverrassingen te ontdekken.
De natuur inspireert…. ook in 2019! De foto van het nestkastje is genomen op een belangrijk moment:op 20 mei 2011 om 13.33 uur. Een minuut later verliet dit dappere pimpelmeesje zijn veilige nestje.
Lees het gastenboek van Solange er maar op na: veel gasten zijn geraakt door de bossen, de dieren en alle planten, waar je door wordt omringd als je in Solange logeert. Dat de natuur inspireert en vrolijk maakt ervaren we regelmatig zelf - kijk b.v. maar eens naar de foto's van de bosmuis, die het vogelhuisje weet te waarderen! Hierbij nodigen wij u uit om uw inspiratiemomenten met ons te delen. Dat kan zijn door een mooie foto of filmpje, gemaakt tijdens uw bezoek aan Solange, een stukje tekst (in het gastenboek in de woning), gedicht, tekening, of creatieve uiting. Alles kan en alles mag. De mooiste beleving plaatsen we graag op de home-page van onze woning en belonen we met een waardebon van € 30,-- Aan het eind van het seizoen maken we bekend, wie het mooiste inspiratiemoment van dat jaar kon vastleggen.
De waardebon voor het natuurmoment in 2009 is gewonnen door Elise, die het uitvliegen van drie pimpelmeesjes uit het nestkastje heeft geobserveerd en dit beschreven in ons gastenboek in de woning. In 2010 is Henk Lolkema vooral geïnspireerd door de pure boslucht en rust rondom de woning getuige zijn mooie pentekening in het gastenboek in de woning. Gefeliciteerd, Henk!
In 2011 is de waardebon gewonnen door Lotte en Boaz, die in de zomer een vriendje hebben gevonden op de camping, pannenkoeken hebben gegeten en in het zwembad zijn geweest. Er staan prachtige verhalen en tekeningen in het gastenboek! Dankjewel Lotte en Boaz en veel plezier met jullie speelgoedbon.
In 2012 zijn er opnieuw 2 bijzondere gebeurtenissen in het gastenboek genoteerd: Thijs Middendorp was getuige van een achterwaartse salto van een eekhoorn en de familie Baljet kon de rustige omgeving waarderen, zelfs tijdens de (ook voor ons onverwachte) snoeiweek. In 2013 is de sportieve familie Jolink op de fiets naar Solange gekomen. De picknicktafel werd omgetoverd tot een tafel met allerlei vondsten uit het bos. Er werd bosbessenjam gemaakt en een spannende avondwandeling door het bos. Een creatieve bijdrage in het gastenboek laat zien hoe fijn hun vakantie is geweest. Zij zijn dan ook de winnaars van de VVV-bon van 2013. In juni 2014 gaven Saakje en Thomas Zijlstra tijdens hun verblijf in het 'sprookjesboshuis' eindelijk de welverdiende aandacht aan onze bostuinbewoners. Het vrolijke ventje is helemaal opgebloeid van al die aandacht en Saakje en Thomas kunnen op zoek naar een goede besteding van de boekenbon. In de zomer van 2015 zijn Marije, Wybren en Jelte Dijkstra actief geweest: de Dom beklommen, de Pyramide van Austerlitz, de olifant in dierenpark Amersfoort gezien en het universiteitsmuseum bezocht. Als je hun tekening ziet, krijg je zelf ook gelijk zin om dit allemaal te bezoeken. Voor Jens en Phia Roos was het ook een bijzonder weekend eind november: toen zij in Solange logeerden in de Sinterklaastijd. Piet zorgde voor een verrassing en ook Sinterklaas kwamen zij in Doorn tegen. En verder ook: gezellig met elkaar ontbijten aan de eettafel terwijl de mezen ook met hun ontbijtje bezig zijn. Marije, Wybren, Jelte, Jens en Phia: jullie hebben allemaal gewonnen in 2015!
Marijn Souren, heeft als talentvol jonge fotograaf ons meerdere prachtige foto's gestuurd, o.a. van de vogeldrinkplaats en dit boomkruipertje. Hij heeft voor de jaren 2017 en 2018 de cadeaukaart gewonnen.
In juni 2019 hebben Marijke en Piet hun 'ogen uitgekeken' in de Kaapse Bossen en werd Solange, een verborgen juweel, voor een weekje 'hun eigen 'kleine kasteel'. Dank jullie Marijke en Piet, voor dit prachtige gedicht.
In de zomer van 2021 hebben Lieke en Sem de inspiratieprijs gedeeld.
Lieke heeft aan het woord 'voedselbank' een nieuwe betekenis gegeven: voor de eekhoorntjes rondom Solange heeft ze dennenappels klaar gelegd.
En Sem heeft - samen met zijn opa - een echt 'paddenstoelenproject' rondom Solange uitgevoerd.
Op het park zijn meerdere faciliteiten:een receptie, een snackbar en gezellig restaurant met heerlijk terras. Snackbar en restaurant zijn 's zomers dagelijks geopend, buiten de vakanties alleen in het weekend.
Verse broodjes en de krant zijn dagelijks verkrijgbaar.
Er is een openluchtzwembad met kinderbad,
een tennisbaan (tegen vergoeding), speeltoestellen en trampoline voor de kleintjes.
Er is de mogelijkheid van fietshuur: dit graag wel bijtijds reserveren bij de receptie van het park.
Regelmatig worden er op het park in de vakanties activiteiten georganiseerd, zowel voor de jeugd als voor volwassenen.
Ook het bloemencorso van Leersum  is een bijzondere gebeurtenis: er rijdt een wagen van het park mee. Alle campinggasten zijn uitgenodigd om mee te 'konten en plakken'. 

