Gîte / Cottage

Domaine Pouzoult, Gîte l'Escalier


Op een reisafstand van slechts één dag waan je je in een andere wereld met mooi heuvellandschap en verstilde dorpjes. Onze gîte bevindt zich op een eigen terrein van 2,5 ha omzoomd met een bomenrij. Het is gelegen in de prachtige streek Le Berry (Indre). Dit nog niet door massa toerisme ontdekte gebied is zeer aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers maar ook voor mensen die rust en ruimte zoeken.

Domaine Pouzoult is een klein ensemble van drie gebouwen, waaronder ons woonhuis en twee grote schuren. Het is van oorsprong een oude boerderij en hier en daar kom je nog de originele elementen tegen. Eén van de schuren bestaat uit drie delen, waarvan twee privé zijn. Het derde gedeelte is omgetoverd tot een gîte. Via een aparte ingang is deze gîte bereikbaar en is er voldoende plek voor het parkeren van je auto. De gîte is zodanig gesitueerd dat je als het ware er alleen woont. Je hebt geen last van de eigenaren.

Het huis liggend in lieu-dit Pouzoult hoort bij de gemeente Sazeray, een klein dorp met 320 inwoners. In het nabijgelegen dorp St. Sévère sur Indre heb je een bakker, slager, postkantoor, een kleine supermarkt en een restaurantje waar je heerlijk kunt eten.

Onze gîte is zorgvuldig ingericht en voorzien van alle comfort, waaronder WiFi. Je beschikt over een goed geoutilleerde keuken met o.a. een vaatwasmachine, espresso apparaat, waterkoker en een gecombineerde oven/magnetron. Keukenlinnen wordt door ons verstrekt. De vier persoons eettafel bevindt zich bij het keukengedeelte.
Verder biedt de gîte een ruime living, met een gezellige zitgedeelte (bank en twee stoelen) vlakbij de originele schouw met houtkachel. Een klein boekenkastje en wat bijzettafeltjes completeren het geheel.

Via een ijzeren wenteltrap kom je uit op de slaapverdieping. Deze heeft een comfortabel tweepersoonsbed.. Er is voldoende kastruimte aanwezig, ook diverse haken voor het ophangen van handdoeken. We hebben twee badjassen beschikbaar, waarvan de gasten gebruik kunnen maken. De bedden zijn opgemaakt voor aankomst en de badhanddoeken liggen voor je klaar. De badkamer-en-suite beschikt over twee wastafels en een ruime regendouche. Het toilet is apart gesitureerd.

Voor het huis ligt een privé terras dat uitkijkt op een bomenrij en het land. Ligstoelen, parasol en een eettafeltje met twee stoelen zijn aanwezig. Wat verder weg, aan het einde van het weiland staat een oude stationsbank. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op het dal. Heerlijke plek om even te zitten met een kop koffie of een glas wijn. Ook tref je een leuke vuurplaats aan, waar je in de avond de Melkweg kunt bekijken. Zin in een jeu de boules spelletje? Ook dat kan!
Eventueel ontbijt en/of maaltijd is ter plaatse bespreekbaar.

Goed om te weten: de wenteltrap is smal (52 cm) en niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De doorgang naar het toilet is 41 cm.

De verhuurder, Jeannine & Ton

Advertentie online sinds juni 2020

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Sinds de zomer van 2019 wonen wij in Sazeray, Frankrijk. In Nederland kregen we steeds meer de behoefte aan ruimte en stilte. En ook aan een ander leven, geen stress, geen 'ratrace'. Hier hebben meer tijd voor elkaar en ontdekken we elke dag opnieuw de charme van La Douce France. Na bijna 85 huizen te hebben bekeken vielen we beiden op dit ensemble: de schuren, de groene binnenplaats, de ruimte, de tuin...

Graag delen we dit moois met jullie en hopen dat jullie net zo genieten als wij!

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

In de maanden november, december, januari tot en met april zijn we gesloten.
In het laagseizoen wordt een toeslag voor energiekosten berekend van € 10,00 per dag.
Houtblokken kunnen worden geleverd voor € 7,50 per kruiwagen.
Een extra badhanddoeken set is verkrijgbaar per persoon voor € 8,50.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 27-apr-2024
tot
zo 30-jun-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 750,00
Midweek -
Nacht € 107,00
Weekend -
van
zo 30-jun-2024
tot
za 31-aug-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 845,00
Midweek -
Nacht € 121,00
Weekend -
van
za 31-aug-2024
tot
do 31-okt-2024
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 750,00
Midweek -
Nacht € 107,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Badlinnen
€ 0,00
Per nacht
Inbegrepen in prijs
Bedlinnen
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs
Borgsom
€ 200,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Eindschoonmaak
€ 50,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Energiekosten
€ 10,00
Per nacht
Ter plaatse betalen | optioneel
Openhaardhout
€ 7,50
Per item
Ter plaatse betalen | optioneel
Toeristenbelasting alle leeftijden
€ 1,10
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

De Berry is een prachtig gebied met afwisselend landschap: heuveltjes, dalen, stuwmeren en bossen. Als je geluk hebt, zie je een paar herten grazen op één van de vele weilanden.

Ben je op zoek naar cultuur, dan kan je je uitleven. Kastelen, kerken, dorpspleinen zijn er in overvloed, allemaal met hun eigen geschiedenis. Een aanrader is het kasteel van Sarzay; een tweede tip is het huis van George Sand (schrijfster). We zijn zelf bijzonder gecharmeerd van de kloostertuinen in Orsan.

In de zomermaanden wordt in bijna elk dorp wel een (muziek)festival gehouden. Beroemd zijn de concerten in Nohan-Vic, waar duizenden mensen op afkomen.
Henny (Utrecht), augustus 2021
Fantastisch verblijf
Een prachtige gite voorzien van alle gemakken op een mooie plek in de streek de Berry. Ton en Jeanine zijn zeer gastvrij en zorgen voor een heerlijke tijd waarin je kunt ontspannen, wandelen in de mooie streek, leuke stadjes bezoeken en nog veel meer.Er is een mooie rustige tuin bij waar je heerlijk kunt zitten om een glaasje wijn te drinken te eten of een boek lezen. Wij komen zeker terug.

Wiesje (Amsterdam), augustus 2021
Super!
Perfecte plaats voor rustzoekers. Heerlijk om in de enorme tuin zitten met een glaasje wijn of om te wandelen in de omgeving. Sympathieke en zorgzame hosts. Kortom een aanrader!

Marcel en Ingrid, september 2020
Luxe en gastvrijheid in een rustige streek.
De zoektocht naar een verblijf in een ons onbekende streek hield op bij het vinden van de site van Domaine Pouzoult. Ton en Jeannine hebben in korte tijd iets neergezet wat respect afdwingt. De omgeving is -gelukkig- niet echt toeristisch te noemen, maar voor de enkele dagen dat wij er waren is er ruimschoots voldoende vermaak. Tip: bistro l’Escargot in La Chatre! Ook een plat du jour bij de gastheer en -vrouw is aan te bevelen als je van een goed maal en een goed gesprek houdt. Al met al een verblijf waar wij met plezier op terugkijken!

Sylvia (Den Haag), oktober 2019
Een echte aanrader
Een plek waar het nog echt stil is en waar je 's avonds kunt genieten van een onvoorstelbare sterrenhemel. Een warme ontvangst ( wel flink aan de bel trekken ) en een gite helemaal klaar om de gasten te ontvangen. De gite is zorgvuldig ingericht met mooie meubels ( goede stoelen ) bedden zijn opgemaakt met mooi beddengoed, er is een overvloed aan luxe handdoeken , hout voor de open haard, de keuken is van alle gemakken voorzien, en er is vooral heel veel ruimte om je heen. De gite is groot genoeg voor 2 personen, de trap is de eye catcher en mocht je daar liever niet met je koffertje omhoog willen gaan dan helpt Ton je met alle liefde met zijn ingenieuze takel systeem. Een ruime kleding kast in de slaapkamer! Het enige wat je mee moet nemen ( behalve je koffertje met kleding ) is een stapel boeken. In de omgeving de bekende stille kleine en wat minder kleine dorpjes. Veel kastelen en vooral prachtige natuur.


Gitta (Nieuwegein), oktober 2019
Fantastisch verblijf in een rustige omgeving.
Een heerlijke plek om te rust te komen. Luxe Gite, voorzien van alle gemakken en Heerlijke bedden. De eigenaren zorgen er voor dat je je welkom voelt en je in een rustige omgeving kunt ontspannen. Er is een fijne tuin met veel privacy. Wil je meer weten over de omgeving of iets te wensen rondom het verblijf, dan staan de eigenaren voor je klaar. Wij hebben een heerlijke week gehad.

Christine (witserland), september 2019
Tranquillity and Peacefulness
We had a wonderful weekend here beginning of September, relaxing and rejuvenating. The quietness and views across the fields and rises were so beautiful. The accommodation was lovely. An open living space with kitchen tastefully decorated below and above the open spacious bedroom, en suite bathroom with a spacious shower. . Oh, and did I say tranquil, owls hooting at night and such a terrific nights sleep to be had. The hosts were such lovely people and very keen to share their knowledge of what to do in the vicinity.....we'll be back!

Dominique (Den Haag), augustus 2019
Rustgevend
Een heerlijke week doorgebracht in deze gite. De luxe van het huisje, de rust en het gebruik van fijne ligstoelen heeft hieraan zeker bijgedragen. De gastheer en gastvrouw zijn erg vriendelijk. Aanrader.

Cor (Utrecht), augustus 2019
Rust en ruimte in een mooie gîte
Hou je van het Franse platteland met schone lucht, golvende heuvels en riviertjes, met middeleeuwse dorpen, kerkjes en kastelen (bezoek Chateau de Sarzay!), en uiteraard lekker eten, dan zit je hier uitstekend. Domaine Pouzoult is een karakteristieke Franse boerderij, en heeft een comfortabele, goed uitgeruste en zeer smaakvol ingerichte gîte. Met ook nog eens eigen toegang en parkeerplaats. De (Nederlandse) eigenaren Ton en Jeannine hebben hier hun stek gevonden, en doen hun best om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Dat lukt ze uitstekend, en als je het leuk vindt lekker te gaan eten in de omgeving, interessante dingen te bezoeken (de tuinen van Prieuré of Orsan, bijvoorbeeld) helpen ze graag. Maar je kunt natuurlijk ook lekker zelf koken, en comfortabel in de tuin eindelijk de boeken lezen waaraan je thuis niet toekwam. Onder het genot van een goed glas wijn, bijvoorbeeld.


In de prachtige omgeving zijn er voldoende mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Er zijn mooie uitgezette wandelroutes en ook is het afwisselende landschap met heuvels en dalen aantrekkelijk voor mountainbikers of wielrenners.

Vertoef je liever aan het water, dan kan je terecht in Pouligny Notre Dame, waar een kleine zwemvijver ligt. Probeer je kunsten uit op de waterski of volg de BMX trail. Iets verder van ons vandaan is het heerlijk luieren aan het stuwmeer van Sidiailles, alwaar je eventueel een kano kunt huren. Zoek je meer avontuur, ga dan klauteren, klimmen en tokkelen van de ene naar de andere boom. Er is een groot parcours uitgezet. Zonaanbidders kunnen hier rustige plekje uitzoeken en de hele dag hier vertoeven. Er is een kleine bar die drankjes en snacks verkoopt.

Voor de liefhebbers van golf is er een prachtige 18-holes baan in Pouligny Notre Dame. Met een heuvellandschap en waterpartijen wordt golfen hier echt een beleving.
Typische Franse dorpjes, mooie pleintjes, terrasjes...ook dat is hier in de omgeving te vinden. Er zijn heel veel kleine pittoreske dorpjes die allemaal in ieder geval een plein en een kerk hebben. Vaak hebben ze nog een toeristisch of historisch gebouw of gedenkteken.
In de directe omgeving is St. Sévère sur Indre een leuk klein dorp om even doorheen te lopen. Bekend door Jacques Tati, die een film gemaakt heeft waarin alle dorpsbewoners een rolletje hadden. Achter het plein, in een straatje zie je ineens een deur die toegang geeft tot een oud park, ooit behorend bij het kasteel.

Ben je op zoek naar wat grotere stadjes dan is La Châtre een aanrader. Er zijn hier leuke winkels en een paar heerlijk terrasjes. La Châtre ligt 20 minuten van ons vandaan. Iets verder weg zijn er grotere steden, zoals Montluçon en Chateauroux.
Heb je zin om uit eten te gaan, dan is Relais du Facteur een aanrader. Dit restaurant in St. Sévère sur Indre biedt een uitgebreide lunch- en dinerkaart tegen een gemiddelde prijs.
In La Châtre zijn verschillende restaurants en terrasjes aanwezig.

Indeling

Woonkamer
Begane grond
45 m2

Vloerdelen

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (4)

Slaapkamer
1e verdieping
10 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Vloerdelen

Dekbedden (1)

Badkamer
1e verdieping
10 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (2)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Gîte / Cottage

Woonoppervlakte

  • 55 m2

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Golf
  • Sportvissen
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Lange termijn verhuur
  • Privacy
  • Natuurhuisjes
  • Adults only

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Houtkachel
  • Boiler

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (2)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (1)
  • Privé oprit
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (2)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Tuin volledig omheind

Privacy

  • Beheerder op terrein
  • Volledige privacy

Linnengoed

  • Badjassen (2)
  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen

Internet, wifi, audio

  • Wifi

Faciliteiten

  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan


€ 750,-
per week v.a.
€ 750,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder