Vakantiehuis
In hartje Manderscheid, op 60 minuten van Triër, een half uurtje van Cochem ligt ons gezellige vakantiehuisje.
Ons huisje is geschikt voor 3 tot 4 personen.

Manderscheid is een toeristisch, erkend kuuroord, bekend om zijn twee kastelen, de Oberburg en de Niederburg. Het huis ligt in een rustig zijstraatje ( alleen voor bewoners toegangkelijk) met uitzicht op het bos en op loopafstand van bakker, slager, bank, apotheek, V.V.V. en diverse restaurants. Aan de rand van het dorp bevinden zich nog 2 supermarkten, die tot 's avonds 21.00u geopend zijn.

Indeling:
Parkeerplaats voor het huis.

Begane grond:
Hal, gezellige woonkeuken ( zonder afwasmachine! ), badkamer met douche, wc en wasmachine.

Tussenverdieping:
Woonkamer met satelliet tv (Nederlandse zenders) en een smalle trap naar de tuin.

Eerste verdieping:
1 Slaapkamer met 2 pers. bed. ( 2 x 90 x 200 )
1 slaapkamer met 2 enkele bedden. ( 90 x 200 )
Tweede toilet en wastafel.

Tweede verdieping:
1 slaapkamer met 2 pers. bed ( 2 maal 90x 200 ).

De tuin is bereikbaar via de trap vanuit de woonkamer, u kunt echter ook omlopen.

Het huis is geschikt voor 3 personen en beschikt over centrale- en elektische verwarming.
Heeft u als huurder behoefte aan een  extra bed of slaapkamer kijk dan bij "Aanvullende Informatie".

Dit vakantiehuis is een prima startpunt voor al uw wandelingen (Lieserpad, Eifelsteig, of lokale wandelingen), fietstochten en uitstapjes naar bv. de Moezel, Nürnburgring, Triër, Cochem of de Vulkaanmeren.

Zwemmen kunt u in het plaatselijke zwembad van Manderscheid (5 min. lopen) en in de verschillende vulkaanmeren, Meerfelder Maar (10 min.), Pulvermaar (15.min), Schalkenmehrener Maar (15 bin.) en het Gemündener Maar (15 min.).

Nieuw in Manderscheid: De Manderscheider BurhenKletterSteig (Via Ferrata)

De nieuwe via ferrata in Manderscheid is een drie-etappetocht in het Liesertal rond de Oberburg en Niederburg. De Via Ferrata loopt door een afwisselend landschap altijd in de directe omgeving van de Lieser en deels over eeuwenoude paden rond de twee kastelen en behoort tot de mooiste in Europa.


NB: gezien de vele trappen en afstapjes in het huis, is deze vakantiewoning MINDER GESCHIKT voor een gezin met zeer jonge kinderen of mensen die slecht ter been zijn!

De verhuurder

Advertentie online sinds maart 2013

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 2 uur
Welkom op de advertentie van ons vakantiehuis op Micazu!
Bekijk op je gemak onze foto's en volledige beschrijving van het vakantiehuis en kom alvast in een echte vakantiestemming.

Onder de foto’s vind u een kalender waar u de gewenste aankomstdatum en de vertrekdatum aan kunt klikken. Vul het reserveringsformulier in en verstuur deze naar ons.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

* Andere aankomst- en vertrekdagen zijn mogelijk!
 • Eindschoonmaak € 50,00.
 • Toeristenbelasting v.a. 18 jr. € 1,50 p.p.p.n.
 • Prijs is exclusief stroom á € 0,50 kWh. Deze wordt verrekend met de borg.
 • Bedlinnen optioneel bij te boeken.
 • Gratis Wifi.
 • Huisdier alleen op aanvraag!
 • Vanaf 1 Oktober t/m 31 April is er een energietoeslag van € 10,00 per dag*. Mocht de verwarming eerder in het jaar aan moeten dan geldt ook hier een toeslag van € 10,00 per dag*.
NB: gezien de vele trappen en afstapjes in het huis, is deze vakantiewoning MINDER GESCHIKT voor een gezin met zeer jonge kinderen of mensen die slecht ter been zijn

Meer informatie op "vakantiehuis-kiesel.nl/"


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
vr 05-jan-2024
tot
vr 29-mrt-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 350,00
Midweek -
Nacht € 50,00
Weekend -
van
vr 29-mrt-2024
tot
vr 31-mei-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 375,00
Midweek -
Nacht € 54,00
Weekend -
van
vr 31-mei-2024
tot
vr 28-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 475,00
Midweek -
Nacht € 68,00
Weekend -
van
vr 28-jun-2024
tot
vr 30-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 625,00
Midweek -
Nacht € 89,00
Weekend -
van
vr 30-aug-2024
tot
vr 18-okt-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 475,00
Midweek -
Nacht € 68,00
Weekend -
van
vr 18-okt-2024
tot
vr 01-nov-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 500,00
Midweek -
Nacht € 71,00
Weekend -
van
vr 01-nov-2024
tot
vr 20-dec-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 350,00
Midweek -
Nacht € 50,00
Weekend -
van
vr 20-dec-2024
tot
vr 03-jan-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 650,00
Midweek -
Nacht € 93,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Bedlinnen
€ 10,00
Per persoon
Betalen bij boeking | optioneel
Borgsom
€ 100,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 50,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Elektra
€ 0,50
Per verblijf
Wordt verrekend met de borg.
Internet
€ 0,00
Per verblijf
Gratis
Toeristenbelasting vanaf 18 jaar
€ 1,50
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Manderscheid is een kuuroord met ruim 8 duizend inwoners en ligt aan het riviertje de Lieser. In Manderscheid zijn de Oberburg en de Niederburg te vinden uit het jaar 1173, deze beide burchten symboliseren de geschiedenis van het gebied, die beheerst werd door twee machtsblokken. De Oberburg hoorde bij het keurvorstendom Trier, de Niederburg en de meeste omliggende gemeenten hingen af van Luxemburg en was dus het meest oostelijke punt van de Zuidelijke Nederlanden. Door Manderscheid loopt het bekende Lieserpad, het wandelpad langs de Lieser met verre uitzichten, ravijnen, Maaren en bos. Tevens is in Manderscheid het Maar museum gevestigd. Manderscheid ligt ongeveer op 1 uur en 40 minuten rijden van Maastricht en op 3 uur en 30 minuten van Utrecht.

Geschiedenis:

De eerste vermelding van Manderscheid was in 973 genoemd in een schenkingsoorkonde van Otto II aan de aartsbisschop en keurvorst van Trier. Sinds het midden van de 12e eeuw behoorde Manderscheid tot het aartsbisdom Trier. Keurvorst Balduin van Trier verleende het plaatsje in 1332 stadsrechten. Het was de hoofdplaats van een ambt van Keurvorstelijk Trier. De wijnkelder van de keurvorsten is tegenwoordig het gemeentehuis. De burgers leefden van het maken van laken, hetgeen hier echter niet tot grote rijkdom leidde. In 1718 werd bijna het gehele plaatsje door een brand verwoest toen de bewoners net op bedevaart waren. In 1794 werd het stadje geplunderd door de Franse troepen.

Bij Manderscheid liggen twee burchtruines. Dit lijkt een vreemde zaak, twee burchten op zo´n korte afstand van elkaar, maar voor wie de achtergronden kent is het een logische zaak. Tussen de twee burchten stroomt namelijk het riviertje de Lieser, dat destijds de grens vormt tussen het gebied van de Keurvorsten van Trier en het gebied van Luxemburg. De Oberburg ligt op een vlak gemaakte rotspunt. Ze was omgeven door een driehoekige muur en bezat een donjon met vijf verdiepingen. De donjon is nu vrij toegankelijk en van bovenaf heeft men een prachtig uitzicht op de Niederburg en op het stadje Manderscheid.

De Oberburg lag in een gebied dat de Karolingers aan het klooster van Echternach hadden geschonken en waar zij op de Niederburg voogden hadden aangesteld omdat zij zelf geen oorlog mochten voeren. Dit zorgde echter al snel voor problemen toen de voogden zich uitriepen tot heren van Manderscheid en overliepen naar Luxemburg. Zij wilden de Oberburg, die in die tijd tot het bisdom Trier behoorde, niet erkennen. De Oberburg wordt voor de eerste keer genoemd in een strijd tussen graaf Hendrik de Blinde van Namen-Luxemburg en aartsbisschop Albero van Trier die tussen 1141 en 1146 gevoerd werd. Het dorpje Obermanderscheid werd een ambt van Keurvorstelijke Trier. Het gebied van de Keurvorsten van Trier was eigenlijk helemaal ingesloten door het gebied van de grafen van Luxemburg.

In de Dertigjarige oorlog (1618-1648) werd de burcht aanzienlijk beschadigd. In 1673 werd de burcht, die toen nog in het bezit van de keurvorsten van Trier was, verwoest door de Franse troepen. In 1921 kwam de Oberburg in het bezit van de gemeente Manderscheid.

De Niederburg ligt op een rots in het dal van de Lieser. Het riviertje stroomt aan drie kanten rondom deze rots. Ook scheidt het riviertje haar van de Oberburg. De ligging in het dal had het voordeel dat men zo het verkeer in het dal kon controleren en in geval van nood zelfs het dal kon afsluiten.

In 1173 wordt de Niederburg voor het eerst gemeld in een oorkonde. Ze is het stamslot van de Heren van Manderscheid, welke hier als voogden van de abdij van Echternach het Luxemburgse gebied regeerden. De abdij had in die tijd grote delen van het gebied Bedense (het huidige Bitburg) dat ook het dorpje Niedermanderscheid omvatte, uit koninklijke handen ontvangen. Onder Wilhelm V van Manderschied werd de burcht en de verdedigingswerken verder uitgebouwd waardoor ook het dorpje Niedermanderscheid in haar bereik kwam te liggen. Tussen 1346 en 1348 werd de burcht belegerd door de troepen van Keurvorst Balduin von Trier, die haar echter niet kon innemen. In 1457 werd Dietrich III van Manderscheid door de keizer tot graaf geslagen. Hij had drie zonen, waardoor na zijn dood het gebied uiteenviel in Manderscheid-Kail, dit erfde Wilhelm, Manderscheid-Schleiden, dit erfde Cuno en Manderscheid-Blankenheim, dit erfde Johan. De Niederburg bleef in het bezit van de heren van Manderscheid-Blankenheim. Deze bewoonden haar echter niet en de burcht verviel zo steeds verder. Als laatste regeerde gravin Augusta hier voordat ze met haar familie in 1749 voor de naderende Fransse troepen naar Bohemen moest vluchten. De burcht werd daarop door de Franssen verwoest. Sinds 1899 is de burcht in het bezit van de Eifelverein en is tegen betaling te bezichtigen.
Huis Kiesel is ruim 200 jaar oud en staat derhalve onder monumentenzorg.
Het heeft dienst gedaan als boerderij, naaiatelier, schoenmakerij en burgemeesterswoning. Er is zelfs eenn kamer in het huis dat ooit dienst deed als gevangenis tijdens de Franse overheersing van Manderscheid. In vroeger tijd lag het huis aan een kieselpad, de "Pfafensoch" geheten. Dit heette zo omdat de pastoor (Pfaffe) dit pad gebruikte om van de kerk naar de pastorie te lopen. Later werd dit pad omgedoopt in Kieselweg, vandaar de naam "Huis Kiesel". De vorige eigenaren van het huis hebben in de jaren 70 van de vorige eeuw de aangrenzende stal omgebouwd tot "FerienWohnungen" (zie foto). Geheel tot woede van moeders, die toen nog inwoonde, en bij thuiskomst van een familie bezoek moest ontdekken dat er geen grote woonkamer was ontstaan. Dit unieke huis heeft dikke muren van wel 50 cm dik, koel in de zomer en warm in de winter. De binnenmuren zijn allen opgebouwd van takken en leem, zoals wij ontdekten tijden een kleine verbouwing (zie foto). www.ferienhausmiete.de. Sinds 2010 is "Huis Kiesel" in ons bezit en gebruiken het met veel plezier als vakantiehuis.
Hier enige handige tips:

- bakker en slager zitten op de Kurfürstenstrasse.
- zo ook de apotheek
- bank op de hoek van de Kieselweg, Sparkasse; hier kun je pinnen ( zorg
altijd dat je wat geld op zak hebt, bij veel winkels en restaurants kun je
niet pinnen)
- 2 supermarkten bevinden zich op de Gewerbestrasse, de Norma en de Penny,
deze zijn tot resp. 20.00 en 21.00 uur open.
- Een grote supermarkt in Wittlich, de "Real" Justus von Liebigstrasse,
Wittlich, kwartiertje met de auto, tot 22.00 uur geopend
-Daun, op een kwartiertje rijden heeft diverse supermarkten zoals een Aldi, Hitmarkt,Lidl en nog andere.

De Hit is tot 22.00 uur geopend
U krijgt een paar dagen bezoek van familie of bent met een grotere groep om heerlijk te wandelen in de Vulkaneifel, dan kan het zomaar zijn dat u behoefte heeft aan meer slaapplaatsen.

Huis Kiesel kan het aantal slaapplaatsen uitbreiden met 6 bedden. Deze zijn verdeeld over 2 zelfstandige woonunits. één voor 4 personen en één voor 2 personen.
Elke woonunit beschikt over een eigen woonkeuken met kitchenette en satelliet tv, één of twee slaapkamers en een eigen badkamer.

Om de privacy van de Huurder van Huis Kiesel te garanderen worden deze woonunits alléén in combinatie met Huis Kiesel verhuurd!!

Nieuwsgierig geworden? Vraag ons naar de mogelijkheden.
Elk jaar wordt in het laatste weekend van augustus in de Eifel het historische burchtfeest in Manderscheid gehouden. Tijdens dit feest komen de ridders, schildknapen en jonkvrouwen weer tot leven. Dit jaar wordt het feest op 24 en 25 augustus gehouden. De Middeleeuwen komen weer tot leven bij deze burchten van Manderscheid. Enkele van de activiteiten zijn steekspellen met lansen, zwaarden en bogen. Muzikanten zullen u vermaken met middeleeuwse muziek, voor de jongere gasten is er een steekspel en poppenkast. Ook zullen er optredens van narren, vuurspuwers en jongleurs, oude ambachten en een markt te zien zijn op het festival terrein. Het festival wordt afgesloten met een spectaculair vuurwerk..
Uit eten gaan in de Eifel niet echt een probleem. Bij elk Gasthof wat u ziet kunt een prima maaltijd nutigen.

Hier enkele tips:

- Voor de snelle snack: even de straat uitlopen, oversteken en de passage
inlopen, daar zit Eifel Döner Kebab.

- Gasthof Brand, straat uitlopen rechts af en bij de rotonde vindt je
Gasthof Brand, menu € 12,00.

- Voor als je dol bent op wild Gasthof Bauer, Haupstrasse 26 Bleckhausen,
ligt 5 km. verderop richting Daun. Hier krijg je wat je nergens anders
krijgt, bv Moufflon (wilde schapen)

- Pizzeria natuurlijk, niet te missen als je naar het kasteel rijdt/loopt.
Aaan de overkant van de straat ligt de V.V.V.

- Midden in het bos De Heidsmühle, op 5 minuutjes met de auto
http://www.heidsmuehle.de/ vanuit hier kun je ook leuk wandelen

- In Meerfeld, 10 minuutjes rijden, eet je wat gezelliger/luxer en kijk je
leuk uit over het Meerfelder Maar.
http://www.meerfeld.org/index.php/tourismus

- Ga je naar de Moezel, dan is de keus te over. Aan te bevelen is het stadje
Beilstein "het doornroosje van de moezel" en dan wat eten of drinken bij
"hotel haus burg Metternich"daar kun jeeen hele dag doorbrengen met
kijken http://www.hotel-burg-metternich.de/


- Voor een biertje, kopje koffie of glaasje wijn kun je naar de "Old Dutch
Pub" van Hotel am Ceresplatz onder Nederlands leiding van Ad en nelly, op
350m van het huis, bij de rotonde. Hier is ook een wifi-punt beschikbaar.

Daar de ontvangst van de meeste Nederlandse providers in de eifel erg slecht is, is het aan te raden over te schakelen naar het netwerk van Deutsche Telekom.

Uw contactpersoon in Manderscheid is Frau Heger onze buurvrouw..

Zij zal u ontvangen en u wegwijs maken in het huis.
Tevens is hij uw aanspreekpunt bij welk probleem dan ook.

Mocht het eens voorkomen dat er een nieuw matras of kussen nodig is (een ongelukje schuilt in een klein hoekje)of bent u uw beddengoed of handdoeken vergeten, laat het hem dan weten. Wij hebben deze bij calamiteiten voldoende op voorraad.

Ook voor andere vragen kunt u bij hem terecht.
Op "Auf Pehlen" in Manderscheid vindt u het zwembad. (1,2 km vanaf het huis)
Het is in 2007 geheel vernieuwd en bestaat uit verschillende baden, waaronder een kinderbad.
Verwarming van het zwembad geschiedt door zonne energie.
Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, tot 17 jaar betaal je € 2,00 en volwassenen betalen € 3,00.
Dit huis is zeer geschikt voor mensen die van een actieve vakantie houden. Vlak bij het huis starten meerdere wandelroutes variërend van 4 tot 36 km. Ook fietsers kunnen hun hart ophalen. Zo kunt u gebruik maken van de Maare Mosel Radweg of u gaat met de fiets naar Bernkastel-Kues en terug met een speciale bus die u en uw fiets weer terug brengt naar Manderscheid.
Honden zijn bij ons "Op Aanvraag" mogelijk.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
10 m2

Laminaat

Bank 2 zits (1)

Bank 3 zits (1)

Slaapkamer 1
1e verdieping
9 m2

Bed: Lits-jumeaux 200 x 180 cm

Laminaat

Dekbedden

Slaapkamer 2
1e verdieping
6 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Laminaat

Slaapkamer 3
2e verdieping
15 m2

Bed: Lits-jumeaux 200 x 180 cm

Laminaat

Dekbedden

Badkamer
Begane grond
9 m2

Toilet

Douche

Wastafel

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Elektrisch (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Verwarmd zwembad

Privacy: Openbaar zwembad (op 1,2 km afstand)

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

 • 80 m2

Sport & recreatie

 • Fietsen
 • Mountainbiken
 • Sportvissen
 • Wandelen
 • Zwemmen

Populaire thema's

 • Stedentrip
 • Cultuur & historie
 • Natuurhuisjes
 • Weekendje weg

Verwarming

 • Centrale verwarming
 • Electrische verwarming

Internet, wifi, audio

 • Satellietontvanger
 • Televisie
 • Wifi
 • Televisiescherm in cm: (82)
 • Nederlandstalige zenders
 • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Parasol(s)
 • Parkeerplaats(en) (1)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (10)
 • Tuintafel(s) (2)

Faciliteiten

 • Wasmachine
 • Hal
 • Apart toilet (1)
 • Roken niet toegestaan
 • Huisdieren in overleg

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Keukenlinnen

Kinderen

 • Kinderstoel (1)
 • Campingbed (1)


€ 350,-
per week v.a.
€ 350,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook:

6 persoons vakantiehuis Pulvermaar

9,1
Vanaf per nacht € 71,- per week € 499,-

Boerenwoning uit 1760 in de Eifel

8,9
Vanaf per nacht € 57,- per week € 400,-