Op het park de Bonte Vlucht staan zo'n 200 privé huisjes, chalets en stacaravans. In de zomer ook tourcaravans en campeerders.

Park de Bonte Vlucht is gemakkelijk met eigen vervoer te bereiken. De woning ligt 1 km vanaf de receptie het park / bos in.
Park de Bonte Vlucht is bereikbaar via een busverbinding. Vanaf de halteplaats naar de receptie is het 10 minuten lopen.
Stations van Driebergen-Zeist en Maarn liggen op respectievelijk 10 en 6 km van park. Vanaf Driebergen-Zeist rijdt er een bus.

Doorn is prachtig gelegen in de natuur - bos, maar ook het rivierengebied en de Betuwe is erg dichtbij. Geniet in het voorjaar van de fruitbloesem.
In de omgeving van Doorn worden altijd leuke en interessante uitstapjes georganiseerd.

Een aantal leuke (veelal gratis) tips op een rijtje.
In 2022 zijn dit o.a.
* Bijen en Natuurmarkt in Doorn
* Oude Ambachtenmarkt in Soest: donderdag 26 mei
* voor de sportievelingen onder ons wordt de Heuvelrugloop georganiseerd op zaterdag 18 juni,
* 25 en 26 juni Kersenfestival, Cothen (Een echte aanrader!!) Heerlijke gerechten met kersen, kersenpit-spuwbaan, gezellige markt, kersensap, rondritje door de boomgaard en vooral heel veel kersen eten! Bijzonder is, dat een aantal boomgaarden op een speciale wijze vogelvrij worden gehouden- zie bijgaande foto's.
* Open tuinendagen : 3 juli en 4 september en 16 juni
* Schapenmarkt, Langbroek - zaterdag 2 juli
* Historisch festival in Doorn : 9 en 10 juli
* 13 en 14 augustus : Bloemencorso Leersum
* zondag 21 augustus: Kastelentocht Doorn
* Wandeltocht Heuvelrug Tweedaagse Doorn , 10 en 11 september
* Bos Fair Doornse Gat: zaterdag 11 juni en 3 september
* Open monumentendag: 10 september
* Lekkodagen in Wijk bij Duurstede: historische schepen liggen in de haven
Kunstmarkt Wijk bij Duurstede 23 tot 25 september
* Devil's trail Heuvelrug: pittige loopwedstrijd v.a.het Doornse Gat zondag 2 oktober.
* Een aanrader is om de site van het Beauforthuis bij Austerlitz te bekijken: zij bieden een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten. Zo organiseren zij o.a. het Dierenvriendjes pad.
* Voor de kleintjes is het Kabouterpad op het Leersumse Veld een leuke activiteit in het weekend (zie website Staatsbosbeheer)
In onze woning hebben we vele informatiefolders van leuke uitstapjes verzameld. VVV's en VVV-winkels vindt u o.a. in Doorn, Leersum, Maarn, Zeist, Wijk bij Duurstede en Rhenen
De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied, waar vele wandel- en fietsroutes zijn uitgezet.
Het gebied is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd, er heeft zich toen een oerbos gevormd. Door toedoen van de mens was dit oerbos zo rond 1800 verdwenen, daarna is gestart met herbossing.
Het Nationaal Park heeft twee poorten en een aantal groene entrees naar het gebied. Vanaf deze locaties krijgt u informatie en kunt u meteen starten met wandelen of fietsen.
De poorten liggen op station Driebergen-Zeist (in Natuurcafé La Porte) en bij Kwintelooyen (vlak onder Veenendaal).
De groene entrees liggen langs de N225 tussen Driebergen en Rhenen (o.a. Groene Entree Kaapse Bossen, Doornse Gat, de Hoogstraat, Amerongen en Plantage Willem III). Verder is er een groene entree Maarn, deze ligt onder de A12 bij de afslag Maarn (net boven landgoed Stameren).

Vanuit Solange zijn het Leersumse Veld (richting Leersum) en de Kaapse Bossen (richting Doorn) dichtbij: op slechts enkele kilometers afstand.

Fauna
Het grootste zoogdier op de Utrechtse Heuvelrug is de ree, het grootste roofdier de vos. Verborgen dieren zijn o.a. de das,
in de boomtoppen leven eekhoorns en (zeldzaam) boommarters.
Er zijn ook andere marterachtigen te vinden: de bunzing, de wezel en de hermelijn. De levendbarende hagedis en zandhagedis zijn vrij algemeen in het Nationaal Park. Ze leven op de heide en in stuifzandgebieden.Ook de hazelworm komt in het gehele gebied voor.
De heikikker komt alleen voor op het Leersumse Veld en hier en daar op de randen van de heuvelrug. In vennen en poelen komen de grote en de kleine watersalamander voor.
Op en langs de vennen van het Leersumse Veld broeden o.a. de geoorde fuut, de dodaars, de blauwborst, geelgors en wintertaling. Van maart tot augustus is het heidegebied rondom de vennen niet bereikbaar, maar vanuit de observatiehut zijn de vogels wel te spotten.

Dichterbij huis kunt u ook vogels bekijken: vanuit de eethoek is er prima zicht op de eethoek van onze vogelburen. Herkent u de boomklever, roodborst, pimpelmees, koolmees en bonte specht?

Flora
Bij de grootschalige herbebossingen (rond 1900) met grove den voor het mijnhout, zijn vaak tegelijk lanen van beuk en eik aangelegd. Na de vele vellingen is er op veel plaatsen herplant met de snelgroeiende douglas en lariks. Door spontane groei van berken, eiken en beuken zijn geleidelijk gemengde bossen ontstaan. In de kruidlaag van de bossen komen onder andere blauwe bosbes en klaverzuring voor. In de oudere en nattere bossen vinden we hulst, dalkruid en hengel; in sommige hellingbossen ook bosanemoon.

Naast de bossen komen er in het Nationaal Park relatief veel heideterreinen, vennen en stuifzanden voor. Naast struikheide en dopheide vinden we in deze open terreinen ook klein warkruid, brem, stekelbrem, en langs en in de vennen klokjesgentiaan, zonnedauw, veenbies, veenmos en veenpluis. Op de stuifzanden groeit buntgras, zandzegge, heidespurrie en verschillende soorten korstmossen.

Praktisch grenzend aan het park is het Let de Stigterpad aangelegd: een fietsroute van 39 km., die grotendeels gereed is. Het pad slingert van Driebergen-Zeist naar Rhenen.Indeling

Woonkamer
Begane grond
30 m2

Laminaat

Ventilator

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
Begane grond
9 m2

Bed: 2-persoons 200 x 140 cm

Laminaat

Dekbedden (1)

Slaapkamer 2
1e verdieping
15 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Laminaat

Slaapkamer 3
1e verdieping
10 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Laminaat

Dekbedden (1)

Badkamer
Begane grond
3 m2

Douche

Wastafel (1)

Vloerverwarming

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Gezamenlijk zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

 • 75 m2

Sport & recreatie

 • Fietsen
 • Golf
 • Mountainbiken
 • Tennis
 • Wandelen

Populaire thema's

 • Budget
 • Stedentrip
 • Cultuur & historie
 • Lange termijn verhuur
 • Natuurhuisjes

Verwarming

 • Vloerverwarming

Internet, wifi, audio

 • Kabeltelevisie
 • Televisie
 • Radio
 • Cd-speler
 • Dvd-speler
 • Wifi
 • Nederlandstalige zenders (12)
 • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Buitenverlichting
 • Parkeerplaats(en) (2)
 • Privé oprit
 • Terras (2)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (8)
 • Tuintafel(s) (1)
 • Schuur

Privacy

 • Beheerder op terrein
 • Vrijstaande woning

Faciliteiten

 • Wasmachine
 • Berging
 • Bijkeuken / wasruimte
 • Apart toilet (1)
 • Roken niet toegestaan
 • Huisdier niet toegestaan

Kinderen

 • Kinderstoel (1)

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • Dvd's / Blu-ray's


€ 495,-
per week v.a.
€ 495,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook: