Vakantiehuis

Casa Carmelita Montanja Rey


Casa Carmelita the place to be

De woning is verdeeld in twee woonlagen. Dit prachtig vrijstaand huis is gelegen in een stille en rustige straat in Montana De onderste woonlaag staat te huur en is onlangs helemaal gerenoveerd en voldoet aan de moderne hedendaagse eisen.

De woning heeft een prachtige woonkamer met open keuken en is voorzien van alle gemakken. Er is een airconditioning geinstalleerd zelf in de woonkamer. Het appartement is voorzien van 2 slaapkamers en 1 badkamer. Beide slaapkamers zijn voorzien van airco’s. De bungalow heeft een L vormige keuken die aan de woonkamer vastzit. Dit huis is volledig gemeubileerd,

De voorkant van het appartement beschikt over een zitgedeelte waar je heerlijk over het eiland kan staren. Een schitterend uitzicht. U kijkt over de heuvels en huizen uit. 

Ligging:

Een kleine supermarkt is om de hoek waar u de dagelijkse boodschapjes kunt doen.

Twee grote supermarkten liggen op ca 2 km. Het mooie nieuwe Jan Thiel beach plaza op ca 4 km met een zwembad (zeewater) op het strand en het luxe Zest. Het bekende Zanzibarstrand en Mambobeach op ca 4 km. Het zeeaquarium op ca 4 km.

Het overbekende Mambobeach en Cabanabeach met zijn heerlijke loungebedden op ca 4 km. De aloe-vera plantage en de Struisvogelfarm zijn dichtbij. Willemstad is ca 15 autominuten rijden.

Casa Carmelita; bij binnenkomst door de voordeur staat u direct in de zitkamer en eetkamer die is voorzien van een Airco. Rechts, naast het eetgedeelte, bevind zich een moderne keuken. In de keuken is alles wat u nodig heeft voor een fijne vakantie aanwezig, ook voor een langere verblijfd.
 O.A.; een grote koelkast, electrics kooktoestel met oven en afzuigkap. Er zijn 2 slaapkamers, beide hebben airco en 2 persoonsbed. De ruime badkamer is compleet.

Het vakantiehuis is voorzien van een inbraak alarminstallatie en is geschikt en ingericht voor in totaal 4 personen eventual kan een areobed in een van de ruime slaapkamers geplaatst worden voor een 5e persoon.

De bijkomende leveringen en diensten inbegrepen:
Internet: ja
Gas: ja
Water: ja

Exclusief
Elektra: Via de Prepaid system pagatinu, op die manier heb je alle controle op jouw stroom verbruikt en kan op iedere moment zien wat u heeft gebruikt.
Pagatinu: Noteer a.u.b. bij aankomst de stroom tegoed op meterstand. Controleer bij vertrek de stroom tegoed, deze dient u met dezelfde tegoed achter te laten.

Elektra:  wordt appart verrekend.Casa Carmelita bevat o.a.: Keuken: Magnetron, Water koker, koelkast, grote gasfornuis met oven, rijst koker, Koelbox etc. Woonkamer: 40 inch HD TV met Flow interactieve TV zenders, radio en alarm installatie etc. 2 slaapkamers: met 2 persoonsbed en airco en ruime kledingkast. Ruimte met Comodekast, en een opbergruimte

Parkeren veilig op eigenterrein voorzien van een elektrische poort met afstandsbediening. Er kunnen 2 auto’s op het terrein parkeren, welke tevens een grote voortuin heeft.
De woning is geheel gemeubileerd en van alle gemakken voorzien. De woonoppervlakte van deze woning is 86m2.

De verhuurder, Javier & Jetta

Advertentie online sinds juli 2019

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 3 uur
“Bon Bini”, Wij zijn Javier en Jetta Andries. Onze liefde voor Curaçao is groot en die delen we graag met onze gasten
Ontdek de relaxte eilandsfeer van Curaçao
Houdt u van zon, zee, strand en… romantiek? Boek een vliegticket naar Curaçao voor een onvergetelijke vakantie en ontdek dit relaxte eiland in de Caribische Zee. Maak kennis met de vriendelijke bevolking, snorkel tussen honderden gekleurde vissen en dineer op het strand bij zonsondergang of de historische straten van Willemstad

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De vakantiehuis is geschikt voor 4 personen Eventueel extra persoon waar een airobed aanwezig is. De prijs blijft het zelfde voor 4 of eventueel 5 personen

Verhuur is inclusief water, gas en internet.

Exclusief elektriciteit gebruik, borg  en beheerders/eindschoonmaakkosten.

Eventueel ophalen van de airport kan in overleg met onze beheerder voor 50 dollar. 

Ook zeer geschikt voor langere verblijf.
Vraag naar de mogelijkheden



Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
wo 09-aug-2023
tot
vr 31-dec-2027
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 301,00
Midweek -
Nacht € 43,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 100,00
Per item
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 90,00
Per item
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Centraal gelegen dus alles bereikbaar

Montaña Abou ligt vlak bij het bruisende Willemstad. Alle winkels, restaurants en bezienswaardigheden van de hoofdstad liggen dan ook praktisch om de hoek.

In het noorden van Montaña kun je een grote aloë vera-plantage bezoeken. Het is een interessant uitje, waarbij je ziet hoe de aloëplant wordt toegepast in allerlei geneeskrachtige en cosmetische producten. En natuurlijk is er nog veel meer te zien op Curaçao.

Huur een auto en ontdek wat het eiland te bieden heeft. Ga wandelen in de fraaie natuur van het Christoffelpark. Bezoek een aantal van de mooie oude landhuizen op Curaçao, zoals landhuis Daniël en landhuis Zuikertuin. Ga flamingo’s spotten bij de zoutpannen van Jan Kok. Of laat je betoveren door het natuurgeweld aan de ruige kust van ‘Shete Boka’ in Banda Ariba (oost).

Curaçao is het hele jaar door een fantastische vakantiebestemming. Bekijk dus snel het aanbod van ons prachtige huis in Montaña Abou.

Leuk om te weten over Montaña Abou
Montaña Abou betekent zoiets als ‘Montaña Beneden’. Het maakt deel uit van de wijk Montaña (‘Berg’). Dat was ooit een zelfstandig dorpje en is nu een buitenwijk van Willemstad.

Andere wijkjes van Montaña zijn onder andere Hoenderberg, Beurs, Lang Leven, Montaña Rey, Oudewater, Gustavia, Katoentuin en Welgelegen.
Een van de oudste landhuizen op Curaçao is landhuis Knip of ‘Kenepa’, dat is genoemd naar de vrucht van de Kenepaboom.
Naar Shete Boka en haar 7 monden van de zee
Wat een natuurgeweld. Water spat omhoog, grotten lopen vol zout water zodra een groepje toeristen net de uitgang heeft gevonden en zelfs vanaf een afstandje kun je de druppels zeewater op je huid voelen spatten. Shete Boka is een natuur park in het westen van Curacao dat ook wel Westpunt wordt genoemd. In het park vind je in totaal 7 Boka’s, oftewel monden van de zee. Uit de ene Boka komt nog meer water dan uit de ander en volgens een oude mythe is het zo dat wanneer de Boka’s mensen zien er nog meer watergeweld wordt gebruikt. Of dat waar is, geen idee, wij hebben in ieder geval genoeg zeewater gezien en gevoeld. Door alle watersensatie is dit een plek op Curacao waar je wilt zijn geweest. Wil je graag meer van Curacao’s natuur zien? Dan kun je Shete Boka ook goed combineren met een bezoek aan de hoge Christoffelberg, dit ligt namelijk op elkaars route.
Wandelen door historisch Willemstad
Willemstad kent een rijke historie, waardoor je tijdens je Curacao vakantie zeker een middagje moet bewaren voor een stadswandeling. Dat de stad een rijke geschiedenis heeft, merk je meteen zodra je de gekleurde koloniale huizen ziet en de forten aan weerszijden van de Sint Annabaai als je de hoge Koningin Julianabrug op rijdt. Bij huizen op de Handelskade pronken op de gevels ook nog data uit 1708, kijk bijvoorbeeld eens naar het Penha winkelcentrum. Maar je kan daarnaast ook binnenlopen bij het historische Amsterdam fort waar op de zijkanten ook plakkaten zijn te vinden van het Nederlands Koningshuis.
Om zoveel mogelijk over Willemstad en Curacao te leren, maakten wij een tour met onze gids Bigala. Zingend en kletsend met veel locals liet ze ons allerlei bijzondere plekken in Willemstad zien en ons even stil staan bij wat minder opvallende spots. Ook nam ze ons mee naar het Kura Hulanda Museum, een plek waar de geschiedenis misschien nog meer aanwezig is dan op elk andere plek op Curacao. Eigenlijk zou je niet naar Curacao moeten gaan, zonder hier een bezoekje aan te brengen. Bij Kura Hulanda leer je echt wat er allemaal gebeurd is jaren geleden toen er nog sprake was van slavernij en hoe dat het eiland anno 2015 nog steeds een beetje getekend heeft. Andere boeiende plekken in Willemstad zijn de Floating Market, Plasa Bieu (hier kun je lekker lunchen van 11:00-15:00) en het Koningin Wilhelminaplein waar je ook de welbekende ‘Dushi’ en ‘Curacao’ letters vindt.
Op ontdekkingstocht in hotspot Pietermaai
Vanuit Willemstad loop je vervolgens zo de wijk Pietermaai in. Een wijk waar je voorheen niet wilde komen. Het was er gevaarlijk, veel huizen stonden leeg en er was daardoor niets te doen. Vooral ‘s avonds ging je hier niet graag de straat op. Anno 2015 zie je steeds meer opgeknapte panden waarin hotels zijn te vinden of gezellige restaurantjes. Zo aten we bij restaurantjes als Mundo Bizarro, Restaurant N05 en Ginger. In de weekenden hoor je ook overal live muziek, bijvoorbeeld vanuit Miles Jazz Café of vanuit Rock Beach dat direct aan de kust ligt. Wandelend door Pietermaai kun je je op dit moment soms niet voorstellen dat dit ooit een gevaarlijke wijk was. De panden die je er vindt hebben zo’n mooie architectuur, waardoor je constant je ogen uitkijkt en door de hippe hotspots is het een leuke plek om gezellig rond te lopen. Oh en als je ook zo’n wandeling gaat maken, neem dan zeker je camera mee want je wilt op elke hoek wel een foto maken.
Maak een Sunset Tour met de gezellige crew van Pelican Express
Zonsondergangen. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Het heeft iets romantisch, gezelligs, zomers.De mooiste zonsondergang in Curacao zagen wij tijdens onze Sunset Tour met een van de Pelican Express boten. Je vertrekt dan ongeveer rond 5 uur aan het einde van de middag en blijft weg tot zonsondergang. Op de boot kun je niet alleen genieten van de zon, maar krijg je ook een welkomstcocktail, lekkere hapjes (denk aan empanadas of wraps), drankjes in overvloed en er is constant live muziek te vinden. Kun je zelf ook een beetje zingen? Dan is het geen probleem als je even de microfoon overneemt en een karaoke nummertje doet. Salsa dansend vaar je uiteindelijk de dag uit met als hoogtepunt de zon die in de zee zakt.
Waan je op een onbewoond eiland op Klein Curacao met de crew van Miss Ann
Klein Curacao, het zusje van Curacao dat op ongeveer 1,5 uur varen van de kust ligt. Een paradijsje dat in the middle of nowhere lijkt te liggen en waar op een vervallen vuurtoren en twee scheepswrakken na eigenlijk ook niks te vinden is. Wij gingen naar Klein Curacao met de boot van Miss Ann en schipper Peter. De heentocht was met de hoge golven aardig spectaculair te noemen en wie last heeft van zeeziekte, zou ik ook zeker een pilletje aanraden. bij aankomst mag je ook zwemmend naar de kust mochten gaan. Zo’n frisse duik is overigens ook de ultieme tip tegen zeeziekte. Genoeg mensen die dan ook gelijk hun snorkel erbij pakte en met bikini of zwembroek het heldere water induiken. Eenmaal op Klein Curacao kun je een plekje zoeken onder een palmboom of parasol en genieten van een ontbijtje dat de crew van Miss Ann al voor je klaar heeft staan. Daarna pakken de meeste mensen al snel hun camera om de vuurtoren te ontdekken en naar de scheepswrakken te lopen. Lopend langs de kust kom je allerlei stukken koraal tegen en op het eiland zie je overal hagedissen weg schieten. Na de lunch kan je om 14:00 een snorkeltour doen, waarbij je op zoek kan gaan naar schildpadden.
Hiken of mountainbiken rondom de zoutpanne van Jan Thiel
Toe aan een wat sportiever dagje? Dan kun je een mountainbike huren en in de omgeving van Jan Thiel gaan crossen of je pakt je ren- en/of wandelschoenen. Bij de zoutpanne van Jan Thiel kun je namelijk een hele gave tocht maken. Je komt daar in de natuur allerlei verschillende cactussen tegen waarvan sommige meters hoog, gele zangvogels, flamingo’s en bij de zoutpanne kun je in het juiste seizoen ook het witte zout zien liggen dat soms bijna roze van kleur lijkt.
Naar de Aloe Vera plantage van CurAloe
Overal op Curacao kom je wel winkeltjes tegen van CurAloe. Hier worden de producten van de Aloe Vera Plantage verkocht, die ook op het eiland te vinden is. In Nederland heb je ‘Aloe Vera’ vast ook wel eens op je shampoo fles zien staan en de reden dat dit in zoveel producten verwerkt zit, is dat het een ontzettend helende werking heeft. Of je nu verbrand bent of gevallen, als je er wat Aloe Vera op smeert is de kans groot dat je sneller van de pijn af bent. Wij hebben bij de plantage zelfs een stukje mogen proeven, want het schijnt ook goed te zijn als je je niet zo lekker voelt of last heb van je stoelgang. De smaak is overigens niet heel geweldig, doet misschien zelfs een beetje aan ui denken, maargoed… Andere superfoods zijn ook niet altijd even smakelijk!
Local art bij Serena’s Chichi atelier
Dichtbij de Aloe Vera plantage vind je het atelier van Serena. Zij maakt de Chichi® die je overal op Curacao tegenkomt, grote gekleurde poppen die de oudste dochters voorstellen van de familie’s op Curacao. Ook als je bij Jan Thiel Beach loopt of door de straten van Willemstad zul je de gekleurde Chichi’s zien. Bij het atelier zie je hoe de grote en kleinere poppetjes gemaakt worden.
Vogels kijken bij de Struisvogel Farm
Op de weg van de Aloe Vera plantage en Serena’s Chi Chi atelier vind je ook de Struisvogel Farm. Hier kun je niet alleen verschillende struisvogels kijken, maar ook papegaaien en pauwen. Leuk om gewoon even binnen te lopen als je toch in de buurt bent en als je geluk hebt, laat de pauw buiten al zijn gekleurde veren aan je zien.
Blue Curacao proeven bij de proeverij
Wie kent het drankje niet: Blue Curacao. Een likeur die origineel vanaf Curacao komt en over de wereld bekend is. Een drankje dat iets weg heeft van sinaasappel, maar tegenwoordig zijn van de likeur ook chocolade en koffie smaken te vinden.
Een avondje dansen op live muziek bij Hemmingway, Avila Beach Hotel of Cabana
Welke dag het van de week ook is, ergens op Curacao is wel live muziek te vinden. Is het woensdag, dan ga je naar Cabana waar een band en muzikanten op aanvraag allerlei liedjes optreden. Op donderdagavond kun je terecht bij het Avila Beach Hotel voor fijne blues. En is het zondag? Dan ga je salsa dansen bij Hemmingway! Verder zijn elke week op Curacao wel grotere feesten of optredens te vinden. Toen wij er waren was er bijvoorbeeld een optreden van Nick & Simon bij Kokomono beach en het weekend voordat wij er waren trad Sara Kroos op met haar cabaretvoorstelling in het Avila Beach Hotel. Voor het meest actuele programma is in elk hotel wel een foldertje te vinden en daarin staat precies wat er die week allemaal te doen is.
Op zoek naar Flamingo’s
Qua bijzondere dieren zijn rondom Curacao schildpadden en roggen te vinden, maar op het eiland kun je ook Flamingo’s tegenkomen. Deze fel gekleurde roze vogels kun je op verschillende plekken spotten. Bij de zoutpanne van Jan Thiel, maar ook bij het Jan Kock landhuis en de gelijknamige baai. Trots staan ze daar in een groep in het water en als je geluk hebt… Dan kun je er zelfs een of meerdere zien vliegen. Wat ook bijzonder is, is dat je bij de Jan Kock baai ook een slaven monument kunt zien. Mede daarom is het dus ook een bijzondere plek om even te stoppen. Iets verderop vind je vervolgens ook nog een bijzonder uitgangspunt, zo hebben ze bij Williewood namelijk net zoals in Hollywood witte letters in het landschap geplaatst.
Uit eten bij Gouverneur (De Rouvilleweg, Willemstad)
Je kan hier binnen eten in het rood gekleurde koloniale pand, op het balkon met uitzicht op de kleurige huisjes van Willemstad of je zoekt een plekje in de binnentuin uit die wordt gesierd door een mooie fontein.

Hemels dineren bij Restaurant No5 (Penstraat 5, Willemstad)
Als er een plek is waar wij hemels gedineerd hebben, dan is dat Restaurant No5.

Eten bij kleurig Rancho el Sobrino (Weg naar knip, Westpunt)
Van Red Snapper tot verse salades of gerechten die een tikkeltje Mexciaans aan doen

Lunchen bij Plasa Bieu (oftewel Marsche Bieu) (De Ruyterkade, Willemstad)
Zin in een typische plek waar veel locals komen? Ga dan lunchen bij Plasa Bieu / Marsche Bieu.

Koffie drinken bij Douwe Egberts (Rif Fort Village 405, Willemstad)
Ga dan naar het Douwe Egberts cafe bij het Rif Fort in Otrabanda.

Het lekkerste (kokosnoot)ijs eet je bij Asis Fruitswagen (Caraccasbaaiweg)

Uit eten (en dansen) bij Cabana Beach (Sea aquarium beach – Bapor Kibra n/n)
Een keer in een luxe strandrestaurant uit eten? Dan raden we je Cabana Beach aan! Gedurende het eten kun je genieten van live muziek (verzoeknummers kun je aanvragen!),

Dineren bij de Blues Bar van het Avila Hotel (Avila Hotel, Willemstad)
Je dineert hier op een pier en in het hele restaurant heb je uitzicht op zee. Vooral de spiezen zijn hier een aanrader, die worden ook nog eens leuk geserveerd, want ze hangen ze op boven je bord aan een soort houder. Lekker, muzikaal, gezellig en leuk dus!

Smoothies van 100% Batidos (Naast Plasa Bieu Punda)
Naast Plasa Bieu vind je een foodtruck die de lekkerste smoothies verkopen. Van een mango smoothie tot een goed glas gevuld met een bananen smoothie, je vindt hier vanalles en vooral als de zon lekker schijnt kun je hier onwijs goed mee afkoelen.

De beste vis bij Awa Di Playa (Piscaderabaai (vlakbij Hookshut)
Het ontstaan van Awa Di Playa is bijzonder. Eigenaar Win viste iedere dag en van zijn vangst maakte hij ter plekke vis en vissoep klaar die hij oppeuzelde onder de palmbomen. Je snapt natuurlijk dat voorbijgangers geïnteresseerd raakten en al snel begon hij zijn maaltijden ook te verkopen. Nu is Awa Di Playa een begrip onder de locals. Het restaurant is lekker basic maar het eten is heerlijk. Je krijgt hier nog steeds verse vis en soepen en de porties zijn alles behalve bescheiden. Echt een bezoekje waard!

Barbecuen met een buurtfeestgevoel bij Equus (Caracasbaaiweg, Jan Thiel,)
. De sfeer is ongedwongen en het voelt alsof je op een tuinfeest bent beland. Let wel op: Equus is alleen op vrijdagavond geopend. Reserveren is niet mogelijk. Zorg dat je er om zes uur bent en je bent verzekerd van een tafeltje, maar moeten wachten op een plekje is hier ook geen straf.

Komedor Krioyo: een lokale belevenis bij De Dokterstuin ( Weg naar Westpunt)
Volgens velen is Komedor Krioyo de beste plek op het eiland om Creools te eten. Dit restaurant is gelegen in de prachtige, relaxte tuin van landhuis de Dokterstuin en is wat mij betreft een must visit op Curaçao

Het perfecte tussendoortje: snacken bij een snek
Doe als de locals en haal eens een ontbijtje, lunch of snack bij een snek langs de weg. Populair zijn de pastechi’s: een gebakken broodje van bladerdeeg gevuld met een mengsel van kaas, tonijn, rund of kip. Verder vind je bij de Snek meer warme snacks, gewone broodjes, chips en snoep. Je merkt: een bezoek aan de snek is niet echt goed voor de lijn, maar hé, het is vakantie. Dit lekkers spoel je vervolgens weg met een verfrissende Awa Di Lamunchi.


Vier Caribisch Carnaval op Curacao met als hoogtepunt de “Gran Marcha”
om te feesten is Carnaval op Curacao een langdurig feest wat bestaat uit verschillende parades, kleurrijke (gewaagde) outfits en bovenal swingende muziek!

Er zijn veel en verschillende soorten optochten tijdens carnaval die allen plaats vinden in februari. Het begint met een Paarden Parade, vervolgt door een Kinderparade, Tienerparade, Gran Marcha en de Grote Afscheidsparade. Een hoop optochten dus. Wij verheugden ons vooral op de “Gran Marcha”. Oftewel: de grootste parade van het hele carnavalsfeest!
Bij een tropisch eiland als Curaçao mag een kleurrijk & levendig onderwaterwereld niet ontbreken. Is duiken niet jouw ding of heb je jouw brevet nog niet gehaald? Niet getreurd, Curaçao heeft prachtige snorkelspots waar wij een kijkje mogen nemen in de indrukwekkende onderwaterwereld. Ik vertel je graag meer over mijn favoriete plekken om te snorkelen. Tip om deze strandjes gemakkelijk te vinden: download de navigatie app maps.me, je kunt met deze app overal op het eiland komen en hij werkt zonder wifi of internet!

Snorkelen bij Playa Porto Marie
Naast dat dit een van mijn favoriete strandjes op Curaçao is, kun je hier ook de hele dag de kleurrijkste vissen spotten. Het fijne? Je hoeft niet ver te zwemmen om de eerste grote vissen al te zien! Je vindt vooral in het midden van het strand bij het rif en bij de welbekende steiger verschillende soorten grote en kleurrijke vissen. Vergeet niet af en toen omhoog te kijken naar de oppervlakte, je vindt hier namelijk vaak de trompetvis!

Snorkelspot Playa Grandi (schildpadden!)
Gelegen op ongeveer drie kwartier rijden van Punda ligt Playa Grandi. Onder de Manzanillabomen door rijd je het strand op. Dit is niet het mooiste lig/relax strand van Curaçao maar staat bij mij stipt op nummer één qua snorkelspot. De reden? De kans dat je hier een zeeschildpad spot is erg groot! Aan het begin van de steiger verkopen vissers hun vangst van de dag wat tevens één van de grootste reden is dat er zoveel zeeschildpadden te vinden zijn. De vissers maken hier de vers gevangen vis schoon voor de verkoop en gooien de ‘restjes’ in de zee, wat natuurlijk weer als voedsel dient voor de schildpadden. Wil jij je kans vergroten om te zwemmen met de schildpadden? Zorg dat je ’s ochtends bent!

Snorkelen tussen de kliffen bij Playa Lagun
Hier heb ik mijn eerste schildpad gespot op Curaçao, dus het blijft voor mij een speciaal strandje. Tussen twee kliffen in vind je Playa Lagun. Niet een breed strand maar daardoor juist een prachtige snorkelspot! Je kunt langs de kliffen eindeloos de mooiste vissen en andere diersoorten spotten. Zo heb ik hier een kleine inktvis gezien die zich mooi camoufleerde op een rots en hebben we een enorm mooi gekleurde Morene gespot.

De Blauwe Kamer
De naam zegt het al, felblauw is het water hier! De Blauwe Kamer is een opening in de rotsen nabij het strandje Santa Cruz. Je kunt de Blauwe Kamer op meerdere manieren bereiken. Vanaf Santa Cruz is er een pad die naar de Blauwe Kamer leidt. Houdt er wel rekening mee dat je ruim 20 minuten onderweg bent. Zorg dus dat je genoeg water meeneemt en je jezelf goed hebt ingesmeerd want je moet ook nog terug! Er zijn daarnaast verschillende georganiseerde boottrips die je naar de Blauwe Kamer kunnen brengen of je kunt een kano huren. Wij zijn met een waterscooter vanaf Santa Cruz er naartoe gevaren. Let bij het betreden van de Blauwe Kamer goed op het water en de stroming. Afhankelijk van de golven kun je of snorkelend de grot betreden, of je moet een klein stukje onder water zwemmen. Eenmaal binnen wordt je getrakteerd op een blauwe lichtshow, grote rotsen en scholen vissen. De meeste grote gekleurde vissen zal je voornamelijk net buiten de Blauwe Kamer spotten, waar het water overigens ook mooi blauw is. Kortom deze snorkelspot is zeker een bezoekje waard.

Snorkelen bij Tugboat
Ook wel een van de populairste duikspot op het eiland. Maar naast duiken kun je hier ook prachtig snorkelen, de tugboat (vernoemd naar de sleepboot die jaren geleden is gezonken) ligt namelijk op +/- 5 meter diepte en is vanaf de oppervlakte in het heldere water goed zichtbaar. De boot biedt inmiddels onderdak aan het onderwaterleven. De Tugboat vind je aan het einde van de Caracasbaai, niet ver van Jan Thiel Beach en is dus mooi te combineren met een relax strand dagje.
Op vakantie denk je uiteraard al snel aan happy hours en die hoef je hier op Curaçao gelukkig ook niet te missen! Onder de toeristen en Nederlanders op het eiland zijn de happy hours bij Wet & Wild (gelegen aan Mambo Beach Boulevard) en Zanzibar (Jan Thiel Beach) het meest bekend. Beide zijn gelegen aan het strand, dus zodra je je drankjes binnen hebt steek je je voetjes in het zand en geniet je met cocktail in je hand van de lekkere muziek. Ultiem geluksmomentje toch? Bij Zanzibar treden vaak ook live bandjes op en bij Wet & Wild kun je genieten van gratis BBQ-snacks zoals spareribs en kipsaté. Zin om een avondje echt op te tutten? Dan moet je op woensdag bij Cabana (Mambo Beach Boulevard) zijn!

Happy hour agenda voor Curacao
Vrijdag: Chill
Vrijdag: Wet & Wild
Zaterdag: Zanzibar
Zondag: Wet & Wild

Naast bovengenoemde happy hours vinden er genoeg andere leuke happy hours plaats bij restaurants, cafés. Dit zijn in ieder geval plekken die mijn persoonlijke favorieten zijn.
De tofste Food Events op Curacao
Hou je van lekker eten en grote porties? Dan kom je op Curaçao zeker aan je trekken. Boodschappen zijn over het algemeen duur op het eiland en voor een klein bedrag kan je hier al snel bij truk di pans (foodtrucks langs de weg) of andere eettentjes een goedgevulde maaltijd halen. Ook worden er regelmatig food events georganiseerd, de leukste heb ik hieronder voor je op een rij gezet:

Curaçao Culinair
Dit jaarlijks terugkerend evenement is echt een favoriet onder de fijnproevers! Een aantal culinaire restaurants doen hier aan mee en staan met hun stand op het event om hun restaurant en menu te vertegenwoordigen. Dit is zeker een aanrader voor degene die het lekker vinden om verschillende gerechten te proberen, de gerechtjes zijn klein maar heerlijk waardoor je er genoeg kunt uitproberen!

Truk Di Pan festival
Op de Waaigat parkeerplaats (in Punda) werd het Truk di Pan festival georganiseerd. Verschillende foodtrucks komen hier bijeen en er zijn voor kinderen veel speelmogelijkheden zoals een opblaaskasteel en een minikermis. Wij hadden bij BBQ Expres, een bekende truk di pan waar het vaak heel druk is, eten gehaald. Je krijgt hier geen kleine porties dus één maaltijd was meer dan genoeg en erg lekker!

Restaurantweek Curaçao
Je bent vast bekend met het concept in Nederland: voor een mooi bedrag kun je bij aansluitende restaurants genieten van een drie gangen diner. Wij hebben bij BijBlauw voor 55 gulden (omgerekend iets meer dan 25 euro) gegeten. Naast dat BijBlauw een supermooie locatie is, was de bediening en het eten ook top!
Hieronder vind je een overzicht van de leukste feestdagen op Curacao:

Fuikdag
Fuikdag is tot nu toe toch wel één van mijn favoriete evenement op het eiland. Op de eerste zondag van het nieuwe jaar komen allemaal boten bij elkaar in Fuikbaai. Iedereen brengt zijn eigen eten, drinken en floaties mee om er één groot feest van te maken.

Carnaval
In februari is het Carnaval op Curaçao. Mooie parades, kleurrijke outfits en heerlijke muziek typeert deze periode met als hoogtepunt de Gran Marsha (de grote parade). Bekijk mijn blog over Carnaval op Curaçao hier, daarin vind je meer en uitgebreidere informatie!

Koningsdag
Koningsdag wordt hier absoluut goed gevierd en in tegenstelling tot Nederland, altijd met een lekker zonnetje. In Punda en Pietermaai begint het al vroeg. Alle winkels in Punda zijn open en geven hoge kortingen, in Pietermaai kunnen de kids zich goed vermaken met oudhollandse spelletjes. Van Punda tot Pietermaai is er vrijmarkt en tussendoor vind je veel eettentjes en podia.

Oud & Nieuw
In Pietermaai heerst er op oudejaarsdag een beetje een Koningsdag gevoel: standjes met eten en podia met live bandjes. Een en al gezelligheid! En het mooie, wij vieren oud & nieuw gewoon twee keer hier op Curaçao. Op het Nederlands twaalf uur momentje wordt er in Pietermaai een vuurwerkshow gegeven (en ja, er wordt ook afgeteld!). En om 00:00 uur lokale tijd verzamelen veel mensen zich rondom het Pontjesbrug met eigen koelboxen om de vuurwerkshow te bekijken. Op Nieuwjaardag mag tevens de nieuwsjaarsduik bij Zanzibar niet ontbreken inclusief Unox mutsen!

Indeling

Woonkamer
Begane grond
40 m2

Tegels

Airconditioning

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
Begane grond
15 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Tegels

Dekbedden (1)

Slaapkamer 2
Begane grond
10 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Tegels

Dekbedden

Badkamer
Begane grond
6 m2

Toilet

Douche

Wastafel

opslagruimte
Begane grond

4 m2

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 86 m2

Sport & recreatie

  • Duiken / snorkelen
  • Nachtleven / uitgaan
  • Wandelen
  • Windsurfen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Budget
  • Kindvriendelijk
  • Lange termijn verhuur
  • Overwinteren
  • Zon, zee & strand
  • Groepsaccommodatie

Internet, wifi, audio

  • Kabeltelevisie
  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Radio
  • Cd-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Buitenverlichting
  • Parkeerplaats(en)
  • Tuin
  • Veranda
  • Tuin volledig omheind
  • Asbak(ken)

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken (6)
  • Keukenlinnen

Mindervaliden

  • Gelijkvloers

Faciliteiten

  • Hal
  • Roken toegestaan
  • Huisdieren toegestaan
  • Beveiligingsinstallatie
  • Berging
  • Apart toilet (1)
  • Accommodatie op verdieping: (1)

Kinderen

  • Commode
  • Campingbed (1)

Privacy

  • Vrijstaande woning

Verwarming

  • Airconditioning


€ 301,-
per week v.a.
€ 301,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder