Villa

AMA 00000685140


Fijne, gelijkvloerse villa met schitterend uitzicht op zee en bergen.
Gelegen bij het historische dorpje Kyrianna vlakbij een van de mooiste steden aan de Middellandse zee: Rethymnon. 50 minuten rijden van de vliegvelden Heraklion en Chania.

De 65m2 grote villa is gebouwd conform authentieke Griekse normen met mooie stenen muren en houten luiken  en ligt op een privé grondstuk midden tussen eigen olijf- en  fruitbomen. De villa is volledig gelijkvloers en daardoor zeer gebruikersvriendelijk. 

Eigendom van een Nederlands gezin dat over de gehele wereld tientallen villas gehuurd heeft. Al hun ervaringen zijn gedeeld met Griekse architecten en samengevoegd in deze uniek opgezette villa. Het woongedeelte, de keuken, het zitgedeelte en de twee slaapkamers en badkamer hebben een eigen identiteit en het prachtig hoge woongedeelte met hardhouten schuine plafond geeft een enorm ruimtelijk gevoel. Samen met het zwembad,  omgeven door een heerlijk gazon en bbq area, maakt dit het verblijf in villa Anna tot een onvergetelijke belevenis. 

De villa is geschikt voor 4 personen en biedt door de praktische indeling veel privacy aan elke onafhankelijke gast. De villa ligt samen met 2 kleinere villas en 1 grotere, op een bergkam 4 km van zee, op loopafstand van het pittoreske Griekse dorpje Kyrianna, alwaar gezellige kleine cafeetjes, restaurantjes en winkeltjes te vinden zijn. 

U wordt verwelkomd met een ‘Echt Grieks’ welkomstpakket!

De naastgelegen Villa Kyria biedt ruimte aan 8 personen en is van dezelfde eigenaren als Villa Anna. U kunt dus met een grote(re) familie heerlijk genieten en u behoudt uw privacy.


De verhuurder, Robin, Karin, Niek & Koen

Advertentie online sinds juli 2018

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
We zijn groot fan van Griekenland en in het bijzonder van het eiland Kreta. Al ruim 30 jaar vieren we er onze vakanties. Met vrienden en met ons gezin. We zijn als een blok gevallen voor de gastvrijheid van de bewoners, het lekkere eten en natuurlijk het fantastische klimaat. We wilden graag een huis bouwen op dit fijne eiland, dat is Villa Kyria (voor 8 personen) geworden, gelegen naast Villa Anna. We zorgen goed voor de villa's en willen dat het de gasten aan niets ontbreekt!

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

Exclusief eindschoonmaakkosten 100 euro
Waarborgsom 200 euro, deze wordt binnen 2 weken na uw verblijf op uw rekening terug gestort.

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
di 31-okt-2023
tot
zo 31-mrt-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 700,00
Midweek -
Nacht € 100,00
Weekend -
van
zo 31-mrt-2024
tot
zo 30-jun-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 980,00
Midweek -
Nacht € 140,00
Weekend -
van
zo 30-jun-2024
tot
za 31-aug-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 1295,00
Midweek -
Nacht € 185,00
Weekend -
van
za 31-aug-2024
tot
do 31-okt-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 980,00
Midweek -
Nacht € 140,00
Weekend -
van
do 31-okt-2024
tot
ma 31-mrt-2025
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 700,00
Midweek -
Nacht € 100,00
Weekend -
van
ma 31-mrt-2025
tot
ma 30-jun-2025
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 980,00
Midweek -
Nacht € 140,00
Weekend -
van
ma 30-jun-2025
tot
zo 31-aug-2025
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 1295,00
Midweek -
Nacht € 185,00
Weekend -
van
zo 31-aug-2025
tot
vr 31-okt-2025
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 980,00
Midweek -
Nacht € 140,00
Weekend -
van
vr 31-okt-2025
tot
di 31-mrt-2026
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 700,00
Midweek -
Nacht € 100,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 200,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 100,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Kirianna is een geweldig mooi oud historisch dorpje. Cultureel erfgoed. Bijna net zo mooi als een outdoor museum. Het dorpje is voorzien van kleine supermarkt en cafeetjes. Ook is er een mooi taverne op loopafstand van de villa gelegen aan de doorgaande weg aan een kloof. De ligging van villa Anna is uniek vanwege de oase van rust en het prachtige bijna 360 graden uitzicht op bergen, zee, dorpjes en natuur. Veel rust maar toch dichtbij gelegen bij grote culturele attracties. En op 10 minuten rijden van de geweldige stad Rethymon. Ook het zuiden van Kreta is slechts 35 minuten rijden. vanuit beide grote vliegvelden van Kreta ligt villa Anna op 50 minuten rijden. 4 kilometer en 5 minuten met de auto van de eerste stranden gelegen.
mei 2019
Al op de avond van aankomst maakten wij kennis met de gastvrijheid van de Kretenzers in dit mooie pittoreske dorpje.
In het donker hadden wij moeite met het vinden van de juiste afslag van de hoofdweg en toen Maps.me ons ook nog in de steek liet raakten wij onze oriëntatie geheel kwijt.
Om half 12 ’s avonds vroegen wij in de bar naast de minimarket of iemand wist waar wij Villa Kyria of Villa Anna konden vinden. Na enig beraad in het Grieks, waar wij uiteraard niets van begrepen, stond een van de heren op, gebaarde ons hem te volgen en reed vervolgens voor ons uit over het toen nog niet geasfalteerde, kronkelige en oneffen pad naar Villa Kyria. Hij wees ons beide huisjes aan en vertrok met een big smile. Van onze dankbetuigingen wilde hij niets weten.
Gelukkig brandden de buitenlampen zodat we gemakkelijk Villa Anna via de ‘achterkant’ konden betreden.
Wij hebben hier een prima tijd gehad. Heerlijk relaxen, veel lezen en vooral ook lekker eten. Het weer was zeker de eerste week wat wisselvallig, zon, bewolking, veel wind en af en toe wat regen wisselden elkaar af. De laatste dagen was het prachtig weer. Zeker bij helder weer is het uitzicht prachtig.
Ondanks dat het huisje van alle gemakken is voorzien hebben we hier niet gekookt. In de buurt (Haroupia en The Leaky Cauldron), maar zeker ook in Rethimnon (Zyfyros en Prima Plora) en aan de old Road van Adelianos tot Sfakaki ligt keuzestress op de loer. Zyfyros scoorde bij ons het hoogst!

Wij hebben ook verschillende tochtjes gemaakt. The holy monastry of Arkadi mag echt niet gemist worden. Chania is prima in een dag te doen. Maar ook een tocht via Koxaie naar Preveli (mooi strand na behoorlijke afdaling) en plakias is zeker de moeite waard. (zie Nelles Guide Crete blz. 97-110). De weg naar Hiomonstiri loopt dood, maar is zeker de moeite waard in combinatie met een stevige wandeling. Ook aan te bevelen is de weg door de Amari Valley. Via Thonos en Fourfouras naar AgiaGalini.
Wij hebben met verbazing kennis genomen dat het 700 meter onverharde pad in 1 dag werd geasfalteerd. Voor de zekerheid hadden we onze auto in het dorp geparkeerd.
De dagen vlogen om. Er is nog zoveel te doen en te zien dat wij zeker voornemens zijn hier nog een keer terug te keren.
Wij willen nadrukkelijk ook Simon bedanken voor zijn goede adviezen en suggesties en het onderhoud van het zwembad en de tuin. Ook de leuke gesprekken werden gewaardeerd.

Carla en Meindert

----------------------------------------------------------------------------



juni 2019
Een heerlijke week gehad in Villa Anna. De foto’s doen het geen recht.
Wij hebben veel ontspannen maar zeker ook actief geweest door naar Xania te gaan en heerlijk door alle kleine straatjes te wandelen en fantastische vis aan het water gegeten bij restaurant The Seven Brothers, die bij de doorgang voor boten is.

In Xania hebben we een uitdagende dagtrip geboekt om de Samaria Gorge te bewandelen. Dit is 16 km over spannende stenen en stijle bergpaden dus alleen met wandelschoenen doen ??
Het is een beetje afzien maar het zeker waard want wat een uitzichten. Je vertrekt dan om 6 uur ’s ochtends en dat kan als je het in de buurt van villa boekt vlakbijh om 6 uur zijn maar dan zit je langer in de bus en is het meer kans op het heetst van de dag lang in de kloof te zijn.
Vandaar dat we naar Xania reden, daar hebben geboekt om eerst zelf te rijden en dan nog een uur met de bus.
Daarbij speciale benoeming naar het ‘restaurant café’ naast de minimarket op loopafstand van de villa met de lekkerste souvlaki. Traditioneel Grieks zonder kaart en eten wat er op dat moment is. En dat is allemaal erg lekker.

juni 2019

Fantastische vakantie, zoals Dani hiervoor al geschreven heeft.
Veel gezien en gedaan en lekker uitgerust.
Alles prima voor elkaar hier.
Mooie villa, Simon 2 x gezien voor het zwembad. Vriendelijk, behulpzaam.

Fam. Schut
Augustus 2019
We hebben Kreta leren kennen op een leuke en avontuurlijke manier. De lokale bevolking hier in het dorp is heel aangenaam.
Dankzij Simon hebben veel dorpjes kunnen bezoeken dat we anders niet gingen gedaan hebben.
De 2 weken van rust met de geitjes, schapjes en cricri’s op de achtergrond zullen we enorm missen.

Familie Brackeva

Indeling

Woonkamer
Begane grond
30 m2

Tegels

Airconditioning

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
Begane grond
16 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Slaapkamer 2
Begane grond
14 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Badkamer
Begane grond
12 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Villa

Woonoppervlakte

  • 65 m2

Kinderen

  • Kinderbed (2)
  • Kinderstoel (1)

Sport & recreatie

  • Duiken / snorkelen
  • Fietsen
  • Wandelen
  • Zwemmen
  • Zeilen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Luxe accommodatie
  • Mindervaliden
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Boiler
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Kabeltelevisie
  • Televisie
  • HiFi / Stereoset
  • Home cinema set
  • iPod aansluiting
  • Radio
  • Cd-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • Nederlandstalige zenders (1)
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Barbecue
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (4)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (1)
  • Privé oprit
  • Terras (1)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (4)
  • Tuintafel(s)
  • Dakterras
  • Loungeset
  • Tuin volledig omheind
  • Asbak(ken)

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Hal
  • Kluis
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdieren in overleg

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken (8)
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed
  • Strandlakens (4)

Mindervaliden

  • Rolstoelvriendelijk
  • Geen drempels
  • Gelijkvloers

Privacy

  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning


€ 700,-
per week v.a.
€ 700,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder

Villa Kyria

9,1
Vanaf per nacht € 180,- v.a. per week per week € 1.260,-