Vakantiehuis

La Gare de Magnette


Boek nu ons bijzondere vakantiehuis in de Auvergne; ervaar comfort in alle rust, met prachtige natuur, middeleeuwse stadjes en attracties in de omgeving. De vakantiewoning is een voormalig Frans treinstation (1861).

Het stationsgebouw is met smaak ingericht zodat u hier met 8 personen een ideale vakantie door kunt brengen. Kom genieten van het zwembad en jeu-de-boulesbaan of relax met een wijntje op het ruime terras met buitenbarbecue.

Af en toe passeren en stoppen er lokale treinen op het perron van het station. Vanuit het huis kunt u zo instappen! 

Goede Faciliteiten

Het stationsgebouw beschikt verder over een grote tuin (800 m2) met zwembad en jeu-de-boules baan. Het riante terras biedt plaats aan 8 personen. 

Overdag kunt u lekker kokerellen op de stenen buitenbarbecue. In de avond is het terras sfeervol verlicht om de dag in stijl en gezelligheid af te sluiten.


Ideaal voor Groepen & Gezinnen met Kinderen

Deze vakantieaccomodatie is uitermate geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen: de toegang tot het zwembad is voorzien van een veiligheidspoortje voor de kleintjes. De tuin is volledig omheind en zodoende ook veilig voor kinderen. Zo beleeft u samen met uw familie een onbezorgde vakantie.

In de voormalige wachtkamer op de begane grond van het stationsgebouw vindt u een ruime woon-/eetkamer met een houtgestookte kachel. De kamer is gezellig ingericht met allerlei treinattributen uit vervlogen tijden en cd speler en WIFI. Ook staat er een authentieke flipperkast van Bram Stokers Dracula; voor een 2 euro-munt kan je een spelletje spelen (3 ballen).  


Ontspanning en Plezier

Binnen staan spelletjes en boeken.

Buiten vindt u het zwembad (6,5 x 3,8 meter). Dit is ingebouwd in een houten zonneterras van 12 x 5 meter. Ga heerlijk zonnen in een ligstoel, plons ter verfrissing in het water of lees een boek in de schaduw van een parasol.

Proost vervolgens op het Franse leven met een glas wijn en een spelletje jeu-de-boules op een echte baan!


Ruimte en Comfort

De ruime eetkeuken is voorzien van alle gemakken: een 5-pits gasfornuis met oven, koelkast/vriezer, magnetron, ventilator, vaatwasser en veel meer.

Op de gang is een apart toilet met douche. De prachtige wenteltrap brengt u naar de eerste verdieping waar u 3 slaapvertrekken vindt:

  • slaapkamer 1
- 2-persoonsbed (190X160)
- 1-persoonsbed (190X110).

  • slaapkamer 2
- Kingsize XL bed (220X180)
- 1-persoons bed (200X90)

  • slaapkamer 3
- Kingsize XL 2-persoons-(220X180)

Op de gang boven is een separaat toilet. Er is een badkamer (met grote douche) en genoeg ruimte voor wasmachine, droogtrommel en houten rek voor al uw toiletbenodigheden. Strijkplank, strijkbout en föhn zijn ook aanwezig.


Vrijstaand Vakantiehuis

De dichtstbijzijnde buren wonen op 100 meter. En, geloof het of niet, dat zijn ook Nederlanders. Onze goede buren Nelleke en Steven hebben een restaurantje waar u heerlijk en betaalbaar kunt genieten van Franse gerechten. Echt een aanrader!

Enkele keren per dag passeert er een trein en soms stopt deze even. De kleine halte op 30 meter verder (op het spoor) wordt zelden gebruikt. Het stationsgebouw is volledig voor u en zeer discreet en rustig gelegen.


Landelijke, Groene Omgeving

Onze vakantiewoning is bijzonder rustig gelegen. Verken het groene, glooiende landschap te fiets of maak een wandeling door de prachtige bossages en weidse velden.

Bent u toe aan een uitstapje? Het naastgeleden 'Canal du Berry' leidt u naar de nabijgelegen Middeleeuwse stad Montlucon. De pittoreske burcht van Montlucon biedt een prachtig uitzicht over het dal en de gezellige restaurantjes, winkels en terrassen garanderen een heerlijk dagje uit. 


Genoeg te Doen

De volgende activiteiten zijn mogelijk in de nabije omgeving (max. 30 minuten per auto): zwemmen, golf, wandelen, mountainbike, paardrijden, tennis, bootjes huren…teveel om op te noemen!

Ook de historische plaatsen Moulins, Bourges, Vichy, Clermont-Ferrand en Riom liggen niet ver weg en zijn het bezoeken waard.


U wilt een vakantie in comfort, discretie, rust en ontspanning. Daar is in de privé-accomodatie La Gare de Magnette alle ruimte voor. Mocht u een vraag of verzoek hebben, staan de Nederlandse verhuurders altijd voor u klaar.  Stuur een berichtje en wij reageren direct.


Zie 'Tips van de verhuurder' onderaan deze pagina voor bezienswaardigheden en attracties in de omgeving.




De verhuurder, Corinne & Jacques

Advertentie online sinds maart 2020

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 dag
Beste bezoeker,

Mijn naam is Corinne en samen met mijn partner Jacques stuitte ik jaren geleden op dit prachtige, authentieke Franse treinstation. We besloten direct om ons Franse avontuur hier aan te gaan!

In La Gare de Magnette geniet onze familie nu al jaren van een ontspannen vakantie in een heerlijk groene omgeving. Aangezien wij vaak in Nederland zijn, verhuren wij ons trotse bezit nu met alle liefde aan u.

Heeft u vragen? We helpen u graag!

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De basisprijs geldt voor 4 personen. Vanaf 5 personen betaalt u een meerprijs van €55 per extra persoon per week.

Internet, energiekosten & bad- en bedlinnen is bij de prijs inbegrepen.

Het privé-zwembad is geheel voor u beschikbaar van 1 mei 2023 tot en met 20 september 2023. Vanaf 21 september 2023 tot 30 april 2024 is het zwembad niet in gebruik. Vervolgens is het privé-zwembad weer open en toegankelijk voor u vanaf 1 mei 2024 tot en met 26 september 2024.

Schoonmaakkosten à 90,- betaalt u verplicht bij de boeking.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
do 29-feb-2024
tot
za 25-mei-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 690,00
Midweek -
Nacht € 99,00
Weekend -
van
za 25-mei-2024
tot
za 28-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1095,00
Midweek -
Nacht € 156,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 275,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Extra persoon (basisprijs geldt t/m 4 personen)
€ 75,00
Per persoon per week
Betalen bij boeking | verplicht
Schoonmaak
€ 100,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

De stad Montluçon, op 15 km afstand van La Gare de Magnette, heeft een prachtig middeleeuws centrum met kasteel, museum en park. Het is een pittoresk stadje met leuke winkeltjes en veel restaurantjes en terrasjes.
Vulcania en de Puy de Dôme

Bij Clermont-Ferrand (nog geen uur rijden vanaf Magnette) ligt de Keten der Puys. Het is één van de vulkanische gebieden van de Auvergne, een schitterende omgeving om te wandelen en te fietsen. Vanaf de top van de Puy de Dôme kunnen de meer roekelozen onder u parapenten of hanggliden. Het is ook mogelijk om een tochtje met een hete-luchtballon over de Keten der Puys te maken. Verder kunt u een bezoek brengen aan het museum Vulcania. Hier gaat u, door middel van dertig spectaculaire attracties, op zoek naar de wereld van de vulkanen en de schatten van de aarde. Voor jong en oud valt hier van alles te ontdekken over de wereld van de vulkanen.
Een pretpark en diertuin ineen! Vol attracties, leuk voor jong en oud! Je kijkt je ogen uit!
Het kasteel ”La Salle” in het plaatsje Vieure wordt omringd door grachten. U kunt de prachtige wilde bloementuin bezoeken, evenals de groentetuin met zeldzame groentes en de kleine kapel. Het kasteel is niet open voor bezoekers.
Op een half uur afstand vindt u het Forêt de Tronçais (11.000 ha). Dit is het grootste eikenbos van Europa, waar u heerlijk kunt wandelen en mountainbike tochten maken. In dit Forêt de Tronçais vindt u prachtige meren, met bewaakte zandstranden waar je kunt zwemmen en vissen. Op sportief gebied kunt u ook genieten van het meer van Sidiailles met een zandstrand waar u diverse watersporten kunt beoefenen. Op 5 km van de gîte is een golfbaan en vanuit La Magnette kunt u volop wandelen en fietsen. U zult telkens weer verrast worden door prachtige doorkijkjes en vergezichten.

In het noordwesten van het departement Allier, gewrongen tussen de streek van Berry en Bourbonais, strekt zich het 11 000 hectare Tronçaiswoud uit, gewijd als mooiste eikenbos van Europa: Een wereld apart, vol geschiedenis en traditie, waar bomen als monumenten uit de grond rijzen, herten en roofvogels zich heer en meester voelen en waar de menselijke passies zich grenzeloos kunnen uiten…

Het is een smaragdgroene vlek op de kaart van de Allier, ergens tussen Bourbonais, Berry en de uitlopers van het Centraal Massief, waar de aarde de hemel lijkt te willen aanraken. Beheerd als een waardevol erfgoed door de ONF (Office National des Forêts), heeft het woud zijn bestaan volledig te danken aan minister Colbert. Laatstgenoemde liet in 1675 het woud bewerken vanwege de nood aan hout voor de scheepsbouw voor de Koninklijke Marine.
Zwemparadijs Aqualudique Montluçon:

Hier kunt u heerlijk zwemmen in het spiksplinternieuwe zwemparadijs Aqualudique in Montluçon. Een glijbaan van 60 meter, binnen- en buitenbaden, ligweide, snelstromende rivier, jacuzzi, sauna, restaurant en speeltuin staan garant voor een dag plezier.
Klim- en Klauterpark Pierres Jaumatres

Vlak bij het plaatsje Boussac ten westen van Montluçon ligt het park Pierres Jaumâtres. In dit park liggen enorme grote stenen, zogenaamde bolders, waar jong en oud op kan klimmen en klauteren. Het is een prachtige plek voor een korte wandeling en een picknick. Daarnaast is er een spectaculair klimparcours hoog in de bomen aangelegd, waar zowel kinderen als volwassenen hun hart op kunnen halen. Voor de kleinsten is er een apart parcours.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
50 m2

Granito / beton

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (8)

Slaapkamer 1
1e verdieping
16 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Bed: 1-persoons 200 x 120 cm

Parket

Slaapkamer 2
1e verdieping
20 m2

Bed: King-size 220 x 180 cm

Bed: 1-persoons 190 x 80 cm

Parket

Slaapkamer 3
1e verdieping
20 m2

Bed: King-size 220 x 180 cm

Parket

Dekbedden (1)

Badkamer 1
Begane grond
4 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Badkamer 2
1e verdieping
6 m2

Douche (1)

Wastafel (1)

Toilet
1e verdieping
Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Gas (5 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 120 m2

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Jeu de boules
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Lange termijn verhuur
  • Winkelen
  • Weekendje weg
  • Groepsaccommodatie

Verwarming

  • Houtkachel

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (2)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (5)
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (12)
  • Tuintafel(s) (2)
  • Schuur
  • Jeu de Boulesbaan
  • Hangmat

Faciliteiten

  • Wasdroger
  • Wasmachine
  • Hal
  • Apart toilet (1)
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken (12)
  • Keukenlinnen
  • Strandlakens (6)

Kinderen

  • Kinderspeelgoed

Internet, wifi, audio

  • Radio
  • Cd-speler
  • Wifi
  • Internetaansluiting

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 690,-
per week v.a.
€ 690,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook:

Maison des Pommes

9,5
Vanaf per nacht € 80,- v.a. per week per week € 560,-

Vakantiehuis Laume

8,9
Vanaf per nacht € 250,- v.a. per week per week € 1.750,-

Vakantiehuis Villejaleix

Vanaf per nacht € 124,- v.a. per week per week € 865,-