Appartement


Op de Mas Blanc is er een 2, 4 en 6 pers. huis. 

In de 12e eeuw kozen Benediktijner monniken deze wonderschone plek. Het fantastische uitzicht over de Cevennes getuigt nog dagelijks van hun gevoel voor schoonheid. U vindt er Rust, Natuur, Zwembad en Zon. Een vakantie in Zuid-Frankrijk die u bijblijft.

Gratis Wifi

Vakantie vol rust en stilte vieren op de grens van de Provence en Cevennen in Zuid-Frankrijk? Op de Mas Blanc beleeft u een vakantie zoals u zich die wenst. Eenmaal het besluit genomen om hier op vakantie te komen is er ruimte voor gerechtvaardigde hoge verwachtingen en dus heerlijke voorpret.

Uw vakantiewoning ligt in de bijzondere natuur waar de Provence, en meer nog de Cevennen om bekend staan. Rust, zwemmen (ons zwembad is verwarmd en chloorvrij) en lekker eten zullen de ontspanning brengen die u zoekt.
Om het overzichtelijk te maken, geeft deze site u een indruk van de ligging, de sfeer en de kosten van een verblijf. De gedetailleerde informatie per accommodatie kunt u opvragen.

Om te wandelen of te fietsen, vertrekt u rechtstreeks van uit uw vakantiehuis. Avignon, Uzès, Nimes en Montpellier (het strand) zijn (cultuur)steden die zeker een bezoek waard zijn. De Mas ligt op 300 meter hoogte. Exact de hoogte waar de luchtvochtigheid en zuiverheid ideaal zijn voor de gezondheid van de mens. Vlakbij zijn rustieke dorpen met hun plaatselijke markt en bezienswaardigheden. Cultuur en Natuur gaan hier hand in hand.
De ouderwetse echte gastvrijheid, de prachtige natuur en het voortreffelijke eten, garanderen u een vakantie waar u met plezier aan terugdenkt.

De Mas Blanc ligt in een Natuurreservaat, met bronnen en wandelpaden. Een bijzondere plek waar u, ver weg van alle drukte, snel tot rust zult komen.

Cevennen

Op de grens van de Provence en de Cevennen in Zuid-Frankrijk, ligt dit twaalfde eeuwse landgoed. Hoog en stil in de heuvels boven de rivier de Cèze. Waar bij elke stap de geur van tijm, lavendel en rozemarijn opwolkt.

Heimwee naar de Mas Blanc
Een Vakantie op de Mas Blanc zorgt er vrijwel zeker voor, dat u daarna met heimwee er aan terug denkt. Ondanks haar 40 hectare is Le Mas Blanc een kleinschalige vakantiebestemming, die plaats biedt aan circa 25 gasten. Het voormalige klooster is fraai gerestaureerd.

Verwarmd en chloorvrij zwembad

Het zwembad beschikt over een chloor en zoutvrije reinigingsmethode, hetgeen uw zwemplezier aanmerkelijk verhoogt. Het door zonnepanelen en warmte wisselaars verwarmde zwemwater zorgt ervoor dat u ook in het voor- en najaar een duik kunt nemen. Bekijk de foto's en de video en zie het bijzondere uitzicht terwijl u zwemt! Natuur en Cultuur kunnen tijdens deze vakantie hand in hand gaan. Historische steden als Avignon, Nîmes en Uzès bereikt u binnen een uur. Maar ook het strand van de Middellandse Zee hoort bij een vakantie in Zuid Frankrijk en is vaak het doel van een dagtrip van de Masgasten.

Culinair

In de ruimte waar vroeger de zijderupsen werden gekweekt bevindt zich nu een klein gezellig restaurant. ’s Avonds (in het voor- en najaar rond de openhaard en ’s zomers onder de kastanjeboom) komen de gasten genieten van het diner dat onze kok die dag met zorg en liefde en met verse producten voor hen heeft bereid. Onze reputatie, "verrukkelijk en licht verteerbare", is aanleiding geweest voor uitgeverij Scepter om ons restaurant tot onderwerp te maken van het boek "Koken op een berg". Onze prijzen, € 24,95 (kinderen € 12,-) voor het driegangenmenu worden daarin "omgekeerd evenredig aan de geboden kwaliteit" genoemd. U schuift aan aan de grote gastentafel of dineert met uw partner of gezin aan de border van onze romantische vijver. Op de Mas Blanc kunt u kiezen uit 3 formules:

1. Half pension 7 x ontbijt en 5 diners = € 210
2. Alleen 5 diners = € 125 Kinderen € 60 (Dinsdag en vrijdag is het restaurant gesloten)
3. Zelf koken. (Lees hieronder meer)

Indien u (meestal) liever zelf kookt, laat u ons dat bij de reservering weten. U bent zeker welkom als gast. U huurt dan een vakantieverblijf dat op enige afstand van de Mas Blanc is gelegen. Afspraken over formule 3 bevestigen wij altijd apart op de boekingsbevestiging aan u.
Indien u geen keuze aan ons doorgeeft, noteren wij de meest gebruikelijke formule 2.

Franse monniken kozen de lokatie, Nederlandse idealisten restaureerden het pand met zorg en liefde en u geniet van het resultaat. Als u straks het bospad naar Le Mas Blanc oprijdt, staan wij klaar om u met een glaasje wijn te verwelkomen. Om in de stemming te komen is het wonderschone lied, dat de video begeleid, zeker de moeite waard om te beluisteren.
Tot ZONS !

De verhuurder, Jan & Jolanda

Advertentie online sinds januari 2021

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 3 uur
Gastheer en Gastvrouw zijn omdat je het echt leuk vindt. Dat was 30 jaar geleden de reden om in de natuur van de Cevennes te gaan wonen. We kochten de ruïne van een voormalig klooster en restaureerden 6 jaar met hart en ziel. 6 maanden per jaar ontvangen we gasten, en het voelt nog steeds als een groot cadeau. Na een vakantie op de Mas kom je uitgerust en tevreden thuis.
Jan en Jolanda

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Onze prijzen gelden per accommodatie en per week.
In de Blauwe Kamer ontvangen we maximaal twee gasten.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 11-mei-2024
tot
za 17-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 655,00
Midweek -
Nacht € 94,00
Weekend -
van
za 17-aug-2024
tot
za 10-mei-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 445,00
Midweek -
Nacht € 64,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Eindschoonmaak
€ 28,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Huisdier(en)
€ 4,00
Per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Linnengoed
€ 11,00
Per persoon per week
Ter plaatse betalen | verplicht
Overige kosten
€ 15,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Toeristenbelasting alle leeftijden
€ 0,75
Per persoon per nacht
Ter plaatse betalen | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Daar in zijn Cevennen, tijdens het feest dat hij je bereidt,vertelt hij zo gloedvol over zijn eigen land dat diep in je hart zijn vriendschap gloeit met een vleug gelukzaligheid.Voor jou opent hij zijn leven, z’n kelder en gedachten, zijn tafel blijkt een complete historische roman,de smaak van zijn wijn is charmant als hijzelf en laat een gevoel van warmte en verwachten. Zo bezingt en tekent Yves Duteil in een prachtig chanson de sfeer, het karakter en de mensen van het land waar hij heimwee naar heeft: de Cevennen in Zuid Frankrijk. Een lieflijk en tegelijkertijd ruig land met als hart het grootste Franse nationale park: “Parc National des Cevennes”. Een land met een heel eigen, bewogen historie en een heel eigen onovertroffen mooi landschap. Arm maar evengoed verschrikkelijk rijk. In deze zonovergoten streek, even ten zuiden van de Ardèche, ligt nabij het stadje Saint Ambroix het karakteristieke eeuwenoude landgoed: Le Mas Blanc. Hoog en stil in de heuvels boven de rivier de Cèze, waar bij iedere stap de geur opwolkt van tijm, lavendel en rozemarijn. Een heerlijke plek, waarvan we garanderen dat vrijwel iedereen er na zijn eerste bezoek naar terugverlangt.
In de hierboven beschreven sfeer, wordt u welkom geheten door Le Pâtron, een Nederlander met een uitermate Frans hart. Het huis is van oorsprong een klein 12e eeuws klooster. Fraai gerestaureerd is het nu ingericht om u en de uwen te ontvangen. De 2 huizen en 5 comfortabele appartementen zijn verschillend van grootte en inrichting en voorzien van een kleine keuken. Ook kunt u een kamer reserveren of op basis van half pension boeken. Le Mas Blanc is een kleinschalig vakantieproject en biedt plaats aan circa 30 gasten. Bij voldoende belangstelling bezorgt de plaatselijke middenstand dagelijks al uw boodschappen. De gasten van Le Mas Blanc kunnen verkoeling zoeken in een uniek gelegen zwembad, dat rechtstreeks vanuit een bron in de heuvels glaszuiver, door zonnepanelen verwarmd water ontvangt. Het zwembad beschikt over een chloorvrije reinigingsmethode, hetgeen uw zwemplezier aanmerkelijk verhoogt.
In de ruimte waar in vroeger tijden de zijderupsen werden gekweekt, bevindt zich nu een klein restaurant. ’s Avonds (in het voor- en najaar rond de open haard en ’s zomers onder de kastanjeboom) komen de gasten genieten van de culinaire creaties van onze kok.( Open van eind April tot eind Oktober) De reputatie die de Mas op dit gebied heeft, is aanleiding geweest voor uitgeverij Scepter om ons restaurant tot onderwerp te maken van het boek “Koken op een berg”.Onze prijzen (€ 19,95 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen) voor het drie-gangen menu zijn omgekeerd evenredig aan de geboden kwaliteit. Indien u een appartement of huis op het domein van de Mas reserveert, gaan wij er vanuit, dat u vijf keer per week in ons restaurant komt dineren. Indien u liever zelf kookt, kunt u reserveren in een van de huizen in de directe omgeving van de Mas Blanc. U dient dit even aan te geven bij de reservering.
Le Mas Blanc ligt in de “zône périferique” van het Parc National des Cevennes. Uiteraard gaat bij veel gasten van Le Mas Blanc dáár de belangstelling naar uit. En terecht, want dit land bezit niet alleen een uitzonderlijk rijke natuur, onvergetelijk mooie landschappen en eeuwenoude dorpen, maar kent bovendien een cultuurhistorie die uniek is voor heel Frankrijk. Historische steden als Nîmes, Uzès en Avignon liggen op ongeveer één uur rijden afstand. In de streek vindt u prachtige romeinse bouwwerken zoals de Pont du Gard. Middels de bij ons aanwezige kaarten, folders en boeken kunt u zich goed oriënteren over de vele mogelijkheden in de omgeving.
Net zoals het nationale park zelf, bezit het hele omringende gebied een buitengewoon rijke flora en fauna. Gasten die ons bezochten, constateerden dat Europese zeldzaamheden hier meer regel dan uitzondering zijn. Zo brengen de vele soorten orchideeën die hier in het voorjaar voorkomen, de kenners in verrukking. Die rijkdom is er ook in de wereld van vogels en andere dieren. In mei en juni zorgen de nachtegalen voor een heerlijk gezang. En wat te denken van de vlucht van tientallen arenden die jaarlijks op weg naar elders traditiegetrouw over Le Mas trekt? Juist in het voor- of najaar is een bezoek aan Le Mas Blanc dan ook extra aan te bevelen. Geologisch gezien is het gebied al even interessant. (Zowel in de directe omgeving, waar hier en daar het Carboon aan de oppervlakte komt, als enkele tientallen kilometers verderop, waar bijvoorbeeld de imposante en schitterende canyons van de “Gorges de l’Ardeche” en de Tarne te bewonderen zijn). Zo is het mogelijk om aan speleologie te doen en rond Le Mas fossielen te zoeken en ook zeker te vinden. Er kunnen grotten bezocht worden, waar resten van Neanderthalers gevonden zijn en in het riviertje de Gagnière wordt nog dagelijks goud gevonden door geduldige zoekers. Le Mas Blanc is een ideaal uitgangspunt voor al deze activiteiten.
Voor de sportievelingen zijn er mogelijkheden te over. Zwemmen en kanoën kan men in de Cèze die ook hoogzomer op een aantal plaatsen diep genoeg is en snel stromend blijft. Het land lijkt hier geschapen voor fietstochten. Waarheen men ook pedaleert, de sportieve uitstraling van steiltes en haarspeldbochten blijft wedijveren met de aandacht die de landschappelijke pracht vraagt. De op loopafstand liggende gemeentelijke nieuwe tennisbaan is tegen een zeer kleine vergoeding te gebruiken. De stille, ruige omgeving vormt voor wandelaars een heel bijzondere attractie. Vooral in het voor- en najaar wordt Le Mas Blanc door vele wandelaars bezocht. Ze genieten van de eindeloze mogelijkheden en wisselen ‘s avonds bij de open haard hun ervaringen uit. Een aantal wandelingen werden door gasten beschreven en ingetekend op een kaart waarvan u gebruik kunt maken. Wil men het gebied te paard verkennen, dan kan men terecht bij één van de vele paardrijcentra die de Cevennen rijk is.
NB: Door de zaterdagse schoonmaak werkzaamheden, kunnen wij u pas na 16.00 uur ontvangen op Le Mas Blanc.
TIP: Neem zeker het laatste gedeelte van deze beschrijving mee, want Tom Tom kent dat deel niet.
Via Maastricht en Luxemburg rijdt u op de autoroute du Soleil tot voorbij Lyon richting Marseille. U kunt dan kiezen voor een route via Aubenas (A) of via Barjac (B). De afstand vanaf Maastricht bedraagt 950 km. Route A:Na Valence neemt u de afslag Privas, u komt dan op de N 104, die u via Privas naar Aubenas leidt. In Aubenas kiest u de richting Alès via de D 104 en D 109 rijdt u tot enkele kilometers voorbij Saint Bres. Vlak vóór Saint Ambroix gaat u rechtsaf richting Bessèges de D 51 op. Deze prachtige route is 20 kilometer korter, maar neemt ± een half uur langer in beslag dan de volgende.Route B:U verlaat de autoroute bij de afslag Bollène/Pont St. Esprit. Eerst rijdt u naar Pont St. Esprit. Het is nu nog 75 kilometer (± 1 uur en een kwartier). Vervolgens enkele kilometers via de D 86 en daarna via de D 901 naar Barjac. Voorbij Barjac neemt u de D 979 tot Saint Jean de Mauruejols en vandaar gaat u via de D 51 naar Saint Ambroix. In Saint Ambroix neemt u de D 904 richting Bessèges. Buiten Saint Ambroix gaat u linksaf, (nog steeds richting Bessèges) de D 51 op.Beide routes:Na enkele kilometers gaat u linksaf de brug over (de rivier de Cèze), richting Molières sur Cèze. Direct na de brug gaat u rechtsaf, naar Les Brousses, via de D 130. In Les Brousses neemt u de eerste weg rechts (daar staat al een bordje van ons) en houdt u opnieuw rechts aan, zodat u langs de tennisbaan rijdt in de richting van het bos. U gaat nu rechtdoor via een kronkelig bospad omhoog de heuvel op (1,5 km). De verrassing zal groot zijn wanneer u Le Mas Blanc in al haar witheid voor u ziet liggen.Dáár wordt al naar u uitgekeken.G P S adres: Noord 44* 15' 254" Oost 004* 07' 112"Adres Le Mas Blanc : 30410 Les Brousses, Molières sur Cèze

Indeling

Woonkamer
Begane grond
25 m2

Tegels

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (2)

Slaapkamer
Begane grond
25 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons

Tegels

Badkamer
Begane grond

Toilet

Douche

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Elektrisch (2 Kookzones/branders)

Bestek & servies

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Verwarmd zwembad

Privacy: Gezamenlijk zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Appartement

Woonoppervlakte

 • 35 m2

Kinderen

 • Kinderbed (2)
 • Kinderstoel (2)
 • Campingbed (2)

Sport & recreatie

 • Fietsen
 • Golf
 • Paardrijden
 • Tennis
 • Wandelen

Populaire thema's

 • Kindvriendelijk
 • Privacy
 • Overwinteren
 • Natuurhuisjes

Verwarming

 • Electrische verwarming
 • Boiler
 • Open haard

Buitenvoorzieningen

 • Barbecue
 • Buitenverlichting
 • Ligstoel(en) (20)
 • Parasol(s)
 • Parkeerplaats(en) (25)
 • Privé oprit
 • Speeltoestel(len) (2)
 • Tennisbaan bij woning
 • Terras (1)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (6)
 • Tuintafel(s) (1)
 • Asbak(ken)

Privacy

 • Beheerder op terrein

Faciliteiten

 • Wasdroger
 • Wasmachine
 • Roken toegestaan
 • Huisdieren toegestaan
 • Berging
 • Apart toilet (1)

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Handdoeken (4)
 • Keukenlinnen
 • Linnen voor kinderbed

Mindervaliden

 • Geen drempels
 • Gelijkvloers

Internet, wifi, audio

 • Wifi
 • Internetaansluiting

Games & entertainment

 • (Bord)spellen
 • (Strip)boeken


€ 445,-
per week v.a.
€ 445,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder

Mas Blanc, Tapperij 5 à 6 personen

Vanaf per nacht € 91,- v.a. per week per week € 635,-

4-Jaargetijden huis voor 6 pers

Vanaf per nacht € 104,- v.a. per week per week € 725,-

Het Auditorium

Vanaf per nacht € 78,- v.a. per week per week € 545,-