Gîte / Cottage

14004*02

Les Deux Pins is een fantastische vakantieplek. 
Heerlijk (mid)weekje weg in Noord-Frankrijk, op ruim 3 uur rijden vanaf de randstad! Dat kan vanuit onze Gite.

Boek nu en geniet volop van alle rust, natuur, cultuur en historie.



Een heerlijke vakantie in de geliefde franse Regio de Aisne begint vanuit Les Deux Pins. Omringd door glooiende landschappen kun je er elke dag op uit om de mooie steden met haar kathedralen en de rijke cultuur te ontdekken en te ervaren.

De Stijlvolle KINDVRIENDELIJKE gite heeft een ruime en ommuurde tuin, omringd met veel natuur, cultuur en historie.


Prachtige omgeving omringd door Cultuur en Historie. Niet voor niets wordt deze regio al eeuwen gekoesterd, Geweldige kathedralen waar koningen gekroond zijn, Reims, Laon, Soissons. Onze gite is gesitueerd in deze bijzondere streek.

Vandaar ook een perfecte gite om stedentrips te plannen naar deze prachtige steden. Zelfs Parijs staat bij veel huurders op de stedentrip planning (ruim 1 uur rijden). 


HEERLIJKE VAKANTIE MET DE KINDEREN IN PRACHTIGE RUSTIGE OMGEVING*  Vrijstaand huis met woonoppervlakte van 130m2. Ommuurde tuin van 800m2 op 4 uur vanuit Utrecht. Perfecte locatie om in alle rust van met elkaar te genieten en  de fantastische omgeving van de Aisne te ontdekken.

*****Heerlijk tot rust komen en genieten in stijlvolle, kindvriendelijke ruime gîte, omringd door landelijke omgeving met veel cultuur, natuur en historie.*****

De streek van akkers en grote wouden rond de rivier de Aisne. Dit gebied wordt vanwege zijn ligging en geschiedenis wel de bakermat, de ‘kern’ van het oude Frankrijk genoemd. Het Noordoostelijke deel van ‘Ile-de-France. In het prachtige, romantische landschap liggen de kasteeltjes en de oude provinciesteden en stadjes met resten van Romeinse bouwwerken, kathedralen en een wirwar van oude straatjes, steegjes en pleintjes. In de middeleeuwen namen graven en hertogen hier hun intrek. Dichters lieten zich er inspireren door de natuur... En we hebben dit jaar een een primeur. Op de heuvels van Vendresse-Beaulne is een kleine wijngaard. Hier wordt heerlijke wijn van gemaakt door de zoon van de burgermeester. De wijn is traditioneel gemaakt volgens het recept van champagne (De champagnestreek ligt tegen het departement de Aisne met champagne hoofdstad Reims).

Rijdend vanaf de beroemde "Chemin des Dames" volg je het landweggetje stijl naar beneden tussen de glooiende heuvels door. Het weggetje lijkt in de bossen te verdwijnen, maar dan kom je aan bij een klein "hameau". Dit hameau ligt midden tussen Parijs, Reims en Laon en de cultuur historische driehoek Soissons, Laon en Reims. Een streek beroemd om haar fantastische Gotische Kathedralen die op de Werelderfgoedlijst staan.

Hameau de Beaulne. Vanaf het landweggetje zie je een huis dat helemaal in de omgeving past. Door de zwarte poort gekomen parkeer je langs de rozen en lavendel op het eigen ommuurde terrein van zo'n 800 m2 waar de twee reusachtige bomen je begroeten.

Privacy volop. Even helemaal weg met het gezin uit het hectische en haastige leven; het huis heeft geen vaste telefoon,(wel ontvangst mobiel) en geen tv, zodat je heerlijk bij kunt komen en je zinnen kunt verzetten.

Het huis:
De trap met bordes naar de voordeur geeft toegang aan de nostalgische leefkeuken.

Naast de keuken een prettige woonkamer met veel originele details. Achter de keuken is de badkamer met wastafel, douche, toilet en wasmachine en helemaal achterin de keuken is de deur met de trap naar de bovenverdieping.

Op de verdieping tref je een zeer ruime voorzolder aan met frans balkon en een tweepersoons slaapgelegenheid (plaatsing extra 1-persoons bed is mogelijk).

De voorzolder geeft toegang tot twee slaapkamers. De slaapkamerkamer aan de voorzijde heeft een groot tweepersoons-bed en een babybed. De slaapkamer aan de tuinzijde heeft 2 eenpersoons-bedden.

Onder het gehele huis bevind zich de kelder en naast het huis staat een grote schuur. Hier staat ook nog een wasdroger, wasrek, en barbeque.

In de tuin is een ruime zandbak, vaste schommel en op verzoek kan er een groot
klim- en klauterrek geplaatst worden waar kinderen veel klim- en speelplezier aan kunnen beleven.

De gehele tuin ligt op het zuiden en het ruime terras ligt heerlijk in de luwte.

Achter in de tuin is een verhoogd terras aangelegd met uitzicht over het glooiende landschap. 

Verderop in de zonnige tuin kun je ook een kampvuurtje maken, er ligt hout in het houthok.



U kunt altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

De verhuurder, Michiel & Debora

Advertentie online sinds januari 2017

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Wij zijn Michiel en Debora en wonen in Noord-Holland. Voor ons gezin is deze GITE al jaren een plekje om heerlijk te genieten van deze mooie regio in Frankrijk met veel cultuur, natuur en historie.

Het toerisme in de regio "HAUTS-DE-FRANCE" is in ontwikkeling, waardoor er (met het gezin) elke dag wel iets unieks ontdekt kan worden: natuur, kathedralen, kastelen, oude kloosters, mooie steden en Parijs op minder dan 1,5 uur rijden.

Wij nodigen jullie graag uit in onze heerlijke franse gite.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De aangegeven prijs is inclusief gas, water en electra bij normaal verbruik. De borg wordt na verblijf via Micazu op uw rekening teruggestort (eventueel na aftrek van gemaakte kosten,indien er schade is veroorzaakt).


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
zo 03-mrt-2024
tot
do 25-apr-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1199,00
Midweek -
Nacht € 171,00
Weekend -
van
do 25-apr-2024
tot
do 09-mei-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 995,00
Midweek -
Nacht € 142,00
Weekend -
van
do 09-mei-2024
tot
zo 19-mei-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 695,00
Midweek -
Nacht € 99,00
Weekend -
van
zo 19-mei-2024
tot
do 04-jul-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 895,00
Midweek -
Nacht € 128,00
Weekend -
van
do 04-jul-2024
tot
zo 01-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1299,00
Midweek -
Nacht € 186,00
Weekend -
van
zo 01-sep-2024
tot
vr 20-dec-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 995,00
Midweek -
Nacht € 142,00
Weekend -
van
vr 20-dec-2024
tot
ma 06-jan-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1099,00
Midweek -
Nacht € 157,00
Weekend -
van
ma 06-jan-2025
tot
zo 20-apr-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 995,00
Midweek -
Nacht € 142,00
Weekend -
van
zo 20-apr-2025
tot
vr 09-mei-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1249,00
Midweek -
Nacht € 178,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Badlinnen
€ 22,50
Per persoon
Betalen bij boeking | optioneel
Bedlinnen
€ 25,00
Per persoon
Betalen bij boeking | optioneel
Borgsom
€ 175,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 75,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Heerlijke vakantiewoning in Noord-Frankrijk!
Een gite uit 1920 in het "hameau" van Beaulne, een locatie temidden van het glooiende landschap met veel bossen en rust. Langs een smalle landweg staat ons huis, waar je heerlijk tot rust komt.

Ieder seizoen is het weer een verrassing welke kleur de akkers rondom het huis en de tuin hebben.

Voor jong en oud is er veel te zien en beleven in de omgeving. De week kan al snel gevuld worden met erg leuke trips naar mooie steden, kastelen, kathedralen, pretparken en met ruim 1 uur rijden ben je in Parijs.

De historie in deze streek is enorm. De kathedraal van Reims als werelderfgoed, de kathedraal van Laon en van Soissons zijn echt een bezichtiging waard en vanuit het huisje binnen een kleine straal bereikbaar
(Laon 25 km, Soissons 30 km, Reims 50km).

Binnen 15 minuten kun je met kinderen heerlijk naar het 'Lac de Monampteuil". Dit is een mooi buitenpark met veel speelmogelijkheden en een strand en een modern e"kantine" met schitterend uitzicht over het park.
Verder is hier een geweldig natuur trimpad voor de hele familie.
Dit is in 2009 speciaal aangelegd voor de mensen uit de regio. Echt een aanrader.

Voor de golfliefhebbers is er op 6 minuten afstand een golfcomplex met 19 holes.

Omdat de streek zo mooi is, is in 2008 zelfs Centerparks 8 minuten bij ons vandaan neergevleid, dus als de kinderen toch nog een keer naar iets "subtropisch" willen... kun je zelfs hier een dagje of avond naartoe (van tevoren even langs gaan om de afpraak te maken).

Als je terugkomt van een van de vele mogelijke uitstapjes kun je heerlijk genieten bij een kampvuur van de magnifieke sterrenhemel. En jawel, de melkweg is zichtbaar, zelfs Casiopeia is met het blote oog te zien.

Voor verdere informatie over de Aisne en haar bezienswaardigheden, cultuur, uitstapjes en gastronomie kun je ook eens kijken op verschillende officiele sites van de Aisne. Verder ligt het departement de Marne vlakbij met haar werelderfgoed kathedraal te Reims en haar champagne-route.
glooiende landschap van de Aisne. De Chemin des Dames is een bijzondere weg gelegen in het noorden van Frankrijk, midden in de driehoek Soissons, Laon en Reims.
De weg is grotendeels gelegen op een heuvelrug die enkele tientallen meters uitsteekt boven het omringende, zacht glooiende, land.

Ontstaan van de weg
Twee dochters van de Franse koning Lodewijk XV, Adélaïde en Victoire, gebruikten de weg in de achttiende eeuw om vanuit Parijs hun gouvernante in het kasteel de la Bove bij Vauclair te bezoeken.
Om de tocht per koninklijk rijtuig te vergemakkelijken werd de weg van een steenlaag voorzien. Later zou hij naar de Dames de France worden vernoemd.

Het plateau waarover de weg voert heeft vele malen een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis, ook al roept de Chemin des Dames in de allereerste plaats herinneringen op aan de Eerste Wereldoorlog. De soms meer dan 200 meter hoog gelegen heuvelrug vormt een schitterende natuurlijke barrière en deze strategische ligging verklaart de grote belangstelling die machthebbers altijd voor de Chemin des Dames toonden.

Caesar
In 57 voor Christus werd het lot van Gallië beslist rond Bibrax, het huidige Saint-Thomas, gelegen aan het oostelijke uiteinde van de hedendaagse Chemin des Dames. In zijn memoires beschrijft Caesar hoe zijn legioenen de volkeren van Noord-Gallië een verpletterende nederlaag toebrachten.

Clovis
In 486 wordt de laatste Romeinse "gouverneur", Syagrius, in de omgeving van Soissons verslagen door Clovis, een jonge Frankische hoofdman.

Napoleon
In 1814 werd weer gevochten rond de heuvelrug. Napoleon zette jonge rekruten ("les Maries-Louise") in tegen de Russische en Pruissische geallieerde legers.
Het zou zijn laatste overwinning worden voor hij bij Waterloo definitief werd verslagen.

Eerste Wereldoorlog
Vanaf september 1914 bezetten de Duitse troepen de heuvelrug. Tot in 1917 was het front hier tamelijk stabiel. De Duitse legereenheden profiteren van deze lange periode om de Chemin des Dames in een onneembare vesting te veranderen.
Ze groeven zich in in de gewelven van een kalksteengroeve die ze zelf Drachenhöhle noemden, naar de rookwolken die ontsnapten uit de gangopeningen en die van veraf waren te zien. Deze naam werd later door de Fransen overgenomen: Caverne du Dragon.

De Franse generaal Nivelle wilde een eind maken aan deze stellingenoorlog en op 16 april 1917 lanceerde hij een groots opgezet offensief.
Ondanks de deelname van de eerste Franse tanks (type Schneider) en intensieve artilleriebombardementen liep dit offensief uit op een grote ramp.
Nivelle hield koppig vol en ten koste van heel veel mensenlevens wist hij in mei 1917 Craonne en het plateau de Californie slechts voor even in bezit te krijgen.

Deze opzienbarende nederlaag ondermijnde het moreel van de Franse troepen en leidde tot een muiterij die werd bezongen in het chanson de Craonne.

Nivelle werd aan de kant gezet en generaal Pétain nam het bevel over. Na het moreel van de troepen te hebben hersteld begon hij een beperkt, maar goed voorbereid gevecht wat er in resulteerde dat de heuvelrug in november 1917 in Franse handen kwam.
Een verpletterend offensief van Duits kant korte tijd later dreef de geallieerde legers zuidwaarts over de Marne.
Een nieuw Frans offensief in juli 1918 leidde tot doorbreking van de vijandelijke linies. Op 10 oktober 1918 verlieten de Duitse troepen definitief de heuvelrug. Op de 13e werd Laon bevrijd.

Bezienswaardigheden
Langs de gehele Chemin des Dames wemelt het van herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog. Van west naar oost zijn de voornaamste hiervan:

Fort de la Malmaison - de ruïnes van een fort dat in 1878 werd gebouwd naar het ontwerp van Séré de Rivières. Vanwege de strategische ligging werd gedurende de hele oorlog verbeten om dit fort gevochten. Naast de restanten van het volledig verwoeste fort bevindt zich een Duits kerkhof uit de Tweede Wereldoorlog met 11.000 gesneuvelde soldaten.
La Royère - Een uitzichtspunt met herinneringen aan het offensief van la Malmaison in oktober 1917 en de inzet van koloniale troepen.
Cerny-en-Laonnois - een klein kapelletje, gelegen naast twee begraafplaatsen, een Franse en een Duitse, vormt de voornaamste gedenkplaats van de Chemin des Dames.
Caverne du Dragon - Een vroegere steengroeve waar door de Duitse troepen een bijzondere ondergrondse kazerne van is gemaakt, inclusief schietplaatsen, eerste hulp-posten en slaapzalen. Een prachtig museum geeft een indringend beeld van het dagelijkse leven van de soldaten in dit ongewone oord.
Monument des Basques - Dit monument is opgericht ter nagedachtenis aan de 36e infanteriedivisie die voornamelijk bestond uit soldaten uit Zuidwest-Frankrijk (Baskenland).
Plateau de Californie - deze plaats vormde op 16 april 1917 het toneel van het grote offensief van generaal Nivelle. Een bloedig echec dat leidde tot muiterij onder de Franse troepen. Hier staat een indringend beeld gemaakt door Aïm Kern en getiteld "Ils n'avaient pas le choix" ("Zij hadden geen keus").
Craonne - Na de oorlog moesten de getroffen dorpen weer worden opgebouwd. Het totaal verwoeste Craonne werd vijfhonderd meter verderop herbouwd. Op de plaats van het vroegere dorp is nu een arboretum aangelegd waartussen de bomkraters nog steeds te zien zijn. Het oude dorp maakt deel uit van de zogenoemde 'zone Rouge'. Een zone waar niet meer gebouwd mag worden in verband met het ontploffingsgevaar. De kasseien van de oude hoofdstraat evenals een vergeten, overwoekerd kerkhof zijn de enige 'tastbare' bewijzen van dit totaal verwoeste dorp.
Monument National des chars d'assaut - In 1917 zijn aan de voet van de Chemin des Dames de eerste Franse tanks ingezet. Bij het monument staan enkele tanks die dateren uit de jaren vijftig.

Standbeeld van Napoleon

Abbaie de Vauclair
Vanuit Parijs naar het mooie achterland.
De "chemin des dames" is een beroemde weg die dwars door het heuvellandschap gaat. In vroegere tijden, werden hier de dames uit Parijse welgestelde kringen via een Caleche vervoerd naar de mooie buitenkastelen en landhuizen. Later was deze route van enorm strategisch belang tijdens verschillende oorlogen. Met name in de eerste wereldoorlog is aan beide zijden van deze route onophoudelijk gestreden. Het museum Caverne du Dragon laat een indrukwekkend beeld achter van deze Grand Guerre Mondial. Vele monumenten en kapellen zijn verrezen om de strijders te gedenken. Sinds 2018 (100 jaar na het einde van de oorlog), zijn er bij de "Villages Detruite" kunstwerken geplaatst om zodoende niet te vergeten dat wij nu in vrede mogen en kunnen leven. Ook bij het kerkje in Hameau de Beaulne is een herinnering geplaatst op de locatie waar ruim 100 jaar geleden het dorpje Chivi eens te midden van de glooiende heuvels haar bestaan. had.
De Kathedraal van Reims staat op de Unesco lijst van Wereld erfgoed.
De gotische raampartijen aan de achterzijde zijn gebrandschilderd door de kunsschilder Marc Chagall. Hieronder de kathedraal van Laon

Indeling

Woonkamer
Begane grond
25 m2

Vloerdelen

Eetkamerstoelen (2)

Fauteuil(s) (3)

Slaapkamer 1
1e verdieping
12 m2

Bed: 1-persoons 200 x 180 cm

Vloerdelen

Dekbedden (1)

Slaapkamer 2
1e verdieping
12 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 190 x 80 cm

Slaapkamer 3
1e verdieping
20 m2

Bed: 2-persoons 200 x 140 cm

Bed: Opklapbed 190 x 80 cm

Vloerdelen

Badkamer
Begane grond
10 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Gîte / Cottage

Woonoppervlakte

  • 130 m2

Kinderen

  • Kinderbed (2)
  • Kinderspeelgoed
  • Kinderstoel (2)
  • Traphekjes
  • Kinderbadje

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Golf
  • Mountainbiken
  • Speeltuin
  • Wandelen

Populaire thema's

  • Stedentrip
  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Privacy
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Boiler

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (1)
  • Privé oprit
  • Speeltoestel(len) (3)
  • Terras (2)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (10)
  • Tuintafel(s) (2)
  • Schuur
  • Tuin volledig omheind

Privacy

  • Van buiten zichtbaar
  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning

Faciliteiten

  • Wasdroger
  • Wasmachine
  • Wijnkelder
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdieren in overleg

Internet, wifi, audio

  • HiFi / Stereoset
  • Radio
  • Wifi

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • Dartbord
  • (Strip)boeken


€ 695,-
per week v.a.
€ 695,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook:

Maison Archon

Vanaf per nacht € 69,- per week € 480,-