Vakantiehuis

VT-486742-A

Casa Oliveira - Villajoyosa/Orxeta


Casa Oliveira: een in aug 2022 gerenoveerde rustieke dorpswoning van 120 m2 in het centrum van Orxeta, een schilderachtig dorp met ca 800 inwoners aan de voet van de Sierra de Orxeta, in de buurt van het stuwmeer Embalse del Amadorio.
Binnen 10-15 autominuten ben je vanuit de absolute rust in het bruisende Villajoyosa en Benidorm, en kun je genieten van de gouden stranden van de Costa Blanca. De accommodatie is met oog voor detail ingericht en beschikt over originele kenmerken zoals oude houten plafondbalken, troggewelven en authentieke Spaanse vloer- en wandtegels die de woning tot een gezellig 'thuis' maken. Op de begane grond kom je meteen binnen in een ruimte en gezellige woonkeuken met compleet uitgeruste keuken en houtkachel. Achter de keuken een werkkamer en badkamer. Op de eerste etage twee 2-persoons slaapkamers waarvan één een klein patioterras heeft. Hier vindt u ook een tweede badkamer met ligbad/wastafel/toilet, ruime overloop en trap naar de woonkamer. Deze laatste ligt heel sfeervol onder het dakspant en is voorzien van een pelletkachel zodat het ook in de koudere maanden prettig vertoeven is. Aan zowel de voor- als achterzijde van de woonkamer is een heerlijk terras gesitueerd van waar men een prachtig zicht op de bergen heeft. Op beide terrassen zit je heerlijk privé, zonder inkijk van omwonenden.  Het interieur van onze Casa is Spaans met een vleugje Ibiza. De woonkeuken, slaapkamers en woonkamer beschikken over plafondventilatoren die in de warme zomermaanden voor verkoeling zorgen.

De verhuurder, Paulo & Mark Oliveira

Advertentie online sinds november 2022

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Hola, wij zijn Paulo en Mark Oliveira. Voorjaar 2022 begon onze zoektocht naar een (vakantie)woning aan de Costa Blanca. Een plek waar wij ons zo nu en dan vanuit Nederland waar wij een buro voor interieurvormgeving uitbaten, kunnen terugtrekken om te ontsnappen aan de hectiek van de dag. Voor die momenten dat wij zelf geen gebruik maken van onze woning, verhuren wij deze graag aan andere mensen die ook willen genieten van Orxeta en omgeving zoals Villajoyosa, Finestrat, Altea etc.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie
  • 1 Korting

Toelichting op de prijzen

PRIJZEN EN VOORWAARDEN:
- Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen
- De meerprijs vanaf 3 personen bedraagt €95 pp/week
- Minimale leeftijd om te huren: 25 jaar

ANNULEREN:

Indien huurder om welke reden dan ook het gehuurde op de afgesproken datum niet kan, wil of zal aanvaarden, dient hij verhuurder hiervan onmiddellijk in kennis te stellen. Een telefonische mededeling hiervan dient per email te worden bevestigd. 

Annuleringsvoorwaarden:
  • Bij annulering binnen 48 uur na betaling van de eerste betaling geldt een volledige restitutie van het boekingsbedrag.
  • Bij annulering tot 6 weken voor aanvang van het verblijf bedragen de annuleringskosten 50% van de huurprijs
  • Bij annulering vanaf de 6e tot de 4e week voor aanvang van het verblijf bedragen de annuleringskosten 60% van de huurprijs
  • Bij annulering vanaf de 4e week tot de eerste verblijf dag bedragen de annuleringskosten 90% van de huurprijs
  • Bij annulering op de eerste verblijf dag of later bedragen de annuleringskosten 100% van de huurprijs.
  • Indien huurder binnen 24 uur na de overeengekomen aankomstdatum zonder nadere kennisgeving niet is gearriveerd, wordt dit beschouwd als een annulering en is 100% van de huurprijs verschuldigd.
Indien de huurder na aankomst zijn verblijf voortijdig beëindigt is verhuurder geen terugbetaling aan huurder verschuldigd.Huurder wordt geadviseerd een annuleringsverzekering af te sluiten.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
ma 01-apr-2024
tot
wo 01-mei-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 600,00
Midweek -
Nacht € 86,00
Weekend -
van
wo 01-mei-2024
tot
za 01-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 630,00
Midweek -
Nacht € 90,00
Weekend -
van
za 01-jun-2024
tot
ma 01-jul-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 693,00
Midweek -
Nacht € 99,00
Weekend -
Korting 10%
van
ma 01-jul-2024
tot
do 01-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 840,00
Midweek -
Nacht € 120,00
Weekend -
Korting 10%
van
do 01-aug-2024
tot
zo 01-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 840,00
Midweek -
Nacht € 120,00
Weekend -
Korting 10%
van
zo 01-sep-2024
tot
di 01-okt-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 714,00
Midweek -
Nacht € 102,00
Weekend -
van
di 01-okt-2024
tot
vr 01-nov-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 660,00
Midweek -
Nacht € 94,00
Weekend -
van
vr 01-nov-2024
tot
zo 01-dec-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 570,00
Midweek -
Nacht € 81,00
Weekend -
van
zo 01-dec-2024
tot
wo 01-jan-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 600,00
Midweek -
Nacht € 86,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 450,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 150,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Energiekosten
€ -
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.
Overige kosten (2)
€ -
Naar verbruik
Wordt verrekend met de borg.
Toeslag bij meer dan 2 personen
€ 95,00
Per week
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Orcheta (of: Orxeta) gelegen in de provincie Alicante is een relatief onbekend pareltje aan de Costa Blanca, tussen de bergen met directe verbindingen met het ruige binnenland. De bergen zorgen voor een gunstig klimaat en beschermen als waren het brede liefdevolle armen het dorp.

De vallei rondom het dorpje kleurt ieder jaar vrolijk oranje door de fruitbomen vol sinaasappels en rijpe nisperos: een friszure ovaalvormige vrucht. Het zijn niet alleen de vruchten die kleur geven aan het dorp, de pittoreske traditionele huisjes zijn veelal geschilderd in mediterrane warme kleuren: blauw, groen, geel en rood.

De Orxetanen zijn trots op hun dorpje, en fleurden de straatjes op met potten met uitbundig bloeiende planten zoals fel paarse bougainvillea’s, oranje strelitzia's en zachtblauwe mannentrouw. Onderweg naar de warme bakker of dorpswinkel waar de basisvoorzieningen verkrijgbaar zijn, wordt iedereen met een ‘bon dia’ begroet door de bewoners die opgeruimd van aard zijn: niet alleen qua vriendelijkheid maar ook wat netheid betreft. Stoepjes worden ijverig geveegd en gemopt, en kijk niet verbaast als je op een ochtend de gemeentelijke veegwagen door de straten ziet rijden en aangenaam verrast wordt door een heerlijke geur die aan het veegwater is toegevoegd! Maak je ’s avonds een avondwandelingetje, ook dan wordt je verrast: witte jasmijn en de bladeren/bloesem van de sinaasappelbomen vullen de straten met een zweempje zomer. Genieten!

De bewoners zitten vaak voor hun huizen om de dag door te spreken. Al wandelend kom je langs de authentieke wasplaats waar vroeger door de dames de wekelijkse was werd gedaan, en nu in oude luister is hersteld. Kuierend belandt je op het dorpsplein met de oude kerk die, zodra het donker wordt, prachtig en sfeervol wordt aangelicht. Hier moet je even plaats nemen op het terras bij het gemeentehuis en stilletjes genieten van de druk gebarende Spanjaarden die wellicht hun dorpsfeest dat in september wordt georganiseerd aan het voorbereiden zijn.

De zomers zijn warm: een plekje om af te koelen is welkom. Casa Oliveira beschikt niet over een privé zwembad, maar een frisse duik is niet ver uit de buurt: het openbaar gemeentelijk zwembad ligt aan de rand van het dorp en is in de zomermaanden tegen betaling toegankelijk.

Onze casa is per auto goed bereikbaar: bagage en boodschappen uitladen kan voor de deur. Parkeren is mogelijk aan de rand van het dorp op een ruime gratis parkeerplaats, slechts 3 minuten lopen naar de woning.

Orxeta is gelegen op circa 35 minuten autorijden van luchthaven Alicante en slechts 6 kilometer vanaf de afslag Orxeta op de autoweg AP-7. Tijdens deze laatste kilometers rijdt u door een prachtig glooiend bergachtig landschap en komt u langs het stuwmeer Embalse del Amadorio dat meteen het vakantiegevoel oproept. Weg van de drukte van het toerisme en toch is alles dichtbij.

Zowel langs de kust van de Costa Blanca alsook enkele kilometers landinwaarts vindt u pareltjes zoals: Villajoyosa, Finestrat, Altea, Polop, Guadalest, Teulada, Moraira, Denia en Xaló (Jalón). Daar is het normale leven langzaam doorgegaan zonder teveel door het toerisme beïnvloed te worden. Wie eens niet een dag op het strand wil doorbrengen maar het authentieke Spanje wil beleven, komt in deze regio volop aan zijn trekken.

Ideaal aan Casa Oliveira is haar centrale ligging in de buurt van de Autopista del Mediterráneo (AP-7), waardoor ook grote(re) steden als Valencia, Alicante en Murcia snel en goed bereikbaar zijn. Ideaal voor een dagbezoek om te shoppen, museum bezoek etc.

De Costa Blanca roept visioenen op van zon, zee , palmbomen en goudgele stranden. Twee van de beste stranden aan de Costa Blanca zijn het 4 km lange Playa de Levante en Playa de Poniente in Benidorm.
Zo beschikken deze over een Blauwe Vlag, waardoor het er veilig spelen is voor kinderen. Met dank aan de beschutte bergen rondom Benidorm heb je geen last van een eventuele koude wind. Actievelingen kunnen er naar hartenlust losgaan; zeilen, jetskiën en paragliden zijn maar een klein deel van de aangeboden (water)sporten. Heb je graag de keuze uit nog meer stranden óf wil je simpelweg van strand naar strand hoppen aan de Costa Blanca? Tussen het populaire Benidorm en het kleinschaligere stadje Altea vind je Albir, een relatief onbekend vakantieoord. Toch wordt dit kuststadje met de dag populairder en dat is o.a. te danken aan Playa del Albir. Door het ondiepe water komen gezinnen hier maar al te graag!

Maar ga zeker ook een kijkje nemen op het strand van Villajoyosa, direct gelegen aan de boulevard van dit prachtige stadje met zijn unieke kleurrijke gevels én ondergrondse parkeergarage. U bent er binnen maximaal 15 minuten vanaf Casa Oliveira.
Er zijn genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken rond Orxeta: een regio waar 20 verborgen pareltjes op je wachten. Bekijk de beste plekken om te bezoeken in de regio: https://www.komoot.nl/guide/1643773/de-mooiste-attracties-rond




Een van de parels die je hier vindt, is Altea. Of dit plaatsje nu typisch Spaans is of juist een authentieke sfeer heeft weten te creëren door Griekse kenmerken, dat is de vraag. Bijzonder is het pittoreske stadje in ieder geval zeker.

Witte huisjes, met bloemen versierde balkonnetjes, smalle straatjes met ongelijke tegels en een uitzicht waar je ù tegen zegt. Altea is een echte aanrader om eens te bezoeken. Je vindt hier allerlei lokale boetiekjes en galeries. Op zoek naar wat bekendere merken of grotere winkels? Er is ook een winkelstraat in Altea. Vergeet tijdens je bezoek aan dit schattige stadje één ding absoluut niet: genieten van het uitzicht. Er zijn genoeg plekjes om even stil te staan en te kijken naar de panoramische vergezichten.

In het binnenland van de Costa Blanca ligt goed verborgen in de bergen het oude dorpje Guadalest. Het unieke aan Guadalest is dat het dorp op prachtige wijze in de rotsen geïntegreerd is.

Guadalest ligt op ongeveer een half uur tot drie kwartier rijden van badplaatsen zoals Calpe, Moraira, Altea en Benidorm. Het bijna duizend jaar oude dorp is geheel gesitueerd rondom het kasteel. Het kasteel, simpelweg El Castell de Guadalest genaamd, is jarenlang een belangrijk verdedigingspunt geweest van de Moren tegen de Spanjaarden. Omdat Guadalest alleen via een uit de rotsen uitgehouwde ingang te bereiken was en het kasteel torens had die als een kraaiennest boven de rotsen uitstaken was het eenvoudig te verdedigen. Vanaf het begin van de zeventiende eeuw zwaaien de Spanjaarden de scepter in Guadalest.

In de loop der eeuwen is het dorpje uitgedijd tot buiten de natuurlijke grens die door de rotsen bepaald werd. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich echter nog steeds binnen de oude kern van Guadalest. Noemenswaardig zijn behalve het kasteel het sfeervolle marktplein, het stadhuis en de in barokstijl gebouwde kerk. Museumliefhebbers kunnen twee musea bezoeken. Wie Guadalest bezoekt, krijgt tevens een fraai uitzicht op het in de vorige eeuw aangelegde stuwmeer, dat al jarenlang een groot deel van de provincie Alicante van drinkwater voorziet. Wie Guadalest wil bezoeken zal er rekening mee moeten houden dat er nogal wat hoogteverschillen te overbruggen zijn.
Het badplaatsje Finestrat bevindt zich in het zuidelijke deel van de Costa Blanca, zo’n 40 minuten rijden van de luchthaven van Alicante en ongeveer 7 km van Orxeta. Hoewel het historische centrum met zijn kronkelige straatjes zich in het binnenland bevindt, heeft Finestrat ongeveer 300 meter kustlijn, van Punta del Tossal tot de monding van de Barranco de la Cachola, waarin zich de zogenaamde Cala de Finestrat bevindt. Met zijn heerlijk klimaat (met een gemiddelde temperatuur van 20ºC en meer dan 300 zonnige dagen per jaar) is Finestrat de ideale plek om te genieten van de mediterrane sfeer. Dit strand in Cala de Finestrat grenst in het zuidwesten aan de gemeenten Villajoyosa en in het noordoosten aan Benidorm.In het gemeentelijk gebied bevindt zich de mythische berg Puig Campana, waarvan de top 1410 meter boven zeeniveau reikt.
Achter de stranden herbergt het binnenland een mooi groen landschap vol ongerepte natuur, frisse lucht en heerlijk helder water om in af te koelen… en het kan op minder dan een uurtje van Orxeta! De Algar watervallen, dat is het geheim dat we hier voor jullie onthullen.
De Algar rivier mondt bij Altea uit in de Middellandse Zee. Op weg ernaartoe passeert de rivier het schattige stadje Callosa d’en Sarria, op zowat 15km van Benidorm en ongeveer even ver van Altea. Het is daar dat de Algar rivier naar beneden davert in geweldige watervallen, trapsgewijs langs rotsen die mooie natuurlijke zwembaden vormen. Onder de naam ‘Les Fonts de l`Algar’, is dit hele gebied natuurreservaat en dus beschermd. Callosa is bovendien een landbouwgebied waar ook loquat of nispera geteeld wordt, de lokale gele of oranje vruchten. Behalve de watervallen is er in het natuurreservaat nog meer te zien. Geniet er van de weelderige mediterrane fauna en flora. Zo is er een arboretum of bomentuin, open voor bezoekers. Komt daarbij het constante geruis van de watervallen dat bijzonder ontspannend werkt…
Dit spectaculaire wandelpad bestaat uit een 212 meter lang houten pad dat bevestigd is aan de rotswand in de kloof bij het stuwmeer van Relleu, de Pantano de Relleu. Het wandelpad of wandeling zelf heeft de naam ‘Pasarela de la Presa de Relleu’ gekregen en is in januari 2022 aangelegd. Het is voor veel wandelaars een adrenalinestoot om hoog boven de kloof van de Amadorio rivier op een houten stellage te lopen. Op het einde van het 212 meter lange houten wandelpad bevindt zich een ‘mirador’ ofwel uitzichtpunt dat bestaat uit een glazen bodem dat op 40 meter hoogte boven de Amadorio rivier is bevestigd.
Een groot winkelcentrum met winkels voor jong en oud met ketens als: Zara, Casa, Mango, Pimkie, United colors of Benneton, Estrada, C&A, Pull and Bear, Bershka maar ook diverse supermarkten zoals Lidl, Aldi en Carrefour en een bioscoop.
En natuurlijk, zoals meestal in Spanje: Gratis parkeren in de parkeergarage onder het winkelcentrum.

Indeling

Woonkamer
2e verdieping
21 m2

Tegels

Ventilator

Bank 3 zits (1)

Slaapkamer 1
1e verdieping
12 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Slaapkamer 2
1e verdieping
10 m2

Bed: 2-persoons 200 x 140 cm

Tegels

Dekbedden (1)

Badkamer 1
Begane grond
4 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Badkamer 2
1e verdieping

Toilet

Douche (1)

Ligbad

Overloop
1e verdieping
Bijkeuken
Begane grond
Keuken

Soort: Open

Fornuis: (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 120 m2

Sport & recreatie

  • Bergsport
  • Fietsen
  • Sportvissen
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Overwinteren
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Houtkachel

Internet, wifi, audio

  • Televisie
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders (3)
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting
  • Streamingdiensten

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (2)
  • Parasol(s)
  • Terras (2)
  • Tuinstoel(en) (2)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Dakterras
  • Loungeset

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Apart toilet (1)
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Strandlakens

Games & entertainment

  • (Bord)spellen


€ 570,-
per week v.a.
€ 570,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook:

Bella Vista

Vanaf per nacht € 95,- v.a. per week per week € 665,-