Vakantiehuis

Vakantiehuis Cici


Wilt u de unieke cultuur van de vriendelijke Minangkabau ervaren (die tot op heden moederrecht en Islam combineren) en ook van de immens rijke tropische natuur genieten? Dan bent u in ons vakantiehuis op het juiste adres.
Wij, een antropologen-gezin, zijn 20 jaar geleden verliefd geraakt op deze streek, en hebben een stuk grond gekocht waar wij ons huis en de gastenverblijven hebben gebouwd, te midden van een botanische tuin van rond de 6000 m2.
Wij kunnen helaas niet altijd in ons huis verblijven en om het onderhoud te bekostigen, hebben wij besloten ons huis te verhuren aan geïnteresseerden. Het liefst doen wij dit aan slechts één groep tegelijk.
Onze compound bestaat uit twee grote woonhuizen en meerdere vrijstaande gebouwen die allemaal via overdekte wegen met elkaar verbonden zijn.
In een van de huizen woont Yasir, die voor de schoonmaak en het onderhoud van de compound zorgt. Als Engels tolk kunt u tevens de aanwezige Leni raadplegen. Indien u uitstapjes overweegt kan zij u eventueel begeleiden.
U kunt hier in een aangenaam klimaat verblijven (op 580 m boven de zeespiegel is het niet te heet en niet te koud) en onmiddellijk de tropische natuur leren kennen. In de tuin vindt u meteen een rijke verzameling van fruit- en andere bomen en een levend apotheek van geneeskrachtige en sacrale (voor rituele doeleinden gebruikte) planten.
Er bestaat ook een grote kans dat u iets van de dierenwereld te zien krijgt. Tropische vogels, eekhoorntjes, civetkatten, kameleons, kikkers, padden, hagedissen, etc. zijn in onze tuin inheems. Vissen en schildpadden kweken wij in onze zes vijvers. Vliegende honden komen elke dag tijdens de schemering naar onze fruitbomen.
Buiten het complex kunt u langs de rijstvelden en door de fruittuinen van de dorpsbewoners wandelen. Wilt u de ongerepte natuur beleven, dan kunt u met een gids de bergen beklimmen of een wandeltocht door de jungle maken.
Op onze compound kunt u ongestoord ontspannen, maar indien u hierin geïnteresseerd bent, kunt u ook aan het culturele en sociale leven van de dorpsbewoners deelnemen. Bij onze buren kunt u een cursus origineel Sumatraans koken volgen of aan diverse kunstzinnige activiteiten meedoen (traditionele muziek en dans).
Er worden vaak feesten gevierd en gasten zijn altijd welkom in deze cultuur van het moederrecht (alle huizen zijn in bezit van vrouwen). Leni zal u hierin graag begeleiden.
In onze streek bestaat nog geen negatieve invloed van de massatoerisme. Wilt u de wat verder liggende evenementen (b.v. bull-races, concerten, toneel etc.) of de regionale bezienswaardigheden (archeologische sites, traditionele architectuur, musea, natuurparken, handwerk etc.) bekijken, dan kunt u voor een degelijke prijs een auto met chauffeur en gids huren. Gunstig overwinteren is ook goed mogelijk in Vakantiehuis Cici.

De verhuurder, Cici

Advertentie online sinds mei 2014

Geverifieerde verhuurder
Dit ben ik, Cici, en mijn man Hans, een Oostenrijks cultureel antropoloog. Wij hebben lang in Nederland gewoond. Twintig jaar geleden hebben wij in het dorpje Patai, West Sumatra, in een prachtige omgeving grond gekocht en vervolgens daar gebouwd. Als u bij ons wilt komen, schrijf ons (Nederlands, Duits, Engels of Indonesisch) en wij helpen u graag bij elke stap van uw reis in Sumatra als u dat wenst.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEALVeilig betalen met: MastercardVeilig betalen met: VisaVeilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: Giropay Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
 • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
 • 1 Beschikbaar
 • 1 Geen prijzen beschikbaar
 • 1 Bezet
 • 1 In optie

Toelichting op de prijzen

De prijs bedraagt € 70,- per nacht voor een tot max. zes personen Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Administratiekosten verhuurder
€ 25,00
Per verblijf
Betalen bij boeking | verplicht
Dagelijkse schoonmaak
€ 10,00
Per nacht
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Vakantiehuis Cici is een compound bestaande uit twee grote huizen en drie vrijstaande gebouwen. Deze zijn allen door middel van wegen en daken met elkaar tot één compound verbonden. Alle huizen liggen op een grondstuk van 6220 vierkante meter dat als botanische tuin is aangelegd en van zes visvijvers is voorzien. Op vijf minuten loopafstand in de vallei liggen onze rijstvelden.
Onze grond hoort bij het dorpje Patai dat centraal gelegen ligt in het cultuurgebied van de Minangkabau samenleving. Op ongeveer 12 kilometer afstand vindt u het bergmeer Danau Singkarak. Op zes kilometer afstand ligt de regionale hoofdstad Batusangkar.
De afstand naar Padang, de hoofdstad van West-Sumatra, bedraagt 100 km en naar de bekende stad Bukittinggi is de afstand 50 km.
Als u alleen of met z’n tweeën wilt verblijven, krijgt u het Houten Huis (Rumah Kayu) in de bamboe-tuin toegewezen. Kinderen tot 15 jaar kunnen gratis mee. De kosten hiervoor zijn € 40,- per nacht. Er wordt dagelijks schoongemaakt en het beddengoed wordt om de dag verschoond. Deze prijs geldt voor een verblijf van tenminste vier nachten. Indien u korter verblijft, wordt er per nacht € 5,- meer in rekening gebracht.
Blijft u een hele week, dan zijn de kosten slechts € 245,-. Voor langere periodes of overwinteringen zijn er in overleg nog gunstigere prijzen mogelijk.
Wanneer u met meer dan twee personen wilt verblijven, wordt er per bijkomende persoon € 10,- in meerdering gebracht.
Alle verdere gasten krijgen eigen tweepersoonskamers. Er is gratis internettoegang via WIFI of ethernetkabel.
Thee en koffie kunt u zelf maken in een van de 4 keukens/kookplaatsen.
U kunt ook zelf koken als indien u dat wenst. Alle benodigdheden zijn hiervoor aanwezig. Verder is het mogelijk om eten te bestellen bv. als u bepaalde gerechten wenst te eten of nadat u zelf al iets op de markt gekocht hebt.
Onze buurvrouw kookt graag voor u. De prijs regelt u ter plaatse.
Vanzelfsprekend kunt u ook buiten de compound eten en de talrijke voedselstalletjes of restaurants uitproberen.
Voor vertalingen kunt u Leni raadplegen. Zij spreekt Engels en zal u ontvangen en begeleiden tijdens uw verblijf in Vakantiehuis Cici. Op onze kosten kunt u gebruik maken van haar diensten.
Tevens kunt u haar tijdens uitstapjes als gids inhuren (dit is zeer aan te raden). De kosten hiervan spreekt u met Leni ter plekke af.
Het Houten Huis bestaat uit een houten en een bakstenen gedeelte. Het houten gedeelte is zoals bij vele traditionele huizen niet onderverdeeld. Dit is uw slaapkamer. Deze is voorzien van een twee persoons-bed en een persoons-bed, een bureau, zitstoelen, tafel, wandkast en garderobehaken.
Via de eerste deur heeft u toegang tot de veranda (deze omringt het hele huis). Via de tweede deur en een trapje heeft u toegang tot de woonkamer/eetkamer/keuken gedeelte. Dit deel van het huis is gemetseld en betegeld. Hier vindt u een zitbank, stoelen, tafel, satellieten-televisie met lokale en internationale zenders, kasten en een compleet ingerichte keuken.
De badkamer in het Houten Huis is voorzien van een warmwater douche waar u zonder tijdsbeperking warm kunt douchen. Naast de badkamer bevindt zich het toilet, voorzien van een zit-WC, wastafel en een spiegel.
Vanuit het Houten Huis komt u via een kort overdekt gangetje op het Grote Terras dat als centrale ontmoetingsplaats dient.
Het ruim 60 m2 grote terras is een overdekte, aan drie kanten open ruimte en geeft toegang tot vier gebouwen en de tuin. Vanuit dit terras kunt zowel de zon als de maan zien opkomen en voelt u zich midden in de natuur.
Vanuit het Grote Terras kijkt u direct in de grootste visvijver (met de rode en zwarte Goerami-vissen) of u kijkt de tuin in.
In het seizoen kunt u zelfs vruchten plukken vanuit het terras. U bent dicht bij de natuur, kunt haar observeren, haar voelen en ruiken, maar u bent door het dak en een laag muurtje tegelijkertijd goed beschermd, zelfs bij een tropische regenbui.
U vindt op het terras zitbanken, stoelen, tafels, een hangmat, een barbecue (open vuur mogelijk) en een keuken met twee gaspitten, afwasmateriaal, borden, pannen, koelkast etc. De WIFI verbinding is goed te ontvangen op het Grote Terras.
Het Grote Terras is in tweeën gedeeld en bestaat uit een kleiner hoger en een groter lager gelegen gedeelte. Het hoger gelegen gedeelte heeft in het verleden al vaak gefungeerd als toneel voor diverse opvoeringen. De toeschouwers zitten in het lager gelegen gedeelte of buiten in de tuin. Indien u dat wenst is het mogelijk om lokale kunstenaars (muzikanten, toneelspelers) uit te nodigen om een opvoering te laten plaatsvinden. Leni zal u in dit geval behulpzaam zijn.
Vanuit het Grote Terras betreed u het Binnenhof. Hier bevindt zich een trap waarmee u toegang heeft tot de kamer op de eerste verdieping, het omringende balkon en het zonterras op het dak.
Op de begane grond bevinden zich diverse faciliteiten. U vindt hier een volledig ingerichte keuken (de Hoofdkeuken), een wasmachine, een koel-vries-combinatie, een grote tafel en banken en boekenkasten. Ook in het Binnenhof bent u dichtbij de natuur. In het niet overdekte gedeelte vindt u tropische planten en een vijvertje met visjes en lokale waterschildpaden die zich hier voortplanten. Vanuit het Binnenhof zijn twee badkamers voor iedereen toegankelijk.
Het Grote Woonhuis bestaat uit een woonkamer, een werkkamer, een keuken/eetkamer en twee slaapkamers.
Het huis betreedt u via het ruime terras aan de voorkant, vanuit het Binnenhof of vanuit de tuin. De woonkamer is voorzien van zitbanken, stoelen, tafel, boeken en andere kasten. Ook is er een flat screen tv, dvd speler, een ruime voorraad aan dvd’s en cd’s en een piano.
In de slaapkamers vindt u tweepersoonsbedden, klerenkasten en net als in alle andere kamers een bureau. Indien u hier behoefte aan heeft. is er ook een ventilator beschikbaar.
In de slaapkamer aan de westkant is direct daarnaast de badkamer te vinden en de slaapkamer aan de oostkant (onze master-bedroom) is voorzien van een en suite badkamer dat in Indonesische stijl is ingericht.
Vanuit het Grote Woonhuis heeft u aan alle kanten een mooi uitzicht, maar vanuit de keuken/eetkamer is dit uitzicht buitengewoon mooi. Door de grote schuifpuien kunt u de vissen observeren en eventueel ook voeren als u fruitafval heeft. Goerami vissen eten graag verschillende soorten fruitschillen wanneer hier nog voldoende fruit aan zit. Dus geen bananen- of sinaasappelschillen; deze zijn niet voedzaam. Maar met appel-, mango-, sawo-, avocado-, guaveschillen etc. zullen de vissen wel blij zijn. Vanuit de eetkamer heeft u ook een mooi zicht op een groot gedeelte van de tuin.In deze kamer kunt u van een overweldigende uitzicht genieten dankzij de grote ramen en schuifpuien waarvan de kamer rondom is voorzien.
U bent in deze kamer op hetzelfde hoogteniveau als de boomtoppen en dat biedt goede mogelijkheden om het leven van de dieren in de bomen te observeren.
U kunt, om enkele voorbeelden te noemen, Indonesische eekhoorntjes zien (tupai), verschillende soorten vogels (sunbirds, ijsvogels, wevervogels, rijstvogeltjes, met iets geluk uilen en valken en tal van andere vogels), vleermuizen en vliegende honden (dagelijks in de schemering). Met een beetje geduld kunt u ook de nacht actieve civetkatten (moesang; die wonen in onze tuin) of zelfs luipaardkatten waarnemen.
Deze kamer is voorzien van twee eenpersoons bedden, kast, bureau en stoelen. Wij hebben daarboven maar een klein, maar volledig badkamertje in Indonesische stijl gebouwd om het uitzicht zo weinig mogelijk te belemmeren. Op de begane grond vindt u twee grotere badkamers waar ook gebruik van gemaakt kan worden. Vanuit het balkon op de eerste verdieping kunt u via een ladder afdalen naar een kleinere zonterras op het dak van het Binnenhof waar u ongestoord van de zon kunt genieten.

Als u op het internationaal vliegveld Minangkabau, Padang arriveert, kunt u zelf op het vliegveld een taxi nemen naar:

Vacationhouse Cici, Patai, Padang Magek, Rambatan, Batusangkar.

Met deze informatie zal de chauffeur de bestemming weten te vinden (de chauffeur zal altijd verdere aanwijzingen kunnen navragen nabij de bestemming).
Wenst u meer comfort en heeft u minder haast, dan kunnen wij het transport voor u organiseren. De prijs voor een auto met zeven zitplaatsen en de bijhorende chauffeur bedraagt tegenwoordig € 30,-.
In dit geval wordt u door de chauffeur (en als u dat wenst ook door onze gids Leni) op het vliegveld opgewacht, waarna u vervolgens naar Patai wordt gebracht.
Het is uiteraard mogelijk om onderweg een tussenstop te maken om iets te bekijken of om te gaan eten.
Als u na uw verblijf weer naar het vliegveld wilt, kunt u op dezelfde manier en kosten terug reizen.
De reis van het vliegveld naar ons huis is op zich al een hele belevenis. U rijdt allereerst langs de kuststreek, door weelderige groene cultuurgebieden, kleinere steden en dorpen. Vervolgens rijdt u door de jungle omhoog tot u het cultuur-natuur landschap van de hooglanden met zijn padievelden, klapperboom bossen, vulkanen en meren bereikt. U zult ook al menig long-house tijdens uw reis langs de weg zien.

Wilt u comfortabel bestemmingen binnen de provincie West-Sumatra opzoeken, dan heeft u een huurauto met chauffeur nodig en waarschijnlijk ook een gids die u rondleidt.
Wij kunnen dat voor u organiseren. De kosten voor een geklimatiseerde auto met zeven zitplaatsen (b.v. Toyota Avanza, Daihatsu Xenia of Suzuki APV), inclusief benzine en het salaris voor de chauffeur, bedragen € 50,- per dag.
Als uw reis tot laat in de nacht duurt (langer dan 12 uur), dan betaalt u extra toeslag aan de chauffeur. In dit geval wordt er € 7,- of Rp. 100.000,- extra in rekening gebracht.
Wilt u dat Leni u als gids begeleidt, dan zijn de kosten hiervoor € 15,- per dag . Het is belangrijk dat u dit ruim van tevoren te meldt. Voor een langere dag heeft ook zij recht op hetzelfde extra bedrag als de chauffeur.
Het water in de compound wordt voorzien d.m.v. het eigen grondwater. Het water wordt uit twee bronnen naar de watertorens gepompt en gaat daar het leidingsysteem in. Beide bronnen kunnen gescheiden gebruikt worden.
Het water uit de eerste bron kan na een harde regenval ietwat troebel zijn, maar kan zonder problemen als badwater of waswater gebruikt worden. Het water uit de tweede bron levert uitstekend drinkwater op; het wordt namelijk gefilterd door een keramiekfilter en is afgekookt.
Wij bieden u ook drinkwater via een dispenser aan.

Het afvalwater gaat via ons eigen rioolsysteem naar een septic tank. Hierin wordt het vervolgens op een biologische manier gezuiverd en gefilterd, voordat het afgevoerd wordt naar een openbaar kanaal.
Het buizensysteem is gevoelig en daarom verzoeken wij om absoluut geen afval in de toiletten te gooien. Zelfs geen wc papier, deze kunnen in de gereedstaande afvalbakken gedeponeerd worden.
Het huis is gedeeltelijk voorzien van traditionele Indonesische badkamers. In Indonesië baadt men door water uit een grote bak d.m.v. van een scheplepel over zichzelf heen te gieten. Dit is een vrij praktische manier om te baden. In deze Indonesische badkamers is nog geen warm watervoorziening ingebouwd. Indonesië is een warm land en baden met warm water is in principe niet gebruikelijk.

Wilt u toch liever warm water gebruiken, dan kunt u d.m.v. een grote waterketel eenvoudig water verhitten (overal in het huis is wel een gasbrander te vinden) en dit met het badwater mengen. Zo kunt u met een ketel heet water ongeveer 20 liter warm badwater krijgen.

In het houten huis is een moderne douche geplaatst waar u zonder tijdsbeperking met warm en koud water kunt douchen.


Indeling

Woonkamer 1
Begane grond
45 m2

Tegels

Ventilator

Bank 3 zits (1)

Woonkamer 2
Begane grond
25 m2

Tegels

Ventilator

Eethoek / Eettafel

Slaapkamer 1
Begane grond
30 m2

Bed: 2-persoons 200 x 160 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Parket

Slaapkamer 2
Begane grond
23 m2

Bed: 2-persoons 200 x 200 cm

Tegels

Dekbedden (2)

Slaapkamer 3
Begane grond
23 m2

Tegels

Dekbedden (2)

Dekens (2)

Slaapkamer 4
1e verdieping
21 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Slaapkamer 5
Begane grond
16 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Tegels

Badkamer 1
Begane grond
6 m2

Toilet

Douche (1)

Wastafel

Badkamer 2
Begane grond
5 m2

Ligbad

Badkamer 3
Begane grond
4 m2

Toilet

Douche (1)

Badkamer 4
1e verdieping

Toilet

Douche (1)

Badkamer 5
Begane grond
2 m2

Toilet

Douche (1)

Badkamer 6
Begane grond
4 m2

Toilet

Douche (1)

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Gas (8 Kookzones/branders)

Bestek & servies

Faciliteiten

Type accommodatie

 • Vakantiehuis

Woonoppervlakte

 • 400 m2

Sport & recreatie

 • Bergsport
 • Fietsen
 • Wandelen

Populaire thema's

 • Cultuur & historie
 • Privacy
 • Overwinteren
 • Groepsaccommodatie

Internet, wifi, audio

 • Satellietontvanger
 • Cd-speler
 • Dvd-speler
 • Wifi
 • Televisiescherm in cm: (90)
 • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

 • Balkon
 • Buitenverlichting
 • Privé oprit
 • Tafeltennistafel
 • Terras (3)
 • Tuin
 • Tuinstoel(en) (10)
 • Tuintafel(s) (2)
 • Veranda
 • Dakterras
 • Buitenkeuken
 • Tuin volledig omheind

Privacy

 • Beheerder op terrein
 • Volledige privacy
 • Vrijstaande woning

Faciliteiten

 • Wasmachine
 • Bijkeuken / wasruimte
 • Apart toilet (5)
 • Huisdieren in overleg

Linnengoed

 • Bedlinnen
 • Handdoeken (30)
 • Keukenlinnen

Kinderen

 • Kinderstoel (1)
 • Traphekjes

Games & entertainment

 • Dvd's / Blu-ray's


per week v.a.
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
 • Géén boekingskosten
 • Gebruik onze service gratis!
 • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online