Vakantiehuis

Gîte Le Cochon Volant


Gîte le Cochon Volant is een grote vakantieboerderij op het hoogste punt van het dorpje Fin, vlakbij de 'Route du Morvan'. Het huis heeft een moderne, gezellige keuken en een ruime eet/woonkamer met grote, authentieke open haard. Karakteristiek zijn de 1 meter dikke muren (een koel huis in hete zomers en comfortabele warmte in de strenge winters), eiken balken en originele tegelvloeren. Er is een zee aan ruimte op de binnenplaats en in de grote tuin met terras onder de pergola van blauwe regens.
Relax met een picknickmand op een mooie heuvel. Snuffel naar vondsten op de Brocantes in romantische dorpjes. Geniet van de beroemde bourgondische gastronomie. En bekijk kunst & cultuur in eeuwenoud Vézelay, één van de startpunten voor de pelgrimage naar Santiago de Compostela. Wil je meer actie? Maak een kanotochtje op het prachtige riviertje de Cure (kan al met kinderen v.a. 4 jaar). Echte avonturiers kunnen volop terecht in natuurgebied de Morvan: paardrijden, raften, mountainbiken of klimmen in het avonturenbos. Watersporters gaan catamaran(zeilen), windsurfen, kanoën of suppen op de grote meren. WIFI. Wasmachine en droger aanwezig.


De verhuurder, Gîte Le Cochon Volant

Advertentie online sinds december 2011

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 dag
Wij zijn al 27 jaar de trotse eigenaars van deze grote vakantieboerderij. In 1998 hebben we hier een groot Nederlands/Frans bruiloftsfeest gevierd. De gasten aten aan lange, wit gedekte tafels in de grote open schuur en in een typisch franse feesttent speelde de band. In de loop der tijd hebben we in Le Cochon met onze kinderen, familie en vrienden hele fijne vakanties gehouden, zowel 's zomers als in de prachtige koude winters.

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

* LET OP: Huurprijzen zijn per week en op basis van 7 personen

* LET OP: Het tarief voor elke EXTRA persoon vanaf 7 personen bedraagt 85 euro per week, bij kortere/langere verblijfsduur 15 euro per nacht

* Aankomst en vertrek in hoogseizoenen/schoolvakantieperiodes op zaterdag

* Afwijkende huurperioden en/of wisseldagen mogelijk buiten de schoolvakanties/ hoogseizoen en in overleg

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 06-jan-2024
tot
za 06-apr-2024
Minimaal verblijf 4 nachten
Week € 995,00
Midweek -
Nacht € 142,00
Weekend -
van
za 06-apr-2024
tot
za 07-sep-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 1100,00
Midweek -
Nacht € 157,00
Weekend -
van
za 07-sep-2024
tot
za 21-dec-2024
Minimaal verblijf 4 nachten
Week € 995,00
Midweek -
Nacht € 142,00
Weekend -
van
za 21-dec-2024
tot
za 11-jan-2025
Minimaal verblijf 4 nachten
Week € 1100,00
Midweek -
Nacht € 157,00
Weekend -
van
za 11-jan-2025
tot
za 05-apr-2025
Minimaal verblijf 4 nachten
Week € 995,00
Midweek -
Nacht € 142,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Bedlinnen
€ 17,50
Per persoon
Betalen bij boeking | verplicht
Borgsom
€ 300,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 150,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting vanaf 18 jaar
€ 2,00
Per persoon per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Toeslag bij meer dan 7 personen
€ 85,00
Per week
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Augustus '23: Wat een heerlijk huis (en tuin! en omgeving!) om een week door te brengen. De trampoline en het zwembad zullen gemist worden door de kinderen, maar de fijne atmosfeer, de schaduw en de rust op het ligbed ook door allemaal.
Mooie plekken in de omgeving bezocht (Vézelay, Bazoches, en het meertje met strandje in Lormes).
Fijne plek, om nog eens terug te komen, en aan te raden. Nu weer naar huis.
T, E, O, J.
Augustus '22: Wat een fijne plek om vakantie te vieren! Alles is aanwezig en de omgeving is prachtig!! Het is een fijn familiehuis! Groetjes, B, J, J, E, S, M W en G.

September '22: We hebben een fijne tijd gehad in, en om het vliegende varken. De trampoline zal gemist worden ... In de omgeving hebben we leuke dagjes gehad, met als favoriet het riviertje bij de 2 bruggen. Prachtige plek! Vézelay en Avallon vonden we de leukste plaatsjes al troffen we overal dichte deuren. Elke avond een vuurtje in de tuin en de BBQ aan. Vakantie! Wie weet tot ziens! J, L & L.
Juli '21: We hebben heerlijk genoten van het Franse platteland! Merci!

Augustus '21: We hebben een erg fijne vakantie gehad! De trampoline was geweldig voor onze 2 kids. De omgeving is heel mooi en het is heerlijk rustig hier. We hebben enorm genoten! Kleine dorpjes, mooie meertjes, een groot dino-park ... Deze vakantie zullen we niet snel vergeten. Veel groetjes van D, D, M & L
Juni '19: Uitstekend. Met oog voor detail ingericht en voorzien van de juiste spullen (in de keuke bv). Beter dan verwacht vonden we de badkamer, vaak is dat klein, krap, vies en met lauw water. Dit was super. En de prachtige omgeving natuurlijk. Het geheel oogt authentiek, maar als je verder kijkt is het helemaal bij de tijd.
M.S. Nederland

Juli '19: Heet, heet, heet .... alle records verbroken. Jammer want daardoor hebben we weinig van de omgeving gezien. Het kruidentuintje was heel handig. De grote tobbe: ook echt veel waterplezier! Ach, we kunnen een hele opsomming maken. We hebben allemaal genoten van het huis, de tuin, het Franse leven en vooral van elkaar! F, M, O, J, L & Y.
Juli 2018
We hebben een erg leuke week gehad. Heerlijk gegeten en veel gezien in de omliggende dorpjes en steden. De BBQ was ook erg lekker, we hebben vaak vis gegrild. Kortom, een top vakantie.
Groetjes,
T, H, L & D
Nederland

Augustus 2018
Fijne week gehad in Le Cochon. Wat een rust! Dus hééérlijk geslapen. Er is door de kids (4 jr en 7 jr) goed gebruik gemaakt van de trampoline en de spelletjes. Ook een fijn ‘voetbalveldje’ naast de grote schuur. En we hadden heel erg lekker weer dus dan is het leven ook snel vrolijk. Vézelay en Avallon gecombineerd bezocht, prima te doen. Chateau de Bazoches was leuk, ook voor de kinderen. Cardoland vonden de kinderen leuk, kon nog nét voor die van 7 jr (wij vonden het zelf niet echt leuk …). Lekker gezwommen bij het meer in Lormes. Perfect voor de kinderen, strandje en niet super druk (wél veel Nederlanders vanwege de camping). Wij waren Jan van de Bakker in Tannay. De vrijdagmarkt in Corbigny was ook leuk! En wat een fijne BBQ en heerlijke keuken! Niets te klagen hier, maar genoten van alles wat Le Cochon en de Bourgogne te bieden hebben.
Groetjes, M, A, T & J
Nederland

Augustus '18: Best house Ever!!
P Family, England
Juli 2017. Leuk huis in een mooie omgeving! De kids vonden de driewielers, steps helemaal geweldig!! Vaak een driewieler race gehouden. Ook de hangmat en de grote teil waren favoriet. Tijdens de paar regenachtige dagen hebben we veel spelletjes gespeeld (Monopoly in het frans) en waren de dvd's een uitkomst!
Uitstapjes die we erg leuk vonden waren:
- Waterfietsen op Lac des Settons
- Grottes d'Arcy
- Avallon
- Vézelay: winkelstraat en kerk + uitzicht
- het meertje in Lormes, ook goede bakker in t dorp
- Dinopark Cardoland
Groeten, N, N, C & S, Nederland

Augustus 2017. Perfect verblijf gehad in jullie mooie huis! Met 4 volwassenen en 2 kids was er voldoende ruimte en altijd een lekker plekje te vinden - rain or shine! Op de nacht van mijn 38e verjaardag hebben we 8 vallende sterren gezien vanuit de ligstoelen in de tuin. Vanuit jullie huis hebben we onze huizenjacht in de regio gevoerd en we rijden vandaag weg met zeker 1 serieus 'potentieeltje'. Het was soms haardweer en soms BBQ-weer dus we hebben flink uit de houtvoorraad gesnoept. Veel dank daarvoor!
E, E, H, S, M & C, Nederland

Augustus 2017. Wat een mooie week in de Morvan! BBQ, vuurschaal, leuke uitstapjes, .. De kinderen die hebben zich rot geamuseerd, het koeienbad heeft zijn werk gedaan! ;). Met spijt in het hart rijden we terug naar Antwerpen, maar we zullen deze week koesteren!
K, A, L & A, België

September 2017. We hebben twee heerlijke weken gehad hier in Fin, wat soms letterlijk leek op het einde van de wereld. Heerlijk rustig, verstoken van (bijna) alles. De Vézelay wijn (wit) smaakt perfect bij de crottins van de markt in Clamecy. Een enkele keer namen we de moeite wat verder te rijden; Auxerre, Nevers. Beide best leuke steden maar uiteindelijk 'winnen' de kleine lokale dorpjes het toch. Dus hebben we ons vaak 'ingegraven' met de plaatselijke wijntejs, kaasjes en rundvlees, en dan heerlijk genoten in en rond het huis.
Au revoir! E & J, Nederland


Juli 2016
Wat een fijne plek en wat een heerlijk huis!!! De afgelopen twee weken hebben we elke dag de regio wat beter leren kennen. Daarbij kwamen we tot de conclusie dat Le Cochon Volant toch wel op een hele mooie en ideale plek ligt. Het kasteel van Bazoches, de markt in Clamecy en natuurlijk Cardo Land: allemaal de moeite waard. En natuurlijk alle dorpjes in de regio, de ene nog pittoresker dan de ander.
In het huis hebben we vooral genoten van de prachtige, authentieke inrichting. Mooie vloeren, oude lampen, aan elk detail is aandacht besteed. Daardoor voelden wij ons extra welkom in dit met liefde ingerichte huis.
Wat ook heel fijn was: een complete keuken met alle keukenapparatuur.
De kinderen hebben eindeloos buiten gespeeld: torretjes zoeken, op "avontuur" in de schuren en de achtertuin. En natuurlijk zwemmen en spetteren in het koeien-zwembad.
Ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid! (en de welkomst-mand met lekkers bij aankomst).
C, J, F, P en G, Nederland

Juli 2016
We boeken altijd een huisje voor 1 week, en dit is de eerste keer dat het echt veel te kort was en we nog lang niet weg willen. We hebben vooral erg genoten van het heerlijke terras, de vuurschaal en het zitten in de avondzon.
Heel erg bedankt voor de goede uitgaanstips: we hebben gewandeld, met een kano over de Cure gevaren en paard gereden door het bos bij de manege in Montillot. Ook Vézelay was beslist de moeite van het bezoeken waard. Maar het beste was toch het lekker niets doen hier op het terras en tot rust komen!
We zullen dit huis zeker aanbevelen bij familie en vrienden!
Groet, H, N, M en A, Nederland

Augustus 2016
Gîte Le Cochon Volant heeft ons verrast! We huren al jaren 'n huis maar nog nooit was "ons" huis zo smaakvol ingericht en afgewerkt.
Iedere dag kan je 'n nieuw detail ontdekken. We hadden mazzal met 'n volle week zon en hebben regelmatig vertoeft in de heerlijke tuin.
Vézelay vonden we erg de moeite waard!
'n Bootje huren om te varen op de Nivernais is niet super spectaculair maar toch 'n leuk uitstapje. Zwemmen in het meer is als afwisseling van 'n duik in het koeienbad ook heerlijk. Genoten dus!
Groeten, A, M, R, C, M, B, B, F en L, Nederland

Augustus 2016
Thank you for a comfortable stay in your happy holiday home, in a beautiful part of the world.
C & M Young, Engeland




25 juli 2015.
Super fijne plek hier. Wij hadden het erg naar ons zin. Ook voor de kinderen was er zo veel te doen, echt top! Wij houden van lekker eten en drinken en de keuken was fantastisch. Alles is aanwezig. Wel veel vliegen, wellicht daarom zo veel vliegenmeppers :). Aanrader voor een uitje is het kasteel van Bazoches, letterlijk om de hoek! Wij hebben genoten!
Bedankt en au revoir.
B, M & kinderen, Nederland

Wij sluiten ons volledig bij bovenstaande aan! Wat een heerlijk huis! Wat een fijne plek! Wat verzorgd allemaal! Wat een goede sfeer! We hebben totaal kunnen ontspannen & genieten! En onze dochter van 22 maanden genoot dubbel met ons mee! Merci beaucoup!
N, M & J, Nederland

7 Oktober 2015:
Amazing stay! We really enjoyed beautiful life here, enjoyed the heart
of peaceful French life. Thanks and hope to come back soon!!
M & T, Japan

4 Juli 2015:
We had a great holiday in The Cochon Volant! Beautiful weather, lots of
sunflowers,. Fun in the water at the river at Pierre-Perthuis, at Lormes
and canoeing. Go see 'Le Sabotier' (wooden shoe maker) in Saint-Pere.
Saturday food market in Clamecy is a recommendation. And above all a
great house with lots of room. The kids loved the 'cow-bath'!
Dominic, Monique & kids, Netherlands

Herfst 2014:
It was our third stay in Le Cochon this autumn. I have a tendency of not going back to our travel destinations -so many amazing places to chose from …But Le Cochon is magic! It is actually not easy to put this experience into words - house is immaculate and has so many charming, very chic and rustic design moments. You feel cared and trusted by owners who just let you into their treasured space .What we really like is that it’s settled within the very small group of other sweet little houses, so you feel part of the small community enjoying the unique top of the hill position.
The landscape outside is ever changing. We are either lucky or it is just a rule that even at the end of October you get glorious sunny weather there mixed perhaps with mystical foggy mornings or evenings or bit of a windy day for a change…
Food must be at the heart of local people there -temptations in every village shop. The best chicken (yes chicken but nothing like the chicken we have) we ever cooked was from the local butcher, unobtainable wild mushrooms, the best pralines that haunt me when back at home and of course wine ….
My children feel very much at home there and I cannot stop writing this review because there are too many good things to say about Le Cochon and places that surrounds it. So authentically French and a real treasure of a holiday place.
Thank you so much for letting us share this experience.
Renata and Premek with children, London
Recommended for:
Families with Young Children, Sightseeing

8 Augustus 2015:
Le Cochon Volant is a wonderful home as well as holiday rental. Set in a small friendly traditional village, it is a beautiful, and sympathetically restored, spacious farm house which is a perfect fusion of traditional and modern architecture. It has everything (and more) that one would need, and is superbly furnished with old and new styling throughout. As well as the house being amazing we fell in love with the area too, so many things to do, see and explore. A week simply was just not long enough! We will definitely be going back. A huge thank you to the owners for making us so welcome and sharing their lovely idyllic home with us.
Rosie, Leigh & Family, Engeland

Mei 2013:
We zijn er weer. Terug sinds een paar dagen. Maar missen jullie huis al. Wat een ontzettend gave plek en wat een super cool huis. Ongelooflijk hoe mooi jullie het daar hebben gemaakt. Erg prettig allemaal enne zeer zeer smaakvol. De kids waren superhappy met al het speelgoed dat er ligt, de kleine autootjes die in de schuur
stonden en de fijne tuin. Elke avond zijn ze bekaf van het spelen hun bedje ingedoken en dat is voor papa en mama ook wel erg fijn.
Uiteindelijk niet zoveel gedaan want een weekje is kort en het huis te prettig en
het zonnetje scheen vrolijk de eerste dagen. Beetje wijntjes drinken en lekker eten ; ). Yep, we zijn uiteindelijk wel in St. Père en Vézelay geweest, hebben een kasteeltje bezocht en een flink aantal wijnboerderijen maar het was gewoon te cosy in het huis om lang weg te zijn. We komen zeker nog een keer terug!!!
Dank voor alles,
Peter, Emma & kids, Amsterdam



Juni: Spectaculaire lichteffecten in het schip van de Basiliek van Vézelay zijn zichtbaar tijdens de Zomer 'Solstice' of 'Zonnewende': negen lichtpoelen van zonlicht vallen in het exacte midden van het centrale pad, en vormen zo een weg van licht naar het altaar. Bezoek het 'Maison du Visiteur' in Vézelay voor alle info en rondleidingen. Iedere zaterdagochtend: fantastische Food Markt in 'Les Halles' in Clamecy. Bio en lokale producten. Iedere maand: 'Marché des Producteurs' in Lormes. Lokale producten, fantastische azijn, honing, en forel paté; Saint-Père-sous-Vézelay: atelier klompenmaker.

Zomer: Bezoek het beroemde kasteel van Bazoches http://www.chateau-bazoches.com/en/.

Kanovaren op de rivier de Cure.

Juli & Augustus: wekelijkse Brocantes, vlooienmarkten en 'vides greniers' in de hele regio. Juli: 'Les Nuits Musicales de Bazoches', Gospel/Puccini/Mozart(les Noces de Figaro), in het Kasteel van Bazoches. Augustus: "Les Rencontres musicales de Vézelay": Jaarlijks groots 4-daags muziekfestival met vele concerten in o.a. de Basilique en tal van andere activiteiten in het teken van de muziek, zoals lezingen, wandelingen, ontbijtjes, picknicks en kinder-workshops. Het hele programma is online te vinden. Medio september: "Les journées du patrimoine", November: Internationaal Jazz Festival van Nevers.
Bekijk het profiel van Gite Le Cochon Volant op Pinterest. Voor allerlei handige informatie over lokale winkels, restaurants, uitstapjes en details over het huis.

Indeling

Woonkamer 1
Begane grond
40 m2

Tegels

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (10)

Woonkamer 2
Begane grond
40 m2

Granito / beton

Hoekbank

Chaise longue

Slaapkamer 1
1e verdieping
20 m2

Bed: King-size 200 x 200 cm

Vloerdelen

Dekbedden (2)

Slaapkamer 2
1e verdieping
15 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Tegels

Dekbedden (2)

Slaapkamer 3
1e verdieping
15 m2

Bed: Twijfelaar 190 x 140 cm

Bed: Stapelbed 210 x 90 cm

Vloerdelen

Badkamer
1e verdieping
20 m2

Toilet

Douche (1)

Ligbad

Zomerschuur
Begane grond

40 m2

Keuken

Soort: Aparte ruimte

Fornuis: (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 230 m2

Kinderen

  • Kinderbed (2)
  • Kinderspeelgoed
  • Kinderstoel (2)
  • Commode
  • Campingbed (1)

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Paardrijden
  • Wandelen
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Attractieparken
  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Privacy
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Centrale verwarming
  • Electrische verwarming
  • Boiler
  • Open haard

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Home cinema set
  • iPod aansluiting
  • Radio
  • Cd-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Carport
  • Ligstoel(en) (4)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (3)
  • Privé oprit
  • Speeltoestel(len) (1)
  • Tafeltennistafel
  • Terras (2)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (16)
  • Tuintafel(s) (3)
  • Slee (2)
  • Loungeset
  • Schuur
  • Tuin volledig omheind
  • Hangmat

Faciliteiten

  • Wasdroger
  • Wasmachine
  • Hal
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Apart toilet (1)
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping: (1)
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken
  • Dvd's / Blu-ray's
  • Trampoline

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 995,-
per week v.a.
€ 995,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook:

Hide Out

Vanaf per nacht € 85,- v.a. per week per week € 595,-