Vakantiehuis

AMA 00001131195

Villa Sea-Esta Crete met pr. zwembad


Deze luxueuze 'adults only' villa (gereed 2020) ligt net buiten de bebouwde kom van het sfeervolle en gezellige bergdorpje Sellia (Plakias) op een hoogte van 228m boven zeeniveau. Het ruime perceel van 2088m² biedt maximale privacy en sensationele vergezichten.

De villa beschikt over een eigen weg met parkeergelegenheid en is te bereiken via een stenen trap. De totale (gelijkvloerse) woonoppervlakte is 92m² met een ruime living met luxe open keuken en 2 slaapkamers, elk met een eigen badkamer. Via een buitentrap is het dakterras met een oppervlakte van eveneens 92m² te bereiken.

De villa is zeer smaak- en sfeervol ingericht met hoogwaardige kwaliteitsmeubels, granieten tegels en geheel voorzien van airconditioning, dubbel warmte- en zonwerend glas, horren schuifpanelen en elektrisch bedienbare rolluiken. De buitenmuren zijn deels van natuursteen met prachtige sfeerverlichting. De hele dag is er rond de villa wel een plekje in schaduw te vinden. Ook zijn er 2 pergola's. 

De 'master bedroom' met grote schuifpuien (beide 2.90m breed) en een centraal in de slaapkamer geplaatst bed is aan de zwembad zijde van de villa. Vanuit deze slaapkamer heb je een prachtig uitzicht op het zwembad en de Libische zee.        

Het verlichte 'infinity-view' zwembad van 28m² met buitendouche is direct vanuit de 'master bedroom' en het terras toegankelijk. Aangrenzend aan het zwembad is een gazon van 40m² met parasol en ligbedden. De totale terras- en buitenoppervlakte op de begane grond is ca 120m². Op het dakterras heb je nog eens 92m² ter beschikking om ook hier te genieten van de prachtige vergezichten, de mooie zonsondergang en een adembenemende sterrenhemel.   

Vanuit het hele perceel heb je een wondermooi uitzicht over het dal, de bergen en de Libische zee. Met helder weer zie je het meest zuidelijke eiland van Europa 'Gavdos' wat op een afstand van 40 kilometer ligt.

Restaurants, cafés, supermarkten, winkels, pinautomaten en prachtige stranden zijn binnen 10 minuten met de auto bereikbaar. Voor de sportievelingen is het ongeveer een half uur lopen naar het strand en ongeveer 15 minuten naar het traditionele bergdorpje Sellia. 

Villa Sea-Esta Crete is uitstekend per (huur)auto te bereiken op 1.5 uur rijden van de vliegvelden Heraklion en Chania over prima begaanbare wegen. Ook kun je per taxi naar de villa of met het openbaar vervoer naar Plakias en van daaruit met de taxi naar Villa Sea-Esta Crete (3 km).

Service op verzoek:
Privé Health and Beauty massages
Privé (sea fishing) boat tours

De verhuurder, John

Advertentie online sinds november 2020

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 3 uur
Beste bezoeker,
Mijn naam is John. Ik ben in 2015 actief op zoek gegaan naar de ultieme locatie voor het bouwen van een droomvilla. Na 3 jaar intensieve voorbereiding en vele afspraken en bezichtigingen ben ik in maart 2018 op het perceel gestuit wat aan alle eisen voldeed (uitzicht, omgeving en grootte) in Zuid-Kreta. In december 2018 is de bouw van de villa gestart en in de nazomer van 2020 voltooid. Veel kijkplezier gewenst en hoop u spoedig te mogen begroeten!

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie
  • 1 Korting
  • 1 Arrangement

Toelichting op de prijzen

Prijzen zijn per boeking exclusief borg, administratie- en eindschoonmaak kosten.

Huurder ontvangt en indien akkoord ondertekend huurder huurovereenkomst en betaalt 30% aan bij boeking, daarna is de boeking definitief. De rest van de nota dient uiterlijk 8 weken voor aanvang van de huurperiode op de rekening van de verhuurder te zijn bijgeschreven.

Huurder draagt zelf zorg voor het afsluiten van een annulerings- en/of reisverzekering.

Schoonmaak en handdoeken- en bedlinnen wissel 1x per week (e.e.a. afhankelijk van het aantal geboekte dagen) is inklusief m.u.v. de eindschoonmaak, deze wordt per boeking berekend en dit betreft één complete schoonmaak aan het einde van het verblijf. Extra schoonmaak en/of handdoeken/bedlinnen wissel is mogelijk op aanvraag.

De schoonmaak van het zwembad is eveneens inbegrepen in de huurprijs en vindt 3 keer per week plaats (dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 7am en 9am) in de periode 1 april t/m 31 oktober.
Het gras wordt in de oneven weken gemaaid op de vrijdag (in de ochtend rond 9am).

Om het milieu te sparen wordt er gerekend met een gemiddeld gebruik van elektriciteit van 30 kW per dag (inbegrepen). Normaliter is dit ruim voldoende. Bij een verbruik van meer dan 30 kW per dag wordt het meerverbruik in rekening gebracht tegen 30 cent per kW (dit zal verrekend worden met de borg).

Arrangementen

Kies een arrangement.

Special autumn arrangement
Van 21-09-2024
Tot 28-09-2024
Tarief € 1638,00

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
ma 01-apr-2024
tot
wo 01-mei-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 1610,00
Midweek -
Nacht € 230,00
Weekend -
van
wo 01-mei-2024
tot
za 01-jun-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 1750,00
Midweek -
Nacht € 250,00
Weekend -
Korting 20%
van
za 01-jun-2024
tot
ma 01-jul-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 1960,00
Midweek -
Nacht € 280,00
Weekend -
van
ma 01-jul-2024
tot
zo 01-sep-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 2380,00
Midweek -
Nacht € 340,00
Weekend -
van
zo 01-sep-2024
tot
di 01-okt-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 1960,00
Midweek -
Nacht € 280,00
Weekend -
van
di 01-okt-2024
tot
vr 01-nov-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 1750,00
Midweek -
Nacht € 250,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Badlinnen
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs
Bedlinnen
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs
Belastingen
% 0,50
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Borgsom
€ 250,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Eindschoonmaak
€ 70,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Greenfee
€ 10,00
Per nacht
Betalen bij boeking | verplicht
Toeristenbelasting alle leeftijden
€ 0,00
Per verblijf
Inbegrepen in prijs

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Preveli Hills begint op de uitlopers van de Kourtaliotiko Gorge en heeft prachtige rotsformaties. Deze kale bergen worden ook wel paximadi genoemd, naar het droge (meestal bruine) beschuitbrood. Je kunt hier prachtige wandelingen maken langs oude olijfgaarden, weilanden en de rivier. De vergezichten zijn adembenemend.
Dit strand is vooral bekend om het prachte palmenbos dat vanaf het strand begint. Het smaragdgroene water van de rivier gaat hier langzaam over in het aquamarijnblauw van de zee. Via een wandelpad kun je het bos ontdekken en onderweg een verfrissende duik nemen in de rivier. Op het strand is een taverna, douche en toilet. Je kunt het strand bereiken met de boot vanuit Plakias of Damnoni, met de auto of de bus die in het hoogseizoen een paar keer per dag op en neer rijdt vanuit Plakias.
Dit strand bereik je via het traditionele dorp Lefkogia. Een weg met prachtige vergezichten leidt naar een mooi wit zandstrand. Het strand is erg geliefd bij snorkelaars, duikers en natuurliefhebbers. Langs het strand zijn zoetwaterpoelen en vele rotsformaties. Naast de parkeerplaats is een restaurant met traditionele gerechten. Het is goed bereikbaar met de auto, motor, scooter of fiets. Maar lopen kan ook, je neemt dan de bus en stapt uit in Lefkogia. Het is dan 2 kilometer naar het strand.
Plakias is een voormalig vissersdorp en ligt aan de monding van een beekje dat vanuit de Kotsifokloof in zee uitkomt. Het beekje deelt het dorp in tweeën, via een brug kun je van het ene naar het andere deel. Plakias heeft een lange boulevard met gezellige restaurants, bars en koffie corners, velen met zeezicht. Aan de boulevard en zijstraatjes vind je winkels, supermarkten, bakkers, slagers en een biologische winkel. Ook is er een dokterspost, een tandarts en zijn er 2 apotheken.
Een echt familie strand. Het is een lang gerekt zandstrand met strandbedden, parasols, kleedhokjes en douches. Langs het strand zijn restaurants met traditionele gerechten. Het strand is makkelijk te bereiken met de auto (voldoende parkeergelegenheid), motor, scooter of de fiets. Ook kun je met de boot vanuit Plakias naar het strand. Lopen vanuit Plakias kan ook, dat is ongeveer een half uurtje. Via de onverharde kustweg van Damnoni kun je naar de andere stranden: Amoudaki, Klissidi en Amoudi.
Het strand van Plakias is bijna 1 kilometer lang. Je kunt via een pad langs het strand van de ene naar de andere kant lopen. Vanuit de haven kun je met de boot naar de stranden in de omgeving; Damnoni beach, Shinaria beach en Preveli beach. Ook kun je vanuit Plakias lopen naar Souda beach of Damnoni beach, dat is ongeveer een half uurtje.
Het klooster Piso Moni Preveli ligt geïsoleerd en hoog boven de kust. Hier wonen 3 monniken. Het klooster is gebouwd rond een bron, met veel trappen en niveauverschillen. Langs de 7 kilometer lange weg met adembenemende vergezichten kom je bij het oude klooster Kato Monastiri. Dit klooster kun je bezoeken in de zomer periode. Niet ver van dit oude klooster is de oude Venitiaanse brug. Van hieruit kun je ook prachtige wandelingen maken langs oude olijfgaarden en de rivier.
Het witte kerkje op de top of Timios Stavros is overal in dit gebied wel te zien. Het ligt 433 meter boven de zeespiegel en het uitzicht is er adembenemend mooi. De wandeling kun je het beste vroeg in de ochtend maken of laat in de middag. Zonsopkomst en zonsondergang zijn hier op zijn mooist.
Frangokastello is een klein dorpje en vooral bekend om het Venetiaanse fort dat in 1371 werd gebouwd als bescherming tegen de zeepiraten. Oorspronkelijk werd het genoemd naar de heilige Nikitas. Later kreeg het de naam Frangokastello; kasteel van de Franken. Neem zwemspullen mee, want naast het fort is een prachtig lang strand met kristalhelder water. Tegenover het fort zijn een paar restaurants met traditionele gerechten.
Een indrukwekkende kloof, die door de Grieken ook wel de Grand canyon van Kreta wordt genoemd. Halverwege de kloof leidt een weg naar een kerkje Agios Nikolaos en de watervallen. Het water komt hier het hele jaar met flinke kracht naar beneden. Via de kloof is het mogelijk om naar Preveli beach te lopen. Het is een uitdagende tocht. De kloof is ook bij natuurliefhebbers en vogelkijkers geliefd. Voorbij de dam is het heerlijk om te zwemmen in het heldere water van de rivier.

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
Begane grond
41 m2

Natuursteen

Airconditioning

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
Begane grond
20 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Natuursteen

Dekbedden

Slaapkamer 2
Begane grond
17 m2

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Bed: 1-persoons 200 x 80 cm

Natuursteen

Badkamer 1
Begane grond
7 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Badkamer 2
Begane grond
7 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Inbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

  • 92 m2

Sport & recreatie

  • Bergsport
  • Duiken / snorkelen
  • Wandelen
  • Watersport
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Cultuur & historie
  • Luxe accommodatie
  • Privacy
  • Overwinteren
  • Zon, zee & strand
  • Adults only

Verwarming

  • Electrische verwarming
  • Vloerverwarming
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Televisie
  • Radio
  • Cd-speler
  • Blu-ray-speler
  • Dvd-speler
  • Wifi
  • USB-aansluiting
  • Internetaansluiting
  • Streamingdiensten

Games & entertainment

  • Spelcomputer

Buitenvoorzieningen

  • Balkon
  • Buitenverlichting
  • Ligstoel(en) (4)
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (1)
  • Privé oprit
  • Terras (3)
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (4)
  • Tuintafel(s) (2)
  • Dakterras
  • Loungeset
  • Tuin volledig omheind
  • Hangmat
  • Asbak(ken)

Privacy

  • Van buiten zichtbaar
  • Volledige privacy
  • Vrijstaande woning

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Roken niet toegestaan
  • Huisdier niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken (12)
  • Keukenlinnen
  • Strandlakens (12)


€ 1.400,-
per week v.a.
€ 1.400,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar

Anderen bekeken ook: