Gîte / Cottage

Moulin Fouché - Le Pigeonnier


Welkom bij Moulin Fouché, een fraaie vakantielocatie direct aan het meer l'Etang Fouché in het plaatsje Arnay-le-Duc. Dat ligt aan de zuidkant van het departement Côte d'Or in de regio Bourgogne Franche-Comté. Onze gîte ‘Le Pigeonnier’ is als volgt ingedeeld:

Hoofdverblijf:
  • Eigen ingang, woonkeuken, tafel met zes stoelen, elektrisch kacheltje, badkamer, slaapkamer 1 met één tweepersoonsbed, kledingkastjes en een kluisje.
  • De keuken is compleet ingericht met potten en pannen, servies, bestek, afwasmachine, elektrisch oventje, gaskookplaat, koelkast, waterkoker en koffiezetapparaten (filter en Senseo).
  • De badkamer beschikt over een douche, toilet en wastafel met kastje.
  • Er is voldoende bed-, bad- en keukenlinnen aanwezig.
  • De wanden van de woonkeuken in het hoofdverblijf zijn bekleed met mooie natuurposters.
  • Wifi is beschikbaar in elke ruimte.
Nevenverblijf:
  • Aparte ingang, knusse zitruimte op begane grond, televisie met dvd-speler, elektrisch kacheltje, trapje naar eerste etage, vier gestapelde bedden in de duiventoren.
  • De duiventoren heeft een aparte ingang. Vanuit de zitruimte gaat er een trapje naar de slaapruimte met vier gestapelde bedden.
  • Als u uw kinderen laat slapen in de duiventoren, kunnen zij gebruik maken van de badkamer in het naastgelegen hoofdverblijf, waar u waarschijnlijk zelf zult slapen. Dat is een leuk, maar soms ook spannend avontuur. Daarom adviseren we niet voor Le Pigeonnier te kiezen als één of meerdere van uw kinderen jonger zijn dan zes jaar. Maar u kunt dat natuurlijk zelf het beste inschatten!
Terrassen en tuin:
  • Aan de voorzijde van het hoofdverblijf van ‘Le Pigeonnier’ ligt uw gedeeltelijk overdekte privéterras, met een grote tafel, tuinstoelen met kussens en natuurlijk een barbecue.
  • Vanuit uw terras kijkt u uit op de fraaie tuin. U kunt daar heerlijk genieten van de rust, van elkaar en van het goede leven.
  • En als u de trap naast het vakantiehuisje omhoog loopt, staat u direct aan het meer, waar u een heerlijke verfrissende duik kunt nemen.
  • De terrassen en de aangrenzende tuin zijn weliswaar beschut, maar niet omheind. Aan de voorzijde van het perceel ligt een stroompje.
Ligging

De vakantie-appartementen van Moulin Fouché liggen in een lotissement zonder doorgaand verkeer. Doordat de gîtes beneden aan de dijk liggen, hoor je alleen wat geluiden van wandelaars en zwemmers. Op de terrassen en in onze tuin zit je midden in het groen en is het goed toeven. Loopt u het paadje naar boven dan staat u direct aan het pittoreske meer l'Etang Fouché. U kunt daar heerlijk wandelen, aan het stand liggen, zwemmen, waterfietsen, suppen en vissen. Ondanks dat uw gîte aan de rand van Arnay-le-Duc ligt, bevinden zich alle alle faciliteiten van het stadje op korte afstand. De bakker en supermarkt liggen zelfs op loopafstand. In het centrum vindt u diverse goede restaurantjes, leuke cafeetjes en gezellige terrasjes.

Omgeving

Het departement Côte d’Or en de regio Bourgogne-Franche-Comté hebben veel te bieden! Het landschap is glooiend en vormt een lappendeken van graanvelden, weilanden, wijngaarden en bossen. In de lente bloeit het koolzaad op de velden en in de zomer zie je overal zonnebloemen. Er liggen veel bezienswaardige plaatsen in de buurt. Dijon, Beaune, Autun en Saulieu beschikken niet alleen over leuke winkels en gezellige terrasjes, maar ook over interessante musea. Eén van de mooiste dorpen van Frankrijk - Châteauneuf-en-Auxois - ligt op een steenworp afstand van Arnay-le-Duc. In de Bourgogne zijn tientallen imposante kastelen te bezoeken. Ook vind je er interessante musea, fraaie abdijen, oude kerken en grote kathedralen. De beste wijnen van de wereld komen uit de Bourgogne en de Côte d’Or. Na een half uur rijden sta je midden in de wijnstreek.

De verhuurder, Frédérique & Nico

Advertentie online sinds april 2024

Geverifieerde verhuurder
Wij - Frédérique en Nico - zijn de trotse eigenaren van Moulin Fouché, een fraaie watermolen met gîtes in het stadje Arnay-le-Duc. Ons vakantieverblijf ligt in het departement Côte d'Or. We hebben veel ervaring met het gastvrij onthalen van gasten. We leggen de lat hoog waar het gaat om comfort, adviseren graag over leuke uitstapjes in de buurt, zijn altijd in voor een gezellige babbel of goed gesprek en hebben passie voor wat we doen. Ervaar het zelf en boek een vakantie bij ons!

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Een annulering dient u per brief, e-mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij zullen u na ontvangst een annule­ringsbevestiging toezenden. Bij annulering bent u de volgende kosten verschuldigd:
  • De aanbetaling van 30% bij annulering tot 6 weken voor aanvangsdatum van de huurperiode;
  • 65% van de totale huursom bij annulering tot 4 weken voor aanvangsdatum van de huurperiode;
  • 100% van de totale huursom bij annulering tot 2 weken voor de aanvangsdatum van de huurperiode.
Schoonmaakkosten, borg en toeristenbelasting krijgt u altijd volledig terug bij annulering.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 20-apr-2024
tot
za 19-apr-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 693,00
Midweek -
Nacht € 99,00
Weekend -
van
za 19-apr-2025
tot
za 25-okt-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 693,00
Midweek -
Nacht € 99,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 150,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Schoonmaak
€ 50,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting vanaf 18 jaar
€ 1,00
Per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Moulin Fouché ligt direct aan het pittoreske l'Etang Fouché. Het meer is ontstaan toen er rond 1750 een dijk werd gelegd in het dal van het riviertje de Arroux. Aan de dijk werd een watermolen (graanmolen) gebouwd met als naam Moulin Fouché. De gemeente Arnay-le-Duc heeft van het meer een fraaie recreatieplas gemaakt met een strandje.

In een groot gedeelte van het meer mag gezwommen worden. Door drijvertjes in het water worden de verschillende zwemgedeelten aangeven. Als er in juli en augustus een groene vlag hangt, is er toezicht van de badmeester. Aan het strand bevinden zich twee gratis waterglijbanen en een kinderspeelplaatsje. Op een deel van het meer mag u suppen, waterfietsen en varen met kleine bootjes. Naast het strand staan diverse picknickbanken en rondom het meer liggen diverse mooie grasveldjes.

Om het meer loopt een lichtglooiend wandel-, fiets- en fitnesspad van twee kilometer. In een half uur bent u rond en onderweg passeert u drie bruggetjes en allerlei trimtoestellen. Het is een mooie, rustige en ontspannende wandeling. In de buurt zijn 90 kilometer aan wandel-, fiets- en mountainbikeroutes uitgezet.

Aan het meer ligt een groene en rustige Huttopia camping, waar leuke activiteiten georganiseerd worden en waar (elektrische) fietsen gehuurd kunnen worden. In het campingrestaurant mag iedereen eten. Doordat Moulin Fouché tegen de dijk aan is gebouwd - en zich dus min of meer onder het waterniveau bevindt - gaan de geluiden van de campinggasten én van de mensen in het water en aan het strandje veelal over u heen. Daardoor kunt u bij uw huisje genieten van uw welverdiende rust en de natuur.

Mocht u van vissen houden dan is l’Etang Fouché een goede plek voor uw hobby. Het meer is namelijk een officiële vislocatie. Er kan gevist worden op karper, zeelt, snoek, snoekbaars en forel. Op de nabijgelegen camping is een visvergunning te koop.
Moulin Fouché is gelegen aan de rand van het historische stadje Arnay-le-Duc. De plaats telt zo’n 1.400 inwoners, die Arnétois worden genoemd. De oppervlakte van Arnay-le-Duc bedraagt zo’n 12 km².

De plaats heeft een regiofunctie en beschikt over diverse voorzieningen. Er zijn onder andere drie supermarkten (Aldi, Carefour en Bi1), twee bakkers, twee drogisterijen, een bouwmarkt, een tuincentrum, enkele leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en restaurants in diverse prijsklassen. De Carefour en één van de bakkers bevinden zich op loopafstand (8 minuten).

Het beste, mooiste en tevens duurste restaurant in het stadje is Chez Camille, maar ook bij Le Dauphiné, Le Château d’Arnay en Café du Nord kunt u lekker eten. In de regio zijn diverse andere leuke restaurantjes te vinden.

Het laadpunt voor elektrische auto’s bevindt zich op loopafstand (10 minuten) van Moulin Fouché. Er staan twee laadpalen en er kan betaald worden met een normale pinpas. Mocht u meer willen weten over het opladen van uw elektrische auto, neem dan gerust contact met ons op.

In juli en augustus vindt op de donderdagavonden het festival Nocturnes Estivales plaats. De winkels zijn open, er staan kraampjes met leuke spullen, er is live muziek en er kan volop gegeten en gedronken worden.
Het departement Côte d’Or en de regio Bourgogne-Franche-Comté hebben veel te bieden! Het landschap is glooiend en vormt een lappendeken van graanvelden, weilanden, wijngaarden en bossen. In de lente bloeit het koolzaad op de velden en in de zomer zie je overal zonnebloemen.

Rondom Arnay-le-Duc zijn diverse wandel-, fiets- en mountainbikeroutes uitgezet. Bij de Office de Tourisme in Arnay-le-Duc zijn gedetailleerde wandel- en fietskaarten te koop. Of je download een app. Mooie fietsroutes lopen langs het Canal de Bourgogne en dwars door het wijgebied, van Dijon, via Beaune naar Santenay. Arnay-le-Duc ligt tegen het natuurgebied de Morvan aan, waar je heerlijk kunt wandelen.
Er liggen veel bezienswaardige plaatsen in de buurt. Dijon, Beaune, Autun en Saulieu beschikken niet alleen over leuke winkels en gezellige terrasjes, maar ook over interessante musea. Eén van de mooiste dorpen van Frankrijk - Châteauneuf-en-Auxois - ligt op een steenworp afstand van Arnay-le-Duc.

In de Bourgogne zijn tientallen imposante kastelen te bezoeken. Ook vind je er interessante musea, fraaie abdijen, oude kerken en grote kathedralen. De beste wijnen van de wereld komen uit de Bourgogne en de Côte d’Or. Na een half uur rijden sta je midden in de wijnstreek.

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
Begane grond
9 m2

Tegels

Hoekbank

Slaapkamer 1
Begane grond
10 m2

Bed: 2-persoons 210 x 160 cm

PVC-vloer

Dekbedden

Slaapkamer 2
1e verdieping
9 m2

Bed: Stapelbed 200 x 90 cm

Bed: Stapelbed 200 x 90 cm

Bed: Stapelbed 210 x 80 cm

Badkamer
Begane grond
3 m2

Toilet

Douche

Wastafel

Terras
Begane grond

30 m2

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Gîte / Cottage

Woonoppervlakte

  • 40 m2

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Sportvissen
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Natuurhuisjes
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Boiler

Internet, wifi, audio

  • Kabeltelevisie
  • Televisie
  • Home cinema set
  • Blu-ray-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders
  • Streamingdiensten

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en)
  • Veranda
  • Schuur

Privacy

  • Beheerder op terrein
  • Vrijstaande woning

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed

Kinderen

  • Kinderstoel

Faciliteiten

  • Kluis
  • Huisdieren in overleg

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken
  • Dvd's / Blu-ray's
  • Trampoline


€ 693,-
per week v.a.
€ 693,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook:

Le Tilleul

9,0
Vanaf per nacht € 107,- v.a. per week per week € 750,-

Maison sur Roche

Vanaf per nacht € 136,- v.a. per week per week € 950,-