Vakantiehuis

Le Soreillou - Lac de Serre Poncon


Geniet van de luxe van een compleet ingerichte vakantiewoning met een adembenemend uitzicht op het Lac de Serre Ponçon en de Zuidfranse Alpen. Dit is een heerlijke plek om te relaxen en te genieten van de indrukwekkende natuur. Een vakantie in Soreillou is een prima uitvalsbasis voor vele activiteiten van jong tot oud. In de zomer heerlijk voor wandelingen in de bergen, zwemmen in het meer en het beoefenen van verschillende soorten watersporten. In het najaar ideaal voor rustzoekers en in de winter op korte afstand van vier skigebieden. 

Ligging
De woning is zeer mooi gelegen direct aan de oever van het Lac de Serre Ponçon in de Zuid-Franse alpen. Het gebied waar de woning ligt, heet Port Saint Pierre, wat hoort bij het dorpje Le Sauze du Lac. (aan de D 954). De residentie “Port Saint Pierre” bestaat uit een 40-tal woningen aan het meer. Er is een haven, waar u uw eigen boot kunt aanleggen, een volleybalveld en een beveiligd zwemstrand, met beschaduwde picknicktafels. Er zijn waterfietsen, kano's en mogelijkheden om te waterskiën.

Indeling
De woning met terras, een grote tuin en een eigen parkeerplaats is geschikt voor zes personen. Vanuit de hal komt u via een open trap beneden in de living met ruime zithoek met open haard. Openslaande deuren leiden naar een half overdekt terras (loggia) waar u heerlijk in de zon of schaduw kunt zitten. Ook bevindt zich hier de eethoek met open keuken, voorzien van een elektrisch fornuis, oven, koelkast en afwasmachine. In de hal bevinden zich een toilet en een doucheruimte. Op de eerste etage zijn twee slaapkamers (tweepersoonsbed en twee éénpersoonsbedden). Ook is hier de badkamer met bad en toilet. Eén etage hoger is een derde slaapkamer met 2 slaapplaatsen.

Begane grond:
Hal 6 m²      
Douche en toilet 5m²         
Woonkamer /open keuken 30 m²  
Bijkeuken 3m²
Loggia/ terras  18m²
Tuin
 
Eerste etage:
Badkamer met toilet 4m²
Slaapkamer 13m²
Slaapkamer 9m²
Slaapkamer 8m²
Balkon 6m²    

Voorzieningen:
De woning beschikt over WIFI, TV, Bluetooth speaker, wasmachine, vaatwasser, oven, CV en boiler.

Voorwaarden:
Honden zijn in het hoogseizoen niet toegestaan.
Beddengoed (matras/kussen/dekbedhoezen) en handdoeken zelf meenemen.
Zelf schoonmaken aan het eind van uw verblijf.

Weer
Het klimaat er heerlijk: 300 dagen per jaar schijnt er de zon en dit geeft je in februari al een zomers gevoel.

De verhuurder, Lilian & Johan

Advertentie online sinds oktober 2023

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 4 uur
Wij zijn Lilian en Johan en wonen samen met onze 2 dochters in Borne (NL). Sinds 2023 zijn wij eigenaar van de fantastische vakantiewoning die via deze site te huren is. Zelf bevangen door de schoonheid van de Franse Alpen en het Lac de Serre Poncon, zijn wij er zeker van dat U er net zo van zult genieten!

Lilian en Johan

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Tarieven 2023:
Laagseizoen (nov. t/m april): €800
Tussenseizoen (juni/september en schoolvakanties): €1100
Hoogseizoen (juli, augustus): €1600

Prijzen zijn excl. toeristenbelasting (€ 0,90 p.p. per dag vanaf 18 jaar).

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 27-apr-2024
tot
za 11-mei-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1100,00
Midweek -
Nacht € 157,00
Weekend -
van
za 11-mei-2024
tot
za 01-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 800,00
Midweek -
Nacht € 114,00
Weekend -
van
za 01-jun-2024
tot
za 29-jun-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1100,00
Midweek -
Nacht € 157,00
Weekend -
van
za 29-jun-2024
tot
za 31-aug-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1600,00
Midweek -
Nacht € 229,00
Weekend -
van
za 31-aug-2024
tot
za 28-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1100,00
Midweek -
Nacht € 157,00
Weekend -
van
za 28-sep-2024
tot
za 19-okt-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 800,00
Midweek -
Nacht € 114,00
Weekend -
van
za 19-okt-2024
tot
za 02-nov-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1100,00
Midweek -
Nacht € 157,00
Weekend -
van
za 02-nov-2024
tot
za 21-dec-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 800,00
Midweek -
Nacht € 114,00
Weekend -
van
za 21-dec-2024
tot
za 04-jan-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1100,00
Midweek -
Nacht € 157,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 250,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting vanaf 18 jaar
€ 0,90
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

In de zomer is dit een waar paradijs voor de watersportliefhebber. U kunt er surfen, zeilen, waterskiën, vissen, kanoën, zwemmen, of heerlijk zonnen aan de oever. Meer hierover lees je onder de knop ‘het meer’.

Op de rivieren L’Ubaye en de Durance kunt u de windwatersporten beoefenen, zoals rafting, wildwaterzwemmen en kayakken. De rivier de Durance stroomt door het Parc Naturel Regional du Queyras richting Embrun, waar het uitmondt in het Lac de Serre-Ponçon.

De wildstromende rivier biedt uitstekende mogelijkheden om te kajakken en raften en in het hoger gelegen gebied in de Queyras ook canyoning. Hier komen de vissers aan hun trekken en ook de vliegvissers kunnen hun hart (of vis) ophalen. Er worden voor vissers ook bergtochten georganiseerd.
’s Winters bieden skigebieden binnen een half uur rijden de mogelijkheden om te skiën, rodelen, langlaufen en snowboarden. Tot eind april kan men hier terecht. De sneeuwzekere skio-oorden Pra-Loup en Sauze Super-Sauze bij Barcelonette worden door steeds meer Nederlanders bezocht. Ook veel kleinere ski-paradijzen zoals Saint-Jean Monclar, Les Orres, Réallon, Risoul, waar men ook met kinderen zeer goed kan skiën, zijn binnen 30 minuten bereikbaar. Andere wintersport-activiteiten zoals ski-school, rodelen, langlaufen en snowboarden zijn mogelijk.
Vanaf een plateau in het dorp St Vincent les Forts, 20 minuten rijden vanaf onze woning, wagen parapenters dagelijks een sprong van de berg… Vanaf onze woning is dat goed te zien, maar het is ook zeker een bezoek van dichtbij waard. Een wie het lef heeft: via Jennifair kun je een cursus doen om je vliegbrevet te halen.
Een autorit door de Hautes Alpes zeker de moeite waard. Het verkeersbureau heeft een vijftal thematische routes omschreven, waarbij de nieuwsgierige toerist beslist aan zijn trekken komt: de fruit- en wijnroute, de lavendelroute, de Napoleonroute, de hoogalpijnse route en de zonnewijzerroute.
In het Muséoscope du Lac krijgt u een goed beeld van het ontstaan van het meer en wat eraan voorafging. Het museum is gelegen aan de noordzijde van de stuwdam en biedt een prachtig uitzicht op het meer, de dam en de Durance. Ook Le Sauze du Lac is vanaf dit punt, aan de overkant van het meer, goed te zien. Een rondleiding van één uur leidt u langs maquettes van de oude dorpen die voor het stuwmeer moesten wijken. In twee bioscoopzalen ziet u films (Nederlands commentaar via een koptelefoon) over de situatie voor de aanleg van het meer, interviews met bewoners en een documentaire over de bouw van de stuwdam. In multimediashow beleeft u tot slot hoe de vallei onderstroomt en de dorpen onder water verdwijnen.

Geopend: van april tot oktober, in het hoogseizoen zijn er elke dag rondleidingen.
Voor de fanatieke mountainbikers (VTT in het Frans) valt er wel wat te klimmen rondom het Lac de Serre Poncon.

De “Tour du Lac” is een route van 120 kilometer voor echte klimmers, die passen en kleine wegen afwisselt op grote hoogte rond het meer. Serre-Ponçon, een echte spiegel van de omliggende bergen, biedt fantastische panorama’s en uitzonderlijke landschappen tijdens dit circuit op grote hoogte.

Downhillen kunt U in de bekende ski-gebieden. Met de stoeltjeslift naar boven en met de down-hill mountainbike naar beneden, voor de echte waaghals!
Dit paradijs voor flora en fauna wordt elk jaar door 600.000 mensen bezocht. Het Parc is gelegen tussen Gap en Briancon en is vanuit Embrun via Réallon of Châteauroux les Alpes te bereiken. Het park heeft een rijke flora, met 1800 plantensoorten waarvan 40 zeldzame of bedreigde soorten, en een fauna met 210 soorten vogels, waaronder adelaars en 110 andere diersoorten.

Het park is ongeveer 180.000 ha groot en er zijn paden aangelegd met een totale lengte van 740 km. Het is niet toegestaan met een voertuig het park te bezichtigen. Dus te voet op ontdekking door alpenweiden en bossen, langs watervallen, meren, en gletsjers met eeuwige sneeuw. Gezien de grootte van het park zal één dag zeker niet voldoende zijn. De hoogte van het park is tussen de 800 en 4100m, waarbij het hoogste punt La Barre des Ecrins is.

De permanente expositie van het Maison de Energies aan de voet van de barrage laat zien hoe een energiecentrale werkt. Met interactieve modellen en multimedia presentaties wordt tevens het beeld geschetst van de geschiedenis en het ontstaan van de stuwdam. Een film toont de activiteiten van de Franse energiemaatschappij en de rol die het water hierin speelt.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
30 m2

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen

Bank 3 zits

Slaapkamer 1
1e verdieping
13 m2

Bed: 2-persoons

Tapijt

Kledingkast(en)

Slaapkamer 2
1e verdieping
9 m2

Bed: 1-persoons

Bed: 1-persoons

Tapijt

Slaapkamer 3
2e verdieping
8 m2

Bed: 1-persoons

Bed: 1-persoons

Tapijt

Badkamer 1
Begane grond
5 m2

Toilet

Douche

Wastafel

Badkamer 2
1e verdieping
6 m2

Toilet

Douche

Ligbad

Loggia / terras
Begane grond

18 m2

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Elektrisch (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 80 m2

Sport & recreatie

  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Watersport
  • Wintersport
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Kindvriendelijk
  • Overwinteren
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Houtkachel

Internet, wifi, audio

  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Wifi
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Garage
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (2)
  • Terras
  • Tuin
  • Tuinstoel(en)
  • Veranda

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Hal
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Apart toilet
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Wintersport

  • Hoogte 1000m - 2000m


€ 800,-
per week v.a.
€ 800,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook: